İdeal yaş

Benim asla anlamadigim konu şu, "beş sene önceki enerjim yok, 6 sene önceki gücüm yok" bahsettigimiz yaşlar, 5-6 senede buyuk enerji degisimlerine neden olacak yaşlar degil bence ya.
Ben şu an 36 yaşindayim, 26 yaşımdakinden farkli degil enerjim ve gücüm. Bence her şeyi biraz fazla abartiyoruz.

35+ meselesine gelirsek, gorustugum bir jinekolog soyle demisti. "35 ten sonra da 40 tan sonra da tabii ki bebek olur, bizim 35 ten sonraya riskli dememizin sebebi, eger kadin o yasina kadar hic hamile kalmayi denememisse, bir sorunu ya da altta yatan bir problemi var mi onu ogrenemiyoruz. Dolayisiyla bir tedavi gerekecekse, ileri yasta tedavi daha zor oluyor. Yani tek sorun bu. Altta yatan bir problem varsa tedavinin yas ilerledikce zorlasmasi. Yoksa eger o kadinda bir saglik sorunu varsa, 26 yasinda hamile kalmayi denedigi zaman da ayni sorunu yasayacak, 40 yasinda da yasayacak.

45 yaşındayım. Bugün 2 yaşındaki kızımla parktaki en yüksek kaydıraktan defalarca kaydık.Salıncakta sallandık.
Şu saatte de dolaptan benim kıyafetlerimi bana çıkarttırıyor ve ayna önünde üstüne tutup bana geri veriyor.
Hiçbir zaman keşke erken doğursaydım demedim. İyi ki geç gelmiş ( Sürpriz gebelik,hiç tedavi görmedim), doyunca istediğim gibi yaşamışım .

ama soyle bir durum var sen zaten 29una kadar hayatini kaliteli yasamissin. haliyle bir hayat nasil yasanir biliyorsun. ustelik yurtdisindasin, belki esin de yabancidir bilemiyorum. olmasa bile avrupada ailelerden sulaleden uzak, keyifli bir hayat suruyorsun.
konu sahibiyse kötü bir ailede büyümüş, daha hayatini yasamamis, belki de ders calismak disinda bir atraksiyona girmemistir. daha yeni mezun doktor genc kiza bile "cocugun olmaz hee" diye evlilik baskisi yapacak bir cevrede yasiyor. sence evlense hayatina sen ve kocan gibi "ev arkadasi gibi evli cift" olarak mi devam eder yoksa o mahalle baskisinin "evli kadin şöyle böyle olmali, yasin geldi hadi hemen cocuk yapin, olmaz ararsiniz hee" diye dayatmalarini kafaya takip bir de esinin ailesiyle anasıyla danasiyla mi uğraşır?
bence hic riske atmasin, kendine ve bekarlik günlerine bir sans versin

Ben uzman diş hekimiyim. 27 de evlendim 30 da anne oldum. Bence evlenince de gayet geziliyor. Yeter ki eşinle aynı yaşam tarzına sahip ol. Evliyken 2 aylığına yurt dışı eğitime gittim. Hala da eşimle ayrı ayrı tatil ya da eğitimlere gidiyoruz. Kim kalıyorsa çocuklara bakıyor. Biz çocuk olana kadar, aynı evde yaşayan iki sevgili gibiydik. Kısaca karşında ki kişiden eminsen evlilik kısıtlanacak bir durum değil

27de eşimle tanıştık 28de de evlendik. Hep birbirimize keşke çok daha önce tanışıp evlenseydik deriz. Bence birinden emin olunca ve onu çok sevince insan zaman kaybetmek istemiyor.

Ama sizin için durum biraz farklıymış, çünkü ben bol bol gezdim üniversite zamanı ve sonrasında. Yurt dışına gittim gönüllük projesi ile, keyifli zamnlar geçti her şey ders değildi. Ve evlilik için geç kalmış hissetmedim
Şimdi sizin için önemli olan yaştan da ziyade ne hissettiğiniz, ben evlenmeden önce evlenmeyi istiyordum ve hazırdım. Bence içinizdeki sesi dinleyin.

