içimden geldi yazdım derdimi

aaaaaaaa olurmuu canımmböyle düşünürsekk modernsiz oluyoruzz
,herne olursa olsunn bunu kabul etmekk zorundayızz,evlenmeden önce çok sevsendee birlikte olmıyacaksınn
işte sorunn bundan sonra başlayacak
başka birine aşık oluyorsunn sonraa eeee oda dicekkii

Arkadaşım sen rahat ol. Kendini üzme artık.Herkesin namus ahlak anlayışı farklıdır. Bunu değiştiremeyiz. Sen elin adamıyla ilişkiye girmedin, güvenmişsin sevmişsin hayatını onunla paylaşacağına inanmışsın. Namus iki bacak arasında olsaydı tecavüze uğrayanlar, veya ilişkiye girmeden bekaretini kaybedenler namussuz olurdu. Namus kavramı o kadar basit değil. Sen ilerde hayatına girecek olan kişiye "ben bakire değilim" demiyceksin. Çünkü bu kadar basit bir insan değilsin. "Ben sevdiğim güvendiğim anamdan babamdan daha çok zaman ayırdığım daha çok şey paylaştığım insanla beraber oldum. Onun bırakıp gitmesi beni bu duruma soktu" diyeceksin. Bundan sonra senin yanında durmayan adamla zaten evlenme. Ha duran da olucak işte o seni gerçekten seven, sana değer veren insandır. Hata olarak gördüğün şeylere sıkı sıkı sarılmanı öneririm, keşke deme bence; bazı şeyler yaşanmasaydı ilerde daha çok pişman olunabilirdi.

Son düzenleme:
Canım bu hayat imtihan dünyası. Herkesin başına benzer şeyler gelebiliyor. Kendi başına gelmese de tanıdıklarının başına geliyor. Bir çok insan da kalp acısı çekiyor. Bence sen yaşadıklarından gereken dersi, tecrübeyi al ve bir an önce kendine gelip yoluna devam et. Sevgilini evlendiğini de görürsün, başkalarının kollarında da görürsün. Hayat bu. İnsanın içini acıtır ilk başta ama alışırsın. Zaman her şey için o kadar büyük bir ilaç ki...

belki daha iyi oldu böylesi
bana büyük bir deneyim
hiçbir şeye bakmıyorum ona dair hiçbir şeye bugün aldım bu kararı numarasını sildim zaten ama aklımdan silmem önemli
yukarıdaki arkadaş yazmış ben de istemezdim böyle olsun evlenmeden ama oldu bana göre de yanlıştı ama oldu bundan sonra her gelen erkeğin kollarına atacak değilim kendimi ben sevmiştim yıllarımı vermiştim böyle bir şey yaşadım birincisi ben kaybettiğim değerler için üzülüyorum o yüzden buraya yazdım umrumda olmasa burada işim ne

nolur büyük konuşmayın ya hepinizin çoluğu çocuğu var Allah korusun.kimseyi kınamayın..herkesin başına gelebilir herkes hata yapabilir..
zaman herşeyin ilacıdır..

Son düzenleme:
nolur büyük konuşmayın ya hepinizin çoluğu çocuğu var Allah korusun.kimseyi kınamayın..herkesin başına gelebilir herkes hata yapabilir..
zaman herşeyin ilacıdır..

katiliyorum size..lütfen kimse büyük konusmayin. Her insan hata yapar..

Bence kendini üzme...Zamana birak. Arkadasimizinda dedigi gibi zaman herseyin ilacidir. Yapacak birsey yok

Böyle şeylerde nasıl güvenebiliyorsunuz karşınızdakine?, diyelim adam sizi bırakmadı ama psikopat çıktı evlenmek zorunda mı hissedecektiniz kendinizi?, sonra ölüm var kalım var bu tarz bir şeyde olabilirdi. Evlenmeden birlikteliği onaylıyor ve buna göre yaşamayı seçiyorsanız amenna, ama aksi düşünce de olup karşımdaki beni bırakmaz diye güvenmek de neyin nesi? artık olan olmuş ah vah etmenin çaresi yok. Üzerine sünger çekip önünüze bakın artık. Böyle bir şey yaşadığınız için sakın onu beklemeye ümit etmeye mecbur hissetmeyin kendinizi.

