iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Kocasına haklı demedim ki Hiç de haklı değil Ama çalışmayan da bir hanımsa kocasının da huyu buysa yemek yapabilmesi gerek bence Bir tane çocukla bir yemeğe bile yetişemedim demek garip değil mi

yaşamadığımız şeylerin zor olup olmadığını bilemeyiz ..
fikir yürütebiliriz belki ama bir çocukla yemek yetiştirememek garip mi değil mi çocuğunuz olana kadar bilemeyeceğiniz bir konu..

fikir yürütebiliriz belki ama bir çocukla yemek yetiştirememek garip mi değil mi çocuğunuz olana kadar bilemeyeceğiniz bir konu..

Vallah ben de cocuktan önce bahane derdim. Ama bazen cok zorluyor cocuk. Hele emen bebek. Tek elle yemek yaptigim cok oldu. Ilk siralar pes pese yemek yaktim

Eşine söyle canım: oruç tutmak sadece yememek içmemek değildir, oruç tutmak ruhu bütün kötülüklerden arındırmaktır, oruç tutmak açların halinden anlamak, yiyeceksiz kalmanın ne demek olduğunu bilebilmektir.

aslında biz oruç tutarken yine açların halinden anlamıyoruz ki. Çünkü iftara ziyafet gibi sofra hazırlıyoruz, çeşit çeşit yemekler, tatlılar.. aç insanların böyle bi lüksü bile yokki, ne zaman karınları doyar bilmiyorlar. o kıymalı yumurtayı, o çorbayı bulamayan, bulunca sevinecek bir sürü insan var. o yemeği, o rızkı beğenmemek, oruca ve ramazana yapılmış büyük bi hakaret bence.

peygamber efendimizin bütün geceyi bir hurmayla geçirdiği olurmuş. açlıktan uyuyamadığı günler olmuş hatta.

şimdi bu adam senin kalbini böylesine kırdı, hem de eşinin, allahın emaneti denilen varlığın kalbini. orucunun kabul olduğunu mu düşünüyor acaba? yazık, boşuna aç kaldı akşama kadar.

lokanta meselesine ayrı bi uyuz oldum, sensiz boğazından nasıl geçebilmiş o yemekler? zıkkım yesin diyeceğim artık yani o kıymalı yumurtayı çorbayı beğenmediyse bile, insan der ''hadi bugün dışarda yiyelim yarın yemek yaparsın'' . alır karısını çocuğunu onlara da yemek yedirir. yuh yani boğazına dizilmemiş mi o yemekler, siz evdeyken? ne vicdan varmış eşinde de ramazan günü maşallah.

yerinde olsam yarın ona güzel iki üç çeşit yemek hazırlar masaya koyarım, ama dönüp yüzüne bakmam, bi şey söylese ya hiç cevap vermem ya da kısa kısa kestirir atarım, soğuk davranırım, anlasın hatasını. yemek yapmamın sebebi de yine ağzına laf vermemek için, ben haklıyken beni haksız duruma düşürmesin diye.

konuşmaya başladığımız zaman da hem bu orucun anlam ve önemini anlatırım, oruç tutup tutup kalp kırmanın ne denli saçma ve zıt olduğunu anlatırım, şükretmeyi anlatırım, hem de ''sen o gün lokantada biz olmadan yiyebildin, bizsiz boğazından geçti ya ben daha da bişey demiyorum'' der, gönlümü alana kadar, oğlumla beni bi gün dışarı çıkarıp yemek yedirene kadar tribime, laf sokmalarıma devam ederim.

Bütün gün boşuna aç ve susuz kalmış eşiniz. Bir insanın kalbini kırdıktan sonra yapılan ibadetin ne kadar anlamı olur onu ancak Allah bilir fakat yanlış yapmış eşiniz. .Üstelik te nankör davranmış allahın nimetine..

Evli değilim haliyle çocuğumda yok ama bu insanı anlamak için çocuk sahibi olmaya gerek yok ki!Kibar davranmışsınız siz!

Kadıncağız söylüyor aşırı hareketli bir çocuğu var, zaten psikolojik olarak yorgun ve alışverişe de çıkılmamış, üstelik eşinin fevrileşmesini gerektirecek bir durumda yok çünkü iftara 2 saat var!Kaç kez belirtmiş bunu, gelip ekmek arası hazırlaması nasıl tuhaf ve iğreti edici bir durumdur!?

