45 yaşındayım. Bugün 2 yaşındaki kızımla parktaki en yüksek kaydıraktan defalarca kaydık.Salıncakta sallandık.Merhaba kızlar. Biliyorum bir sürü insanın derdi var benim de özel hayatımda, ailemde bir sürü dertlerim oldu hala da var. O yüzden biraz da bu sorum.
Ben önümüzdeki ay atanıyorum. Doktorum. Bu zamana kadar biraz tartışmalı genel olarak huzursuz bir ailede büyüdüm. Hani şunum eksikti diyemem ama her şeyi de isteyemedim. Sonra okul başladı tıpı 2.senemde kazandım 1 sene de uzattım derken 26.5 yaşındayım.
Hayatımda biri var. Ailem seneye evlen diyor. Ama ben şu yaşıma kadar ders çalışmaktan dolayı hiçbir şey yaşayamadım. Seneye de evlenirsem ne okuduğumun keyfini sürebilirim ne de hayatı görebilirim gibi geliyor.
Burada yaşı 30un üstünde olan hanımlar var. Amacım evlenmemiş ya da hayatına kimse girmemiş insanları tetiklemek değil öyle anlayan olursa hakkını helal etsin. Ama 29 yaşında evlensem çok mu geç? Biyolojik saat falan hocalarımız hep erken evlenin kafasında ama hayat bence çok farklı.(soranlar olmuş kadın doğum hocaları)
Siz benim yerimde olsanız napardınız? 2 sene de olsa bekar gezmek istiyorum ama yaşım mı geçmiş olur? (Ha demeye çocuk olmayabilir. 30dan sonra annelik nasıl olur?)
Yani tatile tek çıkıp ne yapacağımya sevgili ya arkadaş mutlaka birileriyle giderim. İlla iki kişiyle plan yapılıyor. Bahsettiginiz şeylerde de hiç sorun yaşamadım ki çok aksiyonlu bir kariyer yolum ve hayatım oldu yani.
ama soyle bir durum var sen zaten 29una kadar hayatini kaliteli yasamissin. haliyle bir hayat nasil yasanir biliyorsun. ustelik yurtdisindasin, belki esin de yabancidir bilemiyorum. olmasa bile avrupada ailelerden sulaleden uzak, keyifli bir hayat suruyorsun.Genel anlamda yaşın çok genç yahu tabi ki 29 hiç gec değil. Yine de ben de genç evlenmiş biri olarak bekarken hayatini yaşama muhabbetini pek anlamıyorum ya. Hani sevgilinden ayrılıp yeni aşklar yaşamak gibi bir şeyden bahsedilse anlarım mesela ama öyle bir şeyden bahsedilmiyor burada. Ben evliyken de bekarken de her şeyi yapıyordum. Evlilik benim adıma kısıtlayıcı değildi o yüzden ona bir sey diyemem. Ha evlilik derken hemen cocuk olur diye deniyorsa o konuda kesinlikle katılıyorum. 34 yaşındayım hala kendimi tam hazır hissetmiyorum çünkü cocuk gerçekten eski hayatının bitip yeni hayatının başladığı bir sey.
Eminim. O konuda asla bir endişem yok. Ama sürekli evlenince hayat şöyle kısıtlanıyor, çocuk olunca böyle lafları duyduğum için. Bir de gerçekten moda oldu en sekülerinden en muhafazakarına herkes bir nikah telaşında anlam veremedim. Akran baskısı gibi bişey oldu sanırım.Ben uzman diş hekimiyim. 27 de evlendim 30 da anne oldum. Bence evlenince de gayet geziliyor. Yeter ki eşinle aynı yaşam tarzına sahip ol. Evliyken 2 aylığına yurt dışı eğitime gittim. Hala da eşimle ayrı ayrı tatil ya da eğitimlere gidiyoruz. Kim kalıyorsa çocuklara bakıyor. Biz çocuk olana kadar, aynı evde yaşayan iki sevgili gibiydik. Kısaca karşında ki kişiden eminsen evlilik kısıtlanacak bir durum değil
Biyolojik bir gerçek. Yukarıda kadın doğumculara kezban diyenler vardıBen de 30 da evlendim. Evet kafa yapısı, hayat refahı için daha iyi. Gezdim tozdum çok fazla ülkeye gittim . Ama mesela benim yaştaki tanıdık arkadaşlar gerçekten geç hamile kaldı. Bende deniyorum henüz bir şey yok. Artık bizde bunu yaşa bağlıyoruz yani. Dürüst olayım, bende şu yaş muhabbetinde hak vermeye başladım.
eş var eş varEminim. O konuda asla bir endişem yok. Ama sürekli evlenince hayat şöyle kısıtlanıyor, çocuk olunca böyle lafları duyduğum için. Bir de gerçekten moda oldu en sekülerinden en muhafazakarına herkes bir nikah telaşında anlam veremedim. Akran baskısı gibi bişey oldu sanırım.
