- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
- Konu Sahibi mordolunay
-
Bunda kesinlikle tuhaf bir şey yok ama ben de şunu diyorum ailenizin adaletsizliği devam edebilir ilerde de. Dediniz ya evlensem de kurtulsam diye düşünüyorum bazen, siz evlenseniz de peşinizden gelecek bu durumlar, hatta verdiğim örnekteki gibi sorunlarınız bir kat daha artacak çünkü siz şimdi tamam kardeşimdir ailemdir gözüyle bakabiliyorsunuz ama eşiniz olacak kişi bu ayrımcılığı sindiremeyebilir ki siz dahi bazen isyan ediyorsunuz şu anda olduğu gibi. Beni tam anlayamadığınızı görüyorum daha da ne şekilde anlatabilirim bilemiyorumyani yaşayabilirim tabi bunun için hayır kesinlikle yaşamam diyemem.
ama beni nasıl kabul ediyorlarsa eşim olacak kişiye de aynı saygıyı beklerim yani bunda tuhaf bişey yok.
valla bebeğim aynı kaderi paylaşıyoruz birde utanmadan bana ne faydan var demez mio kardeşten bende de var bacım
bak az önce babamla prizleri değiştirdik bana hafta sonu matkap kullanmayı öğretecekmişen büyük hobim aletler zaten
kardeşimde geziyor tozuyor keyfine bakıyor...sonra eve gelip bizimkilere " bu devirde evlenilecek kız yok ben çok ortama girdim çok şeyler gördüm bu devirde kız evlat yetiştirmek çok zor " diye naralar atıyor.bizimkilerde tabi ona hak veriyor!
sonra da dolunay kırsın dizini otursun evde sevgili yapmak dolunayın neyine
bu aslında ne biliyormusunuz sen yaparsın mantığı başka hiç bişey değil ablam hastaneye gittiği zaman annemler hep yanında giderdi basit bir kan tahlili yani benimle gelmezlerdi bir gün babama sordum neden böyle diye cevap aynen şu: o salak bir işi beceremez ondan annen beraber gidiyor sen her şartta her koşulda başının çaresine baktığın için böyle dediBunda kesinlikle tuhaf bir şey yok ama ben de şunu diyorum ailenizin adaletsizliği devam edebilir ilerde de. Dediniz ya evlensem de kurtulsam diye düşünüyorum bazen, siz evlenseniz de peşinizden gelecek bu durumlar, hatta verdiğim örnekteki gibi sorunlarınız bir kat daha artacak çünkü siz şimdi tamam kardeşimdir ailemdir gözüyle bakabiliyorsunuz ama eşiniz olacak kişi bu ayrımcılığı sindiremeyebilir ki siz dahi bazen isyan ediyorsunuz şu anda olduğu gibi. Beni tam anlayamadığınızı görüyorum daha da ne şekilde anlatabilirim bilemiyorum
Kesinlikle katılıyorum. Babanız dürüst olabilmiş gerçi salak demesi pek doğru değil bu fazlaca dürüstlük sanırım, neyse de gerçekten altta yatan mantık bu oluyor ama ailelerin çoğu bunu kendisine dahi itiraf edemiyor. Ben de işte o yüzden dedim ailene yaranmaya çalışmayı bırakırsan devamı gelir diye. Her şeyi yüklenmeyi bırakırsa biraz da kardeşinin başının çaresine bakabildiğini görürlerse aynı zamanda kendisinin de yeri geldiğinde ailesine ihtiyacının olabileceğine ikna edebilirse ailesini işte o zaman biraz daha rahat eder.bu aslında ne biliyormusunuz sen yaparsın mantığı başka hiç bişey değil ablam hastaneye gittiği zaman annemler hep yanında giderdi basit bir kan tahlili yani benimle gelmezlerdi bir gün babama sordum neden böyle diye cevap aynen şu: o salak bir işi beceremez ondan annen beraber gidiyor sen her şartta her koşulda başının çaresine baktığın için böyle dedi
yapamayacağını bildiğimiz için risk alamıyoruz sanırım başımıza daha büyük sorunlar almaktan çekindiğimiz için ipi göğüsledik koşuyoruzKesinlikle katılıyorum. Babanız dürüst olabilmiş gerçi salak demesi pek doğru değil bu fazlaca dürüstlük sanırım, neyse de gerçekten altta yatan mantık bu oluyor ama ailelerin çoğu bunu kendisine dahi itiraf edemiyor. Ben de işte o yüzden dedim ailene yaranmaya çalışmayı bırakırsan devamı gelir diye. Her şeyi yüklenmeyi bırakırsa biraz da kardeşinin başının çaresine bakabildiğini görürlerse aynı zamanda kendisinin de yeri geldiğinde ailesine ihtiyacının olabileceğine ikna edebilirse ailesini işte o zaman biraz daha rahat eder.
