İçten Bir Yardım Diliyorum

Dr unuzun bahsettiği üç ayı atlattıktan sonra, bu hallerinizi gülerek hatırlayacaksınız. Çünkü yeme noktasında kendinize engel olamayacak duruma geleceksiniz :) büyük ihtimalle tabi

Eltimde ağzını yayaya ya bana bunu yapardı çok sinir olurdum ben 5 ay istifra ettim sunu al bunu al denedim ama

Duyduğum kadarıyla o da bulunmayacak şeyler istiyormuş sırf dikkat çekmek için

Seni alt edeceğini sanıyor takma

Kimse gözü yoksa beklediği bebeği için yemeden içmeden duramaz ins herşey geçecek yanında sevdiğin kokular olsun için buoandikca kokla

Sen yemekten tiksiniyormussun ben evimin kokusundan tiksiniyordum halbuki eşimin bburbu çok hassas ne var ki bu evde içini bulandiracak derdi

Eve girmeden herşey mahvaloyur dün benim 5. Ayda geçti ins seninde herşey yoluna girecek

Arkadaşlarım güzel dilekler ve motivasyonlariniz için çok teşekkür ederim ihtiyacim olan şey kesinlikle buydu..
Umarım bende söylediğiniz gibi bir an önce kolayca atlatirim..
Ve kimsenin boş konuşmalarına kulak vermeyeceğim..
Yapabildiğim ne varsa elimden geleni yapacağım..

Geçecek emin olun bu dönemi atlatınca rahata çıkacaksınız. Destek istemekten çekinmeyin. "Aman bizde hamile olduk. Böyle miydik?" güruhunun ağzına kürekle vurduğunuzu hayal edin. Kimsenin eleştirilerini takmadan bunun geçici bir dönem olduğunu kabul edin. Bir iş arkadaşım ilk üç ay aynı sizin gibiydi. Kızcağiz derslerine bile giremiyordu. O dönemi atlatınca sihirli değnek deymiş gibi musmutlu bir hamileye dönüşüverdi. Çabucak atlatmanız dileğiyle...

birazcik ev yogurdu yemeyi denesen...ben cok faydasini gördüm.. icinde B6 vitamini var buda migde bulantisina iyi geliyor birde limonlu su

Hiç üzülmeyin çok normal yaşananlarda ruh halinizde benim midem bulanıyor daha tuvalete giremiyorum bebeğe nasıl bakıcam diye ağlardım her gün bulantı yüzünden hamile halimle evden taşındım ev kokuyor diye ama korkmayın geçecek hepsi ayrıca daha her şeyin başındasınız biraz büyüsün o tekmeleri hissedince her şey asıl o zaman başlayacak bol bol dışarı çıkın havalar soğumadan temiz hava alın evi havalandırın ayrıca aç kaldıkça daha çok bulanır mideniz kusacak bile olsanız içinizde iki dk dursa bile yiyin size neyin iyi geldiğini yavaş yavaş bulacaksınız

Bide evde durmayın yatmayın yatacaksanız bile annenize bi Arkadaşınıza gidin ilk başta kendimi bi karanlıkta hapsolup kalmış gibi hissederdim hep insanlar olsun etrafınızda

O kadar çok kötü günler geçiriyorum ki kendimi bu duygulardan ali koyamiyorum.
Bende biliyorum bir mucizenin hayatımda olduğunu zaten benide korkutan ona zarar gelmesi.
Geçmiş olsun, ona birşey olmaz korkma,biraz daha dayan geçecek,3 ayın dolsun bitecek,çoğunlukla bu ayda biter.

Fizyolojik ve psikolojik olarak yaşadiklariniz çok normal ve birkac aya geçecektir..
Bir sey yiyemiyorsunuz diye gerilmeyin doktorlar ilk üç ay buna çok onem vermiyor zaten genel olarak canının istediğini ye, istemediğini yeme modundalar.
Tuzlu bir seyler yemek iyi gelebilir..
Ruh hali de geçici ve normal.

