Idari izin

Aynen üniversite bitirince hemen o meslekte olmuyorsun. Içine girip pişince anlıyorsunuz ne nasılmış.
Elbette. Şimdi 16. yılı çalışıyorum. Sınıf yönetimini, ölçme değerlendirmeyi, kanunsuz iş yapmamayı, ilkokul ortaokul lise her birinde çalışmayı, bekar çalışmayı ve çocuklu çalışmayı hepsini tecrübe ettim. Üç yıllık halimle bir değilim

Öğretmen olup da sadece diploman var sürecin içinde değilmişsin çocuğun yok... yani şu başlıklara sadece bilenlerin yazması sağlansa keşke
Özel eğitimde çalışıyorum ben bize hiç uzaktan eğitim olmadi hiç de olsun demedim. Diplomasi olan her meslektaşımı ben tecrübeli sayarım. Ayrıca ben hala lafimin arkasındayım okula gitmeyin evden çalışmayın ama maaşınız ve ekdersiniz tam yatsın. Süper mantık.

Ben kaç okulda kaç öğretmenle çalıştım. Bir tane bile yatan, hicbir iş yapmayip maaşını da tam almak isteyeneni görmedim. siz nerelerde görüyorsunuz anlamıyorum
Evet, bende nerede görülüyor merak ediyorum. Öylesi varsa zaten öğretmenliğini sorgulasın o ayrı. Ama ben hiç denk gelmedim. Uzaktan eğitim sürecinde tüm dersleri yapıp, çocukları sınava hazırlamak için "gönüllü" olarak harici ders yapan birçok öğretmen var.
Okula gidilmesi yönünde karar alındığında okula gidiliyor.
Şuan 10 yaş altı çocuğu olanlae izinli sayılırken, anaokulu, 8 ve 12. Sınıf öğretmenleri görevine devam ediyor.
Ve hala öğretmen eleştiriliyor.
Anlamam mümkün değil

Sağlık personellerinin küçük çocukları yok mu? Birde yüksek risk altında çalışıyorlar değil mi?

Kurumun kendi keyfine gore olan bir durum. Zaten is durumu musait oldugunda seklinde bir ibare var. Adam is durumumuz musait degil,izne yollayamam diyor cikiyor isin icinden. Cumhurbaskani musait olan ozel sektor de uygulasin dedi ama sadece dedi. İlgili bir yazi,yapmayana yaptirim falan yok. Cocugumun okulu aksam cikis saatini yarim saat one aldi simdi ben de sorun yasiyorum,degil izin almak 10 dakika erken cikip cocugu alabilir miyim diyorum izin vermiyorlar. Durumlar bu.

karamel bir yönden haklısın yüz yüze yok, online yok eğitim nasıl olacak diyorsun velilerin isyanı da bu yönde zaten

online derse çocuk nasıl engel olsun diyorsun, burada hatalısın

sende özel çocuklar var, düşün şimdi birini evde herhangi bir odada ya da yanında tutup online ders anlatabilir misin

mesela 4 yaş çocuğunu kaç dakika sensiz eğleyebilirsin

evde anne yokken çocuk babası ile, bakıcısı ile hatta hiç tanımadığı birisi ile durabilir ama anne varken anneye gitmek ister

yanına gitmese kapıya gider, evin içinde pıtı pıtı koşturur vs vs

okul öncesi çağda çocuğu durdurmak zor

evet bu demek değil ki bütün derslere küçük çocuğu olmayanlar girsin

evde 2 haftalık çocuk bakıcısı bulmak sıkıntı

çocuğu kreşe götürsün denilecek belki ama ulaşım sıkıntı zaten amaç kalabalıklara girmemek

ilkokul çocuğunu korurken öğretmene sen kendininkini kreşe götür demek de haksızlık

kasım da oğlumun öğretmeni evde online ders yaparken evden bir ağlama kopmuş

babası bilgisayar ile online ders yaptığı için çocuğa ders girsin diye telefonu vermiş o da çalmış kapatamamış, dersten kopmuş ağlamış

ilkokul çocuğu muhtemelen o da ağlamış, babası yapıp sonra derse dönmüş kusura bakmayın yalnızım demiş

şimdi bunlar ve benzeri tavan yapacak

evde iki çocuk iki öğretmen olsa mesela internet de deliye bağlar teknolojik alet kavgası da çıkar :)))

Aynen ben de anlamadım nerde görüyorlar. Herhalde sosyal medyada öğretmen olduğundan emin bile olmadıkları yorumculardan okuyorlar. Mesela 8 ve 12. Sınıf devam ediyor dün ılkokullar kapandı ve öğretmenlere asi çıktı. bize yok değişik bir şekilde. Tabii herkes olsun isterim anlatmak istediğim o. Biz devam edeceğiz. Izin de istemiyorum ama herkes bir değil bazılarının ihtiyacı olabilir.

