- 3 Nisan 2014
- 36.492
- 149.250
- 798
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Kocasına haklı demedim ki Hiç de haklı değil Ama çalışmayan da bir hanımsa kocasının da huyu buysa yemek yapabilmesi gerek bence Bir tane çocukla bir yemeğe bile yetişemedim demek garip değil mi
yaşamadığımız şeylerin zor olup olmadığını bilemeyiz ..
fikir yürütebiliriz belki ama bir çocukla yemek yetiştirememek garip mi değil mi çocuğunuz olana kadar bilemeyeceğiniz bir konu..
fikir yürütebiliriz belki ama bir çocukla yemek yetiştirememek garip mi değil mi çocuğunuz olana kadar bilemeyeceğiniz bir konu..
Annemlerde benzer muhabbetler olur hep. Kadina yuklenirler anlattigin gibi. Esine soyledigin lafda benim esimin lafidir, ben misafir gelecekse yemegemi? Diye sordugumda hayir canim burasi lokanta degil der hepmerhaba hanımlar çok canım sıkkın kendimi özet geçeyim 5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var çalışmıyorum..daha ramazanın 2.günü kavga ettik eşimle.gündüz eşim mesaj atmış şunu şunu alcam başka bişey eksikmi die bende süt,şu bu yazdım alırmısın die. bu arada izinden yeni döndük 2 gün oldu ramazan alışverişi yapmaya pek fırsat olmadı birgün önceden bende bişeler almıştım parça parça aldık eksikleri bu zaman zarfında.neyse eşim gelmeden bişeler hazırladım çorba yaptım fakat evde sebze yok eşimde sevmez pek.bari etli bişey olsun dedim kıyma istedim köfte yaparım belki diye ama eşimin iki üç çeşit yemeği birarada yediğini pek görmedim birini yerse öbürünü çok az er yada yemez sadece sevdiği şeyi yer..bu arada mutfakta çok titizdir.".tezgahta ekmek kesme ,"ekmeği masaya değil tabağa koy ,"uyarır beni.düşeni almaz ufak bir toz görse söylenirde söylenir..herneyse iftara iki saat vardı acaba kıymalı yumurta mı yapsam çorbanın yanına sever die düşündüm sordumda kendisine" uyar" dedi..baktım köfte yetişmicek yetişse çorba kalıcak zaten pek bişey yemiyor ağır geliyor die düşünüp tam yapacakken eşim girdi mutfaga bir telaş elindeki poşetleri aldım vay çok yoruldum,of pof mırıldanarak bişiler hazırlıyor domates,turşu vss aparatif napıyorsun sen otur ben yaparım dedim.."ne istiyorsun ne hazırlayım falan dedim başka" yok daha yemek yapmamışım,hep böyle yapıyormuşum bu arada kıymalı yumurtayı pişiriyordum daha iftara (2 saat var dikkat...)"soğumasın diye yeni başladım" dedim..2 saat var daha dedim.başladı söylenmeye canı çıkmış alışveriş yapmış,8 saat mesai yapmış halbuki ben demedim asla git diye herşeyden gocunur oldu alışverişi de benim yapmamı istiyor çocuk olduğu halde bırakıp gidiyorum almaya bazen çocukla gidiyorum söylenmesin diye.yinede yaranamıyorum..ne biçim sofraymış,kıymalı yumurtamı yicekmiş,çorbanın yanına kıtır ekmek yokmuş,evlendiğimizde beri 2 kere yapmışım vss..hep kendi yiyebileceğim yemekleri yapıyormuşum(ramazan dışında ne yapsam yer söylenmez)fırsat vermedinki hazırlamama dedim başıma geldi dikildi ,be senin aklını okuyamamki dedim, sölesen yaparım diyorum "sölememki gerekir o an canının ne istediğini nerden bileyim diyorum vs vs.hadi oruçtur sinirlidir alttan alayım dedim sustum sustum bu hala tahrik ediyor nasıl kadınmışım akşama kadar ne yapıyormuşum,bütün gün bunla uğraşmalıymışım benim en sinir olduğum en zoruma giden laftır bu.patladım"burası lokanta değil dedim emek verdim yaptım dedim.bunu bulamayan var ,nankörsün dedim..zaten çok aktif ,huysuz bir oğlum var tüm gün canımı çıkarıyor o bile tek başına beni yormaya yetiyor..sinirlendim ağladım bağırdım zaten yeni iyileşiyordum..panikataklı bir bireyim malesef aşırı yorgunluk ve uykusuzluk mahvediyor beni ev işlerini aksatıyorum bazen oğlum aşırı yaramaz, eşim hiç yardımcı olmaz olursada demediğini bırakmaz hep başıma kakar, saolsun hiç anlayış göstermez..beni asıl yaralayan seni bi doktora götürelim gibisinden konuştu..asıl bomba ise "ben gider ozaman lokantada yerim dedi kalktı gitti.kısacası sofrayı beğenmedi eşim bir kaşık bile almadı çok zoruma gitti.sizce bu katlanılabilir bişeymi ,saygısızlık değilmi,kendimi çok değersiz hissediyorum..eşimin sürekli beni eleştirmesinden çok yoruldum..nankörlükten,kıymetbilmezlikten bıktım..çok zoruma gidior..hatalı kim şaşırdım kaldım..uzun oldu kusra bakmayın..
