iftar menüm nasıl sizce

Bende tam aksama iftara ne yapayim diye dusunuyordumm...aksama zeytinyagli biber dolmasi,pilav altinda baharatli tavuk (azeri pilavi)patlican salata et de olsun diye belki kofte ve ya etli yaprak sarma veya kofte pure ile birlikte coban salata zaten herseyin yanina yapiyoruz birde mercimek corbasi tatlida disaridan siparis ederim heralde kafam karisik bunlardan secip yapcam heralde

Bence salata çeşidini bir azaltıp yerine yufka böreği koymalısın. Patates salatası şu menüyle çok uyumsuz. Tavuklu yemeğin olsaydı patates uyum sağlardı ancak.

haklısın galiba ben en ıyısı patatesi eliyeyım acaba dıyorum bı yemek dahamı yapsam aslında gonul ıster sarma sarmak ama çok zamanımı alır

Yanlış.. bir kere zeytinyağlılar bir gece dolapta dinlenmedikçe ben tat alamıyorum.

senınde menun süpermıs arkdasım

haklısın galiba ben en ıyısı patatesi eliyeyım acaba dıyorum bı yemek dahamı yapsam aslında gonul ıster sarma sarmak ama çok zamanımı alır

Şu ramazanda uğraşılmaz sarmaya. Ben normal zamanda bile 1 kere bile sarmadım. Hep annem sarmıştır bana şimdiye kadar..
Güveç ve pilav ana yemek bu güzel. Karnı yarık da olur bak o da sunum olarak güzel görünür.
En uygun çorba sanırım geleneksel olarak mercimek gider bunlara.
Zeytinyağlı barbunya ya da fasülye, börek, salata ve kabak da ara sıcak olursa yeter bence. Zaten içeceğin ve tatlın olur ayrıca..

dimi böle bısı yapım çorbayı yörük yapıcam ama bu etli nohutlu oluyor ya ondan

Son düzenleme:

Bence guzel oldu

Mercimek çorba
Guvec pılav
Zeytınyaglı herhangı bısey
Börek
Salata ıkı çesıt
Tatlı
Daha ne olsun

Bence kofte ve yogurlu patlicani cikarip yerine hunkar begendi yapabilirsiniz salata cok var cunku..

Benim dün akşam misafirim vardır. Gece 12,30 da gittiler. Ben de sabah işe geldim 1 de çıkacağım. Dışarıda bir dünya işim var. Alış veriş vs.. yemek bile yapabileceğimden şüphem var. Belki ben dışarı takılırım bu akşam

Tatlı olarak güllaç alabilirsin canım yada kendin mutfakta sütlü soğuk bi tatlı falan yapabilirsin :) menün güzelmi :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

nasıl bısı canım ya evet banada bı eksıklık var gıbı gelıyo offf

canım bak benim sıkıştığım zamanlarda ve ana yemeğin yanına hiçbirşey yakıştıramadığım zamanlarda yaptığım bir ara sıcaktır bu...
patates mantısı...
hem çok kolay hem aşırı lezzetli ve herkes bayılır....ana yemekten bile çok yenir...
patates salatası yapma sakın, zaten patlıcan yapacaksın normal salata yapıcaksın patates salatası alakasız olur biraz...
bak bu patates mantısının tarifini yazıyorum...
5-6 adet orta boy patates haşlanmış ve rendelenmiş...
yarım demet maydonoz
varsa bir adet yeşil soğan ince kıyılmış
karabiber
tuz
pul biber
nane veya kekik
kimyon ve sevdiğin başka baharatlarda olabilir..
az zeytin yağı
bunların hepsini güzelce yoğuruyorsun, ufak ufak toplar yapıyorsun ceviz büyüklüğünde...
servis tabağına dizip, üzerine ister sarımsaklı ister sarımsaksız yoğurt dmküyorsun...en sonda varsa tereyağ, yoksa sıvıyağı kızdırıp azcık da salça koyup mantı üzerini süslediğimiz gibi sülüyorsun...
hem çok kolay hem sunumu da lezzetide çok nefis....
inan ben bunu hep yaptığımda ana yemekten bile çok yenir
tavsiye ederim...

Kolaymış ben de deneyeceğim bunu..

Dolmada idare eder belki ama diğerlerinde kesin 1 gün dinlenmesi lazım.

Yanlis dusunuyorsunuz oyle degil azeri mutfaginda pilavda corbada etli sarmada sicak sunulur gulerler insana onlari soguk sunsa pure de koftede sicak sunulur size gore baska neler 1 gun beklemeli benim menumde anlamadim.zeytinyagli turk mutfagi ona bisey diyemem ama kendi mutfagimizi iyi bildiyim icin yanlis bildiyinizi net soyleye bilirim

Son düzenleyen: Moderatör:

bende bütün yemeklerin sıcak sunulmasından yanayım, türk mutfağında soğuk sunulan yemekler var ama ben hele ki misafirim varken asla soğuk bişey sunmam...sarmada dolmada zeytinyağlılarımda hep sıcak olmalı...
soğuk koymak ayıptır bizde de...özenmemiş gibi...artık gibi...

Yok yok öyle değil. Zeytinyağlılar hariç hepsi sıcak olmalı zaten. Etli dolma zaten sıcak yenir. Zeytinyağlılar sadece soğuk ve bir gece önceden dinlenmiş olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…