Kazanma peşinde de değil sanki o anlık keyfi için oynuyor gibi geliyor artık. Seneler olmuş borç katlanmış asla ve asla kazanmayacağını anlaması gerekiyordu kaç yaşında adam ama kendi bilir artıkBırakmaz. Kaldı ki bıraksa da böyle saçma bir şeyden kazanç sağlayacağıni zannedip icralık falan olan bir adama bel bağlayıp ömrümü birleştirmezdim şahsen. Hadi borsa olur, kripto para gibi şeyler olur anlarım ama iddia nedir allasen?
Iddiayi bırakmak mümkün değil, 12 13 sene ciddi bağımlı olmuştur, yakma kendini ayrıl bu adamdan borç batağına seni de sürükler peşinden. Soz verip oynamicam deseler bile kısa bir zaman içinde yine oynuyor bu bağımlılar. Seni kandirmasina izin vermeHanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı
Buraya yazmadan önce bir takım düşüncelerim vardı ama tek bir şey bile okumadım bir ihtimal olur mu diye o bakımdan önce kendimi düşüneceğim. Hasta ve çözümü için elimden bir şey gelmeyecek. Rezil bir durum açlıktan ölüp kendi ailemden 5 kuruş istemediğimi bilirim onlar yollayana kadar ki durumları gayet iyi, kaldırabileceğim şeyler değilIddiayi bırakmak mümkün değil, 12 13 sene ciddi bağımlı olmuştur, yakma kendini ayrıl bu adamdan borç batağına seni de sürükler peşinden. Soz verip oynamicam deseler bile kısa bir zaman içinde yine oynuyor bu bağımlılar. Seni kandirmasina izin verme
Insan psikolojisini mahveden bir kumar bu . Ne aile ne çocuk görmüyor gözleri.
Nişanlısıyim ben bu işi cozerim bu durumdan ayrılık soz konusu olamaz gibi duygusal suruklenmelere girdiysen burdaki herkes boşa konuşur. Çok çok çok yakınım iddia bağımlısı 15 yıldır ustelik .
adam kendi evini yaktı olmayan parayı yandı gibi gösterip devletten para almaya çalıştı daha ne diyeyim sana Bu insandan kaç. Maalesef hastalığın bi çözümü tedavisi de yok.
Kaldıramazsınız bu bir hastalık virüs gibi bedeni ele geçiriyor 1 trilyona yakın borç odedi babam ve tıpkı sigara gibi 2 lira ile baslar 20 ye çıkar 200 e 2000 e 20.000 e sonu batak üstesinden gelişemeyen borçlar kacak iddiaya yönelim ve kişiler arası baskı vururuz öldürürüz gibi tehditler sonu olmayan bir şey intiharla biter anca. Kendinizi düşüneceksiniz yoksa kimse sizi düşünmez, o insanın önceliği kumardır çünkü.Buraya yazmadan önce bir takım düşüncelerim vardı ama tek bir şey bile okumadım bir ihtimal olur mu diye o bakımdan önce kendimi düşüneceğim. Hasta ve çözümü için elimden bir şey gelmeyecek. Rezil bir durum açlıktan ölüp kendi ailemden 5 kuruş istemediğimi bilirim onlar yollayana kadar ki durumları gayet iyi, kaldırabileceğim şeyler değil
Çok büyük bir kayıp olacak yine de benim için ama gelecekte olacakları düşününce başka çarem yok. Herkes yanılıyor olamaz günlerdir tek bir ihtimal aradım ama hep en kötüsü çıktı karşıma, hayırlısı böyleymiş. Başka bir sebep olsa yine yanında olurdum ama bu rakamları yaşananları duyunca canının kıymeti yok mu diyorum kendime. Çok kıymetliydi benim için, her şeyimdi desem abartıyor olmam ama en azından aklımda iyi kalsın istiyorum saygı duyamıyorum hastalık belki elinde değil ama aciz gibi geliyor şu an gözüme,özellikle bu sebepten millete el açtığı düşüncesiKaldıramazsınız bu bir hastalık virüs gibi bedeni ele geçiriyor 1 trilyona yakın borç odedi babam ve tıpkı sigara gibi 2 lira ile baslar 20 ye çıkar 200 e 2000 e 20.000 e sonu batak üstesinden gelişemeyen borçlar kacak iddiaya yönelim ve kişiler arası baskı vururuz öldürürüz gibi tehditler sonu olmayan bir şey intiharla biter anca. Kendinizi düşüneceksiniz yoksa kimse sizi düşünmez, o insanın önceliği kumardır çünkü.
