- 29 Aralık 2017
- 11
- 6
- 36
- 42
hiç düşünme bile ilerde çok kafanı taşlara vurursun, belki ilk başlarda üzülürsün ama uzun vadede iyiki ayrılmışım diyeceksin bu kadar insanın bir bildiği var ki kesinlikle ayrıl diyor dikkate al sonra çok pişman olursun iş işten geçer...Bir miktar borç aldı benden iş için demişti hemen gününde de ödedi sonra öğrendim ki kredi kapatmış tekrar kredi çekmiş çok yüksek miktarda ve bu oynamıyorum dediği dönem. Bencillik değil bu değil mi yaşayacaklarım bu kadar belliyken
Bu birkaç gün ki stresim bile beni çok çom kötü yaptı bir ömür düşünemiyorum. Şimdiden kendimi kandırılmış hissediyorum, öfkeliyim ama bir yandan da sevgi mi acıma mı bilmiyorum ama üzüntü var içimde insan bunu kendine niye yapar diyeSizin yapacağınız hiçbirsey yok ki.
Ancak sürekli arkasını toplayıp, birkaç yıla ruh yalandan dolandan, umt edip sürekli hayal kırıklığına uğramaktan, ruh sağlığınızı bozarsiniz.
Kendinize acıyın, kendinizi sevin lütfen, daha da birşey demiyorum.Bu birkaç gün ki stresim bile beni çok çom kötü yaptı bir ömür düşünemiyorum. Şimdiden kendimi kandırılmış hissediyorum, öfkeliyim ama bir yandan da sevgi mi acıma mı bilmiyorum ama üzüntü var içimde insan bunu kendine niye yapar diye
Yazdım ama tekrar edeyim yok bir gram bile olsa yok insan bu hayatta en çok kendini sever kendi canı önemlidir kendi için bırakmayan kimse için tedavi şu buyla bırakmaz birlikte toparlama hayalleri bana çok türk filmi kafası geliyor beraber toparlarız diye kimsenin yüzbinlere varan borcunu ödeyemem kimse kusura bakmasın bir de bu sizin bildiğiniz yüzü daha sizin bilmediğiniz ne borçlar vardır ortadaHiç ihtimal yok mu, yo bırakma gibi bir niyeti olsa şimdiye kadar gerekli adımları atardı diye düşünüyorum ne aile kurabilmiş ne güzel yaşayabilmiş. Fazla hayalperest davrandım birlikte toplarız sandım ben
40a yakın yaşı. Aileden sadece bir kişi biliyormuş o da çok uzun yıllar önce bir borcu kapatmış ve artık oynamadığını biliyor şu an benim şüphelerim dışında kimsenin bir şeyden haberi yok. Bu kadar para nereye gidebilir diye düşünüyorum birikimi yok, iddia yoksa bile başka bir iş var o zamanKaç yaşında nişanlınız? Ailesi ile konuşup şu an oynayıp oynamadığını netleştirme durumu yok mu? Mutlaka onlar da dahil olmuştur ödemelere yetişemediyse
Kesin olarak öğrenmenin yolu direkt eşine sormak canım seni ikna edicek şekilde açıklama yapması lazım bence kolay kolay bırakılıcak bi alışkanlık değilHanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
Hastalık mı değil mi orasını bilemem ama kumara çözüm ömrümde hiç görmedimBir hastalık gibi görmek istedim belki de kendimi kandırıyorum. Bu bankaya olan borç kişilere eminim vardır ama o daha çıkmadı ortaya. Haklısınız şimdi üzülmek çok daha az zarar verecek
İnanki rahatı bırak nefes alamazsın borçlar yüzünden. Biz dışardan bakan olarak arkadaşa çok üzüldük ama onun için normal. Bizim arkadaş evlenmeği fln düşünmüyor tek eğlencem bu diyip çıkıyor işin içinden. Bencede evlenmesin kimsenin başını yakmasın zaten. O maaşla girdiği borçlarla 4/4lük yaşamanız mümkünken neden kuruşun hesabını yapasınız? İyi düşün derimŞimdiden etkiledi hayatımızı, sürekli idare et aşkım diye diye. O zamanları düşünmek
O kadar benzer ki durumu. Maaşı çok çok iyi ama elde var 0. İnsan hiç mi ben ne yapıyorum demez. Arkadaşları dünyayı geziyor o evden çıkarken benzin için para hesaplıyor şimdi düşününce oynamıyormuş diyemiyorum
Haklısınız artık kendimi düşünmem gerekiyor, fazla iyimser baktım borç olmasa bile bu kadar güvensizlik bir yola çıkmak aptallıkYazdım ama tekrar edeyim yok bir gram bile olsa yok insan bu hayatta en çok kendini sever kendi canı önemlidir kendi için bırakmayan kimse için tedavi şu buyla bırakmaz birlikte toparlama hayalleri bana çok türk filmi kafası geliyor beraber toparlarız diye kimsenin yüzbinlere varan borcunu ödeyemem kimse kusura bakmasın bir de bu sizin bildiğiniz yüzü daha sizin bilmediğiniz ne borçlar vardır ortada