Hocam uzaktan eğitim sürecinde aktif olmadığınız için tüm öğretmenler yatıyor sanıyorsunuz sanırım

Kesinlikle.. Ama öğretmene karşı bir öfke var insanı çileden çıkaran.

Benim kardeşim de eşi de öğretmen. Iki çocukları var. Biri 2 yaşında biri 5. Gerçekten zorlanıyorlar. Neyse ki dersleri çok çakışmayacak şekilde ayarlanmış ama hepsi mümkün olmamış. O saatlerde zorlanıyorlar. Bazen erteliyorlar. Teki okula gidiyor 1,5 aydır. Eee her türlü zor yani. Kim nasıl durumda çalışıyor bilemeyiz evin içinde.

Öğretmenlerle ilgili yatıyorlar ya da bir şey yapmıyorlar deyip eleştirmek tabii ki saçma ve doğru değil. Ancak tepki gösterilmesinin sebebi bu ve benzeri konularda en çok kendilerinin mağdur gibi gösterilmesi. Mesela bu konu da bile konu yine öğretmen isyanına geldi :) bu da insani bayıyor cidden bir noktadan sonra.
Evde uzaktan eğitimde bile küçük çocuğun varsa sıkıntılı olduğundan bahsedilmiş galiba yani elbette doğrudur ama şu şartlara göre yine kötünün iyisi olarak çalışan bir meslek grubu öğretmenler. Doktorlar, hemşireler, diğer meslekler ve hatta özel sektör ne yapsın. Cansa herkesin ki can.
Bu konu çok fazla muallak ve hakkaniyet açısından farklı görüşlere açık bir durum bence. Bu yüzden kurum amirleri ve yetkililerce de uygulamada farklılıklar arz ediyor. Tabii ki çıkan sonuçtan doğal olarak kimse memnun olmuyor çünkü herkes kendi açısından bakıyor.

iki tane 8. sınifim vardı ve 1 martta 8 ler acilinca 20 haftalik hamileydim. artı 5 ve 6 lara uzaktan egitimim vardı bi arada 4 gun okulda yüzyüze yapıp eve gelip uzaktan egitim yapiyordum. carsamba da full uzaktan egitim yapıyordum ayrica programın o kadar dağinikti ki saat 8 de yuzyuze ye başliyordum aynı gun aksam 19.00 da bile uzaktan egitimim oluyordu.

Bu arada bransimda baska ogretmenler vardı ve hicbir mazereti olmamasina rağmen ben 8 lere girmem diyip hic okula gelmeden evden ders yapan zümrelerim vardı.

Mudurle konustum 24. haftaya kadar yapacak bir sey yok geleceksin dedi. 24. haftada gebelik raporu goturdum idari izin icin mecbur benden 8 leri aldı ama 5 ve 6 lara evden yapacaksın baska care yok ilce milli egitimle konustum evden ders yapsın dediler dedi.

yani simdi 27. haftamdayım evden ders yapıyorum ayrıca imzaya bile anlayis gostermiyorlar en ufak bir imzada bile mudurum cagiriyor gelip imzalamak zorundasin diye. her hafta gunde 1 kez evrak ve defter imzalamaya gidiyorum. ayrica sınıf rehber ogretmenliğide mevcut veli toplantisi duyurular hepsine devam ediyorum.

Anlayacağıniz sadece evden ders yapmaya razı oldum. biraz direterek sadece yüzyuze derslerimi aldirdım o da elinin altında okula gelmeyen baska ogretmenleri oldugu halde yinede son ana kadar beni getirdi okula mudurum.

Adliyede çalışıyoruz arkadaşım hamile ve düşük tehlikesi var su geldi düşünün rahim ağzının dikilmesi durumu var ama haftası tutmadığı için idari izin vermiyor amiri. Raporu var dolunca işe başlayacak. Virüs yüzünden heyet raporu da alamıyor. Tek çaresi ya yıllık izin ya da ücretsiz izin hakkı

Ben kendim de öğretmenim laflarimin arasından çekip almayın duyar yapmayın. Hem okula gitmeyeyim hem evde eğitim vermeyeyim hem maaşım yatsın
Kendinizin de öğretmen olması ne güzel
Evden çalışmayan ek ders almaz öyle diyen var mı bilmiyorum da şu sözünüz bile sizin öğretmen olamadiginizi gösteriyor. Çalışmayan ek ders alamaz.

Kendinizin de öğretmen olması ne güzel

Evden çalışmayan ek ders almaz öyle diyen var mı bilmiyorum da şu sözünüz bile sizin öğretmen olmadiginizi gösteriyor. Çalışmayan ek ders alamaz.
Ben alabilir mi dedim ? Mübalağa diye bir şey duymadınız herhalde

komikler arkadaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…