- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Bende öyle düşündüm ama malzemesi yokmuş sanırım onu da atlamamak lazım.Evde birşey yoksa eşi de birgünlük idare edebilirdi.Tabi yapılmasını istediği birsey varsa 2 saatte kendisi de yardım ederek hazırlayabilirlerdi.İftara iki saat varmış ben iki satte 5 çeşit yemek çıkarırım.bide kıymalı yumurta yapmaya kalkmışın iki saat önceden.adam bi yönden haklı çenen çalışacağına elin çalışsa kendine laf söyletmezdin kavgada çıkmazdı.
Öyle söyleyen kocaya ben de şunun karısı gibi yollu olabilirdim diyceksin.. tövbe ya en nefret ettiğim şeylerden biri de bu muhabbetTeşekkür ederim canim destegin icin ama hakikaten bunu bircok kere gozlemledim. Kendilerini memnun edilmeye o kadar odaklamis ki erkekler, burası turkiye sen de turk erkeğiyle evlisin diyip bir de baska çiftlerden ornek gosterip hooopp bir anda hakli duruma geciveriyorlar. Ya da "ya x in kocası gibi olsaydim" diyip olumu gösterip sitmaya razi edilme durumu yasatiyorlar. Bize dusen bu turlu manipulasyonlara gelmeyip cinsiyetimizden once bir insan olduğumuzu kabul ettirebilmek. Iste o zaman bircok sorun cozulecektir.
Masallah mune ablacim :)Mutfaktan çıkarmakla hata etmişsin, eşim hem titiz hemde maharetli biridir, bir iş yaparken beğenmediyse ona veririm o yapar, buna yemekte dahil, biz iş bölümü yapmayı öğrendik böylece, birimiz süpürürse diğeri siler, biri yemek yaparsa diğeri salatayı yapar, böylece Ramazan da dahil birbirimize saracak vaktimiz olmaz, meşguliyet esnasında bir bakmışsın iftar saati gelmiş
Öyle haklısın kiTeşekkür ederim canim destegin icin ama hakikaten bunu bircok kere gozlemledim. Kendilerini memnun edilmeye o kadar odaklamis ki erkekler, burası turkiye sen de turk erkeğiyle evlisin diyip bir de baska çiftlerden ornek gosterip hooopp bir anda hakli duruma geciveriyorlar. Ya da "ya x in kocası gibi olsaydim" diyip olumu gösterip sitmaya razi edilme durumu yasatiyorlar. Bize dusen bu turlu manipulasyonlara gelmeyip cinsiyetimizden once bir insan olduğumuzu kabul ettirebilmek. Iste o zaman bircok sorun cozulecektir.
Şekeri olan biri oruç tutmamali zaten.yani sağlığı tehlikede Üstelik te sınırlı olduğu için herkesi kırma potansiyeli varmış madem.niye tutuyor?
Aman dikkat etsin.şeker hastaları düzgün beslenmeli.susuz kalmamalı vs..Allah hiçkimseye kaldıramayacağı ibadetle imtihan etmez.Aslında tutmuyor, geçen sene doktorumuz tavsiye etmişti oruç hücreleri yeniliyor diye. Denemek istedi. Ama benim lohusalığıma, onun hastalığına gelince katil oluyorduk.
Hayat müşterektir, erkek dışarda çalışıyorsa kadında ya dışarda çalışıp eşine yardım ediyor ya da evde koşuşturuyor, ele avuca gelmez bir çocukla iş yapmak kolay değil, aç kalınca kalp kırmakta mübah değil.
Neden alttan alan kadın olsun? Adam söylenip kadının elini ayağına dolandıracağına, alıp oğlunu oyalasaydı, kadında rahatça yemek yapardı. Ki kıymalı yumurta da mis gibi yemektir yanında ayranla gayette güzel giderdi.
Orucu sizin sevabınıza tutuyor sanki
Bu kadar üstüne gidilir mi bir insanın canım...?
İyi yapmış dışarıda yemekle bence. Siz onlara alınmayın hiç. Gerçekten yetemezsiniz. Bir şeyin ucundan tutmuyorsa, yetemediğiniz noktada çıksın dışarıda yesin madem böyle
Kadınlığınızı asla sorgulamayın. Hayat müşterek, bunu unutmayın. Hem yardıma yanaşmayıp hem de söyleniyorsa da, çırpınmayın. Hem çocuk, hem panik atak. Bir de mazaretiniz de varmış izinden yeni gelinmiş alışveriş eksikmiş falan... E insansınız siz de, yüklenmeyin kendinize, sakın eksik hissetmeyin..
Bizde de her daim tek çeşit yemek olur, buna Ramazan ayı da dahil, ki zaten belirtmiştim sadece çorbayla tıkanıyor insan, başka birşey görmüyor gözü, ben envai çeşit yemekle donatsam sofrayı asla yenmez, aksine israf olur.Yani acaba benim ailem mi anormal diye düşünmedim değil bazı yorumlardan sonra.Benim annem birkaç iftar yemeği dışında hiçbirine özenmez gayet normaldir bizim için babam akşama simit alır sadece diğer aylardan tek farkımız budur.Bir Allah'ın günü de babamın anneme ne bu yemek dediğini görmedim.Çoğu zaman tek çeşit yeriz zaten 3 kişiyiz,birkaç gün sonra ısıtır tekrar yeriz bilemiyorum bizimki yanlış herhalde.Millet yemek beğenmiyor amaç açların halinden anlamak mı akşam sofrasını kurmak mı anlamadım ki.