Her defasında kaybettim ama bu sefer daha büyük oynayıp kazanacağım diye kendini avutan bir beyin , sizi sadece dinler ama yapacağını yapar olan sisin hayatınıza belki çocuğunuza olur. Ne güzel ayıksiniz aklınıza ileriyi düşünmek gelmiş, duygusala kapılıp bu yolda hayatını mahvedenlerden değilsiniz en azından.
Sizin içinde zor onca emek kalp acisi anlıyorum ama evlilik bu yukleri kaldirmiyor evlilikte ask sevgi geri planda olan konulardir oyle bir noktaya gelirki bazen sevgi de neymis ben varligimi unuttum dedirttip sevgi bir kalemde silinebiliyor. birlikte hayat yasadiginiz insanla manevi baglar saglam olmadan gelecek kurup maddi baglar da kuramazsinizki keşke aşk her şeye çözüm olsa ama olmuyor.Çok büyük bir kayıp olacak yine de benim için ama gelecekte olacakları düşününce başka çarem yok. Herkes yanılıyor olamaz günlerdir tek bir ihtimal aradım ama hep en kötüsü çıktı karşıma, hayırlısı böyleymiş. Başka bir sebep olsa yine yanında olurdum ama bu rakamları yaşananları duyunca canının kıymeti yok mu diyorum kendime. Çok kıymetliydi benim için, her şeyimdi desem abartıyor olmam ama en azından aklımda iyi kalsın istiyorum saygı duyamıyorum hastalık belki elinde değil ama aciz gibi geliyor şu an gözüme,özellikle bu sebepten millete el açtığı düşüncesi
Hanımlar herkese merhaba. Sorun tam olarak başlıktaki gibi. Nişanlımla öncesinde arkadaştık ve arada bir ortamda ona takılıyorlardı kupon yapalım sen fikir ver, işini bilirsin vs diye bana da sıkı takip ettiğini arada bir oynadığını söylemişti. Daha sonra sevgili iken bir ara yüksek miktarda para batırdığını ama çok uzun zaman önce olduğunu artık oynamadığını ve bu süreci bir daha asla yaşamak istemediğini söylemişti.
Ve asıl mesele hanımlar öğrendiklerim korkunç 100bine yakın sadece bu sene borcu borçla kapatmak için kredi çekilmiş geçen sene başında 2 defa icralık olmuş bu adam 15 yıllık çalışan babası olmasa evi bile olmazmış arabası babasının. Ailesinin hiçbir şeyden haberi yok ailede bağımlılık varmış ama onu da söylememişler bana. Eski borçlar birikti artık iddia oynamıyorum diyor ama böyle bir şey mümkün mü? En başından anlattım sana o borçlar işte birikti üstesinden gelemedim böyle oldu diyor ama 12 13 sene oynayan adam birden bırakır mı? İşe ilk başladığı zaman defalarca yüklü kredi çekmiş aileme yolladım demişti ama o dönem bu sefer arkadaşlardan alınan borçlar çıktı. Birkaç gün önce yine banka hesabından arkadaşı adına para yolladığını gördüm artık her şeyden şüpheleniyorum, iddiayı bırakmak mümkün mü? Hayatım boyunca acabarla yaşayacak kadar güçlü bir insan değilim bunu kesin olarak öğrenmenin bir yolu var mı20 yıllık evliyim eşim maç hastası ve iddia oynuyor bu bir kumardir ve bağımlılık gibi biseydir. Defalarca habersiz kredi çekti eve icra gelince ogrendim herseyi . Öyle çok borc odedik ki anlatamam sana. En cokta yalan soylemesi ona duydugum guveni yok etmesi uzuyor beni. Surekli tetikteyim acaba oynuyormu acaba borcmu yapti ? Pskolojim tukendi ilaclar kullandim. Cok uğraştım ama olmadı.Evladım için sabrettim hep. Suan evimiz esyamiz herseyimiz gitti. Ailemin yanındayım.
