iftar menüm nasıl sizce

Zeytinyağlıları da sıcak koyuyorsanız normal yemekten farkı ne anlamadım.
Ben zeytinyağlı yapınca bırak sıcak yemeyi aynı gün yiyemiyorum.
Mesela kek gibi düşün. Keki 1 gün sonra yersen daha bir tadı oturuyor.
Ama zeytinyağlının sıcak sunulduğunu ilk kez sizden duydum.

Aynen ne guzel aslinda oyle olmali tabiki misafire bayat eski yemek sunar gibi cok ayip soguk sunmak bizdede ayni)yemekleri sicak sunariz isin gercegi birgun onceden yapilmis yemek misafire sunmayiz ve ya soguk.hemfikirim sizinle

Aynen ne guzel aslinda oyle olmali tabiki misafire bayat eski yemek sunar gibi cok ayip soguk sunmak bizdede ayni)yemekleri sicak sunariz isin gercegi birgun onceden yapilmis yemek misafire sunmayiz ve ya soguk.hemfikirim sizinle

Ben mi yanlış biliyorum bu işi acaba diye sorguladım kendimi..
Zeytinyağlıları ben kendimi bildim bileli böyle yaparım. Diğer yemekler zaten 1 gün önceden yapılmaz. Ama masaya da zeytinyağlı barbunya sıcak geliyorsa pilakiden farkı nedir? Ben anca onu ev sahibinin bilmemesine bağlarım.

Köfteye gerek yok bence onun yerine illa bi ana yemek koyacaksanız sulu yemek koyun. Güveçte kasarli mantar yapabilirsiniz oldukça lezzetli oluyor. Enginde yapacaksanız sulu yemeğe bile gerek yok. Bide ortaya buz gibi karpuz tamamdir 👍

Bende hafif ısıtırım ama zeytinyağlı soğuk da servis edilir, zeytinyağlı soğuk servis edildi diye özenmemiş, yok bir gün önce yapmış, önüme artık koymuş diye düşünen misafir evime gelmesin, ben oruçlu halimle bu sıcakta mutfakta çeşit çeşit yemek yapacağım misafir burun kıvıracak oldu...

Bizde bir laf daha vardır "misafir umduğunu değil bulduğunu yer"

Son düzenleme:

PIlaki falan bilmem ama turk yemekleride ogreniyorum yapiyorum esim annemden iyi yapiyorsun anneminkinin aynisi falan ifadeler kullaniyor yani kayinvalidemler cok begeniyorlar onlarida biliyorum kendi mutfagimida azeri mutfaginida yani.benim takildigim sizin bana yazdiginiz mesajda dolmada idare eder ama kalan herseyin birgun onceden beklemesi gerekir demenizdi yani bu bana garip geldi cunki esim turk arkadaslik etdiyimiz aileler var hic birisinde soguk yemek gormedim bunu savunmaniz komikdi

ben bu yaşıma kadar sıcak yemedim zeytinyağlıyı.
Benim soğuk kastım 1 gece önceden dolapta bekleyip 1 saat önceden falan oda sıcaklığında beklemesi.
Zeytinyağlı mantığından başka bir şey mi anlaşılıyor acaba?
Pilaki ile zeytinyağlı barbunya arasındaki fark nedir sana göre Polyana?

Bence sen yanlış okumuşsun benim yazdığımı. Zeytinyağlı dolma içinde pirinç barındırmasından dolayı sıcak ya da hafif sıcak ya da beklenemeden yenebilir ama diğer zeytinyağlı gurubuna girenler 1 gün bekleyip ısıtmadan yenmelidir demek istedim.
Benim masamda yaz, kış zeytinyağlı yemek olur. Kışın zeytinyağlı pırasa, zeytinyağlı bakla, zeytinyağlı kereviz, barbunya yaparım, yazın da yazlık sebzelerle. Zeytinyağlılar pişerken sebzesine göre içine limon+şeker koyulur. Bu kendine özel bir aroma verir ve dinlendiği zaman daha güzelleşir bu. Dene istersen bir de böyle.

