idare edemiyorum!

yani yaşayabilirim tabi bunun için hayır kesinlikle yaşamam diyemem.
ama beni nasıl kabul ediyorlarsa eşim olacak kişiye de aynı saygıyı beklerim yani bunda tuhaf bişey yok.
Bunda kesinlikle tuhaf bir şey yok ama ben de şunu diyorum ailenizin adaletsizliği devam edebilir ilerde de. Dediniz ya evlensem de kurtulsam diye düşünüyorum bazen, siz evlenseniz de peşinizden gelecek bu durumlar, hatta verdiğim örnekteki gibi sorunlarınız bir kat daha artacak çünkü siz şimdi tamam kardeşimdir ailemdir gözüyle bakabiliyorsunuz ama eşiniz olacak kişi bu ayrımcılığı sindiremeyebilir ki siz dahi bazen isyan ediyorsunuz şu anda olduğu gibi. Beni tam anlayamadığınızı görüyorum daha da ne şekilde anlatabilirim bilemiyorum

valla bebeğim aynı kaderi paylaşıyoruz birde utanmadan bana ne faydan var demez mi

ya babamın kiracıdan alacağı var onu bile ben zorluyorum çabalıyorum adamla konuşuyorum falan

bu aslında ne biliyormusunuz sen yaparsın mantığı başka hiç bişey değil ablam hastaneye gittiği zaman annemler hep yanında giderdi basit bir kan tahlili yani benimle gelmezlerdi bir gün babama sordum neden böyle diye cevap aynen şu: o salak bir işi beceremez ondan annen beraber gidiyor sen her şartta her koşulda başının çaresine baktığın için böyle dedi

Kesinlikle katılıyorum. Babanız dürüst olabilmiş gerçi salak demesi pek doğru değil bu fazlaca dürüstlük sanırım, neyse de gerçekten altta yatan mantık bu oluyor ama ailelerin çoğu bunu kendisine dahi itiraf edemiyor. Ben de işte o yüzden dedim ailene yaranmaya çalışmayı bırakırsan devamı gelir diye. Her şeyi yüklenmeyi bırakırsa biraz da kardeşinin başının çaresine bakabildiğini görürlerse aynı zamanda kendisinin de yeri geldiğinde ailesine ihtiyacının olabileceğine ikna edebilirse ailesini işte o zaman biraz daha rahat eder.

yapamayacağını bildiğimiz için risk alamıyoruz sanırım başımıza daha büyük sorunlar almaktan çekindiğimiz için ipi göğüsledik koşuyoruz

yapamayacağını bildiğimiz için risk alamıyoruz sanırım başımıza daha büyük sorunlar almaktan çekindiğimiz için ipi göğüsledik koşuyoruz
Bırak yapamasın arkadaşım, bırak yapamasın yani. Yapamaya yapamaya o da öğrenecek yapabilmeyi. Her zaman ailesi olmayacak ki yanında. Onun iyiliğini düşünüyorsan onun için yapmayacaksın, ona yapmayı öğreteceksin.

bi cinnet herşeyi halleder tecrübe konuşuyo burda

yok anladım ben sizi...ama bunun için şuanda yapabileceğim birşey yok ki...ben bunu demek istedim.

ilerde böyle bir şey olması çok muhtemel demeniz gibi benim gösteremediğim sabrı eşimden beklemem saçma olur ama şimdiden nasıl bir yol izleyeceğimi düşünememki...şimdiden ailemle bunun konuşmasını yapamamki...

böyle bir durumla karşılaştığım zaman o zamanki şartlar gösteriri nasıl bir yol izleyeceğimi ama şimdiden bunun için birşey diyemem...ben de bunu demek istedim.

valla bebeğim aynı kaderi paylaşıyoruz birde utanmadan bana ne faydan var demez mi

ya babamın kiracıdan alacağı var onu bile ben zorluyorum çabalıyorum adamla konuşuyorum falan

ama ben adım gibi eminim beni mumla arayacaklar yarın öbür gün gidersem eğer

keşke şimdiden görebilsem bu değeri..."hayallerimi bile evlendikten sonraya sakladım" diyecemde şimdi tüm forum atlayacak üstüme bari açıklamamıda yapim bir örnekle

mesela tatil,mesela bir pazar günü gezmesi,mesela bir akşam sinemaya gitmek...vs vs....yani gayet basit şeyler ama ne yazıkki olmuyor.

bi cinnet herşeyi halleder tecrübe konuşuyo burda
oda oldu canım yaa...ama bilerek yaptığım birşey değildi kesinlikle ki hala daha 6ayda bir mr çektirmeye gidiyorum..2sene önce 1ay hastanede yattım doktorlar ne olduğunu anlayamayıp stres diye gönderdiler beni ama beynimde birşeyler varmış ne olduğu belli olmayan oyüzden rutin kontrollerim var.

hastanede yattığım dönem çok çektim ama en özgür en rahat günlerim ondan sonra başladı tabi bu durum birkaç ay sürdü.

