iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Bir takım ibadetler ediyoruz ama neyi neden yaptığımızın bilincinde değiliz.

Ramazan'da amaç sadece mideyi değil, dili de terbiye etmektir. Oruç tut; ama kalp kırmaktan korkma, oldu!

Eşiniz kabalık etmiş.
Açlık başına vurmuş falan... bunlar haklı çıkarmaz yaptığını.

Yaptığının sizde bıraktığı etkiyi sakince konuşun, suçlamadan; çözüme yönelik bir dille. Tabi önce ikinizin de sakinleşmesi gerek.

Pardon aynı fikirden bahseden kim? Önerdiğin herşeyi zaten konu sahibesi yazmış??
Benim. Sizinle aynı fikirde olmadığımı belirtiyorum.
Siz konu sahibini %100 haklı görebilirsiniz ben görmüyorum. Buda benim fikrim ayrıca burda kimse kimseyle aynı şeyleri düşünmek yada yazmak zorunda değil. Gerçi şimdi siz bunlarıda sorarsınız??? Onu diyen kim bunu diyen kim ??? Diye o yüzden sizi çok fazla aydınlatamiycam cvplarım bu kadar sorularınıza cvp veremiycem kendinizi yormayın. Haydi selametle

Size zaten soru sormayacagim, anlamada sıkıntı cekiyorsunuz..

Evet gerçekten calismiyorsa hiç bir işi yoktur kesin. Hazır nazır beklemeli. Evdeki hiç yorulmuyor, hiç bunalmiyor . Orucu da bir tek işten gelen tutuyor.
Zaten çocuk kendi kendine büyüyor ayrıca.

Ha bir de calismiyorsa gergin olamaz, karşıdakini alttan almalı.
Kaba davranmış ama " aması yok.

Mesajının tamamı size değil. Genel yazıyorum.

Dışarıda yiyeceksin, isteseydi beraber yeseydiler.

Başlarım oyle çalışmaya, getirilen paraya. Tutulan oruca da mi saygın yok be adam.
Bir kediyi de bağlasan yemek vermesen, o da oruç tutmuş sayılır.

Calismiyorsan mantığıyla bakanlar için ; kadın bir şekilde gelen paranın hakkını ödüyor , erkek ödeyemez o hakkı. Bu bile çirkin bir cümle. Ama bu tür dusundurtuyor şimdiki toplum.

Eskiden bu çalışmak çalışmamak hiç geçmezdi sözler arasında . Parayı kim getiriyor diye üzerinde durulmazdı bile.
Ortak bütçe, ortak yaşam vardı, ortak huzur vardı.

Kadınlar çalışmaya başladığından beri küçük dağları ben yarattım havasında.
Fitrata mi ters, ağır mi geliyor ruhlarına anlamıyorum ama para kazanan bazı kadınlar tuhaf.

Not: Çalışıyorum. Üstelik 2 işte. Gocunmadim yani. Bir süre işi bıraktım.
Böyle böyle söyleyen kadınlar yüzünden evdeki emeğinin hiç karşılığı yok. Erkeklerde böyle benimser tabi.

"Calismiyorsan.... "

Konu sahibi, eşiniz aparatifleri hazırlarken " ne yapıyorsun, geç otur, ben yaparım " cümlesini hangi mantıkla kurdunuz ?

Biraksaydiniz da destek olsaydı. En azından vakit geçerdi, muhabbetiniz olurdu.

Benim eşim mutfağa girdiğinde hiç müdahale etmem. Gelmek istemiş ki gelmiş, neden sen otur diyeyim ki ?
Ben gidip otururum oturacaksam.. Kimseyi yonlendirmemek lazım.

Ben oruç tutmuyorum ama gecen sene yakın bir arkadaşımın ailesine iftara gitmistim. Bütün gün de is yerindeydim, bütün calışma arkadaşlarım oruçluydu yanlarında yemek içimden gelmedi. Dışarı çıkacak vaktim de yoktu. Oruç tutmuş kadar açtım. Tek hayalim akşamki iftar yemegiydi. Aksam oldu gittim, corba vs ile başlangıç yapıldı. Sonra Kayserili oldukları icin pastırmalı çemenli yumurta yapmışlar ki sonradan ogrendim onlar icin özel bir yemekmiş. Yumurtadan hic hazmetmeme rağmen pastırmaları yumurtayla buluşmayan kısımlardan tek tek seçip yedim:) yani mırın kırın yapsam sofraya ve ev sahiplerine ayıp olacaktı. Yedim bitti hic de bi yerim eksilmedi.

Ben yemek olayında alerji, tiksinme vs durumlar dışında seçici olmayı coooook ayıp buluyorum. Hele ki Ramazan'da, Ramazan ruhuna cok aykırı bu. Ki diyorum ben hayatımda max 3-5 gün oruç tutmuş biriyim. Ramazan'da bunu yapmayın bari. Bir evliya mı oyle bi sey vardı orucunu sirke ve ekmekle açarmış. Simdi de birileri yumurtalı kıymayı beğenmiyor. Cok nankörce.

Kaldı ki insan her gün mükellef sofra mı kurmalı. Bir aksam yemeğinde kahvaltı dahi yapsa olmez insan. Esini kırmamak icin eline sağlık der. Konu sahibinin de alışverişi falan yokmuş. Yani esin hem Ramazan'a hem sana büyük ayıp etmis. Umarım hatasını anlar gönlünü alır.