Bırak yapamasın arkadaşım, bırak yapamasın yani. Yapamaya yapamaya o da öğrenecek yapabilmeyi. Her zaman ailesi olmayacak ki yanında. Onun iyiliğini düşünüyorsan onun için yapmayacaksın, ona yapmayı öğreteceksin.yapamayacağını bildiğimiz için risk alamıyoruz sanırım başımıza daha büyük sorunlar almaktan çekindiğimiz için ipi göğüsledik koşuyoruz
bi cinnet herşeyi halleder tecrübe konuşuyo burdaailenin anlayışlı çocuğu olmaktan bıktım usandım yaaaa...
anneme babama isyan etmek istemiyorum ama artık beni öyle bir noktaya getiriyorlar ki evlensemde artık adım atmasam şu şehre diyorum.
ya kardeşim ergenliğinden beri kan kusturuyor bize sağolsun ve yıllardır evin asabi haylaz çocuğu rolünü kendi üstlendi.bana da yeri geldiği zaman kardeşimin azarlarını işitmek, annemin babamın her daim yanında olmak, kredi kartına ne kadar borcumuz olduğunu bilmek faturalar fazla gelince nedenini araştırmak düştü.ama bunu ben seçmedim!
aramızda sadece 1 yaş var ama yeri geldiğinde kız yeri geldiğinde erkek evlat oldum.kıyamıyorum anneme babamaaileme çok düşkünüm ama artık bazı şeyler çok gözüme batıyor kız evlat olmak bu kadar zor olmamalı yaaa...
arkadaşlarımla çıktım dışarı 2gün önce ve 1saat sonra babam aradı gel işimiz var diye.neymiş efendim 1saat gezmişim ben yetermiş okadar! adım atamıyorum dışarıya o kadar bunaldımki artık psikolojime maaşallah çekiyorum....
Bunda kesinlikle tuhaf bir şey yok ama ben de şunu diyorum ailenizin adaletsizliği devam edebilir ilerde de. Dediniz ya evlensem de kurtulsam diye düşünüyorum bazen, siz evlenseniz de peşinizden gelecek bu durumlar, hatta verdiğim örnekteki gibi sorunlarınız bir kat daha artacak çünkü siz şimdi tamam kardeşimdir ailemdir gözüyle bakabiliyorsunuz ama eşiniz olacak kişi bu ayrımcılığı sindiremeyebilir ki siz dahi bazen isyan ediyorsunuz şu anda olduğu gibi. Beni tam anlayamadığınızı görüyorum daha da ne şekilde anlatabilirim bilemiyorum
valla bebeğim aynı kaderi paylaşıyoruz birde utanmadan bana ne faydan var demez mi
ya babamın kiracıdan alacağı var onu bile ben zorluyorum çabalıyorum adamla konuşuyorum falan
oda oldu canım yaa...ama bilerek yaptığım birşey değildi kesinlikle ki hala daha 6ayda bir mr çektirmeye gidiyorum..2sene önce 1ay hastanede yattım doktorlar ne olduğunu anlayamayıp stres diye gönderdiler beni ama beynimde birşeyler varmış ne olduğu belli olmayan oyüzden rutin kontrollerim var.bi cinnet herşeyi halleder tecrübe konuşuyo burda
yok anladım ben sizi...ama bunun için şuanda yapabileceğim birşey yok ki...ben bunu demek istedim.
