iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Bende öyle düşündüm ama malzemesi yokmuş sanırım onu da atlamamak lazım.Evde birşey yoksa eşi de birgünlük idare edebilirdi.Tabi yapılmasını istediği birsey varsa 2 saatte kendisi de yardım ederek hazırlayabilirlerdi.

Öyle söyleyen kocaya ben de şunun karısı gibi yollu olabilirdim diyceksin.. tövbe ya en nefret ettiğim şeylerden biri de bu muhabbet

Masallah mune ablacim :)

Ben varken o olmasin yeter
Benimki tatli konusunda bana tas cikariyor

Adam yaptigim revaniyi begenmedi
Annesinin yaptigi revaniyi de begenmedi

Milyon tane siteden arastirma yapti bir tatli icin

Girdi mutfaga revani yapti

Ben şok!

Ama nefisti cidden benden de guzel yapmis

Tatlidan bir catal aldigim da beceriksizligimle basbasa kaldim o an

Öyle haklısın ki
Ben de çoğu benzer konuya vaktim ve enerjim el verdiğince, tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaya çalışıyorum hep...
Sırf bu konuları okuyup da birkaç kişi, özellikle daha bu fikirleri kemikleşmemiş olan genç kadınlar anlar, farkına varır umuduyla...

Konuyu öyle uzun uzadıya anlatmışsın ki evliliğinizden başlayacaksın sandım neyse..
Şimdi burası kadınların bulunduğu bi platform olduğu için dolayısıyla eşini topa tutmuşlar.
Kusura bakma ama ben eşini öyle aman aman hatalı bulmadım. Anladığım kadarıyla sen oruçlu değildin.
Bak bizim evde yemek saatler öncesinden pişer.
Sende gündüz çocugunu uyuttuğun bi vakit yapabilirdin neticede çalışmıyorsun.
Oruçlu insan biraz gergin sinirli olabiliyor.
Son ana bırakmak saçma olmuş üstelik huyunu bilmen lazım. Burda eşine saydırmak seni doldurmaktan başka bi işe yaramaz. Üslübu yanlış evet ama senin yaptığında pek doğru mu bilemedim. Herneyse...
Sana tavsiyem öğlen yemeğini hazır et
Mübarek aylarda ağzınızın tadı bozulmasın
Hayırlı ramazanlar

Şekeri olan biri oruç tutmamali zaten.yani sağlığı tehlikede Üstelik te sınırlı olduğu için herkesi kırma potansiyeli varmış madem.niye tutuyor?

Aslında tutmuyor, geçen sene doktorumuz tavsiye etmişti oruç hücreleri yeniliyor diye. Denemek istedi. Ama benim lohusalığıma, onun hastalığına gelince katil oluyorduk.

Aslında tutmuyor, geçen sene doktorumuz tavsiye etmişti oruç hücreleri yeniliyor diye. Denemek istedi. Ama benim lohusalığıma, onun hastalığına gelince katil oluyorduk.
Aman dikkat etsin.şeker hastaları düzgün beslenmeli.susuz kalmamalı vs..Allah hiçkimseye kaldıramayacağı ibadetle imtihan etmez.

Hayat müşterektir, erkek dışarda çalışıyorsa kadında ya dışarda çalışıp eşine yardım ediyor ya da evde koşuşturuyor, ele avuca gelmez bir çocukla iş yapmak kolay değil, aç kalınca kalp kırmakta mübah değil.
Neden alttan alan kadın olsun? Adam söylenip kadının elini ayağına dolandıracağına, alıp oğlunu oyalasaydı, kadında rahatça yemek yapardı. Ki kıymalı yumurta da mis gibi yemektir yanında ayranla gayette güzel giderdi.

Yani acaba benim ailem mi anormal diye düşünmedim değil bazı yorumlardan sonra.Benim annem birkaç iftar yemeği dışında hiçbirine özenmez gayet normaldir bizim için babam akşama simit alır sadece diğer aylardan tek farkımız budur.Bir Allah'ın günü de babamın anneme ne bu yemek dediğini görmedim.Çoğu zaman tek çeşit yeriz zaten 3 kişiyiz,birkaç gün sonra ısıtır tekrar yeriz bilemiyorum bizimki yanlış herhalde.Millet yemek beğenmiyor amaç açların halinden anlamak mı akşam sofrasını kurmak mı anlamadım ki.