Bakma sen kimseye,benim de kv anlatırdı,hiç bir şeye aşermemiş,şımarıklık yapmamış vs.
Üzülmüştüm,kendime yağsız renksiz ıspanak pişirmiştim,ondan yemeye çalışıyordum,yemesem bebeğime bir şey olacak sanıyordum,göstermek istemediğim gözyaşlarım sessizce tabağıma damlıyordu
Keşke üzmeseydim kendimi,onlar kim ki,sen de üzülme rahatına bak,ama evet orada kalamazsın.Annen gelsin havan değişir :)

Gecici surec bu..Rahat olun..bebis icin katlanilir her seye..psikolojinizin bu kadar bozulmasina engel olacak kitaplar siparis edin annelikle ilgili okuyun..cunku sizi dogum sonrasi buyuk sorumluluklar bekliyor..
Ne kendi caninıza ne de bebegin canina zarar verme hakkınız yok olumlu dusunun

bilirim nasıl zordur.ikizlere hamileyken 4bucuk ay yiyemedim içemedim. elma erik gitti öyle. 9 kg vermiştim. ama sonra düzeldi. sizinki de geçer inşallah. hiç bitmez gibi gelir ama geldi geçti işte. Rabbim sağlık versin. bol açık hava.. çubuk kraker. naneli şeker.. bana iyi geliyordu.

Akşama doğru halam ve kuzenim geldi onlarla çıktım dışarı biraz yürüdük..
İnce bir şal aldım üzerime serindi hava.. Kayınvalidem aradı ona geçtik çok seviyorum belki yerim diye mantı yapmıştı sağolsun çok olmasada yarım porsiyon yiyebildim.Sonra sonra mide bulantım geçmeye başladı ve sadece uyku hali kaldı..Sanırım tedbili mekanda ferahlık vardır sözü çok dogru..
Evde sanırım düşünecek kafaya takacak çok zamanım oluyor..

Eve geldim hemen odama geçtim midem kazınıyor gibiydi elma ve muz puresi yedim mama kıvamında şimdi midemin acisida geçti..

Şu anda ki son durumum muthis hissetmesem de daha iyi hissediyorum bu iki güne oranla gözle görülür bir fark oldu.

Annem ve kız kardeşim da yakın zamanda gelecekler...

Gerçekten içten önerileriniz için çok teşekkür ederim inanılmaz desteğinizi hissettim ve rahatladım...
Allah sizlerden razı olsun

Zaten hormonlar tavan iken birde açlık seni daha çok etkilemiş. Ama keton hamilelerde çoğunlukla pozitif çıkıyor. Hepsi geçecek m bebeğin bir şekilde beslenir. Hamileyken bir yazı okumuştum. Hamileyken yada emzirirken bebek anneden hep aynı şekilde besin alırmış. Mesela kalsiyum. Sen yeteri kadar kalsiyum alırsan bebek burdan alır. Yok alamazsan bebek senin kalsiyum stoklarindan alır. İyi beslenen annelerde bu yüzden doğum sonrası diş kaybı yaşanmaz. Hani bir laf var her çocuk anneye bir dişe mal olur diye. Bu ışte iyi beslenemeyen anne için geçerlidir. Sende şimdi doktorun kontrolünde devam edecek ve sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın.

Benim yeğenim hamileyken hiç mide bulantı sı halsizlik hissetmedi mesela sonra öğrendik bebeği malesef gelisemedigi için kaybetti. İkinci hamileliği çok zor geçmeye başladı. Sürekli uyku hali surekli depresif sürekli mide bulantısı. Tabi bu durum onu korkuttu. Dedim korkma şimdi bebeğin gelişiyor bu yüzden sendede eksilenlerdeb dolayı dengeler değişiyor. Son aylarında haklıymışsın teyze dedi. Herşey gececek ama önce psikoljini sağlam tut. Senin gibi hamilelik yaşayan çok fazla kadın var

