- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.690
- 398
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
2 saat once kiymali yumurtada yapilmazki :)
esin gelmedi mi daha eve
ev hanımısınız
iftara iki saat varken kıymalı yumurta pişirdiniz
bir de yanına çorba
bana çok enteresan geldı kusura bakmayın ama adam haklı iftarda bunu mu yiyecek
kıyamlı yumurta ile çorba ne alaka anlamadım ben.
ben çalışıyorum günde 3 saatım yolda gecıyor işe gıdıp gelırken,aksam 7 de evde oluyorum ve hergun yemegımı yaparım,
hatta ilk gun eşim tatlı sever dıye tatlıyı bıle yetıstırdım.
siz bana acayip geldınız kocanız doğru soylemıs,
kıymalı yumurta ve corba ıkılısını hıc duymadım
ve iftara iki saat kala yapılan kıymalı yumurta iftara kadar kokar ayrıca
çocugum yok ama gunde 12 saat calısıyorumAfferim sana senin çocuğuna kim bakıyo
merhaba hanımlar çok canım sıkkın kendimi özet geçeyim 5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var çalışmıyorum..daha ramazanın 2.günü kavga ettik eşimle.gündüz eşim mesaj atmış şunu şunu alcam başka bişey eksikmi die bende süt,şu bu yazdım alırmısın die. bu arada izinden yeni döndük 2 gün oldu ramazan alışverişi yapmaya pek fırsat olmadı birgün önceden bende bişeler almıştım parça parça aldık eksikleri bu zaman zarfında.neyse eşim gelmeden bişeler hazırladım çorba yaptım fakat evde sebze yok eşimde sevmez pek.bari etli bişey olsun dedim kıyma istedim köfte yaparım belki diye ama eşimin iki üç çeşit yemeği birarada yediğini pek görmedim birini yerse öbürünü çok az er yada yemez sadece sevdiği şeyi yer..bu arada mutfakta çok titizdir.".tezgahta ekmek kesme ,"ekmeği masaya değil tabağa koy ,"uyarır beni.düşeni almaz ufak bir toz görse söylenirde söylenir..herneyse iftara iki saat vardı acaba kıymalı yumurta mı yapsam çorbanın yanına sever die düşündüm sordumda kendisine" uyar" dedi..baktım köfte yetişmicek yetişse çorba kalıcak zaten pek bişey yemiyor ağır geliyor die düşünüp tam yapacakken eşim girdi mutfaga bir telaş elindeki poşetleri aldım vay çok yoruldum,of pof mırıldanarak bişiler hazırlıyor domates,turşu vss aparatif napıyorsun sen otur ben yaparım dedim.."ne istiyorsun ne hazırlayım falan dedim başka" yok daha yemek yapmamışım,hep böyle yapıyormuşum bu arada kıymalı yumurtayı pişiriyordum daha iftara (2 saat var dikkat...)"soğumasın diye yeni başladım" dedim..2 saat var daha dedim.başladı söylenmeye canı çıkmış alışveriş yapmış,8 saat mesai yapmış halbuki ben demedim asla git diye herşeyden gocunur oldu alışverişi de benim yapmamı istiyor çocuk olduğu halde bırakıp gidiyorum almaya bazen çocukla gidiyorum söylenmesin diye.yinede yaranamıyorum..ne biçim sofraymış,kıymalı yumurtamı yicekmiş,çorbanın yanına kıtır ekmek yokmuş,evlendiğimizde beri 2 kere yapmışım vss..hep kendi yiyebileceğim yemekleri yapıyormuşum(ramazan dışında ne yapsam yer söylenmez)fırsat vermedinki hazırlamama dedim başıma geldi dikildi ,be senin aklını okuyamamki dedim, sölesen yaparım diyorum "sölememki gerekir o an canının ne istediğini nerden bileyim diyorum vs vs.hadi oruçtur sinirlidir alttan alayım dedim sustum sustum bu hala tahrik ediyor nasıl kadınmışım akşama kadar ne yapıyormuşum,bütün gün bunla uğraşmalıymışım benim en sinir olduğum en zoruma giden laftır bu.patladım"burası lokanta değil dedim emek verdim yaptım dedim.bunu bulamayan var ,nankörsün dedim..zaten çok aktif ,huysuz bir oğlum var tüm gün canımı çıkarıyor o bile tek başına beni yormaya yetiyor..sinirlendim ağladım bağırdım zaten yeni iyileşiyordum..panikataklı bir bireyim malesef aşırı yorgunluk ve uykusuzluk mahvediyor beni ev işlerini aksatıyorum bazen oğlum aşırı yaramaz, eşim hiç yardımcı olmaz olursada demediğini bırakmaz hep başıma kakar, saolsun hiç anlayış göstermez..beni asıl yaralayan seni bi doktora götürelim gibisinden konuştu..asıl bomba ise "ben gider ozaman lokantada yerim dedi kalktı gitti.kısacası sofrayı beğenmedi eşim bir kaşık bile almadı çok zoruma gitti.sizce bu katlanılabilir bişeymi ,saygısızlık değilmi,kendimi çok değersiz hissediyorum..eşimin sürekli beni eleştirmesinden çok yoruldum..nankörlükten,kıymetbilmezlikten bıktım..çok zoruma gidior..hatalı kim şaşırdım kaldım..uzun oldu kusra bakmayın..
