idare edemiyorum!

gerçekten çok iyi anlıyorum...insan fikirlerinin değer görmesini ve bu çabalarının farkına varılmasını istiyor!

yargılamadan önce keşke bir soru sormaya tenezzül etseydiniz.ama ben sizin kafanızdaki profili anladım.yaptığınız genelleme birçok genç kızı kapsıyor ama benim için aynı genellemeyi yapamazsınız!

evde bazı sorumluluklardan şikayet ediyorum öylemi?hangi sorumlulukların bende olduğuna dair nasıl bir fikir yürütebildiniz acaba ben daha konuya açıklık getirmeden?(bir üyeye uzun uzun cevap yazdım günlük rutinimle ilgili isterseniz bir okuyun genellemenizden sıyrılırsınız belki)

23 yaşında bir erkek hala nasıl ergenlikten çıkamamış olabilir acaba?bu arada bende 24 yaşındayım.

1kereye mahsus 1 saat kalmak...bakın ben bütün yazı annemle babama yardım ederek geçirdim ve aylar sonra ilk defa arkadaşlarımla dışarı çıkmak istedim.kardeşim hergün dışarda hatta gündüzler yetmiyor gece bile çıkıyor artık,sabaha karşı geliyor eve.ama ben 3 saati kendime ayırmak isteyince çok büyük sorun oluyor.neymiş efendim her an bir işimiz çıkabilirmiş!(tabiki bu sadece işin bahanesi inanmıyorum böyle bir şeye amaçları farklı çünkü biliyorum)

faturayı nasıl araştırdığımı söyleyeyim inanmamışsınız...şöyleki kardeşim üniversiteyi dışarda okudu ve babam onun hattını faturalıya geçirdi.bende geçen ay faturaları ödemeye gittiğimde kardeşimin telefon faturasının 147 lira geldiğini öğrendim şok oldum çünkü tarifesi 50liralıktı.

babam faturanın neden yüksek geldiğini kardeşime sordu aldığı cevap "ben ne bileyim yaaa ara sor" ve bu cevabın üstüne sinirleri tavana ulaşan babam bunu araştırmak için beni görevlendirdi.internete girmiş(sanki ne gerek varsa evdeki sınırsız) ve faturayı öyle şişirmiş küçük beyimiz.

bu durumu babam söyleyincede babam bana kızdı karşısında kardeşim varmış gibi onun azarlarınıda ben dinledim ve babam akşam eve gelince kardeşime "oğlum internete evde gir lütfen telefondan girdiğin için fatura yüksek gelimiş bugün dolunay araştırdı" dedi.

bunun üzerine birde kardeşimden azar işittim "sen ne hakla araştırırsın neden babamla aramı bozuyorsun vs.." sanki ben çok meraklıyım onun faturasının neden yüksek geldiğine.

bana sen otur kızım denmiyor zaten! ben akşam saatlerinde de dışarı çıkmak istemiyorum ayrıca.benim isyanım aldığım sorumluluğun kardeşimle paylaştırılmaması!

ayrıca sevgilimde benimle benzer durumu yaşadığı için evliliği gözümde büyütmüyorum ben!birbirimizi çok iyi anlıyoruz.

en azından evlenince ikimizde çalışıyor olacağız ve ben mutfakta yemeklerle ilgilenirken onun da elinde kalem kağıt faturalarla ilgilenmesi zor birşey değil.

Örneğin evlendiğinde şuan olduğundan daha özgür olmayacaksın %90 ihtimalle...

şu anda vaktim varken bile arkadaşlarımla görüşmeme engel oluyorlar kız çocuk gezmezmiş vs diye evlenince en azından vaktim yok derim!

birçok kişiye de evlilikle alakalı neden böyle yazdığımı açıkladım isterseniz sizde bakın kafanızdaki genellemeye girmek istemem.

kimse empati kurmadan yaklaşıyor..

kardeşimi herkes 16 yaşında bir ergen zannediyor galiba ama o 23 yaşında!

almadığı bu sorumluluklar ilerde çok zorlanmasına sebep olacak tabiki ama şu an keyfi çok yerinde!

size çok ama çok teşekkür ediyorum gerçekten hiç yargılamadan yazmışsınız.resmen destan yazdım bazı üyelere

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/esiniz-mi-kardesiniz-mi.762490/
Bu konuyu okumanı tavsiye ederim. Bakalım kendinden bir şeyler bulabilecek misin.

okudum konuyu...yani konunun tamamını değilde konu sahibinin yazdıklarını okudum çok zor bir durum gerçekten.

anne baba için gelinle damat hiçbir zaman kendi kızları oğulları gibi olmuyor.

konu sahibinin durumuna üzüldüm arayı bulmak insanı çok yoran bir durum gerçekten.

kendimle alakalı bulmamı istediğiniz şey nedir tam olarak?

Hayır ben kesinlikle genelleme yapmıyorum.
Sana evlenme de demiyorum. Sadece fazla beklenti içinde olma ve evliliği kaçış yolu olarak görme.
Çünkü dediğim gibi çok da fazla bir şey değişmeyecek.

:) Yazı diliyle anlatmak zor oluyor,dolayısıyla yanlış anlaşmalarda olabiliyor tabi.

Eğer erkekse ergenlik sureçleri maalesef bazen uzun olabiliyor. Ailelerinde hatası var tabi bunda. Sorumluluk yuklemekten kaçınıyorlar özellikle asi çocuklara. Aman az idare edelim de fazla coşmasın mantığıyla.