Sadece şu var, bence genç yaşta anne olmak da iyi bi şey çünkü cidden belli bi yaştan sonra doğurganlık azalıyor. Hemen ilk aydan olmayabiliyor ( belki siz de hemen olur her kadın aynı değil) ben genelleme üzerine konuşuyorum. Bu sefer bebek olsun diye bi bekleme süreci tedavi süreci yıpratıcı olabiliyor neden daha erkenden yapmadım diyor insan. Ya da diyelim hamile kaldınız, bence belli bi yaştan sonra vücut hamilelikten çok etkileniyor. 20 li yaşlarda kilo alıp vermek daha kolay. Örnek veriyorum benim kaşlarımın ortasında çok erken yaşta 2 çizgi oluştu , 27de botoksa başladım çünkü 40 larıma gelmeden derinleşmesin diye. Ama hamilelikte ya da emzirirken botoks yasak. Yani belki çok büyük aşılamaz konular değil ama kendimi bu yaşlarda anne olacağım için geri plana atmak durumunda kalıyorum.

bir de şunu ekleyeyim, insan evlendikten sonra da eğer eşi onu destekliyorsa yine hayatın keyfini çıkarabiliyor. Eşimle tonla yere gittik , yurt içi ve yurt dışı dahil bebekten sonra da planlarımız var :) aynı kafada hayattan keyif alan biriyle de hayatın tadını çıkarabilirsiniz. Bu da bi bakış açısı. Yeter ki insanın gönlü olsun bi şeylere şartlar el versin.

Ben 22 yaşında evlendim 6 sene çocuk yapmadım 28im hamileyim ara ara keşke 32 vs olsaydım diyorum yalan yok ya da evlendiğime pişman oluyorum. Eşim iyi arada sorunlarımız oluyor ama ikimiz de çocuktuk. Aynı evde yaşıyorduk. Yalan yok öyle kısıtlayan bi kocam yok bekar hayatımdan farkım yok istediğim an istediğimi yaparım. Ama keşke tek başıma evde yaşasaydım paramı kendime göre harcasaydım belki 1 2 sene yurtdışında yaşasaydım yüksek lisans yapsaydım. Ama yalan yok evlilik benim için konfor alanı. Evimi arabamı aldım tek maaşla bunu yapamazdım. Ya da ilk zamanlar asgari üstü alırken mecbur hissedip çalışmazdım. Aşık olduğun adamla aynı evdesin istediğin zaman sevişiyorsun arkadaşın eşin aynı kişi. Yalnızlık yok. Her zaman desteğin var.

Ben de 30 da evlendim. Evet kafa yapısı, hayat refahı için daha iyi. Gezdim tozdum çok fazla ülkeye gittim . Ama mesela benim yaştaki tanıdık arkadaşlar gerçekten geç hamile kaldı. Bende deniyorum henüz bir şey yok. Artık bizde bunu yaşa bağlıyoruz yani. Dürüst olayım, bende şu yaş muhabbetinde hak vermeye başladım.

Eminim. O konuda asla bir endişem yok. Ama sürekli evlenince hayat şöyle kısıtlanıyor, çocuk olunca böyle lafları duyduğum için. Bir de gerçekten moda oldu en sekülerinden en muhafazakarına herkes bir nikah telaşında anlam veremedim. Akran baskısı gibi bişey oldu sanırım.

erken evlilikte iyi değil bence.Gezin tozun karsinizdakini iyi tanıyın.Cocuk konusuna gelince Allah nasip ederse her türlü olur.olmuyorsa olmaz zaten okumuş bir insan için 26 çok erken bence.Aileler bir an önce yeri belli olsun kafasına gidiyor.Ama bence çok 30 a kadar sorumluluğa girmeye hiç gerek yok

Biyolojik bir gerçek. Yukarıda kadın doğumculara kezban diyenler vardı ama bilimsel konuşuyorlar yoksa hepsi hayatını sonuna kadar yaşamış insanlar. Umarım en yakın zamanda istediğiniz bebek haberini alırsınız.

