içime sinmiyor!

Koskoca kayın valide hiç mi utanmadı acaba takı takılırken öyle orada oturmaya
Mesela;ailenin durumu yoksa ve düğün için 10 bileziğe anlaşmışlarsa.Bunun 3-4 ünü nişanda takarlar.Kalanı da düğünde yada düğünden bi hafta önce tüm takıları alıp düğünde topluca takarlar tekrar.
Yani ne bileyim güzel memleketimde uygulama çok.Ne vardı sanki ufak bi küpe bi bileklik.İnsan bekler.Ben olsam bende aynı şekilde düşünürüm.

Birde nişanlınız hiç sormamış mı ailesine anne baba ne takacağız diye? Onunda haberi yoktu dediniz de.Ne bileyim sorması lazımdı

oğlan veriyorlardır.düğünde ben aynı şeyleri yaşadım bir de eltiyi nasıl agırlayacagım kaygısı vardı erkek tarafında.bana bir hayırlı olsun neye ihtiyacınız var adetleriniz nasıldır demediler.neler neler.benim yaşadıklarımı duyan inanamıyor.11 yıla yaklaştık hala acısı geçmedi yaptıklarının ama sen sen ol seni asla üzmelerine izin verme.ne yap ne et izin verme.

ne kız alması oğlan veriyoruz oğlan demişlerdi düğünde.pişkin yüzü kızarmayan tepeden bakan insanlardan korkacaksın.

ayrıca akıllarında biri varsa nişanlına nişanı attırmaya bile çalışırlar

Son düzenleme:
mesafeli ve soguk olsun.saygısızlık etmesin diyorum ben yoksa kötü olsun demiyorum.içinden gelmediği bir şeyi yapmasın yoksa sonradan duydugu pişmanlık ona çok yük olur.

Kötü davranamam zaten en başta büyük olduğu için ama sicakta olamam, dediginiz gibi soğudum zaten elimden baska turlusu gelmez zorlamis olurum kendimi....

Mesafe koymayi istemezdim ama smartik baska türlüsü de gelmiyor içimden

bu tip konularda soruluyor: maddi durumları nasıl? cevap: iyi ya da kötü şeklinde, benim anlamadığım nokta sevgili ya da nişanlı boyutundaki kız nerden bilir ki adamın ailesinin durumunun iyi olup olmadığını, bende eşimle 9 sene flört ettim 8 ay nişanlı kaldım bana sorulsaydı durumları nasıl diye bilmiyorum derdim harbiden de bilmiyorum nasıl bilebilirim oturdukları eve bile 1 kere gitmişim nişan öncesi, evdeki eşyalara mı bakıcaktım ne marka diye ya da arabalarına, borçları harçları vs vardır belki, tuhafıma gidiyo şahsen durumu süper olsa nolucak malını mülkünü bana bilezik mi yapacak yani, ayrıca biçok yerde bildiğim kadarıyla nişanda bişey takılmaz hele ki evde yapılıyosa benimde nişanda takılanlar çıkartıldı düğünde tekrar takıldı

Sizin hakkınız bi genç kızsınız muradınız ayıp etmişler.

Fakat kendinizi üzmeyin herkes ince düşünemiyor.

maalesed eleriyle oğlunu boşatan anneler tanıyorum nasıl yaopabiliyorlar.

insan evladı için canını verir gerekirse bazı egolu kayınvalideleri çözemiyorum

üzülmeyin nişanlınızla iyi olun inşallah.

terbıyesızlere bak. cnm hıçmı konuşmadın nışanlınla sana nışanda ne takacaklarını hıçmı sormadın.
bu arada bana eşimın aillesı takmıştı ama akrabalarından kımse takmadı.neymış adet değilmiş.rezıl etmışlerdı benı terbıyesızler.bunun adı adet değil pintılık

canım burda konu sahibinin alınmasını gerektirecek başka şeyler de var.tavırlar mesela.misafir gibi gelmeler.sevimsiz yani.

ama yine de Allahtan umut kesilmez umarım iyi insanlardır.

Canim oncelikle hayirli olsun nisanin
Ayni seyi benim arkadasimada yaptilar..
Ustelik evde degildi nisan.
sasirdik tabiki.
Fakat soyle dusunmus olabilirler , akrabalarinin taktigi takilar vs. sana kalacak diye takmamislardir.nitekim arkadasim icin bunu dusunmuslerdi.
Ama dedigin gibi en azindan aile buyugunun birseyler takmasi lazimdi..
Banada nisanimda kp sadece bir bileklik takti, kv para gorumcemde ceyrek
ben onemsedimmi hayir tabiki..
Soguk davranma ama cizgini belli et ..
Sanirim anlar.
Ha bu arada evet bohcayi yapma.Dugun ustu bende birkac biseye sinirlendim annem hepsine bohca yapacakti yaptirtmadim...
Sen simdi bu guzel gunlerinin tadini.cikar...
Asil hayatin evlendikten sonra basliyor.. :97:

O yapısı geregi soramazki... sormaz, herkezin uzerine duseni yapacagina inaniyordu, bikere nisanlaniyorum diye bakiyor, annesi sehir disindan geldi, orda yaziyor, babasi hayatta degil.... beni akrabasi baba gibi istedi, ama oda bisey takmadi nisanda, umrumda degil ama annesinden ufacikda olsa bekledim