Dediklerinoze katılmakla birlikte çalışan kadinin psikolojisni anlatmak istiyorum.
Kadinin çalışanı ve calismayani arasinda ev huzuru açısından bir ayirim olamaz olmamalı. Disarida bir iste calismayan kadin da gayet saygıdeğerdir, ev hanımlığı da emek gerektiren bir konumdadir. Dolayisiyla emegin oldugu her durum kutsaldir. Ayrica su anda ekonomi yazininda ev hanimliginin aile butcesine nakdi degil ancak ayni katkisinin ne oldugunu hesaplayan calismalar mevcuttur. Kisaca ev hanimi yaptigi islerden yarattigi katmadegeri disaridan saglamaya kalksaydi tutacagi kadina aylik 1500 tl gibi bir ucret odeyecek oluyorsa sayet o kadin zaten eve 1500 tl lik birnkatki yapiyordur.
Calisan bir kadin ise hem ayni hem de nakdi katki yapiyordur ev halkina. Kisacasi çevresindeki insanlarin hayatindaki ihtiyaclarini karsilamasina hem ev isi yaparak hem de direky finanse ederek katkida bulunuyordur. Hal böyleyken erkek kisisi ile kendisi arasindaki fark finans acisindan da kapanmaktadır. Kadin boylelikle kendini toplumsal rolunden daha izole hissetmektedir ve erkeginden kendisine saygi duymasini beklemektedir. Ama erkek hem disarida hem de iceride yorulan kadina sen zaten ne yapiyorsun ki gibi bir tavirla yaklasinca kadin da tavrini agirlastirabilmektedir.

aynı biz benim de kızım var 15 aylik ve ramazan başladı esim sigara içiyor tabi icemeyince akşama kadar herşeye söylenir oldu yemek beğenmez eleştiri falan bende dedimki: kimse kafana silah dayayıp seni zorla tutmuyor benim elinden gelen bu kapı orda yemeği begenmiyorsan buyur lokantaya istediğini ye ramazan boyunca benimle mecburiyet dışında konuşma dedim su an konuşmuyoruz ve çoook rahat kafam valla sende oyle yap cocuk zaten kafa bırakmıyor birde bu huysuz adamlar nedir çektiğimiz ya iyiki çalışıyorlar biz evde defa sürüyoruz cnm ne demek bosveeerrr konuşma susmak en guzeliiiii

ay ne güzel sevap kazanmıştır o bütüüüün gün oruç tutmuş bak

benim esimde 2.gun iftarda vidi vidi etti sinir oldum.corba yapayimmi dedim evin hanimi sensin dedi bende tarhana yaptim neden domates corbasi yapmadin diyo..bezelye yemegi vardi yanina da makarna yapayim dedim.zaten hep yag yapacak seyler yediriyosun ben sevmiyorum makarna yapma istemiyom diye sinirleniyor.bende makarnaya gelincemi kilo aliyorsun herseyi yiyorsun dedim ekmekte yeme o zaman dedim.neyse makarna suyunu kapattim.gittim kavurma vardi biraz onu biberli soganli domatesli kavurdum.hadi dedim ilk gunler stresli adam oruclu diye bisey demedimki benim esim yemek konusunda cok karismaz ne yapsam yerdi.oructan heralde..

ya açken herkes sinirli oluyor. Bende dahil. Tabi oruncun anlamı bu değil ama insanın kan şekeri düşüyor sanırım. Biraz hoş görü.. Tabi o kabalık etmiş ama siz gerçekten iftarın ilk günü biraz daha özenli bir sofra kurabilirdiniz.

Ben de eşime saat kurma ben seni kaldıracağım dediğim halde uyuyakaldım Adam sahursuz tutacak orucunu
Minicik bebek var uyanıp duruyorum geceleri.neyime güvenip saat kurma dediysem suratı asık ama ters bişey de söylemedi. Offf ya

Bence üslubu dışında haklı olan eşin kusura bakma
Ne kadar aktif olursa olsun bir çocukla hersey yapılır nitekim ben iki bebekle tek başıma herseye yettim onların kahvaltısı ara öğünu evin yemeği çamaşır bulaşık yatak yorgan
Rica ederim tüm günü evde ne yaparak geçiriyorsunuz ?
Guzel bir planla hem kendinize hem evinize yetebilirsiniz
Çocuğum var diye bir bahane adamakilli bir sofra kuramamak için geçerli bir mazeret değildir
Eşinizin aşırı tepkisinin nedeni sizin bu konudaki genel rahatlığıniza oruç oruç tahammül edememe halidir
Normalde her işinizi olmasi gerektiği gibi yapsaydiniz onda da bu hususta tepki gelişmezdi bence kendinizi geliştirin

Bu erkekler evlenince kendi kendilerine evde bi hukumdarlik kurup basina geciyorlar. Analarina kedi karilarina aslan oluyorlar. Yemesin canina minnet onun nazini mi cekecen seni dusunmeyeni sen hic dusunme.

Açlık hem midesine hem beynine vurmuş neyepsa hoşgör ama onun bu yaptığıyla oruç kabul olurmu Allah bilir...
Oruç ile sadece midemizi nefsimizi terbiye etmiyoruz , dilimizi kötü sözlerden gözlerimizi harama bakmaktan vs bu liste uzar gider eşiniz böyle yaparak daha ilk günden boşuna aç kalmış sanki...
Bi daha seferede beğenmezse dışardan söyletin ona yemeği. Hem eşiniz lokantaya gitmemiş olur hem sizinde yemek telaşınız olmaz birlikte yersiniz ... Güzellikle halledin bu işi zira adam herzaman böyle huysuz değilmiş anlayış gösterin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…