- 14 Ocak 2012
- 11.857
- 73.540
- 798
- Konu Sahibi derdime derman
-
Ne kavgalar dönüyor o altınlar için.siz mal değil insansınız. bu zihniyetlere nasıl ve nereden kapılıyorsunuz bilmiyorum ama ne kadar çok takı o kadar çok metalaşmak demektir. hem bu konular dile geldiği için üzülüyorum diyorsunuz hem istiyorum da istiyorum diyorsunuz.
ben çöp dahi istemedim. iki teneke bilezik taktılar kv kp, ev eşyasını da kendimiz aldık ohhh sefam olsun benden özgürü yok... dünya üzerinde bir kulun da hayatım hakkında 1 katre söz hakkı yok bu sayede. ne kadar çok takı o kadar çok söz hakkı bunu yaz bir kenara.
Şunu anlamiyosunuz sanirim.Bu işi siz çok yanlış anlamışsınız.
Sizi evleneceğiniz adam ilgilendirir.
Beğendiğiniz takıyı da sevdiğiniz adama yumuşça söyleyip aldırsınız. Atıyorum bileklik ya da küpe gibi küçük bir hediye babında.
Ama büyüklerin maddiyatına kendi evlatları bile karışamaz!!!
İşte o durumlarını göz önünde bulundurmayın.durumlarına göre beklentiye giriyorum sanırım
Kendi mesleğiniz var boşverin onların parasını.durumlarına göre beklentiye giriyorum sanırım
bence bu çok yanlış bir düşünce neymiş altınmış paraymış düğünde bilezik takmanız nişanlınızı kırmaktan daha önemli o zaman daha zenginini bulun bence çok ayıp bizde nişanda bir bilezik düğünde set yapılır bu konuşulmaz bile gerçekten dert aranıyorsunuz Allah bunu unutturacak dert vermesinDüğünlerde takarim
Ben de istemedim zaten.Çok yanlış bu. Ne isterlerse alırlar. Ben kendimi nerelere atsam acaba eşim bir alyans bir de bilezik aldı sadece. Set tektaş şu bu istemedim hiç lafını bile etmedim. Hala da etmem. Borçsuz evlendik eşim her şeyi kendi karşılamak zorunda kalmıştı. Nisanda 4 bilezik vardı kolumda sadece. Düğünde de milletin taktıkları. Hala da altın istemediğim için pişman degilim. Yapmayin böyle pazarlıklar. Mutlu olmaya bakın.
Ektsta birsey istememissiniz.Yok almıycaklar. Zaten ekstra istemedim. 5i 1 yerde olmasin dedim. Onum fiyati kadar bilezik olsun dedim
Ben çok iyi anladım.Şunu anlamiyosunuz sanirim.
Ben takilari belirlemedim
Kendileri belirledi. Sadece fiyat artmaksizin iceriğinde değisiklik olmasini istedim
tamam ama ben şunu şunu takın demedim ki.
yine yapacakları masraf aynı
kendi belirlediklerini alıyorlar zaten. sadece yerine başa bir şey dedim
hatalısınMerhaba,
düğünüme çok az kalmışken içten içe üzülmeme sebep olan bir durum oldu.
benim ailem takı konusunda karşı taraftan hiçbir şey talep etmedi.
nişanlımın ailesi de benim aileme bu konuyu açmadı.
sadece nişanlım bana, gerdanlık seti, tektaş, saat.bilezik ve 5i 1 yerde takcaklarını söyledi.
2 tane bilezik 1 tane de kelepçe alınmıştı. ben düğünde de bilezik takılır diye düşünmüştüm.
2 bilezik bana çok çok az geldi. hem nişan hem düğün için. ve nişanlımım ailesi variyetli.
evet evleniyoruz masrafımız çok, onların da ödeme yaptığı bir yer vardı. yeni bitti. çok bolda olmayabilirler.
ama burda sadece nişanda 2 bilezik takılır.
nişanlımı dedim. 5i 1 yerde yerine bilezik takılsın o zaman. kolumda dursun dedim.
o da 5i 1 yerde de merağı olduğunu söylüyor ve bileziği az bulduğum için kırıldı..
ama yine de bilezik yaparız o zaman dedi.
şimdi ben bu konuya biraz taktım ve üzüldüm.
bu konular dile geldiği için de utanıyorum açıkçası. ama ekstra bir şey istemedim. onun yerine bilezik olsun dedim.
hatalı mıyım sizce?
Yok almıycaklar. Zaten ekstra istemedim. 5i 1 yerde olmasin dedim. Onum fiyati kadar bilezik olsun dedim
Tamam bunun farkinda olduğum icin ekstra masraf yaptirmadim. 5i 1 yerde istemedim. Bilezik istedim onun yerineAyıp etmişsiniz bence.
O nişanlım ve de ailesinin bana öngördüğüdür.
Neden bu konuda pazarlığa oturayım ki ?
Herkesin bütçesi yada takmak istediği ne varsa onu yapar onu takar.
İyi de onlari akraba takti. Benim de iki olacaktı. Planlanmış bir şey değildi. Zaten bilezik hiç sevmem gittiğimiz yerlerde birkaç kez taktım ama işte. Hemen evlendikten sonra altınları bankaya yatirdik çok rahatladım. Altın ve onun sorumluluğunu hiç sevmem hiç. Tercih sizin ama nisnaliniza demeyin öyle yanlış anlaşılırsiniz.Ben de istemedim zaten.
Bakin diyosunuz ki 4 bilezik vrdi sadece.
Bende 2 olucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?