Olabilir Benipek ben sana bir şey demedim ki, bak ne yazmışım soğuk da servis edilir. Ben yemeklerimi zeytinyağlı pişirdiğim için hafif ısıtıyorum ona istinaden yazdım, biz öyle seviyoruz...

Pilaki ile zeytinyağlı barbunya arasındaki farkı bilmem ama pilakiyi ısıtmam oda sıcaklığında servis ederim barbunyayı ısıtırdım sanırım...

Limonla seker gecen koydum evet zeytinyagli barbunya yapmistim esim tam olmus dedi cok begenmis ALLAHDAN INTERNET VAR istediyim turk yemeyini aninda yapiyorum birazda kendi damak zevkimize gore ayarliyorum esim cok begeniyor.ama azeri yemeklerine alistirmisim )))bayiliyor bizim mutfagada.yani sonucda herkezin kendi damak zevki siz soguk seversiniz biz sicak ama ben yinede hani isin gercegi birgun onceden yapmam yemeyi

Ben de yapacağım bunu. Kesinlikle çok güzel olur.

Kofteyle guvec iki ana yemek, birini cikar onun yerine borek tarzi bisey yap hamur isi
Semizotu yogurtlu patlican ikisi de yogurtlu birini cikar
Zeytinyagli lazim, enginar pek sevilmez, barbunya olabilir
Tatli goremedim, tatli olarak hafif bi sutlu tatli iyi gider ramazan ilk gunu olmasi sebebiyle gullac olabilir

Dogu kulturunde zeytinyagli kulturu olmadigi icin bir azeri olarak senin komik bulman senin normlarinda normal. Ama zeytinyagli yemek sicak servis edilmez.

havuç mezesi ve mor salata mezeside yapabilirsin
bence patlıcanı yoğurtlu yapma kırmızı biber ve patlıcan salatası yap..

vaaayy.. bunu deneyecegim en kisa zamanda..

Dogu kulturunde zeytinyagli kulturu olmadigi icin bir azeri olarak senin komik bulman senin normlarinda normal. Ama zeytinyagli yemek sicak servis edilmez.
Sen dogu kulturu diyipde bizi burdaki dogu kulturunle kiyaslama lutfen hic alakamiz yok.senin normlarinda azeri dogu kulturu demen cok komik.Yanlis biliyorsun yanlis taniyorsun bizimde zeytinyaglilarimiz var.benim esim turk konuk gitdiyim turk ailelerde mesela zeytinyagli dolma sicakdi barbunya sicakdi masada salatadan baska soguk yokdu

Domates çorbası ya da buğday veya yarmadan yapılan soğuk ayran çorbası
domates çorbası yaparsan kıtır ekmekte yaparsın fırında
Yaprak sarma veya zeytin yağlı dolma ortaya koymak için
Kürdan kebabı ama ortaya koymak için.
Kürdan kebabı yapmazsan karnı yarık yap ana yemek olarak.
Pirinç pilavı şehriyesiz olsa daha güzel beyaz beyaz görünür
Eğer soğuk ayran çorbası yapmazsan karnıyarığın yanına cacık yaparsın.
Ortayada domates ya da yeşillik salatası yap
Zeytin yağlı taze fasulyede yapabilirsin ortaya gene..
Yeşillik salatası yaparsan içine havuç kırmızı lahana göbek salata
Haşlanmış mısır
Taze nane ve taze reyhan koy limon nar ekşisi harika oluyor.
Gene ortaya kırmızı biber ve patlıcan közle meze yap koy.
Mor lahanadan meze yap
Havuçtan meze yap
iftariyelikte koyarsın zaten canım

sabah bir arkadaşa yazmıştım belki işine yarar canım..
eleme yapabilirsin belki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…