Ac kalmanin adi oruc tutmak olmus.. Yazik.. Cok ayipladim esinizi. Heleki siz bir annesiniz. Ne bencilce bir hareket. Corba yapmissiniz. Kiymali yumurta da var. Ee yogurttur tursudur hurmadir tamam iste. Daha ne doymazliktir bu. Kusura bakmayin ama bu hayata erkekleri memnun etmeye gelmedik biz. Gercekten evlilik muessesini erkekleri memnun etme cemiyeti olarak algilayan kadinlar yuzunden bu haldeyiz diye dusunuyorum. Hic alttan almayin ozur dilesin bekleyin.
Aynen ben de soracaktim. Esime cok benzettim cunku, benimki de basak.
Kizlara tavsiye!! Basak koca almayin
Şekeri olan biri oruç tutmamali zaten.yani sağlığı tehlikede Üstelik te sınırlı olduğu için herkesi kırma potansiyeli varmış madem.niye tutuyor?Normal zamanda değil, ramazanda yapıyorsa tolere edilebilir.
Benim eşimin de şekeri var, geçen sene birbirimizi doğrayacaktık.
Teşekkür ederim canim destegin icin ama hakikaten bunu bircok kere gozlemledim. Kendilerini memnun edilmeye o kadar odaklamis ki erkekler, burası turkiye sen de turk erkeğiyle evlisin diyip bir de baska çiftlerden ornek gosterip hooopp bir anda hakli duruma geciveriyorlar. Ya da "ya x in kocası gibi olsaydim" diyip olumu gösterip sitmaya razi edilme durumu yasatiyorlar. Bize dusen bu turlu manipulasyonlara gelmeyip cinsiyetimizden once bir insan olduğumuzu kabul ettirebilmek. Iste o zaman bircok sorun cozulecektir.+1
Alkışlıyorum! Özellikle işaretlediğim yeri...
Ah bir anlasa hemcinslerimiz şunu, adamlar da düzeltecek kendilerini yavaş yavaş ama... Daha adamı haklı bulanlar var
Mutfaktan çıkarmakla hata etmişsin, eşim hem titiz hemde maharetli biridir, bir iş yaparken beğenmediyse ona veririm o yapar, buna yemekte dahil, biz iş bölümü yapmayı öğrendik böylece, birimiz süpürürse diğeri siler, biri yemek yaparsa diğeri salatayı yapar, böylece Ramazan da dahil birbirimize saracak vaktimiz olmaz, meşguliyet esnasında bir bakmışsın iftar saati gelmişBenimki de basak.
Yemek konusuna su sekilde cozum buldum ben.
Az yapiyorum ama farkli yapiyorum.
Mesela bir gun yedigini yarin yemiyor.
Damak zevkinide biliyorum artik
Her gune farkli yemek yapiyorum.
Tatlimiz her yemekten sonra oluyor. Ben yiyemesemde o yiyor.
Bi ara ufaktan bende boyle bir sey isitmistim tabi ayni anda mutfaga girdigimizde..
Oturup konustum elim ayagim dolasiyor sen mutfakta iken, rahat rahat is yapamiyorum demistim
Yok o oyle mi olcak yok bu boyle mi yapilir diye soylenirdi
Sanirim erkeklerin cogu soyleniyor
Cikardim onu mutfaktan artik kafam rahat
Konu sahibine gelince
Cidden cok buyuk ayip etmis
Bu durumu esinizle konusun
Bu sekilde davranan birine ben kirilirdim
Hevesimi kirardi
Bir sey yapasi gelmez insanin ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?