ilerde böyle bir şey olması çok muhtemel demeniz gibi benim gösteremediğim sabrı eşimden beklemem saçma olur ama şimdiden nasıl bir yol izleyeceğimi düşünememki...şimdiden ailemle bunun konuşmasını yapamamki...
böyle bir durumla karşılaştığım zaman o zamanki şartlar gösteriri nasıl bir yol izleyeceğimi ama şimdiden bunun için birşey diyemem...ben de bunu demek istedim.
pazar günü gezmesi miama ben adım gibi eminim beni mumla arayacaklar yarın öbür gün gidersem eğer
keşke şimdiden görebilsem bu değeri..."hayallerimi bile evlendikten sonraya sakladım" diyecemde şimdi tüm forum atlayacak üstüme bari açıklamamıda yapim bir örnekle
mesela tatil,mesela bir pazar günü gezmesi,mesela bir akşam sinemaya gitmek...vs vs....yani gayet basit şeyler ama ne yazıkki olmuyor.
pazar günü gezmesi miasla olmaz gezeceksem annemle maleseffff yoksa arsızlık edip çıkarsam döndüğümde yapacağı suratı tahmin bile edemezsin
Yine anlatamamışım sanırımŞimdiki ilişkiniz evliliğinizde yaşayacağınız şeyleri de etkileyecek demek istiyorum. Şu an bir çözüm getirmezseniz evlendiğinizde de farklı farklı sıkıntılar yaşamaya yine devam edeceksiniz. Ailenizle elbette ki bunun konuşmasını yapamazsınız ama örnek verdiğim kişininki gibi sıkıntılar yaşamamanız için önceden önleminizi alabilirsiniz ailenizin size yaklaşımını değiştirmeye çalışarak.
aslında aynı şeylerden bahsediyoruz ama farklı açılardan bakıyoruz olaya oyüzden iletişim kopukluğu yaşıyormuşuz gibi oluyor
ailem bize çok düşkün hemde fazla düşkün fakat kardeşime laf geçiremiyorlar...yok yani çocuk dinlemiyor bildiğini okuyor.erkek diye de üstüne gitmek istemiyorlar çünkü kardeşim kızınca evi terk etme huyuda vardır.e haliyle annemle babamın da akı çıkıyor böyle bir durumda.
oyüzden tüm nazlarını ben çekiyorum.ofladığım zamanlarda çok oluyor tabi ve dile getirincede tavır,trip,surat vs vs vs ne ararsanız onla karşılaşıyorum yani.kardeşime yapmadıkları tavrı bana yapıyorlar...çünkü kardeşim hep öyleymiş...
yani çözüm getiremiyorum maalesef
Ben çözümü biliyorum da benim elimde değil işte sorun orda
Kızınca evi terk etme huyunu ailenin ona kazandırdığının farkındasın değil mi :)
kardeşim eve geç gelince ben tepki veriyorum babamda bana kızıyor bırak o genç diyeederim ederim merak etme o suratı çok iyi biliyorum o bir hafta boyunca atılan tripleri falan
bilmiyorum artık yaa ailem canım ciğerim ama çok fazla müdahale ediyorlar hayatıma...ki hayatım bile diyemem yani hep beraber yaşıyoruz hayatımı(zı)
hep böyle olmaz inşallah diye bir temennim var ama bakalım
kardeşim eve geç gelince ben tepki veriyorum babamda bana kızıyor bırak o genç diyeben yaşlımıyım yaa
evet o huyu ailem sayesinde edindi...bende kızınca evi terk etsem bana da aynı muamele yapılır ama olmuyor işte..kız evlat olunca öyle kolay olmuyor haber vermeden çekip gitmek.(ki haberli gitsem bile o da olmuyor ya neyse)
çözüm?nedir yani belki uygulayabileceğim birşeydir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?