- 21 Aralık 2009
- 33.531
- 18.231
- 498
- Konu Sahibi pamukprenses60
-
bende bütün yemeklerin sıcak sunulmasından yanayım, türk mutfağında soğuk sunulan yemekler var ama ben hele ki misafirim varken asla soğuk bişey sunmam...sarmada dolmada zeytinyağlılarımda hep sıcak olmalı...
soğuk koymak ayıptır bizde de...özenmemiş gibi...artık gibi...
bende bütün yemeklerin sıcak sunulmasından yanayım, türk mutfağında soğuk sunulan yemekler var ama ben hele ki misafirim varken asla soğuk bişey sunmam...sarmada dolmada zeytinyağlılarımda hep sıcak olmalı...
soğuk koymak ayıptır bizde de...özenmemiş gibi...artık gibi...
Aynen ne guzel aslinda oyle olmali tabiki misafire bayat eski yemek sunar gibi cok ayip soguk sunmak bizdede ayni)yemekleri sicak sunariz isin gercegi birgun onceden yapilmis yemek misafire sunmayiz ve ya soguk.hemfikirim sizinle
kızlar iftara yarın misafirim var sizce nasıl;
çorba
etli sebzeli güveç
pirinç pilavı
köfte
çoban salata
yoğurtlu patlıcan salata
semizotu salata
başka napım kızlar bide enginar yapımmı?zeytinyağlı
Ben mi yanlış biliyorum bu işi acaba diye sorguladım kendimi..
Zeytinyağlıları ben kendimi bildim bileli böyle yaparım. Diğer yemekler zaten 1 gün önceden yapılmaz. Ama masaya da zeytinyağlı barbunya sıcak geliyorsa pilakiden farkı nedir? Ben anca onu ev sahibinin bilmemesine bağlarım.
Bende hafif ısıtırım ama zeytinyağlı soğuk da servis edilir, zeytinyağlı soğuk servis edildi diye özenmemiş, yok bir gün önce yapmış, önüme artık koymuş diye düşünen misafir evime gelmesin, ben oruçlu halimle bu sıcakta mutfakta çeşit çeşit yemek yapacağım misafir burun kıvıracak oldu...
Bizde bir laf daha vardır "misafir umduğunu değil bulduğunu yer"
senınde menun süpermıs arkdasım
bencede ya engınardan vazgectım patates salatası yapım diyorumtatlı güllaç alabılırım
PIlaki falan bilmem ama turk yemekleride ogreniyorum yapiyorum esim annemden iyi yapiyorsun anneminkinin aynisi falan ifadeler kullaniyor yani kayinvalidemler cok begeniyorlar onlarida biliyorum kendi mutfagimida azeri mutfaginida yani.benim takildigim sizin bana yazdiginiz mesajda dolmada idare eder ama kalan herseyin birgun onceden beklemesi gerekir demenizdi yani bu bana garip geldi cunki esim turk arkadaslik etdiyimiz aileler var hic birisinde soguk yemek gormedim bunu savunmaniz komikdi
ben bu yaşıma kadar sıcak yemedim zeytinyağlıyı.
Benim soğuk kastım 1 gece önceden dolapta bekleyip 1 saat önceden falan oda sıcaklığında beklemesi.
Zeytinyağlı mantığından başka bir şey mi anlaşılıyor acaba?
Pilaki ile zeytinyağlı barbunya arasındaki fark nedir sana göre Polyana?
Bence sen yanlış okumuşsun benim yazdığımı. Zeytinyağlı dolma içinde pirinç barındırmasından dolayı sıcak ya da hafif sıcak ya da beklenemeden yenebilir ama diğer zeytinyağlı gurubuna girenler 1 gün bekleyip ısıtmadan yenmelidir demek istedim.
Benim masamda yaz, kış zeytinyağlı yemek olur. Kışın zeytinyağlı pırasa, zeytinyağlı bakla, zeytinyağlı kereviz, barbunya yaparım, yazın da yazlık sebzelerle. Zeytinyağlılar pişerken sebzesine göre içine limon+şeker koyulur. Bu kendine özel bir aroma verir ve dinlendiği zaman daha güzelleşir bu. Dene istersen bir de böyle.
canım bak benim sıkıştığım zamanlarda ve ana yemeğin yanına hiçbirşey yakıştıramadığım zamanlarda yaptığım bir ara sıcaktır bu...
patates mantısı...
hem çok kolay hem aşırı lezzetli ve herkes bayılır....ana yemekten bile çok yenir...
patates salatası yapma sakın, zaten patlıcan yapacaksın normal salata yapıcaksın patates salatası alakasız olur biraz...
bak bu patates mantısının tarifini yazıyorum...
