iftar menüm nasıl sizce

Birde komik buldugum seyin ne oldugunu dikkatlice okuyupda cevap yazsaydiniz daha dogru olmazmiydi sizce?ben arkadasin dolma tamamda diger yemekler 1gun onceden yapilmali yazdigina komik yazmisdim

Benim esim egeli ailesi sicak kaynar degil soguk da degil ilik koy koy diyor sicaga yakin

Zeytinyağlının aslı İpek de söylemiş 1 gün önceden yapılır dolapta bekler, yenmeye yakın çıkarılır ki yerken diş takırdatmasın....

Barbunya yapılırken şeker ve limon konulur mesela, zeytinyağlı fasulye de nar ekşisi...

Börülce yapılırsa nar ekşisi boca edilir...

ama bunlar tamamen kültür.

İzmir ve ayvalık bu şekilde yiyor. annemden biliyorum. Yunanistan, izmir ve ayvalık..

sıcağa yakın zeytinyağlı yemezler.

Gerçekten oralı iseler. göç etmiş ve yıllardır orada yaşıyorlarsa bilemem.

Benim esimin anne denizli baba izmir onlarda ilik sicaga yakin yiyorlar aa demekki yer yer degisiyormuss...sonradan gocme falan degiller hayir oralilar

Herkesin damak tadı farklılık gösterebilir ancak zeytinyağlı bir gün önceden pişirip, soğuk servis edilir. Bir gün dinlenmesi lezzetlenmesi içindir. Servisten bir saat önce gibi dolaptan çıkarılır, buzdolabı soğuğu kırılsın diye, zeytinyağlının özelliği budur, komik falan da değildir, Türk mutfağı adabını bilen herkes bunu bilir. Ama dediğim gibi damak tadı diye bir şey var, bazısı sıcak sever. Ama zeytinyağlının sofraya sıcak gelmesi bizde de ayıptır, lezzetine özenilmemiş olduğu anlamına gelir.

Benim esimin anne denizli baba izmir onlarda ilik sicaga yakin yiyorlar aa demekki yer yer degisiyormuss...sonradan gocme falan degiller hayir oralilar

olabilir. Ama asla kaynar yenmiyor.

Ben de anne ve babadan egeliyim ama bilmem pek oraları.

eşim hem hatay hem ege karışımı ben de iç anadolu... ama iç anadolu da bile soğuk yeniyor..

yani çoğunluk da böyle yapyıor.

Siz benim ne komik dediyimi biliyormusunuz????demin bi arkadasda yazmis sizin gibi anlamis oda zeytinyaglinin soguk degil sicak olmasini soguk gelmesinin komik oldugunu yazmisim gibi yorumlar aliyorumda.ben ogle demedim iftar menumu yazdim yorum geldi zeytinyagli biber birgun onceden yapilirdiye bende onu dun gece yaptim esim sagolsun sahurda baya yedi))dedimsonra ayni arkadas yine yorum yazdi dolma tamamda digerlerinin hepsi birgun onceden yapilir diye arkadasin diger dediyi seylerde pilav etli sarma falan ben bunu komik buldum

bu sıcak yenir.

bu da soğuk...

tadına bakana kadar hangisi hangisi anlamazsın bile.

Zeytinyağlının farkı bu.

Hmm olabilir tabiki zevk meselesi)burda arkadaslar hepsi benim zeytinyagliyi sicak olmali dediyimi anlamislar galiba ben konuk gitdiyim ailelerde sicaga yakin sunuldugunu yazdim .komik dediyim sey de bir arkadasin dolma tamamda diger yemekler 1gun onceden yapilir demesine tepkimdi diger yemekler de pilav corba etli sarma ama herkes yanlis seye tepki veriyor anlamadimm))))

O senin diğer yemeklerine değil, zeytinyağlı yapılan tüm yemeklere atfen yazmıştı. Yanlış anlaşılmız tarafınızdan.

Bence iki çeşit salata yeter. Birtanesini çıkar onun yerine tatlı yap. Hafif sütlü tatlılar sıcak havalarda daha iyi gider :) şimdiden hayırlı iftarlar, afiyet olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tarifinizi bende deneyeceğim teşekkürler

Kizlar size azeri usulu hafif yani cok agir olmayan fasulye tarifi 4 kisilik fasulye bol yani 2 buyukbas sogan kucuk kucuk dograyin iri tavada yapiyorumkonuklarima yapmisdim cok begenmislerdi.sogani kucuk kavurmalik dogragin yesil fasulyeleri kucuk parmak eninde daha ince kesin ve fasulyeleri kaynatin suzun bikenara alin.soganlari kavurun uzerine suzulmus fasulyeleri dokun azcik kavurun sonra uzerine domates rendesi dokun karistirin guzelce suyu buharlandigi zaman kenarda yumurta kirin 4 tane falan icine dereotu tuz karistirip dokun kullandigim baharatlar tuz toz karabiber zerdecal pul kirmizibiber yemeye hepsinden zevke gore kullanin uzerine sarimsakli veya sade sarimsaksiz yogurtla yiyebilirsiniz afiyet olsunn))

ev sahibinin bilmemesiyle alakası yok, bu tamamen gelenek meselesi...siz soğuk yermişsiniz, olmaz mı, olur elbette..insan nasıl alıştı ve nasıl gördüyse öyle idame eder....
ben çevremden eş dost akrabalarımdan komşularımdan hiç soğuk sunulan zeytinyağlı görmedim..yemedim...
soğuk yemek yenmez bizde..
bizim çevrede soğuk yenilen tek şey salata, haydari, ali nazik, kırmızı biber salatası vs...bunlar dışında her yemek sıcak olmalı, dumanı üstünde...

Bizde de zeytinyağlılar ısıtılıp yenir.Mesela zeytinyağlı fasülye,zeytinyağlı patlıcan,hatta ablam kardeşim sarmayı fırına verip ısıtır yer eğer soğumuşsa.Güzel de oluyor hani:)

Hayırlı Ramazanlar
Köfte yerine zeytinyağlı veya börek tercih edebilirsiniz.
Zeytinyağlılar sorun olmuş
Ben bilmek veya bilmemekle alakalı olduğunu düşünmüyorum tamamen kültür,alışkanlık ve damak tadı ile alakalıBen de asla soğuk yiyemiyorumİlla ılık olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…