- 13 Nisan 2010
- 449
- 36
- 318
- Konu Sahibi dderya3484
-
bazı yörelerin adetleri farklı oluyor diye düşünüyorumda
hani şeyi duydum nişanda kız tarafının bişey takmadığını ama erkek tarafını duymamıştım ama bilemedim nereliler acaba
Cocuk ilkkez evleniyorum ailem elinden geleni yapicaktir diyebildi sadece ve nisan icin istanbula geldiler.... 5 aile gelip 5ide farkli sehirlerden geldiler hicbiri takmadi, onlari umursamiyorum ama kendi ailesi hazirliklari öyle yapiyordu ki biz ihtimal bile vermedik, yani azda olsa takilacagindan süphe duymadik, ben fazla bisey beklemedigim icin onemsemedim ne takicaklarini, sevgilimde annesine bunu sormaz zaten yapisi geregi, ama bi geldiler herkez misafir gibi kimse aile gibi degildi....
Sevgilimi annem babam abilerim akrabalarim arkadaslarim herkez cok begendi
Herkez pirlanta gibi cocuk, cok stemiz efendi, basarili zeki dediler
Ama ailesini kinadilar
Sorumluluklarini yerine getirmeyen bi aileydi
Hatta yerine getirilmesi gereken sorumlulugun farkinda bile degillerdi....
Kaldiki hic bi sorumluluk umrumda degildi, olsa nisanlima elbisemi aldirirdim cok israr etti, nisan alışverişimide yaptirirdim, takiyida onceden konusurdum...
Gerek duymadim, gonullerinden ne geciyorsa onu yapsinlar dedim
Hic bisey gecmemis demekki
mesafeli ve soguk olsun.saygısızlık etmesin diyorum ben yoksa kötü olsun demiyorum.içinden gelmediği bir şeyi yapmasın yoksa sonradan duydugu pişmanlık ona çok yük olur.
şimdi kargolarla uğraşmana gerek kalmadı abla.
ben de evlenenmeden önce anneler günü hediyesini kargoyla gönderirim derdim
Kötü davranamam zaten en başta büyük olduğu için ama sicakta olamam, dediginiz gibi soğudum zaten elimden baska turlusu gelmez zorlamis olurum kendimi....
Mesafe koymayi istemezdim ama smartik baska türlüsü de gelmiyor içimden
bu tip konularda soruluyor: maddi durumları nasıl? cevap: iyi ya da kötü şeklinde, benim anlamadığım nokta sevgili ya da nişanlı boyutundaki kız nerden bilir ki adamın ailesinin durumunun iyi olup olmadığını, bende eşimle 9 sene flört ettim 8 ay nişanlı kaldım bana sorulsaydı durumları nasıl diye bilmiyorum derdim harbiden de bilmiyorum nasıl bilebilirim oturdukları eve bile 1 kere gitmişim nişan öncesi, evdeki eşyalara mı bakıcaktım ne marka diye ya da arabalarına, borçları harçları vs vardır belki, tuhafıma gidiyo şahsen durumu süper olsa nolucak malını mülkünü bana bilezik mi yapacak yani, ayrıca biçok yerde bildiğim kadarıyla nişanda bişey takılmaz hele ki evde yapılıyosa benimde nişanda takılanlar çıkartıldı düğünde tekrar takıldı
Koskoca kayın valide hiç mi utanmadı acaba takı takılırken öyle orada oturmaya
Mesela;ailenin durumu yoksa ve düğün için 10 bileziğe anlaşmışlarsa.Bunun 3-4 ünü nişanda takarlar.Kalanı da düğünde yada düğünden bi hafta önce tüm takıları alıp düğünde topluca takarlar tekrar.
Yani ne bileyim güzel memleketimde uygulama çok.Ne vardı sanki ufak bi küpe bi bileklik.İnsan bekler.Ben olsam bende aynı şekilde düşünürüm.
Birde nişanlınız hiç sormamış mı ailesine anne baba ne takacağız diye? Onunda haberi yoktu dediniz de.Ne bileyim sorması lazımdı
oğlan veriyorlardır.düğünde ben aynı şeyleri yaşadım bir de eltiyi nasıl agırlayacagım kaygısı vardı erkek tarafında.bana bir hayırlı olsun neye ihtiyacınız var adetleriniz nasıldır demediler.neler neler.benim yaşadıklarımı duyan inanamıyor.11 yıla yaklaştık hala acısı geçmedi yaptıklarının ama sen sen ol seni asla üzmelerine izin verme.ne yap ne et izin verme.
ne kız alması oğlan veriyoruz oğlan demişlerdi düğünde.pişkin yüzü kızarmayan tepeden bakan insanlardan korkacaksın.
ayrıca akıllarında biri varsa nişanlına nişanı attırmaya bile çalışırlar
Sevgilim suclu degil cok mahçup hissediyordu,
annesini silmedim kesinlikle silememki..... annesi sonucta, ama elimde degil cok sogudum,
saygida kusur etmem zaten farkli sehirlerdeyiz ama beni istemedigini hissettim,
Onlarinda adetinde var, kiz kardesi sozlendi sozunde bile bilezik takildi...