Ailen anormal degil canim. Birbirine saygili bireylerden olusan bir aile. Baban annenin kalbini bir yemekten dolayı kirmaktan imtina eden onun vazifesinin onu doyurmak olmadiginin bilincinde olan ve yemek yaptigi icin annene saygi duyan bir adam. Biz birbirine saygili olmayi kendini ezdirmek olarak goren bir toplum olduğumuz icin daha o bilinc düzeyine topyekun ulasamamis haldeyiz.Yani acaba benim ailem mi anormal diye düşünmedim değil bazı yorumlardan sonra.Benim annem birkaç iftar yemeği dışında hiçbirine özenmez gayet normaldir bizim için babam akşama simit alır sadece diğer aylardan tek farkımız budur.Bir Allah'ın günü de babamın anneme ne bu yemek dediğini görmedim.Çoğu zaman tek çeşit yeriz zaten 3 kişiyiz,birkaç gün sonra ısıtır tekrar yeriz bilemiyorum bizimki yanlış herhalde.Millet yemek beğenmiyor amaç açların halinden anlamak mı akşam sofrasını kurmak mı anlamadım ki.
Zoruna gitmesi normal elbette, ama ben böyle adama öyle umursamazlık yakışır demek istedim. Kadın yetişemediği noktada (ki burada yetişememe falan da söz konusu değil, kıymalı yumurta 20 dakikalık iş), alıp aileyi dışarı çıkarmayan adam, o akşam evde gölge etmesin, kalıp kafa şişirmesin daha iyi diyorum.. Konu sahibinin de onun ardından, kendi elleriyle hazırladığı mis gibi çorbayı ve kıymalı yumurtayı afiyetle yemesi lazımdı hiç içi sızlamadan benceyani bir de neden hala hazır değil diye laf etmesi var ki kahkaha atmama sebep oldu, çünkü iftara daha 2 saat varmış... e o zaman kıymalı yumurtayı çorbayı hemen hazır etsin masaya koysun, 2 saat sonra iftar vakti geldiğinde, buz gibi çorbayla yağları donmuş lezzeti gitmiş kıymalı yumurta yesin. ama yok o zaman da tam tersini söylerdi, neden ezandan hemen önce yapmıyorsun, hiçbişey bilmiyor musun vs vs... çıkıp dışarda tek başına zıkkımlanıp gelmesi burda benim zoruma gitti. nasıl boğazından geçmiş yahu? insan karısını çocuğunu da alır gider, onlara da yedirir kendisi ne yiyorsa. ya da ne bileyim siniri geçince gelirken onlara da paket yaptırır. vicdanı da eksik bu adamın. adam çoğu yönden eksik, iki gram aklı var hala karısına akıl vermeye çalışıyor, kalanı kendisine yetecekmiş gibi
Kız abla maksimum 26-30 yaş aradı kardeşi var mıydıMutfaktan çıkarmakla hata etmişsin, eşim hem titiz hemde maharetli biridir, bir iş yaparken beğenmediyse ona veririm o yapar, buna yemekte dahil, biz iş bölümü yapmayı öğrendik böylece, birimiz süpürürse diğeri siler, biri yemek yaparsa diğeri salatayı yapar, böylece Ramazan da dahil birbirimize saracak vaktimiz olmaz, meşguliyet esnasında bir bakmışsın iftar saati gelmiş
Aynı şeyleri okumadik sanırım. Şayet benim okuduğumda zaten kocasına soruyor ", kıymalı yumurta olur mu?" gibisinden??Konuyu öyle uzun uzadıya anlatmışsın ki evliliğinizden başlayacaksın sandım neyse..
Şimdi burası kadınların bulunduğu bi platform olduğu için dolayısıyla eşini topa tutmuşlar.
Kusura bakma ama ben eşini öyle aman aman hatalı bulmadım. Anladığım kadarıyla sen oruçlu değildin.
Bak bizim evde yemek saatler öncesinden pişer.
Sende gündüz çocugunu uyuttuğun bi vakit yapabilirdin neticede çalışmıyorsun.
Oruçlu insan biraz gergin sinirli olabiliyor.
Son ana bırakmak saçma olmuş üstelik huyunu bilmen lazım. Burda eşine saydırmak seni doldurmaktan başka bi işe yaramaz. Üslübu yanlış evet ama senin yaptığında pek doğru mu bilemedim. Herneyse...
Sana tavsiyem öğlen yemeğini hazır et
Mübarek aylarda ağzınızın tadı bozulmasın
Hayırlı ramazanlar
Zoruna gitmesi normal elbette, ama ben böyle adama öyle umursamazlık yakışır demek istedim. Kadın yetişemediği noktada (ki burada yetişememe falan da söz konusu değil, kıymalı yumurta 20 dakikalık iş), alıp aileyi dışarı çıkarmayan adam, o akşam evde gölge etmesin, kalıp kafa şişirmesin daha iyi diyorum.. Konu sahibinin de onun ardından, kendi elleriyle hazırladığı mis gibi çorbayı ve kıymalı yumurtayı afiyetle yemesi lazımdı hiç içi sızlamadan bence
Edit: Son cümlene de çok güldüm
Aynı seyleri okuduk diye fikirlerimiz aynı olmaz zorundamı pardon?Aynı şeyleri okumadik sanırım. Şayet benim okuduğumda zaten kocasına soruyor ", kıymalı yumurta olur mu?" gibisinden??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?