içime sinmiyor!

dderya3484

Guru
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
449
36
318
Biz 1 senedir sevgiliyiz,
2 ay önce evlenme teklifi etmisti , 3 gün önce nişanim oldu,
Nişanı evde yaptik fakat evimiz 6+2 ve büyük oldugu için 55 kisi rahat agirlayabildik....

Annemle 10 gun once başladık hazirliklara...
Hersey kusursuz olsun diye elimden geleni yaptim,

Fakat nişan da sevgilimin ailesi hic birsey takmadi Parasinda pulunda degilim,
bi gümüş bile taksa sevinirdim düşünsünler yeterki !!! kendimi kötü hissettim nişana zorla getirmisler gibi...beni istemediklerini, deger vermediklerini düşünüyorum....

önyargılı olmamak icin 3 gündür direniyorum kendime
Ama ne mümkün ben bu icimdeki "beni istemiyorlar" hissinden kurtulamiyorum...

Normalmiydi bu nişan?
Kırıldığımı kendisine söylemek de istemiyorum...
Kesinlikle saygısızlık yapamam, yapmam ama uzak durmak geliyor içimden... sevgilimle cok guzel bi aşk guzel bi ilişkimiz var ama ailesinin Beni istemediğini hissediyorum.

Çokmu büyük hata yapmış olurum böyle davranarak?

Bu arada yıllardır bu sitedeyim... açtığım ilk konu.... Böyle bi konuyla olsun istemezdim ama ilk defa huzursuz ve karmaşık düşüncelerim

Son düzenleme:
Belki onlarin adetlerinde yoktur takmak, hem nisanlinla mutlu olamaya bak! İster taksinlar ister takmasinlar bosver! Belki maddi durumlari kotuydu ne bileyim! Bu kadar evham yapma! Nisanlinla mutlu olmaya bak! Birak gerisini hiccccc takmaaa! Hem dinliyormusta seni nisanlin, daha ne! Gunlerinin tadini cikar...

Son düzenleme:
kayınvalideyle aranız pek sıcak değil galiba, nişan olmuş bitmiş daha yeni telefon numaranı istiyor sanki yeni tanışmışsınız gibi, onu geçtim, (sen hala sevgilim diye bahsediyorsun ama) nişanlın da vereyim mi diye soruyor bu bana biraz garip geldi.

maddi durumları nasıl peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm gecenlerde arkadasım nişanlandı onlarda hiç bisey takmadılar tabi biz sasırdık ama onlarda öyleymiş nişanda erkek tarafı hiç birşey takmazmış blki senin nişanlındada durum öyledir :26: :26:

Tanıyorduk tabi yuzyuze evlerine gittim nişandan önce ama öyle sıkı bir muhabbetmiz yok bir kac kez sevgilimin telefonundan konustuk oda bayramsa kutlamak icin hastaysa gecmis olsun demek icin...

Artik nişan takıldığı icin daha samimi olmak istiyor sanirim ondan aldi telimide....
bu arada biz ailemle istanbulda yasiyoruz, sevgilimde oyle, annesi baska şehirde...
nisan icin gelmislerdi istanbula...
Durumlari oldukca iyi!
Sevgilim diye burada yaziyorum normalde aşkım derim,
nişanlım diye hitap etmedim hiç...

Son düzenleme:
cnm gecenlerde arkadasım nişanlandı onlarda hiç bisey takmadılar tabi biz sasırdık ama onlarda öyleymiş nişanda erkek tarafı hiç birşey takmazmış blki senin nişanlındada durum öyledir :26: :26:

Maddi değer degilki adetide geçtim, bu bi sevgi belirtisidir,
Ki adetler kültürel bağlari güçlendirmek icin degilmi ki?

