iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

bende size yaptığım yorumları gözünüzle okumanızı öneririm..
aynı pencereden baktığımızı bile anlayamayacak kadar nerenizle okuduysanız artık..

eşiniz haksız. uslübu çok yanlış . ama ben size nacizane bir şey söyliycem . iftar ziyafete dönüşmemeli kabul ama insanlar uzun süre aç kalıyor . 3 çeşitle dengeli bir sofra lazım bence . mesela güzel bir salata , et yemeği ve sebze yemeği şeklinde yapın.

O değilde 2 saatte köfteyi yoguramıyormusunuz yarım saatlık ıs yahu

Ya bende bunu dicektim , baktım önce birileri demiş mi diye
2 saat öncesinden köfte yogurup patatesle falan atıvereydin ya fırına güzel kardeşim. Ya da kızartıp yanına aperatif bişiler falan.
Şimdi daha ilk günler, eşiniz yemek tarzı bişiler beklemiş olabilir karşısında.
Kıymalı yumurta olmamış bence. Nacizane fikrim :)
Sizde haklısınız tabi, eşinizin üslubu yanlış.

Eşim işten benden önce gelir, ben bu sene hamileliğimden ötürü maalesef oruç tutamıyorum. Bir gün önceden ertesi güne iftara ne yapacağıma karar veriyorum.
Benim eşim cok naiftir, yemek ayırmaz, cok sükür söylenmez ama sıcakta calısıyor, oruçlu diye çeşit çeşit yemeğimi hazırlıyorum. Aynı şekilde sahurda hafif yer, kalkıp hazırlıyorum, ona eşlik etmemi ister.

Sizin için üzüldüm ama yeni evli değilsiniz, kabullenmeniz lazım veya da eşinizin huyunun değişmesi lazım. Kendinizi programlasanız, ne yemek yapacağınıza karar verip, ben bunları hazırladım, senin başka bir isteğin var mı deseniz mesela?

Üzülme benim eşim de öyle, çok acıkınca bile normal zaman da deliriyor,her öğünde çorba, salata, pilav, ana yemek, turşu, cacık ya da ayran vsvs herşeyi ister,üstelik ben de çalışıyorum... ses etmiyorum sonra doyunca burnundan getiriyorum.
Bazen eve gelir gelmez çok aç olduğunu anlarsam bir parça ekmek arası birşey atıyorum ağzına önce bunu ye diyorum, gülüyoruz geçiyorum haklısın diyor.
Fazla takma ama yaptığını zamanı gelince yüzüne vur tokken :)

Eşiniz baştan aşağı yanlış zaten.
Oruç felan hikaye normal zamanda da yaptığını söyledin bu davranışları.
Zaten onun oruç bilemem ama böyle yaparak masal olmuştur oruç demek aç susuz dolaşmak demek değil. Neyse...

Bunu düzgünce karşılıklı konuşup düzeltebilirsiniz. Mutlu , huzurlu bir şekilde ilerlemek için birbirinize uyum sağlamanız gerek.

Senin görevin yemek yapmak değil üstelik yaramaz bir çocuğun var zor olur.
Ama işte eş çalışınca ev görevi kadına kalıyor.

İftarda abartılı sofraları kurmak zaten saçmalık ne varsa Allah ne verdiyse yenecek şükredilecek,böyle kalp kırıp Agopun kazı gibi yeme hayalleri kuruluyorsa 17 saat aç kalmaktan öteye gitmez ki oruç

yemeği beğenmeyip kalkıp lokantada yiyen adama ben ertesi sofra kurmazdım şahsen.

sanki bi tek kendisi oruç tutuyor. ayrıca oruç tut kalp kır, ne anladım ben bundan. yemek yememek değil sadece olay, anlayamamış eşiniz.

