İdeal yaş

bazen “doğru zaman” dediğimiz şey aslında “kendini hazır hissettiğin zaman”dır.
sen yıllarını okuyarak geçirmişsin, bunun gururunu yaşaman çok hakkın. hayatı biraz daha hissetmek istemen, seni ‘geç’ değil, sadece kendine saygılı yapar.

29 yaşında evlenmek, hele ki bilinçli bir evlilikse, geç falan değil. biyolojik saat tek başına mutlu bir hayatın ölçüsü değil zaten. senin yaşadıkların, bir evliliğe ve anne olmaya daha güçlü girmeni sağlar.
kimseyle yarışta değilsin. mutluysan zaman doğru zamandır

35 oldum, evlenmedim. Eksikligini hissetmiyorum ya da gec kaldigimi dusunmuyorum. Degmeyecek biriyle evlenmis olmaktansa hala bekar olmakta bir sakinca yok.

Sizin evlenmeyi dusundugunuz biri varmis. 20lerini 30larini doya doya yasayan biri olarak bence birkac sene okul sorumlulugu olmadan gezin tozun, istediğiniz her seyi yapin cunku mesleginiz zaten vakit alan bir meslek.

Ben de doktorum okul bittikten 2 sene sonra 26 yaşında evlendim 31 yaşında anne oldum. Evlilik zamanı tamamen eş adayinızla ortak alacağınız bi karar aileniz değil siz yaşayacaksınız evlilik hayatını. Maddi olarak, kafa yapısı olarak aile olmaya hazırız diyorsanız birlikte de eğlenir hayatı görürsünüz, bireysel olarak biraz daha vakit geçirmek istiyorum diyorsanız yine sizin kararınız. Biz mesela evlendikten sonra çocuk istemediğimiz dönemde çok gezdik, çok eğlendik eşimle. Sadece çocuk icin şunu söyleyebilirim biyolojik saat geciyor diye hemen hamile kalmaya çalışmayın bence. Dünyaya getirince bitmiyor ki annelik hele bu işin uzmanlık düşünürseniz asistanlığı var, yoğun nöbetleri, ekstra iş yükleri var. Bunların hepsini düşünüp ona göre planlayın çocuğun dünyaya geldikten sonra ilgiye de ihtiyacı var maalesef o dönemde bunu verebilmek biraz zor oluyor.

Kendi çevremde yaş grubu farketmeksizin kuzenim dışında zor hamile kalan kimseyi bilmiyorum bende. Yabancı bir arkadaşım 45 yaşında doğum yaptı, doğal yolla hamile kalmıştı oda
Bir önceki mesajında doğum kontrol hapı demişsin ya ben 2sene doğum kontrol hapıyla korundum. Ekim kasım gibi bıraktık. Aralıkta denemeye başladık martta hamile kaldığımı öğrendim ben mesela. Tam 32 yaşında da doğurdum.
Arkadaşlarım da genelde 30 üstü evlendi, üç arkadaşım 33-35 arası evlendiler hiç korunmadılar ve evlenir evlenmez de hamile kaldılar.
Ailemde benim iki tane tüp bebek var. İkisi de 20lerinde evlenip olmadığı için 30da tüp bebek yaptırdı.
Yani erken evlenmekle alakası yok bence. 40 sonrasında evet hamile kalmak zor olabilir ama 35e kadar ben çok fark olduğunu düşünmüyorum

sizinle meslektas ve yastas biri olarak söylüyorum, bence icinizde hicbir sey ukte kalmamalı.
tabii benim daha sevgili adayı bile yok, o konuda empati kuramıyorum. Ama şunu söyleyebilirim mesleğe başlayıp paramı kazanmaya başladıktan sonra hayata ve erkeklere bakışım, kriterlerim, evlilik yapacak olursam beklentilerim epey değişti. çok daha rasyonel düşünmeye başladım.
ki ben şehir dışında 4 yıl yurtta, 3 yıl kendi evimde tek yaşadım. 15 ülke gezdim tek basıma sırt cantamla. uzun, kısa, takılmalı vs birçok iliskim de oldu.
1.5 yıldır calısıyorum. ünide aileme maddi yük olmamak icin yapamadıgım, icimde kalan bir cok seyin acısını çıkarıyorum hala. tusa bile girmedim cünkü biraz durmak, kendimi dinlemek ve o akademik zorlanmadan sıyrılmak istedim artık. hala kendimi içsel olarak istedigim noktaya getiremedigim icin de evliligi pek düsünmüyorum.
kısacası bence atandıgınız yerde kendi evinize cıkıp kendi paranızı yönetin ve kendinizi farklı bir ortamda yeniden tanıyın derim. sevgiliniz bir yere kacmıyor. İliskiniz saglamsa zaten 1-2 sene beklemek sarsmamalı.
evet evlenince de gezilebilir edilebilir, buna da katılıyorum. Ama evlenince isin icine bircok bagımsız degisken katılacak. cünkü evlilik bu ülkede 2 kisi arasında kalan yasanan bir şey degil. evlenirseniz de sınırlarınızı bastan net cizmenizi öneririm. cocuk kariyer tus parasal mevzular aile yakınları ev isleri vb her konuda..
benim üniden en yakın 2 arkadasım üni bitince evlendi hemen. onlar memnunlar genel anlamda. ben de onları görüp FOMO yasadım o yüzden sizi anlıyorum, güzel giden iliskiniz de varken böyle düsünmeniz normal. ama evlenince eğlenip eğlenemeyeceginiz sizin kisiliginiz ve iki tarafın ailelerinin tutumuna da bağlı. o riski alıp almamak size kalmıs

