İçten Bir Yardım Diliyorum

Anti Depresan

☁ ATATÜRK ☁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
5.359
17.566
498
Bu gidişle öleceğim başka bir ihtimal düşünemiyorum.
6+4 haftalık hamileyim ve yaklaşık 1 haftadır ağzıma tek bir lokma yemek sokamadim ne de yeteri kadar su..
Halsizlikten geberiyorum.
Mutsuzluktan biteceğim.
Dünya'nın en kötü anne adayı hissediyorum kendimi...
Mide bulantisindan tiksinmekten hiç bir gıdaya yaklasamiyorum.
Bu nasıl gider ne yaparım hiç fikrim yok..

Dün çok daha kötüydüm doktoruma gittim keton testi istedi ve pozitif çıktı.
3 litreye yakın serum taktılar.
Doktorum yakın takibe aldı haftaya bir daha gideceğim.3 ay çok normal oldugunu da belirtti..

Ama şu var ki benim zerre gücüm kalmadı.
Psikolojik olarak berbat hissediyorum hamileliğin o mutluluk verici anlarını dahi doya doya yasayamadim.
Kendimi öldürmek dahi istiyorum bu seçenek o kadar çok geliyor ki aklima kendime engel olamıyorum..
Her gün saatlerce ağlamak rutin aktivitem oldu.

Ne olur bana bir akıl verin yardım edin ben basaramamaktan korkuyorum

Sanırım hormonlardan dolayı bu kadar karamsarsınız.. Bu geçici bir süreç öyle düşünün hepimiz yaşadık mide bulantılarını ben otobüste milletin üzerine kusacaktım nerdeyse şu an bebeğim 2 yaşında.. Sadece içindeki mucizenin farkında ol ve mutluluğa odaklan..

O kadar çok kötü günler geçiriyorum ki kendimi bu duygulardan ali koyamiyorum.
Bende biliyorum bir mucizenin hayatımda olduğunu zaten benide korkutan ona zarar gelmesi.

baska eve gıt annen varsa oraya yoksa bır mısafırlıge oda olmassa tatile bulundugun ortamdan uzaklas evı sureklı havlandır nanelı seker tuket saglık ocagından serum yazdrıp hergun onu yaptırabılırsın alalh sABIR versın

Başka bir eve gitme fikrini düşündüm fakat kayınvalidem maalesef çok kalabalık kafam o kadar gürültüyü kaldıracak durumda değil
Annemi çağıracağım en iyi ihtimalle tek başıma başa çıkamıyorum..

annenı cagırınca iyi bişey olmıcak ki senın bıryerlere gıtmen lazım kslsbslık olsun gıt bırkacgun hergun bir mısafırlıge gıt oralarda hiç olmassa bişeyler ikram ederler

Umarım ki bu psikolojiden çıkarsın en kısa zamanda. Pozitif olmaya çalışmaktan başka bir şey gelmiyor herhalde bu dönemde. Psikolojinin bu kadar kötü olması üzdü beni bebeğine zarar vermen bile umrunda değil sanırım. Biraz bebeği düşün evet miden bulanıyor evet yemek yemiyorsun evet hormonların karışmış. Ağlarken en azından bebeğini düşünsen ondan güç alsan. Belki bu biraz rahatlatır. Mideni rahatlatacak gıdayı bulman gerek. Yaparsı. Sen geçecek bu günler şu ağlamalarını önce bir kesmeye çalış. Onca hastalık sahibi insan var hayata tutunmaya çalışıyor. Güçlü ol güçlü bebeğini istiyorsan güçlen.

İnan bana yalnız değilsin, korkma ve sakın kötü birşey yapma.. Tek başına kalmamaya çalış..
Ben sabah uyandığımda gözümü açmadan yatak başına koyduğum çubuk krakerleri tabiri caizse elma yer gibi ağzıma tıkardım öyle kalkardım.. Aklına gelebilecek faydalı herşeyden midem bulanıyordu, başka herşeyden şimdi sayıp seni rahatsız etmek istemedim.. Bu dönemde en çok kiminle rahat ediyorsan az da olsa en çok yiyip içebildiğin şeylere yönel.. İnan bi an gelecek bütün hepsi geçecek, hamileliğin em güzel anlarını yaşayacaksın tatlı tekmeler bebeği hissetmeler :)

Sana söyleyebileceğim tek şey "gecicek" canım.Durumum kafanda canlansin diye söylüyorum isyerimin olduğu iki vesaitlik yolu tek vesaitle götüren bir araç vardı sabahları 7.20 de duraktan geçerdi....saat 7 de hala kustugum için ona yetisemiycem diye tuvalette hem çıkarıp hem ağlardim...hepsi geçti..öyle güzel bir bebeğim oldu ki ,kucağıma aldığımda onun icin değmeyen hicbir acı/sıkıntı/zorluk olmadığını gördüm Ustelik 8 sene sonra ikinci kez yine aynı sorunları yaşayarak yine anne oldum