sonunda mantıklı bir yorum gelmişBence üslubu dışında haklı olan eşin kusura bakma
Ne kadar aktif olursa olsun bir çocukla hersey yapılır nitekim ben iki bebekle tek başıma herseye yettim onların kahvaltısı ara öğünu evin yemeği çamaşır bulaşık yatak yorgan
Rica ederim tüm günü evde ne yaparak geçiriyorsunuz ?
Guzel bir planla hem kendinize hem evinize yetebilirsiniz
Çocuğum var diye bir bahane adamakilli bir sofra kuramamak için geçerli bir mazeret değildir
Eşinizin aşırı tepkisinin nedeni sizin bu konudaki genel rahatlığıniza oruç oruç tahammül edememe halidir
Normalde her işinizi olmasi gerektiği gibi yapsaydiniz onda da bu hususta tepki gelişmezdi bence kendinizi geliştirin
çocugum yok ama gunde 12 saat calısıyorum
3 saat de yol
15 saat evde yokum
konu sahibi bütüüüüüüün gün evde
iftara iki saat kala yumurta yapılır mı allah aşkına ya
haftasonundan düşünürsün
dolaba birseyler koyarsın
köfte alırsın tavuk alırsın , ben bazen işten eve gidip iftarı yapıp , iftardan snr bile ertesı gunun yemegını hazırlıyorum
otururken salonda barbunya ayıklıyorum , bezelye ayıklıyorum.
boş zamanlarımda dolaba domates kooyuyorum , soğan rendeleyıp koyuyorum düdüklüde barbunya fasulye 10 dakıkada pişiyor
yumurta iftarda yenmez
adam evinde normal bir sofra istemiş haksız mi sizce
ben kahvaltıda bile yumurtayı eşim masaya oturunca koyarım onune sıcak olsun dıye
adam oruclu ve iki saat kala kıymalı yumurta şaka gbi
ay mis gibi yemek ya ikisine de bayılırım lokantada bile bulamaz bence o kıymalı yumurtanın lezzetini. oruç vefadır,kıymet bilmektir. şükretmektir.çorbam hazırdı ezogelin yapmıştım yanınada kıymalı y.yapacakken başladı söylenmeye.
çocugum yok ama gunde 12 saat calısıyorum
3 saat de yol
15 saat evde yokum
konu sahibi bütüüüüüüün gün evde
iftara iki saat kala yumurta yapılır mı allah aşkına ya
haftasonundan düşünürsün
dolaba birseyler koyarsın
köfte alırsın tavuk alırsın , ben bazen işten eve gidip iftarı yapıp , iftardan snr bile ertesı gunun yemegını hazırlıyorum
otururken salonda barbunya ayıklıyorum , bezelye ayıklıyorum.
boş zamanlarımda dolaba domates kooyuyorum , soğan rendeleyıp koyuyorum düdüklüde barbunya fasulye 10 dakıkada pişiyor
yumurta iftarda yenmez
adam evinde normal bir sofra istemiş haksız mi sizce
ben kahvaltıda bile yumurtayı eşim masaya oturunca koyarım onune sıcak olsun dıye
adam oruclu ve iki saat kala kıymalı yumurta şaka gbi
bana en enteresanı iki saat kala yapılan yumurta gelditatilden gelmişler izin kullanmıslar evde bişi yokmuş 2 yasındaki çocuk var bide bende normalde ev hanımlarına nasıl yapamıonuz derim ama izinden dönmüşler ve cocuk varsa iş başka büyük konuşamam ayrıca bende calısıyorum 10-10,5 saat dışardayım bende akşamdan da olsa ayarlıorum btn gün düşünüp planlayıp eve gelince uyguluyorum
Sinirine hakim olamayacaksa tutmasin oruc falan.
Gecen sene ramazanda esim isten gelecek cocukla ilgilenecek. Bende o sirada yemegi hazirlicam diye plan yapiyordum. Adam eve geldi. Hos bes etmeden ben yatiyorum. Cok yorgunum. Cocugu odaya gonderme. Iftara bes dk kala kaldir dedi.
