Suan hersey toz pembe gözüktüğü için boyle söylüyorsun canim.evlendiginde maddiyat ilk sıraya yerleşecek.hani geliri düşük olsa vs bi şekilde maddiyata katlanılır sevgi vardır vs ama.sirf kumar icin seni ve doğacak çocuklarını üç kuruşa muhtaç ettiğinde maddiyat degil diyemiyeceksin malesef.Böyle bir ihtimalle hayatımı şekillendiremem, ailem duysa yüzlerine bakamam. Çok çok seviyorum ama böyle bir durum beni çok aşacak. Maddiyat değil asla ama bunun bana yaşatacakları
Kayınbiraderimin evliliği bu yüzden bitti. Tövbeler yeminler artık bitti oynamıyorumlar gizli gizli 200 bin tl borç yapmış. Cok yakın bir arkadaşımın abisi de ailenin varını yoğunu sattırıp borcumu ödeyeceğim diye yeniden kupon yapıp olan parayı da batırdı.Hanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
Var ama ondan oynanmıyor dedi. Sadece sonuçlara bakıyormuş. Oynayabilir mi oradanAynen öyle, bide o kadar yüklü oyunu kupon ile yapmamıştır, sistem kurmuştur kendine, telefonunda maçkolik varmı?
İnsan kendi emeğine üzülmez mi hiç kendimi de geçtim ne paralar geçmiştir eline hepsini ye üzerine bir sürü borç, sefil bir hayatÇok şanslısınız. Nisanliyken farketmissiniz. Tercih sizin ama şu saatten sonra devam etmeniz sonunu bildiğiniz bir işe kalkışmak olur sonuç hüsran. Birakani görmedim. Çoluk çocuğa oluyor olan evin tüm rızkı kumara gidiyor onlar perişan oluyor. Aslında yasaklanmalı bu tür oyunlar kaç aile yıkıldı bu yüzden. Gençler bilerek özendiriliyor.
Artık önüme bakmaya çalışacağım ne olursa olsun. Aksini söyleyen tek kişi olmadı aklın yolu bir haklısınızBazi seyler vardir idare edilebilir ama bu oyle bisey degil.suan duygularini degil aklini dinle yoksa geri donusu olmayan yola girersin.insan olumu bile unutuyor bunu unutmayacaksin
Nasıl paralar bunlar, gerçi bir senede 100bin 15 seneyi düşünemiyorum. Ve borçla kazandığını yese yine neyse bir gecede 20bin yatırmış tek kupona ve batmış allahım nasıl bir basiret bağlanmasıKayınbiraderimin evliliği bu yüzden bitti. Tövbeler yeminler artık bitti oynamıyorumlar gizli gizli 200 bin tl borç yapmış. Cok yakın bir arkadaşımın abisi de ailenin varını yoğunu sattırıp borcumu ödeyeceğim diye yeniden kupon yapıp olan parayı da batırdı.
Düzelmez mi, ihtimal var tabi ki. Ama bu da bir risk. Ben olsam böyle bir risk almak istemezdim açıkçası.
Tedavi olsa bile bir ihtimal her zaman olacak ve ben hep şüpheyle yaşayacağım şimdiye kadar hep onu da düşündüm ama kendimi düşünmesem o beni iddia kadar düşünmeyecekSans oyunlari bagimliligi da tipki alkol ve madde bagimliligi gibi bir bagimlilik turudur. Kisinin kendisinin yenmesi mumkun degil. Profesyonel tedavi surecinin sonunda da basari yuzdesi kisinin de iradesiyle ilgili biraz. Uzaktan bir tanidigim internette sans oyunlari bagimlisiydi, 2 sene duzenli terapi gordu ve biraktiktan bir sure sonra yine oynamis. Ailesine borc uzerine borc birakti. Evlenerek hayatinizin hatasini yaparsiniz. Bu oyle destekle vs ustesinden gelinecek bisey degil. Vicdan yapmayin ve derhal yollarinizi ayirin.
Rahat büyüdüm ve maddi olarak hiç kısıtlanmadım. Ona rağmen bu zamana kadar para konusu da etmedim ama ben bu kadar özverili olurken böyle keyfi bir durum beni çok aşar, borç istediği insanların yüzlerine bakamam. Etrafa laf edemem öyle bir duruma düşüremem kendimiSuan hersey toz pembe gözüktüğü için boyle söylüyorsun canim.evlendiginde maddiyat ilk sıraya yerleşecek.hani geliri düşük olsa vs bi şekilde maddiyata katlanılır sevgi vardır vs ama.sirf kumar icin seni ve doğacak çocuklarını üç kuruşa muhtaç ettiğinde maddiyat degil diyemiyeceksin malesef.