Kıyma yumurtayı bırakın yumurtayı bulamayanlar var iftar sofrasında, belki o sofraya oturamayanlar bile! Tamamen şımarıklık eşinin yaptığı bir erkeğe yakışmayan tavır ve davranışlar.

Konuyu gözünüzle okumanızı öneririm!!

Oğlum doğdugu yil sürekli kucak istiyordu eşim 10 da geldiğinde bile yemek yapamadigim oluyordu. Kucaktan indiği anda Çiğlik atiyordu ağlamaktan mahvoluyordu. Öyle kucagimda tuvalete bile girmiştim. Kanguruya alip çok yemek yaptim valla. Ama bazen dediğim gibi hiçbirşey yapamadigim da oldu.
Eşim hic neden yok demezdi şükür o oğlumu tutarken bi çorba makarna yapardim yada çay ile tost yerdik.
Hatta bi kere eşim eve geldiğinde saat dokuz da falan
üstteki komsu karisini döverek sokağa cikarmisti sen kime artizleniyorsun neden yemek yapmadin sen ne işe yararsin diye karisini dövmüştü. Kocam indi asaği sen ne biçim herifsin utanmiyor musun diye bagirdi. Abi daha karım küçük kadinligi öğrenemedi öğretiyorum demişti edepsiz. Sonra eşim baya laf etti evlerine ciktilar. Ya beterin beteri var yani.

Annemlerde benzer muhabbetler olur hep. Kadina yuklenirler anlattigin gibi. Esine soyledigin lafda benim esimin lafidir, ben misafir gelecekse yemegemi? Diye sordugumda hayir canim burasi lokanta degil der hep Demem o ki iyi demissin. O hatasini anlar zaten. Kardesimi bile azarliyorum 'boyle tutacaksaniz tutmayin arkadas' oruc tutmak sadece yeme icme orucu tutmak degil, lafina sozune herseyine dikkat edeceksin.

Orucu sizin sevabınıza tutuyor sanki
Bu kadar üstüne gidilir mi bir insanın canım...?
İyi yapmış dışarıda yemekle bence. Siz onlara alınmayın hiç. Gerçekten yetemezsiniz. Bir şeyin ucundan tutmuyorsa, yetemediğiniz noktada çıksın dışarıda yesin madem böyle
Kadınlığınızı asla sorgulamayın. Hayat müşterek, bunu unutmayın. Hem yardıma yanaşmayıp hem de söyleniyorsa da, çırpınmayın. Hem çocuk, hem panik atak. Bir de mazaretiniz de varmış izinden yeni gelinmiş alışveriş eksikmiş falan... E insansınız siz de, yüklenmeyin kendinize, sakın eksik hissetmeyin..

Son düzenleme:
Ac kalmanin adi oruc tutmak olmus.. Yazik.. Cok ayipladim esinizi. Heleki siz bir annesiniz. Ne bencilce bir hareket. Corba yapmissiniz. Kiymali yumurta da var. Ee yogurttur tursudur hurmadir tamam iste. Daha ne doymazliktir bu. Kusura bakmayin ama bu hayata erkekleri memnun etmeye gelmedik biz. Gercekten evlilik muessesini erkekleri memnun etme cemiyeti olarak algilayan kadinlar yuzunden bu haldeyiz diye dusunuyorum. Hic alttan almayin ozur dilesin bekleyin.

Ya arkadaşlar ne var bunda eşine sormuş tamam demiş.. konı sahibi de eminim 2 saatte köfte yapabilir ama panik olmuş belli ki.. küçük çocuğu var ya iftar vakti çocuk durmazsa diye müsaitken yemeği hazırlamış. Eşinin oruç başına vurmuş. Uzatmayalım.. inanın biz eşimle en büyük kavgaları o oruçluyken iftardan saatler önce ettik. Bu konuyu okuyunca bende eşimi uyardım lütfen ramazanda kavga etmeyelim sinirlenince oruçlu olduğunu hatırla sus diye..

