İçimi rahatlatır mısınız?

durumlarına göre beklentiye giriyorum sanırım
Oldu olacak evlerine giren maaşa kadar öğrenip bi hesapla bakalım gelirlerine göre takı miktarını artırırsın.

Evlendikten sonraki konularını çok merak ediyorum beklemedeyim.

Oldu olacak evlerine giren maaşa kadar öğrenip bi hesapla bakalım gelirlerine göre takı miktarını artırırsın.

Evlendikten sonraki konularını çok merak ediyorum beklemedeyim.
Ne alaka??
Benim nişanlım yapmiyor çunku ailesi yapiyor her şeyi..
Taki sayisi bile vermedim ben. Arttirma değil yani bu.
Burda çok gördük şu kadar bilezik şu kadar bilmem ne diyeni

Eşimin ailesinin durumu yok kendisi de memur. Nişanı hiç yapmadim düğünde de takılanı görseniz gülersiniz. Ama çok mutluyuz şükürler olsun bizim mutluluğumuz evliliğimiz değerimiz takılarla ölçülemez. Geçenlerde ev aldık benim üzerime yaptı, çünkü bizim mal mülk ayrımımız yok. Tavsiyem sizin de önceliğiniz huzur olsun. Millet ne der diye yaşayacaksanız şimdiden evinizden gelecek kavga seslerini duyar gibiyim.

Ne alaka??
Benim sorumu cevaplamamışsınız nerdeyse herkese cevap vermişsiniz. Sizin ailenizin ne kadar bilezik takacağını sormuştum da

Bizim gelinimiz aşırı masraflar yaptırdı bize.altiniydi eşyaların en iyisi pahalısiydi.ne kadar masraf ettirirsen o kadar kıymetin olur demişti.kardesimin hatırına yaptık.gercektende annem babam prensesler gibi davrandı.ama kendi kıymet bilmedi.simdi annemler yaptıklarına pişman.o gelininde kum tanesi kadar değeri yok ailede.hos şeyler degil

5-1 yerde zaten 6000 bin lira daha ne :))) 2 bilezik bir kelepçe, gerdanlık seti, saat yüzük....Bizde evlendik kuzum valla ağzımı açıp bir şey demedim hatta benim bileziklerim çalındı ben nişanlı iken kv. zor durumda kalmasın diye yapmayın sonra yaparsınız dedim.

Ne alaka??
Bak kendin diyorsun nişanlım yapmıyor ailesi yapıyor diye.
Durumları nasıl elveriyorsa o kadarını yapar insanlar.
Sen dedin durumlarına göre beklentiye giriyorum diye.
Nişanlın da kenara para atıp takıya yardımcı olsaydı sabahlara kadar oyun oynayacağına.
Tüm konuların ofsayt yani burda millet uyardı evlenme diye onları dinlemiyorsun ama burada şu kadar takı istedim diyenleri dinliyorsun hayret:)

Varlıklı yere evleniyorum çok çok yaparlar sanıyor kızlar ama tam tersi evin buzdolabına kadar karışıyorlar. Ben maaşlı çalışan anne babası vefat etmiş biriyle evliyim, yakın arkadaşım varlıklı bir aikenin oğluyla, benim yaşadığım hayat on misli iyi, altını bırak aldığı ayakkabının hesabını veriyor, senede bir hafta tatil ya giderler ya gitmezler. O da böyle çok umutluydu, ev araba altın hediye vb ama hiç birisi yok. Aynı senin gibi lafını ede ede iyice kötü oldu arası kv ile. Kız da haklı çünkü görücü gelip istediler, o da mantıklı olur diye düşündü, ne bilsin. Bence maddi beklentin varsa bu evliliği ertele.

Simdi cevaplamışsınız.
Evlilik iki insanın hayatını birleştirmesi demek. Bunda erkek tarafının herşeyi yapması ne kadar adil olabilir ki ?
Bütün masrafları karşılayıp bir de takı beğenmiyorsunuz.
Ailenize 3ten fazla takın diyebiliyor musunuz peki ?
Bırakın insanlar için göstermelik şeyler yapmayı. Ne güzel evleniyorsunuz. Zaten çok stresli bi süreç neden böyle saçma sapan şeyler e takılıp daha da zorlastiriyorsunuz?
Bana sorsalar haddim değil siz nasıl uygun görürseniz derdim. Umrumda da olmazdı 1miş 5miş.

Kusura bakma tatlım bir de bu tipler baba kapısında bir şey görmemiş insanlar oluyor.Sana gelince herşeyin en iyisi diyor ben buna kızıyorum. Damat tarafını enayi yerine koyan insanlardan nefret ediyorum.

Yabancı olduğum için kültürdür, gelenektir vs deyip bazı şeyleri anlamaya çalışıyorum fakat bence tüm bunlar ilişki kalitesini düşüren şeyler. Türkiyede çiftler ailelerden bağımsız ne düğün yapabiliyorlar ne çocuk yapabiliyorlar ne de bakabiliyorlar. Ardına geliyor kaynana, görümce kavgaları.. Sonra neden bu kadar her şeye müdahil oluyorlar diye sorguluyor çiftler. Bu kadar yüz göz olunursa ve sınırlar olmazsa tabiki her şeye dahil olurlar. Beni boğuyor açıkçası bu muhabbetler size kolaylıklar dilerim. Mutluluklar.

Sabahlara kadar oyun oynamayinca mi kenara para atiliyomus

Fazla mi takin dedim?
Benim türkçemde bir sorun var sanirim.
5i 1 yerdeyi almayin.
Bilezik olsun onun yerine. Onun fiyati kadar dedim.

Kusura bakma tatlım bir de bu tipler baba kapısında bir şey görmemiş insanlar oluyor.Sana gelince herşeyin en iyisi diyor ben buna kızıyorum. Damat tarafını enayi yerine koyan insanlardan nefret ediyorum.
Öyle zaten çeyiz getirmedi.ben anneme babama kizdim.tek erkek yapacaz dedi hem oğlan hem kiz evlendirmiş olduk.sonralari öğrendik ki getirdiği iki üç kumaş parçasında abime kakalamış.ama hata annemde.evladimin hatırına dedi ne derse yaptı.gelinde anneme etmediğini birakmadi.kendi kaybetti ama

Size uygun görülen hediyeyi değiştirmeniz bana göre çirkin bir hareket. Evet takılar size alınıyor olabilir ama hediye bu. Zaten merak etselerdi size arayıp danışırlardı değil mi?

Çok nefret ediyorsanız beşi bir yerdeden düğünden sonra bozdurup bilezige çevirebilirdiniz. Düştüğünüz durum çok fena bence. Düşünsenize nişanlınız ailesinie onu istemiyor onun yerine bilezik alın diye söyleyecek.

Artık oyle bir yere dönüşmüş ki burası. Dinlemek dertleşmek için değil insanlari topa tutmak için yazar olmuş çoğu üye.
Herkes çok biliyorum havalarında. Ilginç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…