ideal bir fizik isterken batırdım

bence bu selülit genlerle ilgili olabilir kiloyla alakası yok bence, ben şu an 164 cm 64 kiloyum selülitim yok, 3 hamilelik geçirdim 81 kiloya çıktım en fazla karnımda çok çatlak ama hiç selülitim olmadı
tamam ben nasil gecirebilirim diye soruyorum

ya internette sadece yeni oluşabilecek selilütler engellenebilir ama eskiler kalır diyorlar. çok kötu duruyor kalçam ama. 50 yaşındaymışım gibi

Kimse evlenmez ki seninle selülitin varsa. Evde kalmayı garantilersin. Bizler selülitimiz olmadığı için evlenebildik. Kalite kontrol aşamasını geçemezsen çok üzgünüm ama evlenmenin imkanı yok. Evlenmeye uygundur belgesi alamazsın o selülitlerle.

Gunumun donum noktasi oldu bu mesaj.
Hay Allah iyiligini versin....

Konu sahibi, ah ah diyorum.
Bu kadar can sikacak, moral bozucak durum varken, bunun icin mi uzuluyorsun Allah askina?
Yapmayin gozunuzu seveyim, siz bir cinsel obje misiniz ki sadece selulit yuzunden adamlar sizi sevmesin...
Hele ki bunu evlenme kriteri olarak belirlemek???

adriana lima'nın aldatıldığı dünyada bunlar boş dertler şekerim :KK14: yaşın gençmiş. tabiki bakımlı ol, giyimine duruşuna özen göster ama asıl yatırımı aklına ve kariyer hedeflerine yapmanı öneririm.

Kilonun nasıl duracağının boyla da ilgisi yok. 155 boyunda 60 kilo arkadaşım var ve aşırı fit duruyor. Çünkü kaslı. Karın bölgesinde baklavalar var kızın. Yine aynı şekilde 160 boyunda 50 kilo arkadaşım var aşırı sıska duruyor çünkü üst vücudu yapısal olarak kilo almaya müsait değil kemikleri de ince ve normal kiloda olmasına rağmen çok zayıf izlenimi veriyor. O yüzden görmeden yorum yapmak çok zor. Pilatese başlayıp protein ağırlıklı beslenirseniz toparlarsınız.

Kilonun nasıl duracağının boyla da ilgisi yok. 155 boyunda 60 kilo arkadaşım var ve aşırı fit duruyor. Çünkü kaslı. Karın bölgesinde baklavalar var kızın. Yine aynı şekilde 160 boyunda 50 kilo arkadaşım var aşırı sıska duruyor çünkü üst vücudu yapısal olarak kilo almaya müsait değil kemikleri de ince ve normal kiloda olmasına rağmen çok zayıf izlenimi veriyor. O yüzden görmeden yorum yapmak çok zor. Pilatese başlayıp protein ağırlıklı beslenirseniz toparlarsınız.
selülitler gider mi peki

Ben yillar once stresten 60 kilodan 43 kiloya dusmustum . Zayifliktan olecek gibiydim, hic enerjim gucum yoktu. Boyum 1.63 bu arada. Bende senin gibi kilo almak istedim, bu seferde 58e ciktim. O zamanda asiri tombul gibi hissettim. Yuzum sanki kocaman olmustu. Insanlar zaten hep konusur. Sonra spora basladim, saglikli beslenmeye basladim. Yaklasik 6 yildir kilom 53te sabitlendi. Herkesin kendini iyi hissettigi bir kilosu vardir onu bulmaniz lazim. Ayrica kilo alicam diye abur cubura abanmamak gerek. Saglikli beslenme bir yasam tarzi olmali. Bana hala zayifsin diyenler var. Saglikliyim ya bu bana yeter.

ya internette sadece yeni oluşabilecek selilütler engellenebilir ama eskiler kalır diyorlar. çok kötu duruyor kalçam ama. 50 yaşındaymışım gibi
Ayrica selulit en manken gibiyim diyen kadinda da oluyor. Bende de var. Ne olmus yani. Varsa var. Zamaninda ne kremler denedim hic care olmadilar. Daha 18 yasindasin, spor yapiyor musun? Belki oradaki hocalardan bu konu hakkinda bilgi alabilirsin.

niye oldu demiyorum nasıl geçer ya da geçer mi diye soruyorum hatalarımın farkındayım :)

Canım seninle aynı boyda ve 78 kilo ağırlığında bir ablan olarak dediklerimi ne kadar ciddiye alırsın bilmiyorum ama. Ben 100 kilodan 78e düşük karbonhidratlı ve sağlıklı yağlar (ceviz, zeytinyağı, avokado) ile beslenerek düştüm. Bir yerde okumuştum ki kilo almak isteyenler de aslında bu şekilde beslenmeli. Bence bol bol sağlıklı yağ, protein, kompleks karbonhidrat yiyip spor yapmalısın, sadece kardiyo değil ağırlık da çalışmalısın. Kas kütleni artırmalısın. Yani bu konuda uzmanlığım yok kaynak koca popişim. Ama sen okuyabilirsin beslenme uzmanlarından araştır yani. İnstagramda Rengin Börekçi diye bir doktor var ben onu takip ediyorum güzel şeyler yazıyor.