Son düzenleme:
başta nasılsa sonda da öyle olur canım takma kafana ...

benim kv ile öyle başladı mesafe koymayım aman saygısızlık olmasın dedim bi sene baktım ki daha beter oluyor artık hiç görüşmüyorum kv bile değil tamamen yabancı gibiyiz yaptığı saygısızlıklardan dolayı..geçen utancından çekine çekine aradı hamileliğim için..eşime sormuşta aramış utancından o derece sağol teşekkür ederim dedim ve kapattım gerçi o bile fazla ona eşim hep yanımda oldu sağolsun..

he bunu niye anlattım..çokta mühim değil eşinle geçinip onunla yaşayacaksın e o da herşekilde yanında ise eğer korkacak bişey yok..onlar seni istemiyorsa sende önemsemezsin olur biter..ne kadar değer o kadar saygı

güzel günlerini boşu boşuna zehir etme kendine..

allah mutluluğunuzu daim etsin

Teşekkür ederim benimde sizinki gibi olacak sanirim durumum...

yani o zaman bi gariplik var, kardeşlerini bilmiyorum ama en azından aileyi temsilen annenin bi sey takması gerekirdi bence, ben anne olsam gelinimi sevmesem dahi ele güne karşı oğlum mahcup olmasın diye imkanlarımı zorlayarak bi sey mutlaka takardım. sanki nişanı pek ciddiye almamışlar gibi hani aile arası ufak bi tören olsa bi derece ama evde davet vermişsiniz resmen. kaldı ki durumları olduka iyiyse bi isteksizlik var sanırım senin de hissettiğin gibi. arkadaş adetlerden bahsetmiş ama böyle adet duymadım ben hiç. bazıları işlerine geleni adetten sayıyor. biz abimin nişanın da gelini gerçekten istemememize rağmen ve maddi durumumuz kötüydü o ara, bizim de evin direği annemdir kelepçe takmıştı nişanda ve bizim tarafımızdan gelen çoğu insan da taktı ben de dahil tabi. salonda olmuştu nişan ve kızın elbisesini bile biz moda evinde diktirdik salonu bile abim yarısını vermiş sonradan öğreniyoruz. ki bu bahsettiğim hatun bize inanılmaz çektirdi öyle böyle değil, ona rağmen bohçasını mohçasını isteksiz de olsak yaptık.

Maddi değer degilki adetide geçtim, bu bi sevgi belirtisidir,
Ki adetler kültürel bağlari güçlendirmek icin degilmi ki?

buna katılıyorum kesinlikle, olay maddiyat değil burda yanlış anlaşılmasın ben de hiç takılmam böyle seylere senin de anlattıklarından olayın maddi boyutuyla ilgilenmediğin çok açık, bu bi sevgi belirtisidir ve bizim kültürümüzde olan bi sey nihayetinde. biri yeni eve taşınınca nasıl ev hediyesi götürmek adetimizse, misafirliğe giderken nasıl elimiz boş gitmiyorsak bi cola da olsa o anki maddi durumumuza göre bi seyler mutlaka alıyorsak bu da onun gibi, maddi durumları kötü olsa eminim sen de takılmayacaktın buna ama öyle değilse insan ister istemez farklı düşünür ne kadar modern bir tabiatı olsa da

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla sen haklisin..
En azindan bir bilezik takilmaliydi..
Yada bir set olabilirdi

Bizde nisanda butun altinlar yapilir,
ayni altinlar dugundede takilir,
sozde bir bilezik filan olur,

kirilmakta gercekten haklisin
bos bos neye gelmisler

kesinlikle canım önemli bir detayı es geçmişim tabiki maddi durum yoksa kimse kimseyi zor durumda bırakmak zorunda değil tabiki...

kv nim malı mülkü emeklisi herşeyi varda bir saygısı yok işte neylersin

ben inan bir iğneye bile razıydım benim ki ne nişanda ne düğünde hiçbişey yapmadı kınada bizim adettir kına ele yakılır kv eli kapatırken içine altın koyar usulen benimki arkadaşının düğünde takacağı takıyı alıp formaliteden koydu elimi yıkayıp kadıncağaza geri verdik düğünde taksın diye

ahhh canım ahhh saygısızlığa tahammül edemiyorum ben

zaten bu yaşadıklarıma rağmen ben irtibatı kesmemiştim taki arkamdan dedikodumu ettiğini benim özel hayatımın en özelini ilk gelinine ( eşimin 2. evliliği) anlatana kadar

konuyuda meşgul etmiş gibi oldum ama yanlış anlaşılmak istemem maddi durum olmaması çok ayrı bir durum

Valla arkadaslar maddi durumlarida olmasa bile bir nisan yapmaya geliyorlar,
en incesinden de olsa bir bilezik bir taki sart bence..

