özel sektörüz, yönetim insiyatif ile geçen sene ilk kapanmada idari izin grubuna girenleri işe getirtmedi. fakat işini evden yürütebilenler devam ettiler.
zaten evden çalışanlar olarak firmaya gitmekten daha uzun saatler çalıştık diyebilirim. sadece mavi yaka ve idari izinli olanlar doküman işi yapamadıklarından evde çalışmadan kalmış oldular.
Hayır var, resmî gazetedeki genelge bu şekilde (3. Paragraf ilk madde)Icisleri bakanligi yazisinda hamile demis, hafta ibaresi yok. Benim raporum var ama genelgeden sonra idari izinli sayilicakmisim.
Ben genelgeyi iliştireyim şöyle
Eki Görüntüle 2824952
Resmi gazetede yayınlanan asıl genelge bu malesef. Sizin gönderdiğiniz maddede de idari izin kapsamındaki hamilelerden bahsediyor. Keşke bizleri de kapsasaydı ama genelge bu şekilde malesefIcisleri bakanliginin yazisinda hamile ibaresinde hafta bilgisi yok.
Sevgiliiki tane 8. sınifim vardı ve 1 martta 8 ler acilinca 20 haftalik hamileydim. artı 5 ve 6 lara uzaktan egitimim vardı bi arada 4 gun okulda yüzyüze yapıp eve gelip uzaktan egitim yapiyordum. carsamba da full uzaktan egitim yapıyordum ayrica programın o kadar dağinikti ki saat 8 de yuzyuze ye başliyordum aynı gun aksam 19.00 da bile uzaktan egitimim oluyordu.
Bu arada bransimda baska ogretmenler vardı ve hicbir mazereti olmamasina rağmen ben 8 lere girmem diyip hic okula gelmeden evden ders yapan zümrelerim vardı.
Mudurle konustum 24. haftaya kadar yapacak bir sey yok geleceksin dedi. 24. haftada gebelik raporu goturdum idari izin icin mecbur benden 8 leri aldı ama 5 ve 6 lara evden yapacaksın baska care yok ilce milli egitimle konustum evden ders yapsın dediler dedi.
yani simdi 27. haftamdayım evden ders yapıyorum ayrıca imzaya bile anlayis gostermiyorlar en ufak bir imzada bile mudurum cagiriyor gelip imzalamak zorundasin diye. her hafta gunde 1 kez evrak ve defter imzalamaya gidiyorum. ayrica sınıf rehber ogretmenliğide mevcut veli toplantisi duyurular hepsine devam ediyorum.
Anlayacağıniz sadece evden ders yapmaya razı oldum. biraz direterek sadece yüzyuze derslerimi aldirdım o da elinin altında okula gelmeyen baska ogretmenleri oldugu halde yinede son ana kadar beni getirdi okula mudurum.
Çocuklulara izneTabi ki müdürün insiyatif hakkı var, genelgelerde çoğunlukla kadro durumu uygun olduğunda yazıyor zaten, işler aynı tempo ile devam ederken gidenin işini kim yapacak, ben de amirim ama çıkarmayacağım iki çocuğu olan personeli idari izne
ben zaten idari izine evde hic ders yapmayayim gözuyle bakamadım. benim idareyle sorunum hic bir problemi olmayan zumreme 8. sınıf vermeyerek ona evden ders yaptirıp tum 8 leri bana verip okula getirmesiydi. ki ben sesimi cikarmasaydım 24. haftada idari izin istiyorum diye diretmeseydım hazirana kadar bu boyle gidecekti.
Çocuklulara izne
Peki o çocukluların işlerini kim yapacak
O kadar saçma ki
Gerçekten buldukları çözümler bomba etkisi yaratıyor
Annelerin işini siz yapın iki kat çalışın yorulun millet yattığı yerden para kazansın
Böyle bir ülke yoktur ya
Let the linç begin
Bakicidan korona bulasincabence en guzeli bakici tutmak.benim arkadaslarim oyle yapti .sonucta evde oturup maas almak mumkun olmadigina gore tek care bakici tutmak
valla ona yapacak bir sey yok marketten de bulasabilir esin calistigi yerden de vs vs hepimiz risk aliyoruz bir yerlerden.bebekleri kucuk olanlar icin ucretsiz izin alincak ya da baska yolu yok .sonucta ogretmenler tatile cikmadi sadece evden calisiyorlarBakicidan korona bulasinca
Evet tuttuk. Eşim covid olunca gelemedi, ben evde hem çocuklara hem eşime baktım hem maksimum derse girdim. Kendisi eşinden dolayı temaslı oldu gelemedi. Bu sebeplerden ertelediğim dersler yüzünden diğer haftalarda iki kat mesai yaptım. Bunlar yaşanıyor yani
Senin çocuğun senin sorumluluğunda devlet napsınBunu genç ve bekar olmana veriyorum.