Son düzenleme:
çok klasik bir laf ama gerçekten de doğru zaman her şeyin ilacı
bakın ben de karşıydım evlenmeden neye güveniyorlar ki derdim ama oldu yaşandı düşünmedim çünkü karşımdaki adamı sevdim ha bu saatten sonra üzülmek dışında elimden bir şey gelmiyor
ben demedim ki çok modernim ki modernlik bu değil dediğim gibi eğer umrumda olmasaydı hayata tutunmak için buraya sığınmazdım
ben o insanla birlikte oldum düşünmedim ki bir gün gidecek bir iki günlük bir insan değildi sevdiğim 6 yıl elini tuttuğum adamdı eşim diye hitap ettiğim insandı ben bunları yaşadım ama hep yanımda olacak sandım ben psikologa gidiyorum arkadaşım ben geceleri ağlıyorum dua ediyorum buraya yazıyorum bir insanın yorumu bile hafifletiyor içimi
ben ne kadar ağırım bir ben bilirim ben bir karar verdim ama sonunun böyle olacağını düşünmedim benim annem ister miydi bilmiyor da zaten ne kadar zor onun yüzüne bakmak biliyor musunuz
ben böyle olsun istemedim sonunun böyle olacağını düşünemedim ben bu adamla ev eşyası baktım beğendim beyaz eşyamı aldım... ben bu adamla bir gelecek kuracaktım ama o gitti
Allahım kimseye yaşatmasın çok zor

altı yılda anlarsın karşındaki adamı tanırsın güvenirsin biz altı yıl boyunca bir kere ayrılmadık birbirimizin yüzünü görmeden yıllar geçirdik yine kopmadık
ben beklemiyorum bu kadar yaşanmışlıktan sonra hiçbir sorun yokken giden adamı niye bekleyeyim tek isteğim huzura kavuşmak

zaten dışarıdan bakıp yorum yapmak,ahkam kesmek o kadar kolay ki..bir yaşayan bilir ne çektiğini,neler hissettiğini..

zaten dışarıdan bakıp yorum yapmak,ahkam kesmek o kadar kolay ki..bir yaşayan bilir ne çektiğini,neler hissettiğini..

ben de zamanında çok ahkam kestim en yakın arkadaşımın evleneceği kızın başından benimki gibi bir olay geçmiş kız anlatmış buna ben hemen yok olmaz falan dedim karşı çıktım ama seviyordu ve evlendi şimdi mutlu
bakın yok olmaz dedim eleştirdim şimdi benim evleneceğim insan da arkadaşımla aynı durumda olacak
ben hayır derken bu duruma düştüm başkalarını eleştirdim kendim yaptım
ben hatalarımı gördüm arkadaşlar ne olur büük konuşmayın başkalarına laf söylemeyin yargılamayın
şimdi diyorum ki offfpufff o kız da senin gibi sevdi güvendi demek ki onun da ilişkisi yedi yıllık filanmış çünkü
yaşamayan bilemiyor

o yüzden bence bunu bir imtihan olarak görün..çok ağır çok zor belki ama elbet düzene girecektir herşey Allah'ın izniyle

amin
dua edin ben bu siteye girince insanların ne kadar çok derdi varmış dedim bazen kendi derdimi minicik gördüm

şu aklıma takılan şeye de birileri yorum yapsa benim maillerimi neden silmemiş hepsini okumuş diğerlerini silip benimkileri neden silmemiş bırakmış öyle anlamadım

artık sorgulamak size ne kazandıracak ki :/ bence önünüze bakın artık düşünmeyin kurcalamayın bile...

artık sorgulamak size ne kazandıracak ki :/ bence önünüze bakın artık düşünmeyin kurcalamayın bile...

kızıyorum kendime düşünme diyorum
unuttum sildim diyen adam maillerimi de silsin keşke ben silseydim ama açamıyorum şimdi
okuyup okuyup egosunu tatmin etsin

kızıyorum kendime düşünme diyorum
unuttum sildim diyen adam maillerimi de silsin keşke ben silseydim ama açamıyorum şimdi
okuyup okuyup egosunu tatmin etsin

bence onu düşünmeyin artık.tamam kolay değil ama bir an önce toparlanmaya bakın ne yaparsa yapsın..ilahi adalet diye bir şey var.

düşünmeyeceğim düşünmeyeceğim dün gece hiç uyuyamadım onun yüzünden hayatımın mahvolmasına izin vermeyeceğim

büyük konuştuğum ne varsa şimdiye kadar başıma geldi ve gelmeye devam ediyor..o yüzden kimseyi yadırgamayın..
sevdiğiniz insanla birbirinizi paylaşmak kadar doğal birşey olamaz diye düşünüyorum..sonuçta seviyorsunuz güveniyorsunuz ve istiyorsunuz..bunu suistimal etmesi onun terbiyesizliği kişiliksizliği..kendinizi suçlamayın bu yüzden..bu demek değil ki herkese inanın her sevgilinizle herşeyi yaşayın..bu sınırı belirlemek kendi ellerimizde ve ilişkiler bitebilir hiç bir ilişkinin evlilikle sonuçlanacağının garantisi yoktur kaldı ki evlenip kısa sürede boşanan onlarca yüzlerce ilişki de biliyoruz..o yüzden sevdiğiniz ve güvendiğiniz insanla istediğiniz şeyleri yaşamaktan utanmayın çünkü beden sizin bedeniniz ve onunla ilgili kararları ancak kendiniz verebilirsiniz..pişmanlıklar da bizim için elbette..ben de pişman olduğum çok şey yaşadım bu yaşıma kadar.ama en azından pişmanlıklardan ders alıp tekrarlamamak her birini yaşanması gerekmiş ve yaşanmış ve sizi güçlendirecek olgunlaştıracak birer tecrübe olarak görmek çok önemli..bu sizin ahlaksızlığınız değil erdeminiz olur..

CANIM BENIM , GUZEL ARKADASIM

bak bu foruma girdim gireli ilk defa bana bukadar benziyen bir hikaye okudum.. resmen içim titredi.

bende yasadim aynisini hemde. severek yaptm , içim yandi kavruldu aylarca bunun pismanligiyla .
alnimdan öpüp karimsin dedi bana . ve o olandan sonra benden öyle bir uzaklastiki . bilirsin daha dün açmstim bi konu bununhakkinda tam olarak anlatmadm ama derdimiz ayni.

eyer o olay olmasaydi , güçlü olurduk .. ezdirmezdik kenddimizi asla
ama kendimizi onlara muhtaç hissettik. oyle hissediyoruz.

inan bana temizsin , bi çok insandan çok çok temizsin. ruhun da bedeninde hala temiz.
sen hala saf bir genç kizsin. namus, ar bunlar iki bacak arasinda olan seyler degildir. ben bunlari sana boyle kolayca söylüyorum ama ne acilar cekiyorum bende bilsn. ah o vicdan sizlamasini iyi bilirim.

üzülme ne olur.. senin gibiydim aynen , hor gözle bakardm nasil yapabilirler diye. AMA INSANIN BASINA OYLE BIR GELIYORKI ....

sevgi sevgi .. bunlari yaptiran hersey sevgi.

bosver ......... oluruna birak. vicdan azabini o çeksin . Allah yukarda , vicdanin kalbinde.
biliyorsunki severek yaptn, içine sine sine beraber oldun onunla . daha neler yasiyacaksn. uzuldugun için, saglikli dusunemiyorsun.

elbetteki güvenmeseydin daha iyi olurdu ama elden birsey gelmez olan olmus. kendini oldugun gibi kabul et , kendini sev. ne degistiki ?

bir bak bakalim ne degisti kendinde ? HIC BIR SEY

kulaktan dolma seylere inanma . biriyle severek , inanarak beraber olmak kötü kiz olmak demek degildir. ASLA DEMEK DEGILDIR.

BUNU DA HERKEZ BÖYLE BILSIN. seni kendinden baskasi da ASLA yargiliyamaz

Canim bu yorumlarin arasinda okudugum en sakin , en saglikli , ve en DOGRU yorum seninki

anlamiyorum kiz içini dökmüs ve hala insanlar keske yapmasaydin diyebiliyor :)

kiz zaten biliyor yahu yapmamasi gerektigini !
kimse kimseye örnek , veya ibret olmaz.. aklini kullanan yapmaz tabi . herkez hata yapabilir onemli olan bu hatadan alninin akiyla çikmak.
hadi evlenmedi diyelim o adamla . ne kaybedicek? kalbinin güzelligini kaybetmesin yeterki. yeterki bi kere oldu diye baskalariya olmasin !

bi cok insanin halden anlamadigi cok açikca ortada.
kesinlikle savunmuyorum olayida , kendimide.
fakat insanlara dogru bilgiyi, yani duruma uygun en iyi tavsiyeyi vermek her zaman en dogrusudur.
tebrik ediyorum cnm benim içinde bu sekilde güzel bir yorum atmistin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…