Resmen çok iyi bir yaşam şansı varken ben de içine girmeyi göze alamıyorum zaten bu döngünün. Eğlenme işi bile ucuza kaçtı kaç senedir sürekli masraf yaptırmama adına her şeyden kıstım bir hata yapmış diye ama geride kalmamış malesefİnanki rahatı bırak nefes alamazsın borçlar yüzünden. Biz dışardan bakan olarak arkadaşa çok üzüldük ama onun için normal. Bizim arkadaş evlenmeği fln düşünmüyor tek eğlencem bu diyip çıkıyor işin içinden. Bencede evlenmesin kimsenin başını yakmasın zaten. O maaşla girdiği borçlarla 4/4lük yaşamanız mümkünken neden kuruşun hesabını yapasınız? İyi düşün derim
Ailesi biliyordur belki de benim gördüklerimi onlar görmüyor mu acaba. Yine saf saf düşünüyorum ben şimdi biteceğini bilsem yine ödenir ama herkes aynı fikirde yolu yokBenim eşimde oynadı, senelerce borcunu ödedik halada bitmedi. Ailesi bilsede söylemez çünkü başından atmak ister, sen onunla evlenir çalışır senelerce borcunu ödersin, eşim bıraktı ama İkimizinde 10 senelik kazancı çöpe gitti, nişanlıyken böyle olduğunu bile bile onunla evlenmek hayatının en büyük hatası olur
Bakın aşktan gözünüz de kör değil ne güzel ayrılın gitsin işte bakın ben hiç kredi çekip kumar oynamadım sürekli de oynamadım aklıma gelirse fazladan paramda varsa anca öyle ve limitim bellidir 100tl 200tl buna rağmen biri sen kumar oynuyorsun ayrılalım dese saygı duyarım bu adamda size duysun sizi kendi bataklığına çekmesin duygu sömrüsü yaparsa inanmayın 40 a kadar adam olmayanı siz adam edemezsiniz sizin için adam da olmazHaklısınız artık kendimi düşünmem gerekiyor, fazla iyimser baktım borç olmasa bile bu kadar güvensizlik bir yola çıkmak aptallık
Düşünsenize 40 yaşında yıllardır çalışıyor ve hiçbir birikimi yok. Sürekli borç batağında. Neden siz de o batağa girip hayatınızı mahvedeceksiniz ki? Çevremde de örneği var. Kadının maaşı yıllardır adamın borçlarına gidiyor.Yol yakınken kurtulunİnanın şimdi oturuyor her şey kafamda ailesinde böyle olmuş hep. Birileri kendini feda etmiş bu iddia uğruna borç ödeyeyim diye hayallerimden hayatımdan vazgeçmem gerekecek haklısınız
Biteceğini bilseniz ödenir mi ? Hanımefendi lütfen kendinize gelin elin kumarbazının borcunu ödemeye niye bu kadar meraklısınız çöpe atacak paranız varsa gidin bir hayır kurumuna bağışlayınAilesi biliyordur belki de benim gördüklerimi onlar görmüyor mu acaba. Yine saf saf düşünüyorum ben şimdi biteceğini bilsem yine ödenir ama herkes aynı fikirde yolu yok
Ben senin yerinde olsam çıkarırım hayatımdan, ömür boyu bir insanın iddia borcunu ödemek çok kötü bir his,yol yakınken kaç kurtar kendiniAilesi biliyordur belki de benim gördüklerimi onlar görmüyor mu acaba. Yine saf saf düşünüyorum ben şimdi biteceğini bilsem yine ödenir ama herkes aynı fikirde yolu yok
Birkaç defa ayrılalım dedi ama laftan para konusunda da istemem yan cebime koy tavrı vardı. Hiç gocunmam para vardır ya da yoktur ama kendimden kıstıysam oynama bari. İnanın çok seviyordum ama mantık ve çaresizlik şu an ağır basıyorBakın aşktan gözünüz de kör değil ne güzel ayrılın gitsin işte bakın ben hiç kredi çekip kumar oynamadım sürekli de oynamadım aklıma gelirse fazladan paramda varsa anca öyle ve limitim bellidir 100tl 200tl buna rağmen biri sen kumar oynuyorsun ayrılalım dese saygı duyarım bu adamda size duysun sizi kendi bataklığına çekmesin duygu sömrüsü yaparsa inanmayın 40 a kadar adam olmayanı siz adam edemezsiniz sizin için adam da olmaz
Bu kadar net değildi hiçbir şey aklımda dediğim gibi hep birinin düzelir demesini bekledim sanırım. Haklısınız bitirmek en mantıklı ve sağlıklı yol olacakDüşünsenize 40 yaşında yıllardır çalışıyor ve hiçbir birikimi yok. Sürekli borç batağında. Neden siz de o batağa girip hayatınızı mahvedeceksiniz ki? Çevremde de örneği var. Kadının maaşı yıllardır adamın borçlarına gidiyor.Yol yakınken kurtulun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?