İçimi dökmek istedim....

Snowbell-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2020
779
5.756
53
Kızlar merhaba. Bugün 3. kez direksiyon sınavında ilk defa bu kadar sona yaklaşmışken kaldım. Moralim bozukta değil aslında ama bir yanım boşlukta işte. Herkes soracak şimdi bana naptın ne ettin diye yapamadı diyecekler arkamdan beceremedi yine diyecekler. İnsanları takma desenizde kendimi değersiz beceriksiz hissediyorum herkesin yanında. Malesef böyle kalmak banada koydu biraz içten içe tam bitmesine yakın saçma sapan ama kurulu göz ardı edemeyeceği bir hatayla tüm herşeyi mahfettim. Bir yanım sürekli kalıyosun kısmet değil işte yeter diyor diğer yanım bir kez daha dene gir dese de (zaten son hakkım) ben aslında yorulduğumu farkettim. Artık derslerden sınava 2 gün kala başıma giren ağrılardan sıkıldım yoruldum. Belkide hayırlısı böyleydi normalde olsa orada nasıl o hatayı yaptım der oturur ağlardım ama tepkisiz kaldım ses etmedim. Belki de beni idare ettilerde geldim oraya kadar ama hiç stop etmedim sinyal unutmadım. Yol boyu o kadar sevinçli ve şoktaydım ki yolları bitirdiğime birden rüyadan uyandım sanki. Kendimi bu olaya sonradan kaptırıp değersiz kötü hissetmek istemiyorum. Bana ehliyeti olan ya da alamamış olanlar küçük küçük tecrübelerini anlatır mı? Hayatım son 5 aydır ehliyetten ibaret oldu artık yeter...

Tek seferde almış olmam senden daha becerikli olduğum anlamına gelmiyor.
11 senedir ehliyet cüzdanımda sıfır pratikle duruyorum :)
Hoca eğitim sırasında bana sen kalırsın kesin demişti. Geçtim.
Biriyle sınav öncesi çalışma şansınız olur mu bir kaç gün.
Pes etmeyin. Ne kadar uzun sürdüğünün önemi yok. Sonunda basaracaksiniz.

bunlar hep olayi kafamizda büyütügümüz icin oluyor...

bir daha kesinlikle dene ama olayi kafanda büyütme..

yasin kac bilmiyorum ama bunlar sanirim gec baslayinca daha cok oluyor... 19-20 yaslarinda yapinca insanda biraz ergenlik coskusundan daha kolay oluyor

Ehliyet sinavi artik zor ,normal surucu gibi herseyi yapmaniz bekleniyor,sakin uzulmeyin bazisi 10 derste bazisi 100 derste ogrenir ama ogrenir ,sadece daha cok para harcamaniz demek bu ,4 hakkiniz yanar 2.4 hakki actirirsiniz ,bu is para demek sadece ,onemli olana kazasiz sürüş

Dediğiniz doğru ama galiba çok pratik gerekli bizim arabamız yok ve saat başı ücret ödeyecek kadar parada kalmadı yani. Her ay neredeyse sınav ücretiyle beraber 1000 tl veriyorum. Maddi, manevi çok yoruldum.

23 yaşındayım. Ve genelde her önemli iş olay öncesi başım ağrır midem bulanır. Belki girerim inanım sersem gibiyim.

Neden bu kadar anlam yüklüyorsunuz ki altı üstü bir sınav sizden değerli değil ve ben 4 defa stop ettim aracı ona rağmen geçtim bekleyin bakalım geçersiniz belki . Genelde park etme rampa çıkma ve işaretler önemli ..

Aslında bugün kurulum şeker gibi insanlardı ama son hatayla herşeyin içine ettim. 10 dk sonra sınavım bitiyordu... 2. 4 hak nasıl oluyor bana girmezsem ve rapor da vermezsem yancağı söylendi.

Öncelikle kimsenin ne dediğini takmayın, kendinizin ne düşündüğü önemli. Bir de, erken sevinç de pek iyi değil o da strese ya da karmaşaya sebep olabiliyor.

Bence en güzeli sakin olmak. Bir de, ne kadar pratik yaptınız o önemli? Bol pratikle halledilemeyecek bir şey değil. Gözünde büyütmemeye çalış. Bunlar çok önemli şeyler...

Ben 2014 de ılk girişimde aldım dıreksıyon derslerıne girememiştim sadece bı gun akşama kadar aldım dersı ama alabilceğimi düşünmüyordum öncelerınde otomotık denemiştim o kolaydı çevrem ise hep otomotık kullanmasaydın manuel dersler karışır geçemezsın demışlerdı. Hatta o son gun aldığım tek gunde erkekler o kadar ıyıdı kı zaten oncesınde kullanıyorlarmış ama onlar kalmıştı ben geçmıştım. Heycan yapmamak ıcın motıve ettım kendımı ama ılk arabaya bınışımde dırek sıfır hata ıstıyoruz en ufak hatada kalırsınız dedıler orda bı modum gıttı ama çok şükür hıc hata yapmadım kalkış otopark sınyal kontrollere dıkkat etmıştım hep sızde sıkmayın canınızı heycandan ufak şeyler akla gelmıyordur. Ben yıllardır aldığım halde kullanmıyorum cüzdanda duruyor sadece

Parkta pek sorunum yok bugün rampada çıktım bir kez bile stop ettirmedim sinyalleride verdim ama olmadı işte. Sonda bir halt yedim. Bitti.

Kendim için imkansız dediğim yerlere geldim bide Allah razı olsun kurul dünyanın en iyi en komik kuruluydu ama yedim bir halt kaldım. Pratik gerekli onun içinde para gerekli her ay 1000 tl zorluyor bizi suan çalışmıyorum eşim ödüyor. Ben bu sınavdan sonra işe girme planım vardı. Teşekkürler güzel yorumumuz için.

Canım yani herkes şak diye ehliyet almıyor tabi ki.. Şuan yeni sistem zormuş herkes öyle söylüyor ben bu sistemden önce almıştım ehliyetimi ama bende motor sınavından kalmıştım tekrar girdim de oldu Yani olabilir ki böyle şeyler inşallah bir daha ki girmene geçersin sınavını.. Soran olursa da bunun gayet normal birşey olduğunun bilincinde gibi cevap ver kaldım bu kez bi dahakine inşallah deyip gülümse bu kadar.. Kimsenin de umrunda değiliz zaten sıkma canını sen bi dahakine konsantre ol

Ne hata yaptınız merak ettim?
Yokustan iniyordum inince normalde yavaslayıp direksiyonu tam tur sola çevirip durmam lazım ana yola çıkacaktım ben inerken sadece gerizekalı gibi debriyaja bastım yavaslamak için (iyicede durmamak için hemen frene basmadım) birden anlayamadan hızlı inince de sola çevirince arabnın bir tekerleği kenarı sıkıstı. Sakince dursaydım ya da o kadar ani girmeseydim eminim yine birşey demezlerdi oradan da yola çıkıp park edip bitircektim

Hataniz neydi ? Ona göre yorum yapacagim
Yokustan iniyordum ama çok dik yokus değil inince normalde yavaslayıp direksiyonu tam tur sola çevirip durmam lazım ana yola çıkacaktım ben inerken sadece gerizekalı gibi debriyaja bastım yavaslamak için (iyicede durmamak için hemen frene basmadım) birden anlayamadan hızlı inince de sola çevirince arabnın bir tekerleği kenarı sıkıstı. Sakince dursaydım ya da o kadar ani girmeseydim eminim yine birşey demezlerdi. Yola çıkıp parkları tamamlayıp sınavım bitcekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…