Eşimle ikimiz de sigara kullanırken oruç tutuğumuzda, birbirimize bi parlamıştık ilk evlendiğimiz sene.
Sonra "Bana mı tutuyon la orucu?!" gibi bi şey söylemişti. Haklıydı, öfkemi "Açım-sigarasızım" bahanesi ardına saklayarak oruç tutmaya çalışmanın ne manası vardı ki? O zaman biraz daha farklı idrak etmiştim, iki dal zift için orucumun maneviyatını zedeliyordum öfkeyle insan kırıp.

Bu sebeple eşinizin "Açlık öfkesi"ni kesinlikle hafifletici sebep olarak görmüyorum bu olayda. Öfkelenecekse tutmasın, sana mı tutuyor? Allah'a ibadetini yapıyor. O halde yakışır yapsın, edebini takınsın ve orucun manasına uydursun.

İkinci olarak da kıymalı yumurtayı yemekten saymayan insanlar olmuş; karnını doyuran helalinden ne varsa, yemektir arkadaşım o. 5 çeşit 10 çeşit mi olması gerekiyor illa? Kaldı ki Ramazan ayı nefsin terbiye ayıdır, çeşit çeşit yemeklerle ziyan sofralar kurup full tatmin nedir allasen? Hem bu kadın aşçı mı? Yapmış işte çorbasını, yanına da yumurtasını yapmış o an öyle uygun görmüş, aç mı bırakmış evdekileri?

İlginçsiniz ya..
Tek makarna salata ile öğün geçiriyoruz biz yeri geliyor. Yetişemiyorum - yoruluyorum vb.
E çocuk da varmış bu kadıncağızın, belki yetişemedi ne var yani mecbur mu zilyon çeşitle sofra döşemeye, maksat açlığı gidermekse?
Üstelik kocası da "Tamam olur" diyor, soruyor, söylüyor adama ne pişireceğini.

Bassın gitsin lokantada yesin, utanmıyor mu eşine eziyet etmeye? Utanmıyor mu kalbini kırıp sofra başında akşamını zehir etmeye?

Sen haklısın canım, yerden göğe sen haklısın.

elleri kirilsin o adamin yemek yapmadi diye kadin dovulur mu ayip kadinlik goreviymismis sen adam ol once o kadinin yaptiklari yemegi yiyordur hala utanmadan bogazinda kalsin insallah

Kıymayı bulamayan var amaç zaten onları anlamak değil mi,ne demek yemekten saymamak,ne kadar ayıp,iftarda 1000 çeşit yemek meze vs yapmayı hiç doğru bulmuyorum kendi adıma,üstüne bir de kalp kırma...

Mayflover75 yok canim ya benim babamdada var seker oruc degilken acken iyice halsiz oluyor adam orucluyken daha bi sakin seker gibi oluyor bunca zaman ben yemek yuzunden anneme kizdigini hatirlamam bi corba bi bulgur pilavi bile yeter babama nimete laf edene cok kizar zaten.orucluyum diye havalara giriyor bizim adamlardan bazilari

Zıkkımın kökünü sıyırıp yesin
Sormasa karın daha neler dicek. Açıp camı bağırıcak herhalde.
Yetişin komşularrr karım tüm gün kıcının yayıp oturuyo bana yemek yapmıo diye

ev hanımısınız
iftara iki saat varken kıymalı yumurta pişirdiniz
bir de yanına çorba

bana çok enteresan geldı kusura bakmayın ama adam haklı iftarda bunu mu yiyecek
kıyamlı yumurta ile çorba ne alaka anlamadım ben.

ben çalışıyorum günde 3 saatım yolda gecıyor işe gıdıp gelırken,aksam 7 de evde oluyorum ve hergun yemegımı yaparım,
hatta ilk gun eşim tatlı sever dıye tatlıyı bıle yetıstırdım.

siz bana acayip geldınız kocanız doğru soylemıs,
kıymalı yumurta ve corba ıkılısını hıc duymadım
ve iftara iki saat kala yapılan kıymalı yumurta iftara kadar kokar ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…