Yine anlatamamışım sanırım Şimdiki ilişkiniz evliliğinizde yaşayacağınız şeyleri de etkileyecek demek istiyorum. Şu an bir çözüm getirmezseniz evlendiğinizde de farklı farklı sıkıntılar yaşamaya yine devam edeceksiniz. Ailenizle elbette ki bunun konuşmasını yapamazsınız ama örnek verdiğim kişininki gibi sıkıntılar yaşamamanız için önceden önleminizi alabilirsiniz ailenizin size yaklaşımını değiştirmeye çalışarak.

pazar günü gezmesi mi asla olmaz gezeceksem annemle maleseffff yoksa arsızlık edip çıkarsam döndüğümde yapacağı suratı tahmin bile edemezsin

pazar günü gezmesi mi asla olmaz gezeceksem annemle maleseffff yoksa arsızlık edip çıkarsam döndüğümde yapacağı suratı tahmin bile edemezsin

ederim ederim merak etme o suratı çok iyi biliyorum o bir hafta boyunca atılan tripleri falan

bilmiyorum artık yaa ailem canım ciğerim ama çok fazla müdahale ediyorlar hayatıma...ki hayatım bile diyemem yani hep beraber yaşıyoruz hayatımı(zı)

hep böyle olmaz inşallah diye bir temennim var ama bakalım

aslında aynı şeylerden bahsediyoruz ama farklı açılardan bakıyoruz olaya oyüzden iletişim kopukluğu yaşıyormuşuz gibi oluyor

ailem bize çok düşkün hemde fazla düşkün fakat kardeşime laf geçiremiyorlar...yok yani çocuk dinlemiyor bildiğini okuyor.erkek diye de üstüne gitmek istemiyorlar çünkü kardeşim kızınca evi terk etme huyuda vardır.e haliyle annemle babamın da akı çıkıyor böyle bir durumda.

oyüzden tüm nazlarını ben çekiyorum.ofladığım zamanlarda çok oluyor tabi ve dile getirincede tavır,trip,surat vs vs vs ne ararsanız onla karşılaşıyorum yani.kardeşime yapmadıkları tavrı bana yapıyorlar...çünkü kardeşim hep öyleymiş...

yani çözüm getiremiyorum maalesef

Ben çözümü biliyorum da benim elimde değil işte sorun orda

Kızınca evi terk etme huyunu ailenin ona kazandırdığının farkındasın değil mi :)

Ben çözümü biliyorum da benim elimde değil işte sorun orda

Kızınca evi terk etme huyunu ailenin ona kazandırdığının farkındasın değil mi :)

evet o huyu ailem sayesinde edindi...bende kızınca evi terk etsem bana da aynı muamele yapılır ama olmuyor işte..kız evlat olunca öyle kolay olmuyor haber vermeden çekip gitmek.(ki haberli gitsem bile o da olmuyor ya neyse)

çözüm?nedir yani belki uygulayabileceğim birşeydir.

kardeşim eve geç gelince ben tepki veriyorum babamda bana kızıyor bırak o genç diye ben yaşlımıyım yaa

kardeşim eve geç gelince ben tepki veriyorum babamda bana kızıyor bırak o genç diye ben yaşlımıyım yaa

vermeyin tepkiyi yaa sonra kardeşlerin arası bozuluyor...eğer ben kardeşimle ittifak yapsam annemle babam kudurur

birbirimizi ispiyonluyoruz ya hoşlarına gidiyor herşeyden haberdar olmak

ama kardeşime bu kadar ayrımcılık yapılınca da ister istemez kinleniyorum ona herşey var ama bana yok diye

bizde ayrımcılık almış başını gidiyor çocuk evde yemek yemez dışardan özel hep her sabah kavurma ile beslenir ben peynir yumurta zeytine talim yetmez evde yemek pişer ona ayrı özel pişer daha neler nelerrrrrrrrr

Kardeşinle ilgili yapılabilecek bence pek bir şey kalmamış artık, yani ailen o treni kaçırmış ama belki de sen kendin için bir şeyler yapabilirsin. Senin için uygulaması biraz zor olabilir ama ilk yorumuma geri dönmek istiyorum, biraz daha detaylandırarak. Ailene yaranmaya çalışmayı bırak demiştim, hatırlarsan. Bu dediğime odaklanmaya çalış biraz hemen reddetme. İçten içe onlara yaranma isteğin var bir çok büyük kardeş gibi, çünkü geçmişten bu yana hep bunu düşünmeni sağlayabilecekleri şekilde yetiştirilmişsin. Şimdi seni de çok seviyorlar burası bir gerçek ama kardeşin de göz bebekleri ya ona her konuda izin var sana yok ya, iyi düşün nasıl yetiştirildiğini, aileni analiz et kendini analiz et kardeşiniz analiz et. Biraz düşün konuya uzaktan bakmaya çalış. İçinde ailene yaranma isteği yok mu? Çünkü sen ablasın, sen büyüksün, sen kız evlatsın. Kardeşin doğduğundan bu yana sana dikte edilen bu sözleri hatırla. Bunlar içinde yer etmiş olmalı çünkü senelerdir bu sözleri duymuyor musun? Normal yani, beynine işlenmiş bir kere.

Benim demek istediğim şu ki, zincirlerini kır. Sana dayatılan (onlar da farkında değiller) bu düşüncelerden kurtulmaya çalış. Bu demek değil ama onlara kötü davran, kardeşine kötü davran, aileni hiçe say. Sadece kendini ön plana al. Bir olay olur iki olay olur durum değişmeyebilir yılmaman gerek çünkü sen 23-24 senenin birikimini bir iki olayla yıkamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…