20 yıllık evliyim eşim maç hastası ve iddia oynuyor bu bir kumardir ve bağımlılık gibi biseydir. Defalarca habersiz kredi çekti eve icra gelince ogrendim herseyi . Öyle çok borc odedik ki anlatamam sana. En cokta yalan soylemesi ona duydugum guveni yok etmesi uzuyor beni. Surekli tetikteyim acaba oynuyormu acaba borcmu yapti ? Pskolojim tukendi ilaclar kullandim. Cok uğraştım ama olmadı.Evladım için sabrettim hep. Suan evimiz esyamiz herseyimiz gitti. Ailemin yanindayim . Sor kendine yillarimi vermeye degermi bu adam ?Karar senin!
Katlanabileceğim bir şey değil malesef çözüleceğini bilsem her türlü yardımcı olmaya çalışırdım ama bazı konular beni aşıyormuş anladım, bile bile bunu kimseye yapamamDeğişmiyor ,bırakmıyorlar .Yol yakından ayrıl .Yada bunu bile bile evlen .Evlendikten üç sene sonra bu sorun yüzünden evliliğinizi bitirmeye karar verme.Degismiyor kolay kolay insanlar
Bunu düşünmek bana kendimi kötü hissettiriyor ama artık ben de kendisi ve ailesi için iyi niyetli düşünemiyorum. Mantıklı olan herkes ortada bir sorun olduğunu anlayabilecekken kör sağır devam ediyorlar belki de evlenince düzelir, ailesi olunca anlar mantığıBu kadar borcu olan bir insanın evlilik planı yapmasının nedeni düğündeki takıları düşünüp nasılsa altınları bozdurup borçların bir kısmını kapatırım düşüncesi olabilir.
Evlenince mi haberiniz oldu sizin, hiçbir uğraşı oldu mu bırakmak içinKonuyu okumadım ama bağımlı ise acil kurtul derim. Veyahut evlenmeden önce tedavi olsun bıraksın, yoksa evlendikten sonra çok sıkıntı yaşarsın. Ben seneler sonra malesef boşanmak zorunda kaldım. Ha pişmanmıyım hayır tabi ki=)
Tabii ki aile biliyor. Kimbilir kaç kere kapattılar üstünü. Şimdi de evlenirse durulur, biraz da eşi çeksin diye başlarından savacaklar. Maçkolik bile yalanmış daha ne diye duracaksın yanında? Her zaman kasa kazanır sen elalemi zengin etmek için mi eldekini avuçtakini vereceksin? Kendine reva gördüğün bu mu? At nişanı ne hali varsa görsün.Mesajınızı okumadan aynı şeyi yazdım daha şimdi malesef ben de öyle düşünüyorum artık hem ailesinin tavrı hem de kendi yalanları üst üste gelince herkes bana oynuyor gibi geliyor
Öyle paralar harcanmış olma ihtimali var ki inanın tüm hayatı bambaşka olabilirdi, oysa millete el açmayı tercih ediyor ve sanırım alıştıkça bu onu rahatsız da etmemiş. En iyisi ve tek çaresi o haklısınızarkadaşımın ailesinin yuvası da bu yüzden dağılmış zamanında. iddia bağımlılığı adı üstünde "bağımlılık" anladığım kadarıyla vazgeçilebilen bir şey değil. sadece bu sene içinde 100bin tl havaya borç az para değil. kredi çekse ev araba alınır boşa ödenen parayla. üzgünüm senin için zor olabilir ama en iyisi kendini düşünmek
Başka bir konu olsa eskisi beni ilgilendirmez derdim belki ama hala devam eden ve belki tüm hayatımı etkileyecek bir durum. Ben de atmamaya karar verdimEskiden kalip sizden gizlenen seyler de varmış ben olsam güvenip ileriye yönelik bir adim.atmazdim bu kadarını diyorum karar sizin.
Ailenin bilmemesi ihtimali hiç yoktu belki de ben kendimi kandırdım bu zamana kadar. Öyle paralar dönüyor ki dikkat çekmemiş olması mümkün gelmiyor artık gözüme, maçkolik konusu ise benim aptallığım keşke bir açıp baksaydım ama anlamıyorum böyle şeylerden malesef hem de hiç. Gerçi onun da bir yolunu bulmuştur belki de kim bilirTabii ki aile biliyor. Kimbilir kaç kere kapattılar üstünü. Şimdi de evlenirse durulur, biraz da eşi çeksin diye başlarından savacaklar. Maçkolik bile yalanmış daha ne diye duracaksın yanında? Her zaman kasa kazanır sen elalemi zengin etmek için mi eldekini avuçtakini vereceksin? Kendine reva gördüğün bu mu? At nişanı ne hali varsa görsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?