Sizin yapacağınız gormezden gelmek. Her evlat kendi sorumluluğunu gösterir ailesine. Bunun mukafatı mutlaka verilir.

yazdıklarınızı okudum .bence isteklerinizde haklısınız.anneniz ve babanız erkek kardesinize sürekli pozitif ayrımcılık yapmıs.tüm yazını hatta zamanını kendilerine ayıran evlatlarına 3 saatlik izni fazla görmelerine hayret ettim.ki gecede istememişsiniz.bir erkek için fatura yatırmak ve banka işleri yapmak zor olmasa gerek.bence tüm sorumlulugu üzerinize almayın biraz agırdan alın.ev yemek temizlik ütü is yeri banka fatura allah yardımcınız olsun.

Hayır ben kesinlikle genelleme yapmıyorum.
Sana evlenme de demiyorum. Sadece fazla beklenti içinde olma ve evliliği kaçış yolu olarak görme.
Çünkü dediğim gibi çok da fazla bir şey değişmeyecek.

bakın ben sorumluluktan kaçan biri değilim...

evlenince özgür kız olayım da demiyorum.nasıl olacak zaten.çalışan bir bayan olacağım akşam eve gel yemekti ev işleri vs derken yatağa anca atarım kendimi zaten.

benim öyle büyük beklentilerim de yokki...mesela ben mutfakta yemek yaparken aynı zamanda elektrik fatursaı ne zaman ödenecekti yaa diye düşünmek istemiyorum onlarla da eşim uğraşsın yani.ki uğraşırda zaten..çünkü oda benim gibi bir durum yaşıyor.

genelleme yapmadan yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim ozaman evlilik beniim için aslında bir kaçış değil de aldığım sorumluluğu paylaşabileceğim bir kişi ile bir hayat kurmak anlamına geliyor..

çok teşekkür ederim anlayan biri çıktı çok şükür

ben gerçekten kıyamıyorum onlara...ama onlar kardeşime hiçbir şey diyemiyorlar çünkü inanılmaz derecede asabi kesinlikle laf denmiyor.

benim dışarı çıkmamı onlar sevgilisiyle buluşacak diye algılıyorlar.özelliklede annem bu durumdan haberdar....ve kız çocuğunun sevgilisi olmamalı modundalar halbuki bundan 25 sene önce aşık olup evlenmişler.

ya aslında ben konumu cuma günü açtım bir anlık buhranla ama kimse yazmadı pazar günü hortlamış konum

ben çok az ifade ettim kendimi uzun uzun yazıp sıkmak istemedim kimseyi gelen sorulara göre cevap veririm diye düşündüm ama herkes çok farklı bir anlam çıkarmış yazdıklarımdan

şu kırmızı olarak belirttiğim konu üzerinde gerçekten çok haklısınız aynen dediğiniz gibi oluyor

Öyleyse hiçbir lafım olamaz.
Zaten sorumluluk taşımayacak insanlar evlenip karşısındakini mutsuz etmesin :)
Umarım her şey istediğin gibi olur.

Öyleyse hiçbir lafım olamaz.
Zaten sorumluluk taşımayacak insanlar evlenip karşısındakini mutsuz etmesin :)
Umarım her şey istediğin gibi olur.
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

zaten evleneceğim kişi kardeşim gibi sorumluluk almaktan bihaber olsaydı o iş baştan olmazdı ama çok şükür Rabbim karşıma tam bana göre birini çıkardı

Gelecekte buna benzer bir durum yaşama ihtimalinizi düşünmeniz açısından bu konuyu örnek verdim.

Özellikle konu sahibinin şu mesajını okuyun, konuya değil içeriğe odakal:

Menesacim ben eşimi ezdirmiyorum. Annem ve babam için iyi olmaya çalışıyorum. Kimsenin kalbini kirmak istemiyorum. Bir sorun olunca onlarda tavir aliyor. Kardeşimi destekliyorlar onlara gore eşim yabancı yardimci olmak istemiyor. Kardeşimin dusuncesizligini anlayamiyorlar butun sorun bu annem ve babamin kardeşimi desteklemesi onlar desteklemese kardesimde biraz dusunceli davranır...

yani yaşayabilirim tabi bunun için hayır kesinlikle yaşamam diyemem.
ama beni nasıl kabul ediyorlarsa eşim olacak kişiye de aynı saygıyı beklerim yani bunda tuhaf bişey yok.

gerçekten çok iyi anlıyorum...insan fikirlerinin değer görmesini ve bu çabalarının farkına varılmasını istiyor!
kesinlikle ama asla farkında olmadılar olmayacaklarda hatayı nerede yapıyoruz bilemiyorum

yani yaşayabilirim tabi bunun için hayır kesinlikle yaşamam diyemem.
ama beni nasıl kabul ediyorlarsa eşim olacak kişiye de aynı saygıyı beklerim yani bunda tuhaf bişey yok.
bu kardeş mevzusu bizde baya bayaaaa zıvanadan çıktı harcadığı ğparanın haddi heabı yok kafasına göre takılıyor gece 02:00 de eve gelmeler ses yok hafta içi işteyim hafta sonu annemleyim hiç bir sosyal hayatım yok
sanırım biz fazla vicdan yapıyoruz biraz geri planda kalmayı denemeli yapabilirsek tabiiiii

o kardeşten bende de var bacım

bak az önce babamla prizleri değiştirdik bana hafta sonu matkap kullanmayı öğretecekmiş en büyük hobim aletler zaten

kardeşimde geziyor tozuyor keyfine bakıyor...sonra eve gelip bizimkilere " bu devirde evlenilecek kız yok ben çok ortama girdim çok şeyler gördüm bu devirde kız evlat yetiştirmek çok zor " diye naralar atıyor.bizimkilerde tabi ona hak veriyor!

sonra da dolunay kırsın dizini otursun evde sevgili yapmak dolunayın neyine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…