içime sinmiyor!

Haklisiniz 10 kisiden 9 u getire getire bi yazmami getirmis derdi o yuzden benim icinde bu kaniya varabilirsiniz...

Ama ben demezdim! Maddi olarak bi beklenti icinde degildim, sadece kiz alirken biraz emek verilir, ben hic bi zahmete sokmadim kimseyi, sadece nişanda misafir bile gelirken eli bos degildi, böyle bir isteksizlik sorumsuzluk ilgisizlik hissettim...

Biz birbirimizi cok seviyoruz sevgilimle... sadece onunla olan iliskime bakmak yerine annesiylede iletisimimiz guzel olsun isterdim, iliskiler maddiyat uzerine kurulu olmadigi icin manevi bi destek yeterliydi bana! Umarim ifade edebilmisimdir...

Uzak duranin dibinde oturmak dogru gelmiyor bana, bi kucuk hediyeyi akil edemeyip gelin almaya geliyor ama:) bizde gelin aldik ter doktuk resmen... ama ben?

Owww siz masaya elinizi koymussunuz:)) ben nisanda olanlardan sonra dugun bile gelmiyor icimden sade bi nikah yeter diyorum, canim cok sikildi, heves kalmadi ki

arkadaşım bence nişandan önce nişanlınla konuşman gerekirdi... ailem bana bişeyler takıcak sizinkiler takarmı bişeyler bizimkiler takıp da sizinkileri mahçup etmesinler gibisdinden.... kimse birşey takmasa daha iyi olurmuş.. keşke sana da bi sorsalarmış...... nişanlınla konuşsaydın keşke... düğünde işini şansa bırakma.

Konuşamam çekinirim, ama sirf ayni seyleri yasamamak icin dugun degil sade bi nikah istiyorum, sogudum iyice

Konuyu okuyunca bence kendimden supheye dustum nisanda bana takilmis miydi biseyler diye :44:

Takilmisti sanirim ya hatirlamiyorum tam.

Simdi adetler farkli su bu olabilir ama bunlarin onceden konusulmasi lazim ve eger ki erkek tarafinin boyle bir adeti yoksa bile nezaketen sizde oldugu icin ( maddi durumlari da yerinde demissiniz) bir sey takilmaliydi. Yahu nisani birakin misafirlige gittigimizde elimiz bos gitmiyoruz. Bence haklisiniz. Ama boyle birseyin en basta olmasi iyi olmus.

Gereksiz samimiyete gerek yok zaten. Mesafeli bir iliskiniz olsun. Nisanliniza da her kirildiginiz noktayi anlatmayin derim. Simdi tamam canim, nasil istersen oyle olsun derler ama evlendikten sonra bu sikayetleriniz devam ederse e ne yapim annem, o yasli, sen idare et vs vs derler. Onun icin bazi seyleri icinizde yasamanin da provasini yapin.

Evlenince sadece esinle evlenmiyorsun ki butun ailesiyle evleniyorsun.

Olayin tirt yani da bu bana gore

hayırlı olsun öncelikle, mutlu olursunuz inşallah

kırılmakta haklısınız tabi. o kadar yolu tepip geliyorlar hiçbir şey takmadan da gerisin geriye dönüyorlar. hiç hoş olmamış. ben olsam ben de üzülürdüm.

adetler konusuna gelince. nişanda veya kınada erkek tarafından gelen akrabalar, daha doğrusu erkek tarafının komşuları falan takı takmazlar. takı haklarını düğüne saklarlar, kız tarafına gider diye. ama ben şu yaşıma geldim, erkek ailesinin nişanda özellikle bu meseleden dolayı takı takmadıklarını hiç duymadım takılmaz diye bir şey yok. çünkü gelini alan onlar, el gibi davranmazlar sahiplenmek maksadıyla takarlar. varsayalım böyle bir adetleri yok, emin ol size önceden derlerdi bunu, biz nişanda değil düğünde gelinimize bişeyler takcaz falan diye.

bana göre bu yaptıklarının bir tek anlamı olabilir. sanırım sizi istemiyolar gibi. sizinkine benzer değil ama bizim bir komşunun oğlu görev yaptığı yerden bir kızı sevdi. çocuk orada onunla sevgiliymiş, sanırım ailesi de bilmiyordu. annesi burada haldır haldır kız bakıyordu oğluna. sadede gelirsek oğlunun sevdiği kızı hiç benimsemedi. istemeye falan gitti ama canından da can gitti sanki... demem o ki siz farkında olmayabilirsiniz, sevgiliniz size yansıtmıyor da olabilir. bu bir ihtimal tabi.

yine de siz bunları düşünmeyin, bence şu an sizin söyleminizden kaybeden biri varsa o da müstakbel kv niz oda bile kurmayı düşünmüşsünüz onun için. bu devirde hangi gelin bunu düşünür

Cok haklısınız ...

Nişan olmadan önce iki tarafında oturup konuşması gerekiyordu.neler yapılacak,neler takılacak diye.
Hadi gelemezler uzak desek,telefonda konuşulması gerekiyordu,bizim adetlerimizde böyledir

Biz abime nişan yaptık oranın adetlerinde takı yokmuş,ama bizim adetimizde var diye biz takılarımızı takmıştık.
Öncesinde annemler arayıp konuşmuştu,yapılacakları.

Konuşamam çekinirim, ama sirf ayni seyleri yasamamak icin dugun degil sade bi nikah istiyorum, sogudum iyice

bence öyle bırsey yapma oturun konusun ağırlıgını koy... düğünün olmazsa olan sana olur hatta nısanlının aılesının ısıne bıle gelır ama sen çok çok pişman olursun sonucta her genç kız dügünü olsun ister onun için iyi düşün sağlam adımlar at canım pişman olacağın seyler yapma.. böyle işler konusalarak hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…