iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Afferim sana senin çocuğuna kim bakıyo

Afferim sana senin çocuğuna kim bakıyo
çocugum yok ama gunde 12 saat calısıyorum
3 saat de yol
15 saat evde yokum
konu sahibi bütüüüüüüün gün evde
iftara iki saat kala yumurta yapılır mı allah aşkına ya
haftasonundan düşünürsün
dolaba birseyler koyarsın
köfte alırsın tavuk alırsın , ben bazen işten eve gidip iftarı yapıp , iftardan snr bile ertesı gunun yemegını hazırlıyorum
otururken salonda barbunya ayıklıyorum , bezelye ayıklıyorum.
boş zamanlarımda dolaba domates kooyuyorum , soğan rendeleyıp koyuyorum düdüklüde barbunya fasulye 10 dakıkada pişiyor

yumurta iftarda yenmez
adam evinde normal bir sofra istemiş haksız mi sizce
ben kahvaltıda bile yumurtayı eşim masaya oturunca koyarım onune sıcak olsun dıye

adam oruclu ve iki saat kala kıymalı yumurta şaka gbi

YETER die bi dizi var bilio musun onu anımsattı bana eşin ne karısır ekmeği nerdde keseceğime ya ona ne beğenmioosa alsınn tozu cende yapamaz bi çocuga bakmak kolay mı bütün gün ...saygısızlık etmişde sn dırdırcı bi kadınmısın acaba bide raamzanda insan cesit görmek istio aç olunca ama bırakıp lokantaya gtmesi en son ypılacak şey

ben bir konuda fikrimi yazmak istiyorum . evet ramazan nefsi köreltme , aç olan insanı anlama ayı . yalnız yaz ayındayız ve uzun süren bir oruç süresi var . evet yeri geliyor öğünde tek çeşit yiyoruz ama akşam yemeği eksik kalan kısmı tamamlayabiliyoruz . benim takıldığım sağlık açısından mesela 3 çeşit yapın tıka basa yencek miktarda değil az az ama insanın eksik kalan demiri , vitamini , kalsiyumu kapsasın. 3 çeşit de çok değil hem . ziyafet gibi olmasına ben de karşıyım ama imkan varken sağlığı bozmak da yanlış . tek karbonhidrat ya da tek protein insanı ertesi gün halsiz bırakır . iftarda o yüzden az da olsa bir salata olması gerek bence . bir sebze yemeği sizi yormaz . taze fasülyeyi yapma kısmı kolaydır .pişerken zaten çocuk sizi zorlamaz . illa ki uyur o çocuk gün içinde . daha çok küçük. azcık programlı olun halledersiniz siz :) . eşinizin tavrı öncesinde de yazmıştım çok ama çok yanlış. bence çocuk uyurken siz buzluğa biraz stok yapın :)

sonunda mantıklı bir yorum gelmiş

tatilden gelmişler izin kullanmıslar evde bişi yokmuş 2 yasındaki çocuk var bide bende normalde ev hanımlarına nasıl yapamıonuz derim ama izinden dönmüşler ve cocuk varsa iş başka büyük konuşamam ayrıca bende calısıyorum 10-10,5 saat dışardayım bende akşamdan da olsa ayarlıorum btn gün düşünüp planlayıp eve gelince uyguluyorum

Sinirine hakim olamayacaksa tutmasin oruc falan.

Gecen sene ramazanda esim isten gelecek cocukla ilgilenecek. Bende o sirada yemegi hazirlicam diye plan yapiyordum. Adam eve geldi. Hos bes etmeden ben yatiyorum. Cok yorgunum. Cocugu odaya gonderme. Iftara bes dk kala kaldir dedi.
Bi okuz de benimkiydi yani.
Bu see ise Ramazanin ilk gunu esim eve 6 da geldi. Birlikte ciktik alisveris yaptik 7 bucukta geldik. Ben yemegi hazirlarken o aldiklarimizi yerlestirdi. Sonra o salata yaparken ben kizimizi doyurdum. Ikimizinde cani cikti.
Ustelik esimin cok yorucu bi isi var. Ama ayni derecede bende evde yoruluyorum.

O okuz adamdan bu adama donmesi cok kolay olmadi tabi. Taviz vermeyin. Az yesinde kendine usak tutsun. Kitir ekmekmis. Malum olacak sanki sana.

Zaten ilk yorumuna ev hanımısınız diye baslamandan belliydi bu vurguyu yapacağın, neyse, ama bu kadının bir de çocuğu var benim oğlum da çok aktif o yüzden anlayabiliyorum, dün 2 saat dışarı çıkalım dedik annemle ben zor başettik,Allah inşallah sana köşe minderi gibi bir evlat nasip.eder

Bir diğer konu konu sahibi eşine Kıymalı yumurta yapacağını zaten söylemiş ve adam uyar demiş eve gelince sanki hiç duymamış gibi kadınlığına kadar laf etmesinin neresi doğru,oruç ruhu bu mu?

