- 21 Nisan 2021
- 597
- 1.718
- 63
- 38
- Konu Sahibi MakrokozmosileMikroKozmos
Evet resmen adamlara bakmışız. Ben zaten maddi dengeyi evlilikte bitirmişim. Evin tüm gıdası, haftada bir gelen yardımcımın parası, dışarıda yeme içme, ailesine giderken alınanlar, misafir çağırdığımızda yapılan harcamalar vs hepsi bendeydi. Yemek kartımı bile eve kullanıyordum o derece idi. Benden 2.5 kat fazla maaş alıyordu. Bana para vermek şöyle dursun evin maddi ihtiyacının yüzde 80'i bendeydi. Hakkını yemeyeyim arada hediye vs almıştı ama bende ona hediye alıyordum o karşılıklı idi yani..İlahi adaleti bilmiyorum ama, biz elimizi cebimize attığımız için böyle oldu bence. Eve bakamıyorsa evlenmeyecek. Yok hayat müşterekmiş, fırtmış, zırtmış, artık bu erkeklerin riyakarlıklarını, insan kullanmaya olan çabalarını gördükçe geçmişte çok hata yapmışım diyorum. Resmen adamlara bakmışız. Şebele maymunlarını başımıza kral diye oturtmuşuz.
Benim erkek kuzenlerimin eşleri de çalışıyor. Ona rağmen eşlerine gene de para verirler şununla çocuklara bir şey al, kendine birşey al diye. Kuzenlerimin eşlerinin ek kartlari vardır harcarlar. Benim babam da böyleydi. Annemin de maaş karti vardi ona rağmen babam daha çok kazandığı için anneme her ay belli miktar para verirdi çocuklara bir şey al, gez toz derdi.
Bunların hiçbirini gerçekten istemedim. Bir kere bana niye yapmıyor demedim. Laf etmedim. İlk buluşma hariç eski eşim dışarıda bir öderdi diğerini de ben öderdim. Sonunda ne oldu biliyor musunuz, dava dilekçelerinde maddi çıkar peşinde olduğum yazıldı. Eski eşimin parasını çaldığım yazıldı. Eski eşim bana asalak dedi. Yaprak dökümü Ferhunde gibisin dedi. Ferhunde gibi olsam zırnık vermezdim. Ortak mal aldık altınlarımı bozdurup parasını verdim, gene de paragöz dediler. Babasının evini üstüme geçirmek için onları ölümle tehdit ettiğim söylendi.
Yani hem dünya kadar paramı maaşımı verdim hem de ben kötü, hırsız, arsız, paragöz, asalak oldum. Buna kötülüğün Nirvanası denir. Başka kadınlar gibi sadece yiyici olsaydık bizden iyisi olmazdı.. bundan sonra diyelim tekrar evlendim bu kadar maddi sorumluluk almayacağım. Hiç gerek yok. Dediğiniz gibi ileride eşim olacak kişi benden fazla para alıyorsa ona göre benden daha fazla maddi sorumluluk alacak. Gene maddi sorumluluk alırım ama bu kadar almayacağım. Hem tüm maaşımı evin giderlerine harcadım hem de gene de paragöz asalak oldum.
En son annemle konuşmasında ise ben bu evlilikte hiç para biriktiremedim dedi. Yahu bunu duydum çıldırdım, ben tüm maaşımı yıllarca komple eve harcadım, ondan 2,5 kat az kazanan biri olarak gık demedim,ne ona ne ailesine veryansın etmedim. İnanılmaz ya..Neler yaşamışım..şimdi düşününce pes diyorum. Fıkra gibi..Pes yani..
Son düzenleme: