- 13 Nisan 2010
- 449
- 36
- 318
- Konu Sahibi dderya3484
-
kayınvalideyle aranız pek sıcak değil galiba, nişan olmuş bitmiş daha yeni telefon numaranı istiyor sanki yeni tanışmışsınız gibi, onu geçtim, (sen hala sevgilim diye bahsediyorsun ama) nişanlın da vereyim mi diye soruyor bu bana biraz garip geldi.
maddi durumları nasıl peki?
cnm gecenlerde arkadasım nişanlandı onlarda hiç bisey takmadılar tabi biz sasırdık ama onlarda öyleymiş nişanda erkek tarafı hiç birşey takmazmış blki senin nişanlındada durum öyledir :26: :26:
başta nasılsa sonda da öyle olur canım takma kafana ...
benim kv ile öyle başladı mesafe koymayım aman saygısızlık olmasın dedim bi sene baktım ki daha beter oluyor artık hiç görüşmüyorum kv bile değil tamamen yabancı gibiyiz yaptığı saygısızlıklardan dolayı..geçen utancından çekine çekine aradı hamileliğim için..eşime sormuşta aramış utancından o derece sağol teşekkür ederim dedim ve kapattım gerçi o bile fazla onaeşim hep yanımda oldu sağolsun..
he bunu niye anlattım..çokta mühim değil eşinle geçinip onunla yaşayacaksın e o da herşekilde yanında ise eğer korkacak bişey yok..onlar seni istemiyorsa sende önemsemezsin olur biter..ne kadar değer o kadar saygı
güzel günlerini boşu boşuna zehir etme kendine..
allah mutluluğunuzu daim etsin
Tanıyorduk tabi yuzyuze evlerine gittim nişandan önce ama öyle sıkı bir muhabbetmiz yok bir kac kez sevgilimin telefonundan konustuk oda bayramsa kutlamak icin hastaysa gecmis olsun demek icin...
Artik nişan takulsigi icin daha samimi olmak istiyor sanirim ondan aldi telimu....
bu arada biz ailemle istanbulda yasiyoruz, sevgilimde oyle, annesi baska şehirde...
nisan icin gelmislerdi istanbula...
Durumlari oldukca iyi!
Sevgilim diye burada yaziyorum normalde aşkım derim,
nişanlım diye hitap etmedim hiç...
Maddi değer degilki adetide geçtim, bu bi sevgi belirtisidir,
Ki adetler kültürel bağlari güçlendirmek icin degilmi ki?
Teşekkür ederim benimde sizinki gibi olacak sanirim durumum...
buna katılıyorum kesinlikle, olay maddiyat değil burda yanlış anlaşılmasın ben de hiç takılmam böyle seylere senin de anlattıklarından olayın maddi boyutuyla ilgilenmediğin çok açık, bu bi sevgi belirtisidir ve bizim kültürümüzde olan bi sey nihayetinde. biri yeni eve taşınınca nasıl ev hediyesi götürmek adetimizse, misafirliğe giderken nasıl elimiz boş gitmiyorsak bi cola da olsa o anki maddi durumumuza göre bi seyler mutlaka alıyorsak bu da onun gibi, maddi durumları kötü olsa eminim sen de takılmayacaktın buna ama öyle değilse insan ister istemez farklı düşünür ne kadar modern bir tabiatı olsa da
yani o zaman bi gariplik var, kardeşlerini bilmiyorum ama en azından aileyi temsilen annenin bi sey takması gerekirdi bence, ben anne olsam gelinimi sevmesem dahi ele güne karşı oğlum mahcup olmasın diye imkanlarımı zorlayarak bi sey mutlaka takardım. sanki nişanı pek ciddiye almamışlar gibi hani aile arası ufak bi tören olsa bi derece ama evde davet vermişsiniz resmen. kaldı ki durumları olduka iyiyse bi isteksizlik var sanırım senin de hissettiğin gibi. arkadaş adetlerden bahsetmiş ama böyle adet duymadım ben hiç. bazıları işlerine geleni adetten sayıyor. biz abimin nişanın da gelini gerçekten istemememize rağmen ve maddi durumumuz kötüydü o ara, bizim de evin direği annemdir kelepçe takmıştı nişanda ve bizim tarafımızdan gelen çoğu insan da taktı ben de dahil tabi. salonda olmuştu nişan ve kızın elbisesini bile biz moda evinde diktirdik salonu bile abim yarısını vermiş sonradan öğreniyoruz. ki bu bahsettiğim hatun bize inanılmaz çektirdi öyle böyle değil, ona rağmen bohçasını mohçasını isteksiz de olsak yaptık.
buna katılıyorum kesinlikle, olay maddiyat değil burda yanlış anlaşılmasın ben de hiç takılmam böyle seylere senin de anlattıklarından olayın maddi boyutuyla ilgilenmediğin çok açık, bu bi sevgi belirtisidir ve bizim kültürümüzde olan bi sey nihayetinde. biri yeni eve taşınınca nasıl ev hediyesi götürmek adetimizse, misafirliğe giderken nasıl elimiz boş gitmiyorsak bi cola da olsa o anki maddi durumumuza göre bi seyler mutlaka alıyorsak bu da onun gibi, maddi durumları kötü olsa eminim sen de takılmayacaktın buna ama öyle değilse insan ister istemez farklı düşünür ne kadar modern bir tabiatı olsa da
umarım zamanla sizin daha sıcak ilişkiniz olur ben kötüsünü anlattım.. yani kötüsünde de büyük bir kayıp olmuyor yani canım herşey güzel olacak de gönlünce olsun
Valla sen haklisin..
En azindan bir bilezik takilmaliydi..
Yada bir set olabilirdi
Bizde nisanda butun altinlar yapilir,
ayni altinlar dugundede takilir,
sozde bir bilezik filan olur,
kirilmakta gercekten haklisin
bos bos neye gelmisler
Bende üni de öğrenci oldugum halde yengeme bi bileklik takmistim annemler altin saat set bilezik....
Ama bana hic birsey takmadiklari gibi nişan alisverisi yaptirmadim gereksiz diye, elbisemi bile kendiminkilerden giydim...
Cok guzel bi davet oldu evde, ama taki olunca hepsi oturdugu yerden kalkmadi.. hep benim ailem akraba takti cok uzuldum gerçekten...
Bide gelinimiz cok guzel prenses gibi masallah cokda hamarat diye övgüler yagdirdilar ama samimi bulmuyorum hic bi dediklerini....
Sirf adet yerini bulsun diye bile degil beni uzmemek icin bi çitf mini küpe taksalar yeterdi mutlu olmama...
Bu durumda mesafeli durmak icin haksizmiyim ki
kesinlikle canım önemli bir detayı es geçmişim tabiki maddi durum yoksa kimse kimseyi zor durumda bırakmak zorunda değil tabiki...
kv nim malı mülkü emeklisi herşeyi varda bir saygısı yok işte neylersin
ben inan bir iğneye bile razıydım benim ki ne nişanda ne düğünde hiçbişey yapmadı kınada bizim adettir kına ele yakılır kv eli kapatırken içine altın koyar usulen benimki arkadaşının düğünde takacağı takıyı alıp formaliteden koydu elimi yıkayıp kadıncağaza geri verdik düğünde taksın diye
ahhh canım ahhh saygısızlığa tahammül edemiyorum ben
zaten bu yaşadıklarıma rağmen ben irtibatı kesmemiştim taki arkamdan dedikodumu ettiğini benim özel hayatımın en özelini ilk gelinine ( eşimin 2. evliliği) anlatana kadar
konuyuda meşgul etmiş gibi oldum ama yanlış anlaşılmak istemem maddi durum olmaması çok ayrı bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?