- 6 Ağustos 2020
- 11
- 13
- 3
- 39
- Konu Sahibi Dilekismailllll
-
Kendiniz öğretmenken, çoğu insandan daha çok para kazanırken size layık görülen - mutfağında pencere olmayan,kaynana altı evde oturmaya razı gelmişsiniz. Yapılan her psikolojik şiddete seve seve katlanmışsiniz. Size değer vermeyen insan çocuğa değer verir diye düşünüp bir de böyle evliliğe bebek vermek istemissiniz.
yani peşpeşe yanlış kararlar alıp durmanızın tek suçlusu gerçekten karşı taraf mi?
siz kendiniz daha kendinize değer vermemissiniz ki el oğlundan değer bekliyorsunuz.
o kadının farkı muhtemelen sizin gibi ezilip büzülmemesi, 'ay ben dulum, iki oglumla sahip çıkan bulmuşum, susup oturayim' dememesi, bence.
kadin kendine değer verdiği için,eski eşiniz de ona değer vermiş. Kadın 2 çocuğuyla ve adamın ailesiyle sorun yaşayacagini düşünüp ayrı ev şart koşmuş, adam da açmış.
ah konusuna gelince, inanıyorsanız öte tarafta elbet hakkınızı alacağınıza inanabilirsiniz. Allah kimsenin hakkını yerde bırakma. Amaaa bu dünya için ah edecek bir durum göremedim. Başarısız bir evlilik,evliligi yürütmeyen iki insan olmuş. Şu an ortada başka bir aile var . Ah dediğiniz o yuvada huzursuz olmasi mi? Peki o iki çocuğun ya da yeni eşin ne suçu var?
Bence elbet bir gun yuzlesecegini bil, öfke gibi duygular beslemeye bir son ver. Yaydigin enerji senin hayatını kötü etkiler. Eski eş naisl hayatına baktiysa sen de bakabilirsin. O nasıl iki çocuklu biriyle sıfırdan yuva kurabilmisse, sen de kurabilirsin.
o artık 'eski eş'. Bırak,ne yaparsa yapsin
[/QUOTE
Konuyu okudum ,yorumunuzu beğendim ama konu sahibine de hak vermiyor değilim.Canı yanan,en azına kanaat getiren ve değer görmemiş bir kadın ,bir anne . Onun duygularina empati yapabiliyorum ama gelgelelim dediginiz gibi ne kadar kanaatkar olursaniz o kadar değer görmüyorsunuz ,Bunu ben de öğrendim.Ben aslinda bu tip eski eşlerin başkalarının cocuklarina babalik yapma heveslerini anlayamiyorum .Cevremde var.Bir süre sonra yürümüyor.Cocuklar büyüyor ergen oluyor ,adami sevemiyorlar icsel olarak ve sonuc ; huzur olmuyor.
Değerli konu sahibi,siz güzel bir insansınız.Ne mutlu ki size bir evladiniz var.Allah güzel yarınlarını da göstersin ama ah etmeyin.Yüce Allah elbet her seye hakim ve görmekte.Ah etmek kişinin önünü tıkar.Güzel insanliginiza kötü söz bulastirmayin.Allah iyilerle,duyarli insanlarla karsilastirsin dilerim.
Allahım sen görüyorsun de geç.ah etmeye düşünmeye bile gerek yok.İyi günler bayanlar nasıl anlatsam bilmiyorum.2012 yılında evlenmiştik eş kişisiyle kendim öğretmenim. Alt üst oturdum. O kadar sorunlar yaşandıki 2 kere evi terkettim ama yinede kendi çabamla döndüm. Ben ne zenginliğe ne varlığa baktım. Gelşn gittiğim evden herşey anlaşılırdı. 2odalı mutfağında cam olmayan çoook eski bir ev bakmadım bile benim için önemli olan mutlu olmaktı ama malesef. Sadece eş kişisi aile olmayı başaramadı beni kardeşi ve ailesiyle aynı kefeye koydu. Eşit vakit geçirmeye çalılştı. En basit örnek kardeşiyle aynı yere gittik diyelim beraber. Beni arıyorsa ne yapıyorsunuz diye. Kapatıp onuda arıyordu.çünkü darılabilirdi. Daha neler neler anlatsam sayfa yetmez.