K kurabiye123 bir dakika ya ben öğretmenlere verilsin demedim ki. Zaten evden çalışılıyor cümlesine istinaden söyledim. Evden çalışmak göründüğü kadar kolay değil. E fabrikada çalışana kreş isteyen devletin kendi personelinin çocuklarını da düşünmesi gerekir de işte...evden çalışma ve idari izinler sadece hastalığı yaymamak için yapılıyor
çalışanların ev içi çocuk - bakıcı koordinasyonunu sağlamak için değil maalesef.
pek çok bankacı arkadaşım evden çalıştıkları için şükrederken -ki çoğu 2 çocuklu- öğretmenlerin bu inanılmaz istekleri karşısında şaşırıyorum gerçekten. özellikle işten korona kapıp 8 aylık bebeğime de bulaştırdığım için söylüyorum.
Evden çalışmak hiç kolay değil evet normal isini yapmaya devam ediyosun işte o yüzden ben evde yim nasılsa diye çocuklara bakılmaz kres kres bakıciysa bakici çocuğun bakitilmasi lazım yine evden calisilma olmadığı zamanki gibi. Çocuk anne babanin sorumluluğunda devletin değil. Bu arada sizi yanlış alintiladiysam pardonK kurabiye123 bir dakika ya ben öğretmenlere verilsin demedim ki. Zaten evden çalışılıyor cümlesine istinaden söyledim. Evden çalışmak göründüğü kadar kolay değil. E fabrikada çalışana kreş isteyen devletin kendi personelinin çocuklarını da düşünmesi gerekir de işte...
Bende kamudayim 1 gun bile ne esnek calismadan ne saatlerden faydalandim. Ustune dalga gecer gibi kiyafetlerimizi begenmediklerini soylediler alisveris yapmaliymisiz
Su anda da ifade net olmasina ragmen 10 16 uygulanmiyor. 1 saatlik mesafede oturuyorum isyerleri 18de kapaniyor. Evime giderken 1 igne alacak vaktim yok.
Ben evde kalayim derdini gectim, insanca yasamak istiyorum .
Konuya iliskin yorumumda birtek hamilelere hafta sinirlamasi olmadan idari izin gelmeli ve evden calisma saglanmali.
Onun disindakiler tartismaya acik
Ogretmenlerin cabasini goruyorum ama benim eski arkadasim aman hasta olacagiz diyip 5 ay avsa adasindan plajdan story foto paylasti, okullar acildiginda vay olucez paylasimlarini köyünden yapti yasadigi ilde bile degildi. Azda olsa 1 tanede olsa somuren var arkadaslar her meslekte oldugu gibi. Kardesim anaokulu ogretmeni ogrencileri ona bayiliyor, uzaktan egitimde bile oyle hayatlarina dokunuyorki.
HaklıyımLet the linç begin
Siz ne kadar şımarık bi insanız hayret ediyorum gerçekten bi de utanmadan savunuyorsunuz burda iyi ki bi ogretmen olmuşsunuz yeteri kadar rahat calismiyomus gibi daha da izin istiyorsunuz. Diğer yorumlarda bahsettiğiniz problemleri herkes yaşıyo sizin kimseden ayricaliginiz yok. Özel sektör anneleri ölsün o zaman. Ayrıca bakamicagin çocuğu yapma bakıcı tut devlet napsın çocuğun var diye hayret bisey yaÖğretmen olup da sadece diploman var sürecin içinde değilmişsin çocuğun yok... yani şu başlıklara sadece bilenlerin yazması sağlansa keşke
Bizim öğretmenimiz okul açık zamanda da kapalı zamanda da 2 çocuğuna bakıcı tutuyor ve kreşe gönderiyor zaman zaman. Çocuk derse de katılıyor arada hiç bir veli de tepki göstermiyor gayet anlayışlı herkes. Öğretmenlere aşırı değer veririm ama işe gitmeden yol parasından tasarruf bakıcı parasından tasarruf düşünenlere de üzülmem kusura bakmasınlar. Zor zamanlardan geçiyoruz çalışanı çalışmayanı öğretmeni velisi öğrencisi herkes taşın altına elini koyacak. Okula gitmeyen çocuğuma resmen aylardır öğretmenlik yapıyorum. Online ders neredeyse yok çünkü. E öğretmende mi suç arayayım. Onla ne ilgisi var bu durumun?Ev
Evden çalışmak hiç kolay değil evet normal isini yapmaya devam ediyosun işte o yüzden ben evde yim nasılsa diye çocuklara bakılmaz kres kres bakıciysa bakici çocuğun bakitilmasi lazım yine evden calisilma olmadığı zamanki gibi. Çocuk anne babanin sorumluluğunda devletin değil. Bu arada sizi yanlış alintiladiysam pardon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?