içime sinmiyor!

ben açıkcası nişanlında da suç buldum...

arabada gelirken evde hazırlanırken anne ne aldın ya da aldın mı diye sormak aklına gelmez mi insanın?

almadım oglum deseydı gider kendi alırdı bir şeyler neden düşünüp sormadı ya da görmek istemedi?

insan nişanlısına ne takılacak ne yapılacak bilmez mi hiç? mahcup olmamak için kontrol etmeliydi....

şimdi hepsi oturup özürde dilese anlamsız çok büyük düşüncesizlik etmişler..

umarım düğününüz içinize siner..

Sadece bu konuda degil her konuda "tamam askim" der, kirmak uzmek en kortugu set, 1 yildir cizgisini hic bozmadi...
Bilmiyorum belki ailesini tanidigi icin uzak tutmak istedi benden...
Nisanda bisey sakindigindan degil ailesinden bekledi oda
Cunku surekli hediyeler aliyor zaten, laptopum kirildi yenisini bile o aldi hediye olarak... 1 yildir ben bitek dogum gununde hediye aldim ona, ama o sayısız almistir.... yani oda ailesine karsi ofkeli ama tetiklemiyorum, onu ben teselli ettim bosver onemli degil diye...
Ama ben kendimi teselli edemedim, icime oturdu hersey, buraya yazdim o yuzden

Dugunde hic bisey takmasalarda icime siner artik...
Cunku bikez gördüm, ve dugunde beklemiyorum
Bu kez Takmazsa degil takarsa sasiririm

Aslinda sana bohcayla geldiler mi nisanda?
onuda yapmadilarsa yaptirma bohcayi..
cunku bana oyle olmustu..
Kisacasi ne goruyosan onu yap. onlara prim verme...

Iste bende tam sizin bahsettiginiz yerdeyim şuan. .. bi sogudum baska bisey gelmiyor icimden kacgun dusunmemeye calistim ama elimde degill cok uzuldum isinamam artik

Zaten normaldede 3un 5in hesabini tutan insalara sicak dacranamiyorum
Ama nisanda bu hesabin yapilmasi cok uzucuydu

en basta dedigim gibi aile ile iliskileri zayıf oldugunda en az sizin kadar onları yabancılıyor...
bu kadar uzulmene degmez, zaten ist.da onlardan uzakta yasayacakmıssınız,
ilerde cooook mutlu olunca bunların birer ders/anı olarak kalır

Aslinda sana bohcayla geldiler mi nisanda?
onuda yapmadilarsa yaptirma bohcayi..
cunku bana oyle olmustu..
Kisacasi ne goruyosan onu yap. onlara prim verme...

Sevgilimin ailesi istanbulda degil, nisan alisverisinin lafini bile etmedim ben hic

Ama sevgilim nisana bi hafta kala duymus bunu;
Geldi bana "askim nisan alisverisi yapilirmus biz sana niye yapmadik hadi gidelim alalim ne gerekiyorsa" gerek yok dedim. Ama oyle israr ettiki:) tamam dedim haftasonu bulustuk nisan aliverisine gittik. Ne alinir ne edilir ikimizde bilmiyoruz...

InTernete girip baktik camasir fln yaziyordu daha bissuru sey
Hicbirine gerek yok dedim orda bi gecelik gordum vitrinde 30 tl lik. Onu alalim ozaman icin rahat etsin dedim. Aldik bide pembe tepsi gordum 14 tl ye onu aldik döndük:)

Nisan bohtamda bi gecelik bi mutfak tepsisi var:) ikimizde güldük umursamadik zaten, ben istemedim cunku... ama su nisanda hic takilmamasini nasil bukadar icime dert edip uykularim kacti bilmiyorum...
Beni istemediklerini ve hic bi zaman deger vermiceklerini düşünüyorum

Son düzenleme:

Ya inşallah dediginiz gibi olcak...
Bu soguklukda olmasaydi iyiydi

O gün bende üzülünce nişanlım beni ertesi gün çarşıya çıkarmıştı o alacaktı bana bir şeyler istemedim. O zamanlar bana hep hak verdi haklısın dedi. Ama şimdi bazen konu açılıyor ben çok kırılmıştım o zaman diyorum bana artık haklısın demiyor ohooo sende eski konuları deşme diyor. Laf sokmak için söylemiyorum hala içimden atamamışım demek ki o yüzden unutamıyorum resmen saygısızlık.
Bizde onların bohçasını her şeyiyle yaptık aynen benim annemle halamda biz üzerimize düşeni yapalım dediler mahçup olurlar zaten dediler ama neredeeee? Ki bizim durumumuzda çok iyi değil.

Gelinliğimi bile almadılar zamanında bunlar kim ne derse desin unutulmuyor. Ben eşimle bu konulardan dolayı çok tartıştığımı bilirim. Bundan sonra yapacağın tek şey nişanlınla mutlu olmak ve ailesinden hiçbir beklenti içinde olmamak. Anca misafir gibi gelir misafir gibi giderler bunu kendine kabul ettir yoksa daha çok üzülürsün.

canım kardeşim bazılarının adetlerinde nişanda yüzükten başka takı takılmaz

görgüsünde varsa takar o ayrı

nişan bozulabilir çünkü

önemli olan huzurun

düğünde istediğin takıları belirtirsin

siz kendinize yakışacak şekilde davranın

nişanlından memnunsan takma kafaya

Bazı yörelerde nişanda takı takılmaz.
Onun yerine düğünde takarlar. Atıyorum teyzeler,halalar filan düğünde çeyrek takacaklarsa bilezik takarlar nişanda takmadıkları için.
Belkide böyle bir durum vardır onlarda da. Kendinizi üzmeyin ve kimseye tavır almayın size verdikleri değeri maddi bir şey olan altınla değerlendirmeniz pek hoş olmamış.