Herkes aynı şartlarda iftar yapmıyo 12 ay oruç gibi yaşayanlar var,bulamayan alamayan var

bana en enteresanı iki saat kala yapılan yumurta geldi
iki saate o yumurta ne olur yahu

kolay olmadı kısmına katılıorum eşimde yardım eder vs. ve işide yorucu oamasada mesai saatleri çok bazende sırf evde belli olmuo yani 6 aylık evliyiz ama baya yol aldık taviz vermeyince oluo yani

çocugun ne kadar zor oldugunu cevremden arkadaslarımdan bılıyorum
konu sahıbıne eşi yardım etmek ıstıyor
sen git otur dıyor
adam da bırseyler yapacakmıs , konu sahıbı zaten baska bırsey yapamıyor kocasına neden sen gıt otur dıyor ki
yapsınlar işte beraber
hem açık olun ltf ya, çorba ve kıymalı yumurta ikisilini hiç bir arada yedınız mi?

oruç ruhu bu değil ne olsa yenilir ama ,ben en cok dediğim gbi çorva ve yumurta ikilisine takıldım

ben de butun gun oruclu oldugum için evimde güzel bir sofra kurmak ya da görmek isterim.

herkes aynı sertlarda yapmıyor evet ama konu sahıbı bulamayan alamayanlardan değil

bu da benım fikrim

çocukları hemen kucağa almak da yanlış bu da başka bir konu . ama günümüzde gördüğüm çocukları kucağına bağımlı anneler . siz eğer gerekli değilse hemen kucağa almayın . ilk 1 yaş için bile bu önerilirken sizin ki gayet bunu anlayabilir :) o sizi yönetmesin siz onu yönetin biraz :) ağladığında onunla ilgilenin dikkatini dağıtın . ama kucağa alıp kendinizi sınırlamayın . bu konuda çocuk gelişim kitapları var . ya da bir pedagogla görüşebilirsiniz .

Günde 25 saat çalışıp evde 2 çocuk bakıp herseyi yapan fevkaladenin fevkindeki kadınlara da alkış gelsin :))

Yahu Batman'da 5 çocuğu peşinde ördek gibi gezdiren kadınlar gördüm ama ben bir taneye güç yetiremiyorum belki bebeği uyumuyo belki sürekli ilgi istiyo panik atağı varmışzaten kişinin,üstelik tatil dönüşü adam akıllı iftariyelik de alınmamış

Ayy övünmeye yer arıyorsunuz hee en bi mükemmel sizsiniz tamam

ORUÇ BAŞINA VURMUS NET.oruc ınsanın ıradesı ıle ımtahınıdır.kalp kırdıktan sonra ne anlamı var kı.
sonuçta tatlılıkla dese ıstese yapmasanız anlarım.İşte arası sızı hayatım çoık açım degısık salatalar mezeşer yap dese ya da alsa...

niyeki niye olmasin..kime gore neye gore dogru degil.. maksat karin doyurmak olduktan sonra kavgaya ne gerek var..akilli olan adam o yemegi yer sonra hayatim ellerine saglik ama bidahaki sefere bunu yemiyelim der gonlunu hos eder..bak o hanimda ertesi gun daha bi askla baska yemekler yapar.Allah askina hergun ne yapcam derdi biz kadinlarin hergun standart stresimiz zaten.lokantaya gidince eslerimiz ne yiyelim diye oyle bakmiyorlarmi bes dakka dusunuyorlar..kiymali yumurta ve corba yesin olur mu olmez.hele yemek yaparken ayagina dolanip aglayan bi bebegin varsa birde normal zamanda ogle yemegimi zaman bulamamaktan ikindi anca yiyobiliyorsam etmesin aksama zar zor yaptigim yemege laf..
siz gibi mukemmel kadin olma cabalariniz yuzunden bizden hep kusursuz olmayi bekliyen eslerimiz oluyor..sonra soyleniyorlar aa bak eceezgi hanim calisiyorda o kadar birde cesit cesit yemekler hazirliyormus esi oyle diyor kiyaslamalari.. sen evde kiymali yumurtayi yemek saniyon diyen adamlar cikiyor ortaya..hadi ordan..

Bu sekilde fikrini söylemende hiçbir sıkıntı yok ama kabul et ki ilk yorumun ev hanımısin ne yaptın aksama kadar seklindeydi

Normalde yaz bıle olsa çorba ,salata zeytın,pastırma,pıde,etlı bı yemek,sebze,gullac bunlar yapılır da guzelıkle dese karıcıgım bana boyle bır sofra hazırla dese yapsama o zaman tamam.Ama adam normalde yemıyormus sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…