Bi okuz de benimkiydi yani.
Bu see ise Ramazanin ilk gunu esim eve 6 da geldi. Birlikte ciktik alisveris yaptik 7 bucukta geldik. Ben yemegi hazirlarken o aldiklarimizi yerlestirdi. Sonra o salata yaparken ben kizimizi doyurdum. Ikimizinde cani cikti.
Ustelik esimin cok yorucu bi isi var. Ama ayni derecede bende evde yoruluyorum.
O okuz adamdan bu adama donmesi cok kolay olmadi tabi. Taviz vermeyin. Az yesinde kendine usak tutsun. Kitir ekmekmis. Malum olacak sanki sana.
çocugun ne kadar zor oldugunu cevremden arkadaslarımdan bılıyorumZaten ilk yorumuna ev hanımısınız diye baslamandan belliydi bu vurguyu yapacağın, neyse, ama bu kadının bir de çocuğu var benim oğlum da çok aktif o yüzden anlayabiliyorum, dün 2 saat dışarı çıkalım dedik annemle ben zor başettik,Allah inşallah sana köşe minderi gibi bir evlat nasip.eder
Bir diğer konu konu sahibi eşine Kıymalı yumurta yapacağını zaten söylemiş ve adam uyar demiş eve gelince sanki hiç duymamış gibi kadınlığına kadar laf etmesinin neresi doğru,oruç ruhu bu mu?
Herkes aynı şartlarda iftar yapmıyo 12 ay oruç gibi yaşayanlar var,bulamayan alamayan var
ORUÇ BAŞINA VURMUS NET.oruc ınsanın ıradesı ıle ımtahınıdır.kalp kırdıktan sonra ne anlamı var kı.merhaba hanımlar çok canım sıkkın kendimi özet geçeyim 5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var çalışmıyorum..daha ramazanın 2.günü kavga ettik eşimle.gündüz eşim mesaj atmış şunu şunu alcam başka bişey eksikmi die bende süt,şu bu yazdım alırmısın die. bu arada izinden yeni döndük 2 gün oldu ramazan alışverişi yapmaya pek fırsat olmadı birgün önceden bende bişeler almıştım parça parça aldık eksikleri bu zaman zarfında.neyse eşim gelmeden bişeler hazırladım çorba yaptım fakat evde sebze yok eşimde sevmez pek.bari etli bişey olsun dedim kıyma istedim köfte yaparım belki diye ama eşimin iki üç çeşit yemeği birarada yediğini pek görmedim birini yerse öbürünü çok az er yada yemez sadece sevdiği şeyi yer..bu arada mutfakta çok titizdir.".tezgahta ekmek kesme ,"ekmeği masaya değil tabağa koy ,"uyarır beni.düşeni almaz ufak bir toz görse söylenirde söylenir..herneyse iftara iki saat vardı acaba kıymalı yumurta mı yapsam çorbanın yanına sever die düşündüm sordumda kendisine" uyar" dedi..baktım köfte yetişmicek yetişse çorba kalıcak zaten pek bişey yemiyor ağır geliyor die düşünüp tam yapacakken eşim girdi mutfaga bir telaş elindeki poşetleri aldım vay çok yoruldum,of pof mırıldanarak bişiler hazırlıyor domates,turşu vss aparatif napıyorsun sen otur ben yaparım dedim.."ne istiyorsun ne hazırlayım falan dedim başka" yok daha yemek yapmamışım,hep böyle yapıyormuşum bu arada kıymalı yumurtayı pişiriyordum daha iftara (2 saat var dikkat...)"soğumasın diye yeni başladım" dedim..2 saat var daha dedim.başladı söylenmeye canı çıkmış alışveriş yapmış,8 saat mesai yapmış halbuki ben demedim asla git diye herşeyden gocunur oldu alışverişi de benim yapmamı istiyor çocuk olduğu halde bırakıp gidiyorum almaya bazen çocukla gidiyorum söylenmesin diye.yinede yaranamıyorum..ne biçim sofraymış,kıymalı yumurtamı yicekmiş,çorbanın yanına kıtır ekmek yokmuş,evlendiğimizde beri 2 kere yapmışım vss..hep kendi yiyebileceğim yemekleri yapıyormuşum(ramazan dışında ne yapsam yer söylenmez)fırsat vermedinki hazırlamama dedim başıma geldi dikildi ,be senin aklını okuyamamki dedim, sölesen yaparım diyorum "sölememki gerekir o an canının ne istediğini nerden bileyim diyorum vs vs.hadi oruçtur sinirlidir alttan alayım dedim sustum sustum bu hala tahrik ediyor nasıl kadınmışım akşama kadar ne yapıyormuşum,bütün gün bunla uğraşmalıymışım benim en sinir olduğum en zoruma giden laftır bu.patladım"burası lokanta değil dedim emek verdim yaptım dedim.bunu bulamayan var ,nankörsün dedim..zaten çok aktif ,huysuz bir oğlum var tüm gün canımı çıkarıyor o bile tek başına beni yormaya yetiyor..sinirlendim ağladım bağırdım zaten yeni iyileşiyordum..panikataklı bir bireyim malesef aşırı yorgunluk ve uykusuzluk mahvediyor beni ev işlerini aksatıyorum bazen oğlum aşırı yaramaz, eşim hiç yardımcı olmaz olursada demediğini bırakmaz hep başıma kakar, saolsun hiç anlayış göstermez..beni asıl yaralayan seni bi doktora götürelim gibisinden konuştu..asıl bomba ise "ben gider ozaman lokantada yerim dedi kalktı gitti.kısacası sofrayı beğenmedi eşim bir kaşık bile almadı çok zoruma gitti.sizce bu katlanılabilir bişeymi ,saygısızlık değilmi,kendimi çok değersiz hissediyorum..eşimin sürekli beni eleştirmesinden çok yoruldum..nankörlükten,kıymetbilmezlikten bıktım..çok zoruma gidior..hatalı kim şaşırdım kaldım..uzun oldu kusra bakmayın..