Bende üni de öğrenci oldugum halde yengeme bi bileklik takmistim annemler altin saat set bilezik....

Ama bana hic birsey takmadiklari gibi nişan alisverisi yaptirmadim gereksiz diye, elbisemi bile kendiminkilerden giydim...
Cok guzel bi davet oldu evde, ama taki olunca hepsi oturdugu yerden kalkmadi.. hep benim ailem akraba takti cok uzuldum gerçekten...

Bide gelinimiz cok guzel prenses gibi masallah cokda hamarat diye övgüler yagdirdilar ama samimi bulmuyorum hic bi dediklerini....

Sirf adet yerini bulsun diye bile degil beni uzmemek icin bi çitf mini küpe taksalar yeterdi mutlu olmama...

Bu durumda mesafeli durmak icin haksizmiyim ki

Duygularimi ifade ettiniz...
Saat 4 buçuk oldu uyuyamiyorum,
Bi kere evlenicem ben, annesine annecim diyebilmeliydim
Simdi bana bu dusunc eleri yasatan insana kayinvalide demek düşüyor... duygudan yoksun adetler böyle olsa gerek

Valla sen haklisin..
En azindan bir bilezik takilmaliydi..
Yada bir set olabilirdi

Bizde nisanda butun altinlar yapilir,
ayni altinlar dugundede takilir,
sozde bir bilezik filan olur,

kirilmakta gercekten haklisin
bos bos neye gelmisler

Kız güldürdün beni:) ama haklısın
Aynen yazdığın gibi sormayı çok isterdim

canım sizin aranızda bir soğukluk olduğu kv'nin numaranı daha yeni almasından belli, sevgilin de sormuş bu bana cidden garip geldi. benim 3 senelik ilişkimde sevgilimin annesi sürekli arardı beni, sırf beni görmek için istanbuldan balıkesire geldi, balıkesirde öğrenciydik ikimiz de, oğlu 4 sene orda okurken bir kere gelmeyen kadın benim için gelmişti, sürekli bana ufak tefek de olsa hediyeler yollardı kıyamam ona. atkılar filan örerdi. kandilde bir sms atardım nasıl mutlu olurmuş herkese söylermiş kızım mesaj atmış bana diye. senin kayınvalide biraz dominant bi karakter sanırım resmiyeti bozmak istemiyo. sen yine aferin hiç sormamışsın nişan öncesi, bizim abimin eşi aman allahım o kadar çok lafını etti ki kelepçeyi bile o seçti. bohçaya koyduklarımızı da öyle. düğün gerginliklerimize hiç girmeyeyim geriliyorum zira

yani sen sadece kendi içinde kırgınlık yaşamışsın burda bize anlatıyorsun ne güzel böyle gelini öpsün başına koysun. bizimki 7 sülalesine reklam ederdi, elalem ne der rezil olurdu biz bi sey takmasak. asilzade soylu kızı ya kendisi

Estağfurullah meşgul etmek ne kelime...
Paylaştığınız için teşekkür ederim aksine!

Bu saatten sonra düğünde de takılmazsa şaşırmam en azindan artik biliyorum neyin ne olduğunu. ..

Ama nişanda çok şaşırdım, sevgilimde beklemiyordu afalladi, Özür diledi, üzüldü.. düğünde ben alicam herşeyi diyor ama mesele bieseylerin eksik olmasi değil di, tamamen manevi yoksunluktu...

Ben nişanda takı değil gelecekteki eşimin ailesini kaybettim...
Yani en azindan öyle hissettim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…