Şöyle diyim ikimizin de anneleri şeker onun dışında herkes tuhafeş var eş var
evlenmeyi planladigin adamin nasil bir ailesi var? annesi de calisiyor mu? klasik ev hanimi mi? kendi başına ogrenci evi falan hic yasamis mi? camasir yikamayi - makarna disinda yemek yapmayi bilir mi? ailesinden uzaktaysa her bayramda tatilde görmek ister mi? ekonomik durumu nasil? senin gibi sifir noktasinda mi? planli programli biri mi? bir gününüzü guzellestirmek icin onceden planlar yapar mi yoksa bulusup "ee ne yapalim, ne yiyelim" diye sana mi sorar? esini dostunu akrabasini cok sever mi? ailesinin nazi cok gecer mi? "herkes iyi olsun yeter, gerginlik sevmem" insani mi, sınırlarıni korumak konusunda iyi mi, evlenince ne zaman cocuk düşünüyorsunuz mutabik misiniz, mal mülk yatirim hedefleri ne, cocugu yetiştirme biciminiz ne olacagi konusunda anlastiniz mi, sen doktorsun calisacaksin gelecekteki bebeginize kim bakacak mesela? senin zaten sorunlu annen gelip tadinizi mi kaciracak onun annesi gelip eve nifak tohumu mu ekecek yoksa bakici konusunda hemfikir misiniz vs vs vs
dusunmen gereken o kadaaaar cok sey var ki.
yoksa seviyirum meviyorum, bos geliyor bana. insanoğlu bugun onu sever yarin ayrilir iki aglar baskasini sever:) evlilik karari coook onemlidir. iyice bir emin olmak lazim
ailesiyle mi yasiyor?Şöyle diyim ikimizin de anneleri şeker onun dışında herkes tuhafonun dışında o 1 senedir doktor kendi işini kendi halledecek biri. Aşırı aile düşkünlüğü yok gitmeyelim bu bayram şuraya gidelim desem olur der. Ama çoluk çocuk nasıl yetiştiririz vs çok uzağız öyle şeylere inanın ben de bilmiyorum yani.
Öncesinde doğum kontrol hapı vs kullandıklari için geç hamile kalmış olabilirler mi? Ben ilk korunmasız iliskimde hamile kaldım mesela, 32 yaşındaydımBen de 30 da evlendim. Evet kafa yapısı, hayat refahı için daha iyi. Gezdim tozdum çok fazla ülkeye gittim . Ama mesela benim yaştaki tanıdık arkadaşlar gerçekten geç hamile kaldı. Bende deniyorum henüz bir şey yok. Artık bizde bunu yaşa bağlıyoruz yani. Dürüst olayım, bende şu yaş muhabbetinde hak vermeye başladım.
olur olurGez toz paranı ye, dünya gör. Gençsin, paran da olacak ben olsam ennn güzel kıyafetleri ceker Bodruma vınlarım29 neden geç olsun, doktorlar zaten 30 yaş üstü evleniyor . Hoca dediğin kim ünv profesörü mü, bu denli eğitimli insanlar bu kadar kezban olabilir mi
üremekten başka bir hayat amacı olmamasını da anlarımYani aynen öyle, geçende Youtubeda gördüm bir jinekolog, komşu teyzeden halliceydi85 yaşındaki anneannem bile önce kendini düşün, kendini bulmadan evlenme derken tıp doktoru bir insanın bütün hayatı üremeye endekslemesi inanılmaz Bizim toplumda üremekten başka bir hayat amacı yok sanırsam varsa yoksa çocuk, çocuk, çocuk
öncesinde doğum kontrol hapından çokÖncesinde doğum kontrol hapı vs kullandıklari için geç hamile kalmış olabilirler mi? Ben ilk korunmasız iliskimde hamile kaldım mesela, 32 yaşındaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?