Benim en büyük hatam çocuk yuvayı kurtarır mantığı oldu. Bi çocuğum oldu. Ama malesef doğumda yaşanan sıkıntılardan dolayı oksijensiz kalmaya bağlı engelli bi oğlum var. O benim heeşeyim sevgisini hiçbirşeye değişmem. Ama ei kişisi doğumdan sonrasınıda burnumdan getirdi. Annemin kalması sorun oldu ki çocuk yoğun bakımdaydı bana destek amaçlı yanımdaydı Hastaneden çıktığındada annem yanımda kalacaktı bi süre ama demediği laf kalmadı. Çocuğu doktora götürmek istedim gelmedi benimle inadı için. Bende katlanamadım ve bıraktım. Dava açtım. O süreçte oğlunu hiç arayıp sormadı bile. Dava aşamasında evine dön dedi o da tek bir kere. Bende heeşeyi bırakalım benim oğlum var engelli dedim. O eve asla sığamayız bir sürü fizik aletleeimiz var dedim ama umursamadı sen bilirsin dedi. Çok şeyler var ama yazamayacağım ve boşandım. Allaha şükür paramda var. Ailemde tam destek. Oğlumda benim herşetyim.
Ama eş kişisinin 2 erkek çocuğu olan bir bayanla evlendiğini ve onlara ayrı ev açtığını duydum. Oğlum adına çooook üzüldüm. İçten ahhh ediyorum. Birgün tutar mı
Adam nasıl kandirmamis? Evlilik huzurdur onu verememis adam. Oğlunyla kadını çaresiz bırakmış! Böyle bir yorumu bir kadın bir kadına nasıl yazar çok üzücü.Sizin ah edecek bir durumunuz yok, siz ne yaptıysanız, bile isteye yapmışsınız,adam sizi kandırmamış, malın kunaşı baştan belliymiş, bu hikayede ne olduysa, evliliğinizi kurtarma bileti olarak gördüğünüz evladınıza olmuş, sizi bilmem ama onun kendini bu dünyaya getirenlere ettiği ah kesin tutar. Sizin konunuzda buradaki diğer kadınlara örnek olsun, size koca olmayı beceremeyen adamı, baba yapmayın
Adamın karakterine tek olumlu laf söylemedim, ama adam evliliğinde baştan beri kumaşını belli etmiş, evlenmeden oturacağı ev belliymiş en basitinden, evlilik başlamış, adamın karısına ve ailesine davranışlarından gene belliymiş, konu sahibi kendi yazmış, iki kez evi terk etmiş, gene adamın umrunda olmamış, kendi çabası ile dönmüş, şimdi burada adamın karakterine söylenecek çok laf var ama, bu adamla bile isteye evlenen, adam evlilikte zerre değer vermediği halde evliliğine devam edip birde üstüne evliliği düzelsin diye çocuk yapan kadına nasıl kandırılmış diyeyim . Üstelik bunu yapan ekonomik bağımsızlığı olan bir kadın. Mecburiyet yok.Kadın olmak her olayda sırf kadın diye kadının sırtını sıvazlamak değildir. Tamam adam karaktersiz belli de; konu sahibi görmüş; adamın karakterini niye mutsuzluğuna çocuğu da dahil ettin dedim diye ben neden cinsiyetimle vuruluyorum onu anlamadım.Adam nasıl kandirmamis? Evlilik huzurdur onu verememis adam. Oğlunyla kadını çaresiz bırakmış! Böyle bir yorumu bir kadın bir kadına nasıl yazar çok üzücü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?