Aynı anlattığınız gibi olucak sanırım... Umarım bu tarz seyler sevgilimle aramızda sorun teşkil etmez, tek korkum bu, şimdilik hak veriyor ama en iyisi susup uzak durmak

Onu çok seviyorum alla eksik etmesin yanımdan, aiesi yüzünden onu kırmam ama daha pozitif bi ilişki olsun isterdim....
Ben onlara herşeyin âlâsını yapardım ama benden bi salkım üzüm esirgeyene üzüm bağını bağışlamak saflıktır... Onuda geçtim artık bi adet üzüm bile uzatmakngelmez içimden, onun gibi misafir olurum bende... Mesafeli, soğuk... Elimde değil bu kırıldım çünkü

canım hıc canını sıkma.. benım nısanlımın aılesıde bır cop dahı almadıda takmadıda..sebep arsa almalarıymıs sıkısıklarmıs o kadar topragın uzerıne yatacaklar... Allah razı olsun nısanlım hıcbırseyımı eksık etmedı herseyımı aldı hıcbır eksıgımde olmadı... onun aılesı hıcbırsey almadıgı ıcın bende kendı aıleme hıcbırsey aldırtmadım.. butun nısanın yukunu nısanlım ustlendı.. ama sımdı dugun ıcın hıcbırseye karısmadık aılesylede anlastık gerekırse evlerınden bırını satıp o dugunu yapacklar!

Bohca yapmayin bence, hicbir sey yapmayin.

Nisanliniz iyi bir adam bence, bosverin gorgusuz annesini.

Altınları değerlendirsem hoş olmazdı evet ama öyle yapmadım...
Ben arkadaşımın evine ilk giderken bile elim boş gitmeye utanırım...
Onlar bizim eve kız almaya gelip nişan yapıyorlar ve bi yazma bi havlu bu gelinime diye düşünemiyor!
Ben bunu maddi görmüyorum en fakiri bile yapabilirdi bunu

Herşey para değil, o bi araçtır, bana küçücük bi hediye getirse önerdim ellerinden "teşekkürederim anneciğim elinize emeğinize sağlık çok güzel" derdim ve hep saklandım onu annemin ilk hediyesi bu nişanda getirdi derdim! Maddiyatla alakası yok bunun

Oğlunu temsilen nişan takmak üzere gittiği evde bir kayınvalide olarak yabancı gibi oturup bunu gelinime aldım diyemeyin bi anne! Benim kız arkadaşlarımın tırnağı kadar olamadı... Onlar bile takı takmayın hediye alıp geldi... Gerekirmiydi hayır ! Ama 25 yaşındaki gençlerin düşündüğünü 60 yaşında bi bayanın düşünemesi....

Hissettiklerini anlıyorum çevrene ve ailene mahçubiyet olmuş haklısında keşke düşünceli davransalarmış mış miş ler işine yaramayacak malesef neyseki uzaksınız birbirinizden bayramdan bayrama görüşürsünüz eşe dosta karşı çok samimi olmak zorunda değilsiniz siz kendi mutluluğunuza bakın ama düğün de senjde işin içine dahil ol ve utanmadan sıkılmadan sor ne yapacaksınız diye sonuçta maddi güçleri olmayan insanlar değilse mahçup olmayacaklardır bir evlilikte çatı hernekadar 2 kişilik olsada ailelleri bir kenarda bırakmazsınız mümkün olduğunca saygılı ancak ne istediğinide belirten bir tutum sergilemelisin

Beni yanlış anlamanı istemem ama biraz fevri davranıyorsun. Tamam yaptıklarını hoş karşılayamıyor olabilirsin ama sende çok olumlu bir tavır sergilememişsin. Tavsiyem onlarla ilgili bir yargıya varmadan önce bundan sonraki hal ve hareketlerine bakman. Bir havlu, bir yazma getirseydi de o zamanda getire getire bi yazma getirmiş diycektin.
Herkesin değer yargıları aynı değil, olaya senin arkadaşların,ailen gibi bakmıyor olabilirler.
Öfkeyle kalkan zararla oturur derler biraz hoş gör insanları karartma içini oldukları gibi kabul et :)

Hayatta soramam ki ne yapicaksiniz diye:/ yani maddi seylerin lafini yapamiyorum sanki paragöz mus gibi algilanmakdan cekinirim, kaldi ki nisandada beklentim biraz ilgi ve emekti, yani kucuk bi hediye bile olsa cok mutlu olurdum ama misafirler kadar bile olamadilar....

Saglik olsun, bu daha yolun başı. .. bende bundan sonra misafir gibi davranirim onlara... hanim hanimcik ama uzak, saygili ama mesafeli... sessiz ama soguk.... onlarin yaptigi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…