Biz nisan yapmistik...
Bide dogru tespit etmissiniz ailesiyle ayri yasadigi icin cok bagli degil ama bu onun sucu degilki, annesi babasiz bi evlat evlendiriyor dusunemezmiydi, bizde gelin aldik cok da alani gordum, hep istenmeyen gelinlere takilmadi.....simdi ayni sey benimde basima geldi, inanamiyorum buna beklemiyordum boyle bi sogukluk....
Ben annesine hediye etmek icin bi dunya sey hazirlatiyordum
Evimde bile ona ozel oda yaptiricaktim gelsin istedigi kadar rahat rahat kalsin diye...
Bi taki takmadi diye sogumak degil bumisafir gibi gelip bi yabanci gibi davranmasi ve koy adeti gelenegi bi kenara yeni gelinime diye kalbinden bi nisan hediyesi bi yazma bi havludami getiremedi. Ki kapalibiri degilim ama düşünsün yeterki ! Elimde degil zoruma gitmesi, aslinda bi nevi hayal kirikligi benimki
O yapısı geregi soramazki... sormaz, herkezin uzerine duseni yapacagina inaniyordu, bikere nisanlaniyorum diye bakiyor, annesi sehir disindan geldi, orda yaziyor, babasi hayatta degil.... beni akrabasi baba gibi istedi, ama oda bisey takmadi nisanda, umrumda degil ama annesinden ufacikda olsa bekledim
bu tip konularda soruluyor: maddi durumları nasıl? cevap: iyi ya da kötü şeklinde, benim anlamadığım nokta sevgili ya da nişanlı boyutundaki kız nerden bilir ki adamın ailesinin durumunun iyi olup olmadığını, bende eşimle 9 sene flört ettim 8 ay nişanlı kaldım bana sorulsaydı durumları nasıl diye bilmiyorum derdim harbiden de bilmiyorum nasıl bilebilirim oturdukları eve bile 1 kere gitmişim nişan öncesi, evdeki eşyalara mı bakıcaktım ne marka diye ya da arabalarına, borçları harçları vs vardır belki, tuhafıma gidiyo şahsen durumu süper olsa nolucak malını mülkünü bana bilezik mi yapacak yani, ayrıca biçok yerde bildiğim kadarıyla nişanda bişey takılmaz hele ki evde yapılıyosa benimde nişanda takılanlar çıkartıldı düğünde tekrar takıldı
Canim oncelikle hayirli olsun nisanin
Ayni seyi benim arkadasimada yaptilar..
Ustelik evde degildi nisan.
sasirdik tabiki.
Fakat soyle dusunmus olabilirler , akrabalarinin taktigi takilar vs. sana kalacak diye takmamislardir.nitekim arkadasim icin bunu dusunmuslerdi.
Ama dedigin gibi en azindan aile buyugunun birseyler takmasi lazimdi..
Banada nisanimda kp sadece bir bileklik takti, kv para gorumcemde ceyrek
ben onemsedimmi hayir tabiki..
Soguk davranma ama cizgini belli et ..
Sanirim anlar.
Ha bu arada evet bohcayi yapma.Dugun ustu bende birkac biseye sinirlendim annem hepsine bohca yapacakti yaptirtmadim...
Sen simdi bu guzel gunlerinin tadini.cikar...
Asil hayatin evlendikten sonra basliyor.. :97:
Siz cok güzel özetlemissiniz durumu...
Icimden gecenleri yazmissiniz...
Ama ben nisanda zaten ayri bişey istemedim, nisan da taksalardida dugun icin geri verirdim bi önemi yoktu. Ama keske dusunup yapabilseydi annesi... bi minik hediye bile getirse düşünmüş eline emegine saglik derdim... kiz tarafindan herkesin takip erkek tarafindan bi kisinin bile takmamasi hangi adeti gectim hangi kalbe dokunmazki?
Bi hediye goturmek icin bile gelin almasi yetmezmi? Nişan bu
Ben arkadasimin evine giderken bile elim bos gidemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?