Allah korusun:)
Sende acik acik soylemisler bendede uyguladilar.... hos oyle bisey deseler babam cok tepki verirdi, zaten tek kelime etmiyor 4 gündür susuyor nisandan beri.... onun bu sessizliği benim ve sevgilimin hatrina... cunku cok sevdi damadini.... ailesi boyle yapmasaydi keşke. . Bundan sonraki soguklusun sebebi ben olmamki

senin ilk yazdıklarından da iyi niyetin belli oluyor zaten,
ben o kadar ince dusundum onları iyi agırlamak istedik oglunu el ustunde tuttum.. ne yaptım da istenmeyen gelin oldum diye dusunuyorsun buna uzuluyorsun,
kv/ablası vs istesin istemesin, zaten iş ciddiye binmis,
nisanlınla aranızda sorun olmadıgı surece tamamına da erecek gibi duruyor

annesini de cok dusunup kafana takma, zamanla alısırlar ısınırsınız,
olmazsa da o mesafeli sen mesafeli mecburen bir denge kurulur,
zaten bayramlarda falan gorusursunuz, kalp kırmaya degmez.

icine kurt dusurmek istemiyorum ama nisanlının ailesi hakkında dırdır etme fakat diger konularda baskın ol,
kredinin hepsini bu konuda kullanma yani, cunku bir sey degistiremeyeceksin,
cocuk en basta isteseydi guzel bir iliski kurardı aranızda, bu biraz onun beceriksizligi.
anladıgım kadarıyla bildigini okuyan bir tip,
seni kaybetmemek icin elinden geleni yapıp evlenince sana kök sköturmesine izin verme tatlım,
basta nasıl olursa oyle devam eder...

Bilseydi belki nişanlın bir şeyler ayarlardı.Sende üzülmezdin.
Bu maddi bir şey olmak zorunda da değil.İnsana değer verildiğini hisettiren bir şey olsa yeterdi
En azından nişanlın her konuda arkanda ve yanında.Onlara gerektiği gibi davranır.Nişanlınla bir ömür mutlu geçirirsin.

Siz cok güzel özetlemissiniz durumu...
Icimden gecenleri yazmissiniz...

Ama ben nisanda zaten ayri bişey istemedim, nisan da taksalardida dugun icin geri verirdim bi önemi yoktu. Ama keske dusunup yapabilseydi annesi... bi minik hediye bile getirse düşünmüş eline emegine saglik derdim... kiz tarafindan herkesin takip erkek tarafindan bi kisinin bile takmamasi hangi adeti gectim hangi kalbe dokunmazki?
Bi hediye goturmek icin bile gelin almasi yetmezmi? Nişan bu
Ben arkadasimin evine giderken bile elim bos gidemiyorum

birincisi istemiyorlarsa istemesinler. herkese inat, her şeye inat oğulları istiyor ya.. galibiyet denen şey varsa o da senden başkasında değil kesinlikle. ikinci konu da şu ki nişanda takı olayı her yerde olan bir şey değil. geçen ben de yabancı olan bir yere gittim nişana sordum birine bir şey takılıyor mu bunların nişanda diye... yani tamamen yöresel gibi diyebiliriz. belki onlar da mahçup olmuştur takmadıkları için. yine de çok içinde kaldıysa nişanlına nazikçe diyebilirsin. " aslında yanlış anlama sadece söylemek istedim. nişanda bizim taraf takınca sizden bir şey gelmeyince mahçup oldum biraz" diye..
yani en azından bilmiyorlarsa sorabilirdi de nişan öncesi.

Yaptirmicam bohçasını kimsenin, kız sana yine takmis kayinbaban kayinvaliden gorumden, üzülme zaten... bu bile az da olsa erdemliktir...

Bende anneme nisanda sonra dedim hic birsey yaptirmiyorum anne sende hazirlama dedim...
Olmaz kizim sen oyle deme biz uzerimize duseni yapalim dedi..
Istemiyorum diye diretince peki dedi...

Ki ben adetten diye yapmiyordum bohcayi cok guzel hazirliyordum hediye olarak, icine cok guzel seyler koycaktim, sirf kayinvalidemin ve kardeslerinin bohcasi 2000tl tutuyordu bakinca... ama bana 100 liralik kupeyi bile takamayan birine niye emek vereyimki dedim...

Sorarlarsa bizim adette yokmus bohca derim herhalde

canım içini ferah tut sen çok mutlu olacaksın.şimdi bu konuları burda konuş başka yerde konuşma nişanlınla hele hiç konuşma.

bol dua.

Bende nişandan aynı senin yaşadıklarını yaşadım hatta nişan öncesi. Kayınvalidem bize gelmişti hem tanışmak için hemde işte ne olacak ne bitecek diye konuşmaya.
Benim isteme nişan bir arada olacaktı hem zahmet hem masraf olmasın dedik iki tarafada. Neyse annem adetlerden bahsetti. Nişan bohçası yapılır sizde bilirsiniz dedi. Kayınvalide ne dese beğenirsin ben hiçbir şey yapamam bir çikolata bir çiçek geliriz. Ben annemin yanında nasıl mahcup duruma düştüm anlatamam. Maddi durumu olmasa bile annemin yanında elimizden geleni yaparız dese sonra beni kenara çekse kızım halimiz böyle böyle ben yine elimden geleni yapmaya çalışırım. Ama pahalı şeyler ya da çok bir şey koyamam bohçana diye güzelce anlatsa bizde insanız halden anlarız herhalde gönlümü kırmamış olurdu.
Neyse nişanda bir bohça getirdiler tabi içindekileri hiç kullanmadım. Bazısını attım hatta. Eğer ilk baştan güzelce kalp kırmadan mahcup duruma düşmeden anlatsaydı bana durumu o bohçanın içindekiler bana batmazdı. Ama ilk baştan gönül bir kere kırılınca her şey battı tabi bana o gün.
Nitekim ben seni anlıyorum insan maddiyatında değil kendini değersiz gibi görüyor. Sanki karşı taraf için önemsiz olsada olur olmasada gibi. Valla ben ilk kez o gün soğudum kayınvalideden ne olursa olsun ısınamıyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…