Bebeğimi elbette dusunuyorun zaten o kadar çok düşünmem beni bu durumda hissediyor ona zarar verdigimi düşündükçe çıldırıyorum.Aglaya ağlaya ağzıma birşey tikiyorum ve sonra da gidip kusuyorumm.
Biliyorum gececektir ama daha az zararla geçsin istiyorum.
Tek hamile benmisim gibi abarttigimi düşünenler oluyor..
Yemin ediyorum abartmiyorum..Eşimin desteği inanılmaz çok ama yeterli olmuyor

Burda bile abartiyosun diyenler oluyo:) niye? Cunku kendi bu kadar bulanmamis ya da hic hamile kalmamis bile.. takma yasayan bilir bazi seyleri. Bebegin senden yeteri besini aliyor simdilik merak etme

Bak belki kızacaksın bana ama hayatın bir de şu yönü var biliyorum sana çok ağır geliyor, yaşamak zıvanadan çıkmış gibidir senin için hayatın tepetaklak oldu çıkış yönünü bulamıyorsun..
İnan bana sadece karnındaki minik bebeğe sahip olmak için gecelerce dua eden, her telefonda görüştüğümde benden dua isteyen çok yakın bi arkadasım var.. Rahim yetmezliği var onda ve gebelik boyunca çok sıkıntılı geçecek ona rağmen Yana yakıla o bebeği istiyor..
Lütfen sakin olmaya çalış, gerekirse hastaneye yat serum ve gıda takviyesi al bi kaç gün psikolojik destek al.. KARNINDAKİ MUCİZEYİ HİSSET.. Gözlerini kapat en sevdiğin müziği dinle.. Nerde mutluysan orda dur.. Başa çıkmaya çalış,eminim yapacaksın.. Seni Anneliğine seçen Allah,gücünü de verecektir..
Ah şu beta hcg sen nelere kadirsin yahu..Hep onun yüzünden oluyor bunlar :)

Bebeğin icin endiselenmene gerek yok o su anda sen birseyler yemesen bile sende var olanlari tüketiyor ama bana kalırsa beslenmesi kadat ve hatta daha önemli olan sey ise psikoloji. Bir sure sonra toparlanacaksin ve eksilenlerin yerine koyman yeterli ama Yemek yiyemedigin icin üzülme bolca dinlen ve zorla yeme
Daha cok tiksinip zora sokma kendini. Dinlen. Ben gripten mide bulantisi yaşamıştım hamilelikte nane limon icmistim iyi gelmişti. Su içebiliyorsan su ic içmiyorsan bolca dinlen uyu. Kendini dinleme. Bunlar gelip gecici durumlar dert etme kendine. Yalniz degilsin.

Yok yok biz öyle düşünmüyoruz öyle düşünenleri boşver, senin desteğe ihtiyacın var.. Bebeğine zarar vermezsin korkma sanırım her anne aynı şeyi düşünüyor ben onu düşünüp hissedince korkardım acaba rahatsız ettim mi diye tamamen hamilelik kafası :)
Ama dediğim gibi gerekirse hastanede yat bi iki gün serum desteği psikolojik destek al ya da annenin yanına git ortam değiştir düşün bakalım en iyi yolu yine sen bulacaksın..

Anti Depresan yeterince beslenememenin bebeğine hiçbir zararı yok bunu bil buna göre bu süreci yasa tamam mı güzelim.Bebegin senin hamileliginden önce ki depondan tüketiyor su an.Doganin öyle güzel bir programlamasi var ki inanamazsın.Bana eşim "senin yüzünden bebeğim prematüre olacak "demişti..çok gücüme gitmişti ...bulantı ilaçlarını içmeyi kabul etmiştim.Sonra vücudum onu da kabul etmemeye başladı ve onu da çıkarmaya başladım.Sonra fitil verilmeye başlandı.O bana hic iyi gelmedi.Dustugum hali görünce eşim sustu Ama ne oldu? İlkinde 12.de ikinci de 16. haftadan sonra herşey duzeldi ve ben sürekli yiyen birşeye donustum

Canım seni kırmak yada abartıyorsun dmek için yazmadım ben İnan tabii ki evladını bizden çok düşünüyorsun sen annemin artık. Sadece ondan güç alacağını düşündüğüm için sana öyle yazdım. Umarım sağlıkla bebeğini alırsın bu günlerin geçer belki keton düzeyin bu kadar çok etkiliyor seni. Mideni bastırmak gıdayı bulmanda ısrarcıyım ama leblebi dene.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için elimden geleni yapacağım. ne gerekiyorsa en azından bunun geçici bir süre olduğunu bilme ihtimali bile biraz olsun rahatlatıyor insanı.

Telefonda tek tek alintilama yapamıyorum kusura bakmayın genel cevap verdiğim icin

Canım sabret aynı şeyleri yaşadım 3. Aydan sonra hafifleyecek 4. Ay insallah hiç biseyin kalmayacak bu günler geçecek acaba kızınmi olacak
Ben KV kaldım 1 hafta yemek yapılırken görmeye tahammülüm yoktu sağ olsun o yaptı ben yedim tabi bulantısı vs yine yaşıyordum bide odani nemli tut kalirifer peteklerine ıslak bezler köy odani havalandır bular biraz iyi gelecek biraz annene git yalnız kalma
ılık suyla duş al kndine gelmen için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…