Pandemiden herhalde, herkes şu ara bi kendi vücuduna taktı sanırım; denk geliyorum hep "Şuramda çatlak var evleneceğim bey ne der" "Doğurursam çekiciliğime zeval mi gelir kocam soğur mu" sonracığıma "Burnum şöyle gibi, yüzüm şöyle olmuş erkekler de erkekler" ,"Kilo vermeliyim sanki kocam şöyle dedi" şimdi de "Selülitlendim erkekleri üzdüm" ...
Ya ben de vücuduma takarım arada, mememe takarım öbür ay yüzüme kiloma takarım, bir 3 ay sonra totoma takarım, 4-5 ay sonra göz altlarımı saçlarımı inceler takarım,
estetik operasyonları incelerken bulurum kendimi... Ama hiçbirinde kocam, erkek demiyorum ya böyle, niye bu memnun etme çabası? Kendiniz için yapın, ok hani motivasyonunuz erkekler de olabilir, bunu da söylemişimdir mesela bekar olsaydım daha motive davranırdım vücudumu fitleştirmek için, evliyim diye de az salıyorum filan, raadım yani seviliyorum işte her halimle diyorum (Kilolu, sarkık, çatlak, selülitli ve bazen tüylü-bıyıklı dahil)... Ama eziyet haline getirmeyin o zaman sorun olur, takıntı olur, kendini sevmeme sonra değersizleştirmeye başlama olur.
Bu düşünce yapısından kurtulun lütfen, fiziksel görüntüyle yürüyen kadın-erkek ilişkileri bir yere kadardır, ilkel ve geçicidir. Yine erkeklerin beğenisini de kendinizi motive etmede kullanabilirsiniz, ancak bu amaç değil araç olarak kalırsa daha sağlıklı. Yapman guzum öyle.