Çocuk ve doğurma konusundaysa
30dan önce doğuran kadın hekim var mıdır bizim jenerasyonda bilmiyorum zaten en iyi ihtimal 25te mezunsun asistanlık en erken 3-4 yılda bitiyor etti mi 28… üstüne zorunlu 2 yıl etti mi 30. Derma ftr falan kazanabileceksen ya da pratisyen takılıcam erken anne olucam diyosan ancak öyle oluru var gibime geliyor benim 30dan önce cocuk isinin.
ben söyle düsünüyorum zaten tas catlasa 2-3 cocuk yaparım nasipte varsa. 30da evlensen önünde 10-15 yıl var dogurmak icin… aceleye gerek yok. 25 yasında sporsuz psikolojik buhranlarla kötü beslenme ile gebe kalmaktansa 30lu yaslarda fit ve mental olarak hazırken gebe kalmayı tercih ederim.
hormon ve usg hic bakılmadıysa muhakkak baktır. mümkün mertebe saglıklı beslenme egzersizi alıskanlık haline getirmek lazım, hem kaliteli yumurta hem saglıklı yas alma icin
benim cevremden ornek, 32 yas pratisyen arkadasım öylesine baktırdıgı kanda amh sıfıra yakın cıkmıs. daha cocuk hic düsünmedikleri halde 1 tane ovum zor bulup ivf ile gebe kaldı apar topar mesela. O yüzden garanti görmemek düzenli kontrol ettirmek lazım her türlü.

Keske 20li yaslarımız 15 yıl falan sürseydi

Evliliğe değecek mükemmel biri var ama yine de keşke dursa mıydım der miyim diye çekincem.

Yorumunuz için teşekkür ederim bu tarz yorumları görmek istiyordum açıkçası

Bu tamamen kiminle evlendiginize bağlı. Müstakbel eş adayınız gezmeyi seven,hayatı kaçırmayan biri ise bunları sizinle yapmaktan keyif alacaktır. Hem biyolojik yaşınız geçmeyecek (çocuk kaygısı çok normal) hem de yapmak istediklerinizi birlikte yapacaksınız.
Ben bekarken çok gezdim. Evlendikten sonra da kocamla geziyorum. Ama dezavantajı şu oluyor. Ben oraya gittim ben buraya gittim :)) Yani gittiğim yerlere çift dikiş atmam gerekecek.
Eğer eş adayınız gerçekten böyle birisi ise evlenin. Yaşınız evlilik için ideal bir yaş. Uygun bir aday ise ben 30'umu beklemezdim.

Bir doktor olarak böyle düşünüyorsanız vay halimize. Bence çevreniz yüzünden böyle düşünüyorsunuz. Kendi evinize çıkın az hayatı yaşayın bu kafadan çıkarsınız. Ayrıca genç,güzel kadınsınız üstüne doktorsunuz sizin her zaman talibiniz olur. Herkesin döngüsü farklı. En kötü yumurta dondurursunuz tıp artık çok gelişti

Güzel bir ilişkin varsa bence de bekarlık daha güzel.ama ilişki kastediliyorsa o yalnızlık hissi hiç iyi olmuyor.bizim ülkede genelde ilişki kavramı yerine evlilik kullanıldığı için kavram kargaşası yaşanıyor.

Ben 23 yaşında evlendim. 26 yaşında ilk kızımı, 31 yaşında ikinci kızımı doğurdum. Erken anne olmak güzel. Çocuklarıma tüm enerjimi verebiliyorum. Kızlarım büyüyünce gezmesi çok güzel olacak. Abla- kız gibi olacağız diye umuyorum. Erken demisken 26 dan öncesi çok erken bence. Evlilik için ise 23 çok küçük. Şimdiki aklım olsa kendi başıma gezip , gönlümce maaşımı harcamayı isterdim hiçbir sorumluluğum olmadan. Esimle de cok gezdik. Yurt dışında bol bol tatiller yaptık ama tek başına da çıkmak isterdim. Evlilik gercekten zor. Bekarligin tadını çıkar, yaşın daha genç.

Ben erken evlendim. Benimki de sipariş üzerine gibi diyebilirim. Aileler de problemsiz tipler genel olarak. Sende de durum böyleyse evlen derim. Zaman geçtikte bişeylere alışma potansiyelimiz köreliyor gibi. Evlendikten sonra çok güzel zamanlar geçirdik eğer geç evlenmiş olsaydım çocuk için acele ederdim muhtemelen. Ev arkadaşı gibiydi ilk yıllar herhangi bir ekstra sorumluluğu yoktu. 30 dan sonra anne olmak elbette ki daha erken olmaya göre daha yorucu bunu doktor olarak sen de biliyorsun anlatmama gerek yok. Karşındakinden eminsen erteleyecek bişey göremiyorum herkes özgürce gez toz demiş doğru kişiyle evlenince evlilik bunlara engel olmuyor hatta tam tersi.

Evliliğin vakti doğru insanı bulduğundan emin olduğun ve kendini hazır hissettiğin zamandır.
Yaşının geçeceği bir durum yok.

Valla bana kalsa evlenme :) hayat çocuk ve evlilik sorumluluğu için çok kısa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…