Acken sen sen degilsin deseydin yaaa esineee...ayip.etmisss alsindaa bu sekilde davranmasi yanlis..acken ne dedigini bilmemisaa...oruc demek.sadece yemek.yememek.degil her turlu.oructur..seni kirarak en.buyuk yanlisini yapmis zaten...sen yinede sakin.ol yaparsin yemes kendi bilir..hazirda bu var begenirse..

+1
Alkışlıyorum! Özellikle işaretlediğim yeri...
Ah bir anlasa hemcinslerimiz şunu, adamlar da düzeltecek kendilerini yavaş yavaş ama... Daha adamı haklı bulanlar var

Normal zamanda değil, ramazanda yapıyorsa tolere edilebilir.

Benim eşimin de şekeri var, geçen sene birbirimizi doğrayacaktık.

Aynen ben de soracaktim. Esime cok benzettim cunku, benimki de basak.
Kizlara tavsiye!! Basak koca almayin

Benimki de basak.
Yemek konusuna su sekilde cozum buldum ben.
Az yapiyorum ama farkli yapiyorum.
Mesela bir gun yedigini yarin yemiyor.
Damak zevkinide biliyorum artik
Her gune farkli yemek yapiyorum.
Tatlimiz her yemekten sonra oluyor. Ben yiyemesemde o yiyor.

Bi ara ufaktan bende boyle bir sey isitmistim tabi ayni anda mutfaga girdigimizde..
Oturup konustum elim ayagim dolasiyor sen mutfakta iken, rahat rahat is yapamiyorum demistim
Yok o oyle mi olcak yok bu boyle mi yapilir diye soylenirdi

Sanirim erkeklerin cogu soyleniyor

Cikardim onu mutfaktan artik kafam rahat

Konu sahibine gelince
Cidden cok buyuk ayip etmis
Bu durumu esinizle konusun
Bu sekilde davranan birine ben kirilirdim
Hevesimi kirardi
Bir sey yapasi gelmez insanin ya

Normal zamanda değil, ramazanda yapıyorsa tolere edilebilir.

Benim eşimin de şekeri var, geçen sene birbirimizi doğrayacaktık.
Şekeri olan biri oruç tutmamali zaten.yani sağlığı tehlikede Üstelik te sınırlı olduğu için herkesi kırma potansiyeli varmış madem.niye tutuyor?

+1
Alkışlıyorum! Özellikle işaretlediğim yeri...
Ah bir anlasa hemcinslerimiz şunu, adamlar da düzeltecek kendilerini yavaş yavaş ama... Daha adamı haklı bulanlar var
Teşekkür ederim canim destegin icin ama hakikaten bunu bircok kere gozlemledim. Kendilerini memnun edilmeye o kadar odaklamis ki erkekler, burası turkiye sen de turk erkeğiyle evlisin diyip bir de baska çiftlerden ornek gosterip hooopp bir anda hakli duruma geciveriyorlar. Ya da "ya x in kocası gibi olsaydim" diyip olumu gösterip sitmaya razi edilme durumu yasatiyorlar. Bize dusen bu turlu manipulasyonlara gelmeyip cinsiyetimizden once bir insan olduğumuzu kabul ettirebilmek. Iste o zaman bircok sorun cozulecektir.

Mutfaktan çıkarmakla hata etmişsin, eşim hem titiz hemde maharetli biridir, bir iş yaparken beğenmediyse ona veririm o yapar, buna yemekte dahil, biz iş bölümü yapmayı öğrendik böylece, birimiz süpürürse diğeri siler, biri yemek yaparsa diğeri salatayı yapar, böylece Ramazan da dahil birbirimize saracak vaktimiz olmaz, meşguliyet esnasında bir bakmışsın iftar saati gelmiş

çocuğunuz eğer durmuyosa çok kıpırdak ve huysuzsa tuvalete bile gidemiyosunuz emin olun.. çok bilirim oğlum kucağımda tuvalete girdiğimi.. üstelik bırakın yemek yapmayı iki lokma yiycek bi şey hazırlama fırsatım bile olmazdı yanımda bi kutu hurma 1.5 litre su akşamı çok ettim öyle eşim gelince ayaküstü bi şeyler hazırlar karnımı doyururdu sağolsun.. aahh ah yaşamayan bilmiyo böyle atıp tutuyo dediğiniz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…