Bu arada bence selülitler düzelir. Benim bile kilo verince spor yapınca inanılmaz azaldı. Şu an bacaklarım tabi ki tombul ama selülitim çok çok azaldı. Vücut dediğin şey beslenmeye spora çok çabuk tepki veriyo. Hele ki 18 yaşında.

Takma kafana bir de bu kadar kendi vücudunu yani bir de. Eminim güzel gencecik bir kızsın yani. Kendine çok sardığın an bence kendine tamamen vücudundan alakasız bir hedef koy ki odağın dağılsın. Ben senin yaşındayken listeler yapardım. O sene hangi kitapları okumak istiyorum. Hayatımda neyi değiştirmek istiyorum. Ne öğrenmek istiyorum. Ne olsa daha mutlu olurum. Ne konuda gelişmek istiyorum. Mesela bir ara lisedeyken Eckart Tolle'ye sarıp kendime "her gün meditasyon yapıcam" hedefi koymuştum. Amacım sürekli anda kalmaktı. Bir ara Türkiye yakın tarihini tamamen çok iyi öğreneceğim hedefi koymuştum. Bu şekilde sürekli listeler. Tabi ki çoğu liste yalan olurdu :P :P Çoğu hedefime ulaşamazdım. Ama hani bir şekilde kendimi iyi hissetmemi sağlardı bu türden çabalar.

İnsanın depresyonunu artıran ne biliyor musun? Kendine çok sarması. Ben bu yaşımda bile tipime (ki hiç beğenmiyorum kendimi) çok kafayı takıyorum bazen. Ve hiçbir işe yaramıyor. Çirkinim diye düşündüğüm zaman daha çok depresyona giriyorum. Daha çok yemek yiyorum. Gidip bir yürüyüş spor yoga yapasım kaçıyor. Diyorum ki anasını satayım zaten çirkinim. Bu çikolatayı yesem ne olur yemesem ne olur. Ama ne zaman ruh halim iyi olsa. Sonuca değil sürece odaklansam. Kendime daha iyi bakıyorum. Bu yüzden zor olsa da pozitif kalmaya çabalamalısın kuşum.

Bu şişmanlik modasi da ayni bir zamanlarin sifir beden modasina döndü. Eskiden kilo vermek için sagliksiz beslenip hasta olanlar vardi, simdi popo buyutmek icin ölen mi ararsin, sagliksiz bir suru kilo alan mi...

Selulitten once oturdugun yerden onca kilo almak hele abur cubur ve hamur işiyle alinan kilolar zararli. Kilo almak isteyebilirsin ok ama hamur işiyle abur cuburla gece vakitleri tikinarak olmaz. Sporla birlikte saglikli beslenip alabilirdin, selulit sorunun pek olmazdi.
Spor işe yaramaz degil, yarar başlayabilirsin.

Pandemiden herhalde, herkes şu ara bi kendi vücuduna taktı sanırım; denk geliyorum hep "Şuramda çatlak var evleneceğim bey ne der" "Doğurursam çekiciliğime zeval mi gelir kocam soğur mu" sonracığıma "Burnum şöyle gibi, yüzüm şöyle olmuş erkekler de erkekler" ,"Kilo vermeliyim sanki kocam şöyle dedi" şimdi de "Selülitlendim erkekleri üzdüm" ...

Ya ben de vücuduma takarım arada, mememe takarım öbür ay yüzüme kiloma takarım, bir 3 ay sonra totoma takarım, 4-5 ay sonra göz altlarımı saçlarımı inceler takarım, estetik operasyonları incelerken bulurum kendimi... Ama hiçbirinde kocam, erkek demiyorum ya böyle, niye bu memnun etme çabası? Kendiniz için yapın, ok hani motivasyonunuz erkekler de olabilir, bunu da söylemişimdir mesela bekar olsaydım daha motive davranırdım vücudumu fitleştirmek için, evliyim diye de az salıyorum filan, raadım yani seviliyorum işte her halimle diyorum (Kilolu, sarkık, çatlak, selülitli ve bazen tüylü-bıyıklı dahil)... Ama eziyet haline getirmeyin o zaman sorun olur, takıntı olur, kendini sevmeme sonra değersizleştirmeye başlama olur.