yani bir de neden hala hazır değil diye laf etmesi var ki kahkaha atmama sebep oldu, çünkü iftara daha 2 saat varmış... e o zaman kıymalı yumurtayı çorbayı hemen hazır etsin masaya koysun, 2 saat sonra iftar vakti geldiğinde, buz gibi çorbayla yağları donmuş lezzeti gitmiş kıymalı yumurta yesin. ama yok o zaman da tam tersini söylerdi, neden ezandan hemen önce yapmıyorsun, hiçbişey bilmiyor musun vs vs... çıkıp dışarda tek başına zıkkımlanıp gelmesi burda benim zoruma gitti. nasıl boğazından geçmiş yahu? insan karısını çocuğunu da alır gider, onlara da yedirir kendisi ne yiyorsa. ya da ne bileyim siniri geçince gelirken onlara da paket yaptırır. vicdanı da eksik bu adamın. adam çoğu yönden eksik, iki gram aklı var hala karısına akıl vermeye çalışıyor, kalanı kendisine yetecekmiş gibi

Bizde de her daim tek çeşit yemek olur, buna Ramazan ayı da dahil, ki zaten belirtmiştim sadece çorbayla tıkanıyor insan, başka birşey görmüyor gözü, ben envai çeşit yemekle donatsam sofrayı asla yenmez, aksine israf olur.

Allah o tek çeşitten de etmesin bizi, bir tas sıcak çorbayı bulamayan var deyip şükretmek gerek, büyüklerimiz bize verilen nimete şükretmeyi öğretti.

Ailen anormal degil canim. Birbirine saygili bireylerden olusan bir aile. Baban annenin kalbini bir yemekten dolayı kirmaktan imtina eden onun vazifesinin onu doyurmak olmadiginin bilincinde olan ve yemek yaptigi icin annene saygi duyan bir adam. Biz birbirine saygili olmayi kendini ezdirmek olarak goren bir toplum olduğumuz icin daha o bilinc düzeyine topyekun ulasamamis haldeyiz.

Zoruna gitmesi normal elbette, ama ben böyle adama öyle umursamazlık yakışır demek istedim. Kadın yetişemediği noktada (ki burada yetişememe falan da söz konusu değil, kıymalı yumurta 20 dakikalık iş), alıp aileyi dışarı çıkarmayan adam, o akşam evde gölge etmesin, kalıp kafa şişirmesin daha iyi diyorum.. Konu sahibinin de onun ardından, kendi elleriyle hazırladığı mis gibi çorbayı ve kıymalı yumurtayı afiyetle yemesi lazımdı hiç içi sızlamadan bence

Edit: Son cümlene de çok güldüm

Kız abla maksimum 26-30 yaş aradı kardeşi var mıydı

Aynı şeyleri okumadik sanırım. Şayet benim okuduğumda zaten kocasına soruyor ", kıymalı yumurta olur mu?" gibisinden??

haklısın valla bi işe yaramıyorsa gölge de etmesin ilerde benim kocam bunu yapsa rahat 1 sene boyunca dilimden kurtulamaz

Sirf orucluyum diye başkasına kapris yapabilirim mantigindan cikin ya.
Mübarek günlerdeyi daha az yiyelim insanlarla daha iyi anlasalim.
Ama su nokta var ki çalışmak zor şey
Tamamen bir haksizlik durumu olmasa da %90 lik payi var

Bir gün annem yoğun bir iş günü sonrasında yemek hazırladı. Babamın önüne bir kavanoz reçel ve aşırı yanmış bir tost ekmeği koydu. Ben, babamın yanmış ekmeği fark edip fark etmediğine bakıyordum. Ancak o sadece yedi ve bana günümün nasıl geçtiğini sordu. Kendi cevabımı hatırlamıyorum, ama o anda annem yanmış ekmek için özür diledi. Babamın cevabını asla unutmayacağım: "Tatlım, ben yanmış tost ekmeğine bayılırım!"

Daha sonra, yatağıma gittiğimde babama gerçekten de yanmış ekmeği sevip sevmediğini sordum. Bana sarıldı ve fısıldadı: "Annen uzun ve zor bir gün geçirmişti ve gerçekten çok yorgundu. Yanmış bir tost ekmeği kimseyi üzemez ancak, sözlerimiz üzer."

Face de denk geldim,tam bu konuluk sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…