niyeki niye olmasin..kime gore neye gore dogru degil.. maksat karin doyurmak olduktan sonra kavgaya ne gerek var..akilli olan adam o yemegi yer sonra hayatim ellerine saglik ama bidahaki sefere bunu yemiyelim der gonlunu hos eder..bak o hanimda ertesi gun daha bi askla baska yemekler yapar.Allah askina hergun ne yapcam derdi biz kadinlarin hergun standart stresimiz zaten.lokantaya gidince eslerimiz ne yiyelim diye oyle bakmiyorlarmi bes dakka dusunuyorlar..kiymali yumurta ve corba yesin olur mu olmez.hele yemek yaparken ayagina dolanip aglayan bi bebegin varsa birde normal zamanda ogle yemegimi zaman bulamamaktan ikindi anca yiyobiliyorsam etmesin aksama zar zor yaptigim yemege laf..ev hanımısınız
iftara iki saat varken kıymalı yumurta pişirdiniz
bir de yanına çorba
bana çok enteresan geldı kusura bakmayın ama adam haklı iftarda bunu mu yiyecek
kıyamlı yumurta ile çorba ne alaka anlamadım ben.
ben çalışıyorum günde 3 saatım yolda gecıyor işe gıdıp gelırken,aksam 7 de evde oluyorum ve hergun yemegımı yaparım,
hatta ilk gun eşim tatlı sever dıye tatlıyı bıle yetıstırdım.
siz bana acayip geldınız kocanız doğru soylemıs,
kıymalı yumurta ve corba ıkılısını hıc duymadım
ve iftara iki saat kala yapılan kıymalı yumurta iftara kadar kokar ayrıca
çocugun ne kadar zor oldugunu cevremden arkadaslarımdan bılıyorum
konu sahıbıne eşi yardım etmek ıstıyor
sen git otur dıyor
adam da bırseyler yapacakmıs , konu sahıbı zaten baska bırsey yapamıyor kocasına neden sen gıt otur dıyor ki
yapsınlar işte beraber
hem açık olun ltf ya, çorba ve kıymalı yumurta ikisilini hiç bir arada yedınız mi?
oruç ruhu bu değil ne olsa yenilir ama ,ben en cok dediğim gbi çorva ve yumurta ikilisine takıldım
ben de butun gun oruclu oldugum için evimde güzel bir sofra kurmak ya da görmek isterim.
herkes aynı sertlarda yapmıyor evet ama konu sahıbı bulamayan alamayanlardan değil
bu da benım fikrim
Normalde yaz bıle olsa çorba ,salata zeytın,pastırma,pıde,etlı bı yemek,sebze,gullac bunlar yapılır da guzelıkle dese karıcıgım bana boyle bır sofra hazırla dese yapsama o zaman tamam.Ama adam normalde yemıyormus sanırımAma cidden Kıymalı yumurta mi yapılır iftara tuhaf geldi. Kaç yıllık karı kocasiniz, Iftarda neyi yiyip neyi yemeyecegini bilmiyor musunuz? Sonuçta adam ilk defa oruç tutmuyor.
Evet hakaretleri çok ayıp olmuş ama yumurta cidden çok tuhaf geldi bana. İnSan kahvaltıda ya da sahurda yumurta yer..
Bi de biraksaydiniz kendisine yapsaydi keşke. .
hem açık olun ltf ya, çorba ve kıymalı yumurta ikisilini hiç bir arada yedınız mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?