Bu düşünce yapısından kurtulun lütfen, fiziksel görüntüyle yürüyen kadın-erkek ilişkileri bir yere kadardır, ilkel ve geçicidir. Yine erkeklerin beğenisini de kendinizi motive etmede kullanabilirsiniz, ancak bu amaç değil araç olarak kalırsa daha sağlıklı. Yapman guzum öyle.

ay aklima arkadasim geldi, yüzü bebek gibi. kilolu ama okadar güzel bi kizki, sadece tahta poposu var bildigin düz bide erkek aga gibi yürüyor yillardir yürüyüsünü düzeltemedik.

simdi bi sevgilisi var adam öyle yakisikliki brad pitt yaninda solda sifir kalir.

diicegim o ki ask tipe bakmio, bakiosa yalnis insan

Yaşınız daha küçük olduğu için böyle düşünüyorsunuz, biraz düşününce o her taraflarından kıl fışkıran vücutlarıyla bizim selulitlerimize laf etmelerinin ne kadar trajikomik olduğunu siz de anlarsiniz merak etmeyin.

Vücudunuzda değiştirmek istediğiniz bölgelere de siz rahatsız olduğunuz için müdahale edin bir erkek rahatsız olduğu için değil.

Daha genceciksiniz hayalini kuracağınız peşinden koyacağınız o kadar çok şey varken de kafanızı ileride kocanızın sizi beğenip beğenmeyeceğine yormayin lütfen.

Beğenmeyen küçük oğluna almasın.
Bir kadinda aradigi tek kriter kusursuz vucut olan da gitsin şişme bebek falan alsın tövbe tövbe.

Bence de. Ben 90 civarı kiloyken şöyle görünüyordum:

1608296675195.webp

Şu an 78-79um:

1608296723211.webp

Tabi ki hala obezite sınırları içindeyim ama genelde düşük karbonhidratlı beslenip işlenmiş gıdayı sıfırlayıp spora da ağırlık verdiğimden sonuçtan çok memnun kaldım. Bence yağdan gitti.

Bence de. Ben 90 civarı kiloyken şöyle görünüyordum:

Eki Görüntüle 2742909

Şu an 78-79um:

Eki Görüntüle 2742910

Tabi ki hala obezite sınırları içindeyim ama genelde düşük karbonhidratlı beslenip işlenmiş gıdayı sıfırlayıp spora da ağırlık verdiğimden sonuçtan çok memnun kaldım. Bence yağdan gitti.
Evet yani ben 45 kiloyum ama normal görünüyorum diyenlerin yağ değerleri yüksek olabilir 45 kilo eğer boy 148- 150 falan değilse herkes için zayıf görünür

Kimse evlenmez ki seninle selülitin varsa. Evde kalmayı garantilersin. Bizler selülitimiz olmadığı için evlenebildik. Kalite kontrol aşamasını geçemezsen çok üzgünüm ama evlenmenin imkanı yok. Evlenmeye uygundur belgesi alamazsın o selülitlerle.
Kurabiyem boğazımda kaldı gülerken. Ay sağol, kendime gelemiyorum gülmekten. 🤣🤣

ben küçüklüğümden beri çok zayıf bir kızdım ve bu cılız görüntü hiç hoşuma gitmiyodu son 4 ayda ideal kiloma ulaşmak için 7-8 kilo falan aldım. hala daha ideal kiloma ulaşamadım ve almak istiyorum 4-5 kilo daha. sanırım bu kiloları biraz hızlı alınca üst bacağımda ve kalçamda selülit oluştu. derim ezilmiş gibi bir görüntü. portakal kabuğu gibi sanki. ya daha 18 yaşında bu kadar selülitim varsa kendimi ilerde düşünemiyorum bile. bi de şimdi bana kızcaksınız ama ilerde evlendiğim kişi benden bu yüzden uzaklaşabilir diye düşünüyorum. yani kötü bir görüntü ve çoğu erkek şekilci olduğu için sanki böyle bir vücudu beğenmez gibi geliyo bana. ya sizce nasıl toparlarım bunları..spor işe yaramaz gibi geliyor. aldığım tüm kilolar selülit olmuş gibi, geri kalan vücudum hala çelimsizmiş gibi hissediyorum.

Asla kizmadim size zayifligin ne kadar kotu oldugunu bilirim simdi cikarr yeeeaaaaa gell benn sana fozloolooromoo voroyommm ama o isler oyle olmuyo kot ustune oturmuyo gomkek erkek gibi duruyo etek ciliz duruyo. O yuzden evet selulit kotu olabilir ama bana gore sagliklssiz zayiflik daha kotu. Merak ettigim nasil ne yaptinda o kilolari alabildin cunku burda kilo alamayan cok arkadaslar var.en azindan uyarsa bizde deneyeblirz

Back
X