İçten edilen ah tutar mı??

Mükemmel

Böyle bir adam için içinizde nefret dahi barındırmayın. Bu adam nefret bile edilemeyecek kadar gereksiz bir adam. Size oğlunuzla ve ailenizle hayatınızda mutluluklar dilerim. Bu kendi çocuğuna babalık yapamayan insan müsveddesi başkasının çocuğuna da yapamaz. İnşallah evlendiği kadında kendi çocuklarını bunun insafına bırakmaz.

Çok haklısınız.
İki arkadaşımdan biri evlendi, diğeri taşındı. İkisine de ev hediyesi alacağım. Biri kendine kıymet vermeyen, çeyizine alacaklarını bile pazardan toplaya toplaya alan biri. Ona alacağım hediye başka. Diğeri kendine değer veren, verilmesini bekleyen (bu yüzden hala bekar) biri. Ona başka hediye alacağım.
Kişinin değerini kendi belirliyor. Değersizliğe susunca herkes tepesine biniyor.
Yorumunuz çok güzel. Sonunda demişsiniz ya o nasıl iki çocuklu biriyle sıfırdan yuva kurabildiyse siz de kurabilirsiniz diye. İşte onu kendine değer verenler yapabilir. Konu sahibi gibi aylar, yıllar geçtiği halde hala geçmişe takılı kalanlar değil.

Ben öyle “herkesin ahı tutmaz” diyenlerden değilim ve böyle düşünenlerin de ah aldıkları için inkar ettiklerini düşğnüyorum.
Konunuza gelicek olursak;
Sen içini ferah tut. Sen dosdoğru durduğuna inanıyorsan o ah tutucaktır. Ha sen görürsün görmezsin onu Rabbim bilir.
Yarına kalsa da kimsenin yanına kalmıyor.
Keşke her anne bana çocuğuna ah almadan yaşamayı öğretse.

Meraklıysa kendi çocuğuna babalık yapsın?? Kendi çocuğunu bırakıp başkasına babalık yapmak dangalaklık

Ay tutar inşallah da gelir yazarsınız buraya aminnnnnnnn

Size ve çocuğunuza çok üzüldüm.. "AH" etmene bile gerek kalmaz.. Güzel Allahım her şeyi görüyor. Yaptığı yanına kar kalmaz.. O da kapınıza Ah'lar içine gelir... Siz böyle şeylerle kendinizi üzmeyin. Bekleyin ve görün.

Sizinki çok Çabuk tutmuş. Her zaman öyle olmuyor tabi.
Ama adaletin degirmeni çok yavaş çalışır ama çok iyi oğütür.

Sizin gibi ne konustugunu bilmezler yuzunden, insanlar yaralaniyo. Tabiki hakki kalmis adamda.
Yuva olmayi
Es olmayi
Koca olmayi
Baba olmayi becerememis.
Evlilik bumu mutsuz olmak mi itilip kakilmakmi bunlar kandirma degilde ne.
YazdiniZi tekrar okumanizi tavsiye ederim. Zira birgun yazdiklarinizi yasayabilirsiniz....

Çocuğuna yapmadığı şeyler için ahhh ettim
Boyle adamın babalığı ile büyümediği için oğlunuz şanslı bence.

Nafaka vermekten başka bir rolu olmayacak sanırım cocugun hayatının kalanında, isabet olur.

insan "kötü" biri ise ve sizden uzaklastiysa "neden beni birakti gitti" diye ah etmeniz mantikli mi?

Adam "kötü " baba, "nie cocugunun başinda durmadi" die nie uzüluyorsunuz? Ne hayri olacakti?

Bu durumda bence o evlendigi kadinin ve cocuklarinin durumu daha kötu bence, sirf ayri ev acti die ozenmeyin, o kadar ucuza "ah " etmeyin.

"ah " etmek genelde kendimizin ulasamadıği "iyi " seyleri layik olamdigina inandigimiz kisiler elde ederse yapilir.

ben ortada özenilecek, iyi birsey göremedim.

adamin yeniden evlenmesi biranda süper koca muthis baba olacagini, o ailenin de musmutlu olacagini gostermez.

Elbette istemeyiz ama nerden biliyorsunuz o kadinin ve cocuklarin hayatini da mahvetmeyecegini?

Allah kolaylik versin cocugunzun sagligi ve bakimi icin.

Ikı kere evı terk edip kendi ıstegınle donmussun.kımse sana sozler verıp kandırarak geri dondurmemıs.
Mutfagında pencere yok diye anlattigin esim cekırdek aıle olmayı beceremedi dedıgın aslında olmayan yuvayı kurtarmak ıcın kendi ıstegınle cocuk yapmissın.
Oglun ah ederse tutar
Senın ahın ıcın bısey diyemem.
Oglunun herkese ah etme hakkı var ama.

Öncelikle uslubunuza dikkat edin, üst perdeden konuşunca haklı olmış olmuyorsunuz. Ayrıca benim dediğimi konu sahibi bile onaylamışken, sizin derdiniz ne onuda anlamadım. Ben adam haklı ya da düzgün dedim mi nerede yazmışım öyle birşey ama adamın kumaşı baştan belliymiş, konu sahibi her şeye bile isteye razı gelmiş, hatta evi terkettiğinde bile adam bir adım atmamış, konu sahibi kendi uğraşıp geri dönmüş, birde öyle adamdan, o mutsuz evliliğe çocuk dünyaya getirmiş, evliliği kurtarma adına hamile kalmış, burada konu sahibi herşeyi kendi iradesi ile seçip yaşamış ama olan en çok o masum yavruya olmuş. Üstelik o kadının kocasına bir mecburiyeti bile yok, kocaman eğitimli kadınmış. Konu sahibinin kendi tercihi ile yaşadığı hayatın sonucunu yaşıyor. Adam karaktersiz ama o karaktersizi koca diye alan, adamın evliliğe zerre saygısı olmamasına rağmem devam eden , bizzat konu sahibinin kendisi. Ben burada bir tek o çocuğa acırım ve bir ah varsa onun ahı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…