Amin canım çok sevindim,böyle böyle geçecek,biraz sabır,neşeli ve seni seven insanlarla görüş,diğerlerini boşver

Seni benden daha iyi anlayan olmaz şuanda.
Yemin ederim 18.haftaya kadar ağzımdan günde 2-3 lokma ve 2-3yudum sudan başka bişey geçmedi.onlarıda hemen çıkardım zaten.
Yemesem bile 7/24 aşırı mide bulantım vardır.
Temiz çarşaf kokusu ,su kokusuna bile kustum.
Yaklaşık 18hafta boyunca günde 10-12 kere.
1 lokma yesem bile çıkardım.
Açlık iyice sinirlerimi yıprattı.
Yattığım yerden kalkamıyodum mide bulantısından konuşamıyodum bile , konuşmaya başlayınca öğürüyordum.
Herkes güle oynaya geçirirken ben evde hatta banyoya kapanmıştım.
Hamile değil hastalıklı gibiydim.
Bi ara pskolojim iyice bozuldu düşse sevincek gibi hissettim kendimden iğrendim.
Litre litre o yavaş yavaş giden serumlardan yedim.
Hayatımda gitmediğim kadar hastaneye gittim be yattım.kollarım delik deşik oldu.
Dayanamam dedim , nasış geçecek dedim.
3 ay bitince geçer dediler geçmedi,16.hafta dediler geçmedi.
18.haftada yavaş yavaş azaldı ama sabah uyanınca kusmalar 24.haftaya kadar devam etti.
İlk4 ayda 6kilo verdim.
Ama bebeğim çok sağlıklıydı.
Ben kilo verdm hiç bişey yemedim ama o 3bck kilo doğdu.
Merak etmeyin hepsi geçecek.

Canim oncelikle Allah yardimcin olsun.gecmis olsun.bu zor bir durum.kendimden orneklendirecek olursam eger ben yaklasik 7-8 ay bu sikayetleri en alasiyla yasadim.ama yine de olmek yada o durumu istemek gibi bir dusunceye kapilmadim.disaridan bi mangal kokusu olsun icim disima cikardi afedersin.gecenin 3-5i hic fark etmez surekli istifra ederdim.hele o bas donmeleri halsizlerim yokmu.kafami kaldiramazdim yastiktan dusun o durumda hic durmadan tuvalete tasinmak...bununla kalmadi araliksiz bir hafta elimde bulanti kesici serumlarla dolastim.canim bisey ister yiyemezsin yesen agzindan burnundan gelir...evet cok agladim zirladim ama benimki hormonlarin etkisi olsada ana sebep kilo kaybetmeye baslamamdi.bebegimi besleyemedigimi dusunurdum hep.ama sag olsun doktorum bu konuda beni rahatlatmisti.biseyler yeyip icememek insanin sinir sistemini felc ediyor seni gayet iyi anlayabiliyorum.basin donmuyorsa benim gibi gez dolas iyi gelir.sabah uyaninca tuzlu cubuk kraker tuzlu cerez yesil elma yemelisin faydasi olur.bunun disinda oglen aksam sut urunleri tuket ozellikle yogurt.ve bunlarin disinda bulantiya en faydasini gordugum seyse mercan kosku.demleyip icersen gunde bir iki bardak bulantilarini keser.ne diyeyim insallah bu sıkintilari kisa surede atlatirsinda benimki kadar surmez

Sanki benim hayatimi yasadiklarimi anlatmissiniz..ben de oyle sayfalar dolusu anlatabilirim o gunleri ama insan bebegini kucagina aldimiydi sanki o dertli gunleri hic yasamamis gibi oluyor degilmi:)

O kadar çok kötü günler geçiriyorum ki kendimi bu duygulardan ali koyamiyorum.
Bende biliyorum bir mucizenin hayatımda olduğunu zaten benide korkutan ona zarar gelmesi.
Kötü günler geçirmenizin sebebi nedir? Neden böyle hissediyorsunuz? Psikolojik durumun başka bir sebebi olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…