Ailesi de destek ona maddi olarak, sorgulamıyorlar mı acaba nerde bu para diye ya da herkes her şeyin farkında beni uyutuyorlar. Hepsi kötü ihtimaller. Daha iyi bir örnek görmedim görmeyeceğim de biliyorum. Allahı akıl fikir versin inşallah hepsineCok şanslısın ki bunu nişanlıyken öğrendin.arkadasimin esi de iddia bağımlısı.cok iyi bi isi maaşı olmasına rağmen borç batağınin icinde.elde ne var ne yok gitti.ustune babasi hep arkasını topluyo kredi vs çekerek.adam da bitti yazik nereye kadar kredi cekecekse.arkadasimda her seferinde söz verdi bıraktı vs diyodu ama artık o da pes etti.bosanmak icin çocuklarının biraz daha büyümesini bekliyo.
Yol yakınken kaçarak uzaklaş.yoksa seni cidden borç harç icinde rezil bi hayat bekliyo..
Ben de öyle düşünüyorum artık ne kadar safım, insanın ailesi bunca sene ne yapıyorsun demez mi? Ben aylar sonra fark ettim, nasıl bir şeyin içine düşmüşümBu adamı düzeltmeye çalışma..düzelmez..büyük olasılıkla ailesi de evlenince düzelir mantığı ile sana dememiş...onu düzeltecem diye kendini de batırırsın..ayrıl
Çok uçuk paralar düşününce. Insanları cezbeden de çalısarak bir yıl da kazanacakları parayı bir gecede kazanmaları ihtimali. Malesef bu işler böyle ama 1 kazanıyorsun 5 kaybediyorsun.Nasıl paralar bunlar, gerçi bir senede 100bin 15 seneyi düşünemiyorum. Ve borçla kazandığını yese yine neyse bir gecede 20bin yatırmış tek kupona ve batmış allahım nasıl bir basiret bağlanması
Alkol bağımlılığına yatkın olabilir ara ara abartıyor. Herkese borcu olabilir 40 yaşında adam hiç mi utanmaz el açmaya bu sebepten, her şeyi geçtim bu düşündürüyor artık. Atacağım ben de nişanı utanırım böyle bir ömür geçirmeyeNet nişanı at. Şu an bile bilmediğin bir sürü şey çıkmış herşey den önce bu bile çok önemli. Evlenme kararından önce kusurlar anlatılmalı. Bir taraftan iddia dediğimiz kolay ulaşılabilir bir kumar çeşidi. Bildiğim birisi var adamın cebinde beş lira yok ama kuzenini arayıp kartından bi alışveriş yapacağım sana sonra göndereceğim onay kodunu gönderir misin diye arayabiliyor. Gözleri dönüyor. Ve bu bağımlılığı varsa eminim alkol, uyuşturucu gibi şeylere de yatkınlığı çoktur.
Kuzenim iddia bağımlısı, normalde çok iyi bir maaşı ve mesleği var ama bu bağımlılık yüzünden sürünüyor. Tedavi falan da hikaye haberiniz olsun böyle durumlarda bir işe yaramıyor.Tedavi olsa bile bir ihtimal her zaman olacak ve ben hep şüpheyle yaşayacağım şimdiye kadar hep onu da düşündüm ama kendimi düşünmesem o beni iddia kadar düşünmeyecek
Çok iyi kazancı, ek işler yaptığında daha da kazanıyor ama elde kocaman bir hiç. Az kazansa ama helaliyle kazansa ben zaten maddi bir şey beklemiyorum kendime yeterim şükür ama kazanç kapısı olarak gördüğü şey bir hastalık ve üzerine ömürlük borçÇok uçuk paralar düşününce. Insanları cezbeden de çalısarak bir yıl da kazanacakları parayı bir gecede kazanmaları ihtimali. Malesef bu işler böyle ama 1 kazanıyorsun 5 kaybediyorsun.
Alkol bağımlılığına yatkın olabilir ara ara abartıyor. Herkese borcu olabilir 40 yaşında adam hiç mi utanmaz el açmaya bu sebepten, her şeyi geçtim bu düşündürüyor artık. Atacağım ben de nişanı utanırım böyle bir ömür geçirmeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?