eş var eş var
evlenmeyi planladigin adamin nasil bir ailesi var? annesi de calisiyor mu? klasik ev hanimi mi? kendi başına ogrenci evi falan hic yasamis mi? camasir yikamayi - makarna disinda yemek yapmayi bilir mi? ailesinden uzaktaysa her bayramda tatilde görmek ister mi? ekonomik durumu nasil? senin gibi sifir noktasinda mi? planli programli biri mi? bir gününüzü guzellestirmek icin onceden planlar yapar mi yoksa bulusup "ee ne yapalim, ne yiyelim" diye sana mi sorar? esini dostunu akrabasini cok sever mi? ailesinin nazi cok gecer mi? "herkes iyi olsun yeter, gerginlik sevmem" insani mi, sınırlarıni korumak konusunda iyi mi, evlenince ne zaman cocuk düşünüyorsunuz mutabik misiniz, mal mülk yatirim hedefleri ne, cocugu yetiştirme biciminiz ne olacagi konusunda anlastiniz mi, sen doktorsun calisacaksin gelecekteki bebeginize kim bakacak mesela? senin zaten sorunlu annen gelip tadinizi mi kaciracak onun annesi gelip eve nifak tohumu mu ekecek yoksa bakici konusunda hemfikir misiniz vs vs vs
dusunmen gereken o kadaaaar cok sey var ki.
yoksa seviyirum meviyorum, bos geliyor bana. insanoğlu bugun onu sever yarin ayrilir iki aglar baskasini sever:) evlilik karari coook onemlidir. iyice bir emin olmak lazim

Şöyle diyim ikimizin de anneleri şeker onun dışında herkes tuhaf onun dışında o 1 senedir doktor kendi işini kendi halledecek biri. Aşırı aile düşkünlüğü yok gitmeyelim bu bayram şuraya gidelim desem olur der. Ama çoluk çocuk nasıl yetiştiririz vs çok uzağız öyle şeylere inanın ben de bilmiyorum yani.

ailesiyle mi yasiyor?
yoksa kendi evinde mi?
eger 1 yildir ya da ogrencilikten beri 7 yildir kendi evindeyse güzel. en azindan birkac sorumluluk almistir, evin temizligi yemegi kendi kendine yapılmadığının, bozuk olan şeylerin kendi kendine duzelmeyeceginij farkindadir - az cok bir hayat deneyimi vardir.
ama ailesiyle yasiyorsa sıkıntı. turkiyede ailesiyle yasayan bir erkek sanmiyorum ki kendi camasirini yikasin, ütüsünü yapsin, keyifli gunlerde yaptigi spesiyalleri disinda günlük sıkıcı yemekler yapsin. evlensen cogu kadin gibi is yerinden gelip o tv izlerken sen kendini mutfakta bulabilirsin. sofrayi topladim diye karisina yardim ettigini sanan bir adam olabilir.
"ailesini gormese de olur" diyorsun ama bziim tc erkeklerinde / ailelerinde bir ozellik var. evlenene kadar adam ana evini sallamaz her firsatta kacarken evlenince birden kiymete biniyor aile evi. ailesi de normalde hic sallamazken cocugu evlendirince ogulcu kesiliyorlar. az bdvye ya da cevrene baksan farkedersin.
yerinde olsam sevgilim ailesiyle yasiyorsa eve cikmasi icin onu ikna ederim. "ikimizin de oturacagi bir ev bulalim, evimizi yavas yavas kendi zevkimize göre hazirlayalim, hem kafelerde gezmez evde takiliriz. zamanla zaten evlenince ben de eve tasinirim bir masrafimiz olmaz" falan derdim. bakardim bir sene ayni evde nasiliz diye. sen yatiya kalmasan bile en azindan adam kendi evinin patronu olacak, yapmasi gerekenleri yapacak falan. hem uyumunuza bakarsiniz, hem keyifli zaman geçirirsiniz, hem iyice bjr gozlemler emin olursun bu adamla hayatın guzel olacagindan - evlilik islemlerine baslarsiniz. zaten iki doktor aileler mutlu bile olur isteme nikah arasi 5 ayda evlenirsiniz:)
ben kendim icin de benzer bir yoldan gectim bana ideali bu geliyor. sevgilimi coook severdim ama uzak mesafeydik. hep tatillerde, yeni yerler kesfederken bulusurduk haliyle hep birbirimizi ozlemle dolmus, cok mutlu, cok enerjik gördük.
bu bir illuzyon olabilir diye hemen evlenmedim, önce sehrime tasindi, beraber bir ev kurduk, beraber fayans ovaladik, beraber liste yapıp her carsamba pazara gittik, beraber siva boya manti yaptik... evlilik öncesi emin olma süreci gecti yani hem sadece iyi günde gormenis oldum. saydek pokemonu gibi basi agridigi zamanlari da, stresli zamanlarini da, yorgun zamanlarini da görmüş oldum- iyi oldu:)
sana da tavsiye ederim.
hic acelen yok ayrica cok gençsin

