İçimi rahatlatır mısınız?

derdime derman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
1.271
841
123
Merhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?

siz mal değil insansınız. bu zihniyetlere nasıl ve nereden kapılıyorsunuz bilmiyorum ama ne kadar çok takı o kadar çok metalaşmak demektir. hem bu konular dile geldiği için üzülüyorum diyorsunuz hem istiyorum da istiyorum diyorsunuz.
ben çöp dahi istemedim. iki teneke bilezik taktılar kv kp, ev eşyasını da kendimiz aldık ohhh sefam olsun benden özgürü yok... dünya üzerinde bir kulun da hayatım hakkında 1 katre söz hakkı yok bu sayede. ne kadar çok takı o kadar çok söz hakkı bunu yaz bir kenara.

tamam ama ben şunu şunu takın demedim ki.
yine yapacakları masraf aynı
kendi belirlediklerini alıyorlar zaten. sadece yerine başa bir şey dedim

Yarın evlendikten üç sonra elinden alınacağına bırazkaz olsun var sende kalsın inanın boş bu işlet siz mutlu olmaya bakın gerisi hiç mi hiç önemli değil

Ayıp etmişsiniz bence.
O nişanlım ve de ailesinin bana öngördüğüdür.
Neden bu konuda pazarlığa oturayım ki ?
Herkesin bütçesi yada takmak istediği ne varsa onu yapar onu takar.

onların çocuğuyla evlendiğim içindir herhalde
Bu işi siz çok yanlış anlamışsınız.
Sizi evleneceğiniz adam ilgilendirir.
Beğendiğiniz takıyı da sevdiğiniz adama yumuşça söyleyip aldırsınız. Atıyorum bileklik ya da küpe gibi küçük bir hediye babında.
Ama büyüklerin maddiyatına kendi evlatları bile karışamaz!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…