5-6 adet orta boy patates haşlanmış ve rendelenmiş...
yarım demet maydonoz
varsa bir adet yeşil soğan ince kıyılmış
karabiber
tuz
pul biber
nane veya kekik
kimyon ve sevdiğin başka baharatlarda olabilir..
az zeytin yağı
bunların hepsini güzelce yoğuruyorsun, ufak ufak toplar yapıyorsun ceviz büyüklüğünde...
servis tabağına dizip, üzerine ister sarımsaklı ister sarımsaksız yoğurt dmküyorsun...en sonda varsa tereyağ, yoksa sıvıyağı kızdırıp azcık da salça koyup mantı üzerini süslediğimiz gibi sülüyorsun...
hem çok kolay hem sunumu da lezzetide çok nefis....
inan ben bunu hep yaptığımda ana yemekten bile çok yenir
tavsiye ederim...
Eki Görüntüle 1171455
kızlar iftara yarın misafirim var sizce nasıl;
çorba
etli sebzeli güveç
pirinç pilavı
köfte
çoban salata
yoğurtlu patlıcan salata
semizotu salata
başka napım kızlar bide enginar yapımmı?zeytinyağlı
PIlaki falan bilmem ama turk yemekleride ogreniyorum yapiyorum esim annemden iyi yapiyorsun anneminkinin aynisi falan ifadeler kullaniyor yani kayinvalidemler cok begeniyorlar onlarida biliyorum kendi mutfagimida azeri mutfaginida yani.benim takildigim sizin bana yazdiginiz mesajda dolmada idare eder ama kalan herseyin birgun onceden beklemesi gerekir demenizdi yani bu bana garip geldi cunki esim turk arkadaslik etdiyimiz aileler var hic birisinde soguk yemek gormedim bunu savunmaniz komikdi
canım bak benim sıkıştığım zamanlarda ve ana yemeğin yanına hiçbirşey yakıştıramadığım zamanlarda yaptığım bir ara sıcaktır bu...
patates mantısı...
hem çok kolay hem aşırı lezzetli ve herkes bayılır....ana yemekten bile çok yenir...
patates salatası yapma sakın, zaten patlıcan yapacaksın normal salata yapıcaksın patates salatası alakasız olur biraz...
bak bu patates mantısının tarifini yazıyorum...
5-6 adet orta boy patates haşlanmış ve rendelenmiş...
yarım demet maydonoz
varsa bir adet yeşil soğan ince kıyılmış
karabiber
tuz
pul biber
nane veya kekik
kimyon ve sevdiğin başka baharatlarda olabilir..
az zeytin yağı
bunların hepsini güzelce yoğuruyorsun, ufak ufak toplar yapıyorsun ceviz büyüklüğünde...
servis tabağına dizip, üzerine ister sarımsaklı ister sarımsaksız yoğurt dmküyorsun...en sonda varsa tereyağ, yoksa sıvıyağı kızdırıp azcık da salça koyup mantı üzerini süslediğimiz gibi sülüyorsun...
hem çok kolay hem sunumu da lezzetide çok nefis....
inan ben bunu hep yaptığımda ana yemekten bile çok yenir
tavsiye ederim...
Eki Görüntüle 1171455
Sen dogu kulturu diyipde bizi burdaki dogu kulturunle kiyaslama lutfen hic alakamiz yok.senin normlarinda azeri dogu kulturu demen cok komik.Yanlis biliyorsun yanlis taniyorsun bizimde zeytinyaglilarimiz var.benim esim turk konuk gitdiyim turk ailelerde mesela zeytinyagli dolma sicakdi barbunya sicakdi masada salatadan baska soguk yokduDogu kulturunde zeytinyagli kulturu olmadigi icin bir azeri olarak senin komik bulman senin normlarinda normal. Ama zeytinyagli yemek sicak servis edilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?