Öncesinde doğum kontrol hapı vs kullandıklari için geç hamile kalmış olabilirler mi? Ben ilk korunmasız iliskimde hamile kaldım mesela, 32 yaşındaydım

Ben 25 yaşımda evlendim Bebek 31 de geldi. Yüksek devam ederken evlendim eşimle, evlenmeden önce maddi kazanç sadece burstu nişanlıyken iş hayatına girmiştim. Kazançlarımızda baya iyiydi ve birlikte gezdik tozduk eğlendik. Evli olmasak ne yaptım nerdeydim hesabı verirdim anneme değilse bile el aleme evlenince tamamen o yükten çıktım. Evlenip gezme olayı bende çok işe yaradı mesela, ama 10 senelik sevgilimdi. Karşısınızdakine güveniyorsanız bence mezuniyetten bir sene sonra ciddileşebilirsiniz. Birlikte gezer tozar yer içersiniz.biz 10 sene farklı şehirlerde sevgililik yaşamadık diye bokunu çıkardık mesela bebeği erteledik baya. Anasının aşk bebeği iyi ki doğmuş tabi ama bende iyi ki yaşamışım ondan öncesini pat diye de çocuk sahibi olsam yaşamadım diye imrenir özenirdim sanırım

olur olur
acaip şekilde oluyorlar.
üremekten başka bir hayat amacı olmamasını da anlarım
çocuk sahibi olup düzgün yetiştirebilmek de büyük bir iş, büyük ideal. başarı da hatta.

ama
sanki üremekte tek olay yaş.
o da kimlikteki yaş
psikoloik etmenlerin filan zaten hiç üstüne basmıyolar
maddi gücün var mı boşansan eşin ölse tek başına büyütecek durumun var mı hiç anmıyorlar.

onu geçtim
sadece kadın üreme isteminin tek sorunu yaşmış gibi davranıyorlar
kimyasal maruziyeti, sigara, kilo, hormon bozuklukları...o kadar çok faktör var ki. hiç yokmuş gibi bunlar.

o yüzden kadın doğumculara karşı bazı çekincelerim var, ne yalan söyleyeyim. bana bazı tavırları özellikle çok hesap kitap işi geliyor.

Öncesinde doğum kontrol hapı vs kullandıklari için geç hamile kalmış olabilirler mi? Ben ilk korunmasız iliskimde hamile kaldım mesela, 32 yaşındaydım
öncesinde doğum kontrol hapından çok
öncesinde jinekolojik muayeden geçmemek büyük sıkıntı bizim ülkemizde

kisti var
rahminde perde var
yumurtalıkları zayıf, yumurtaları sağlıksız, tüpü tıkalı
serviksi kısa
vırt zırt
kadın 30-35 yaşında ama evlenene kadar kontrole gitmiyor ki, nesi var haberi bile yok

daha yeni yeni 20likler aştı bu durumu, düzenli kontrole giden kızlar çoğaldı. ama şu anda 40-45 olan nesil için bekarken kontrole gitmek bir tabuydu .bekarsan = bakiresin'di. 20 sene önce dumlupınar üniversitesinde, diclede ya da ktü'de uzmanlık yapan hoca, rutin muayenede bekar kaç hastayı çatalda gördü acaba?

bu kızın hocalarına bi soralım kaç tane bekar 20-25 yaş, (şehirli, yoksa kağıt üstünde bekar olup imam nikahlı vs kast etmiyorum) hastaları olmuş acaba? onlar öyle bir hasta profili görmeden uzman, doçent filan oldular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…