iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Eşinizin oruç başına vurmuş orası kesinde, kullandığı uslüp çok kötü gerçekten...Fakat pek çok arkadaş gibi bende takıldım şu kıymalı yumurta konusuna, bütün gün evdesiniz iftarda eşinizin önüne kıymalı yumurta mı koyacaktınız...Neden 2 saat kala köfte yapılmasın onu da anlamadım. Evet oruç nefsi terbiye etmektir, açın halinden anlamaktır tamam da, ben çalıştığım halde özeniyorum güzel bir sofra kurayım istiyorum, siz özenmiyor musunuz bunu anlamadım...

Adam oruç ve sinirli Ayrıca düşününce iftar için kıymalı yumurta fikri bana çok itici ve ozensiz geldi. Iftar sofrasi o. Bence eşinizin tepkisi sadece bu olaya da değil. Ben de olsam bir de bunun uzerine bağırıp ağlayan insana, disari cikardim. Kaldi ki normal zamanda yapmazmis böyle şeyler. Cekilemeyecek bir sey goremedim

Bu sekilde fikrini söylemende hiçbir sıkıntı yok ama kabul et ki ilk yorumun ev hanımısin ne yaptın aksama kadar seklindeydi

ev hanımısın akşama kadar ne yaptın şeklinde derken vakitti kastettiğim
ben gunde 15 saat evde hiç olmayısımdan bahsedıyorum
ev hanımlarını kucumsemek değil burada nıyetım
evi çekip çevirmek bir de üstüne cocuk , bunun kolay olmadıgını bılecek yaştayım.

ama çalışan hanımlara göre bir adım daha öndeler bence
çalışan insanlar evde o kadar saat yoklar ama çalışmayan bır hanımın yaptıgı tüm işleri yine de yapıyorlar

evde olan bir insanın günde 1-2 saatini normal bir sofra hazırlamak için ayırabıleceğini düşünüyorum her ne olursa olsun

bu şartlarda o halde calısan insanlar hiçbirsey yapmasın,
desin ki çalışıyorum zaten butun gun evde yokum, yoruluyorum, işyeri beni geriyor, eee kaç saatım de yolda gecıyor ve eve gıdınce hıcbırseye vaktım kalmıyor

bu da doğru değil, konu sahıbının davranısı da doğru değil bence
ben evde olsam ve kocam işten gelecek olsa oruclu olsa kendı içim rahat etmez zaten onune bir corba ve yumurta koymayı, daha özenli davranırım.

ben objektif olarak düşünüyorum.
hem senin hem eşinin yerine koydum kendimi.
2,5 yaşında 60 saniye oturmayan oğlum var :) neyse canları bedenleri sağolsun varsın durmasınlar.
ve çalışan biriyim. saat 17 de çıkıyorum işten. koşa koşa eve gidip 3 çeşit yemek çıkarabiliyorum.
bence sen de yapabilirsin. 2 saatte köfte yapamamanda ilginç.
burda seni haksız buldum. ama eşinin tavrı da fazla olmuş. lokantaya gideceğine , yapma dışardan söyleyelim ya da hep birlikte gidelim dese daha makul olurdu.

Ya herkes bulamayan alamayan da var diyorda, ya evde zaten kıyma var, çok şükür evine almış gelmiş adam. Bulamama-alamama gibi bi durum yok. Yani evde kıyma varken, kıymalı yumurt niye? ben buraya takıldım. Bazı arkadaşlar gibi. Yani benim evde mevcut kıymam olsa ve iftara 2 saat kalsa köfte yaparım. Ya patates patlıcan falan fırına sürerim. Ya da kızartırım yanına aperatif bişiler daha hazırlarım. Tamam eşi uyar demiş ama, sitemle söylenen bişi de olabilir. Ben de eşime sorsam daha bana yok onu yapma dediği olmamıştır.
Yanlış anlamayın, elbette onu bulamayanda var, elbette ramazan ayı nefsi terbiye etme ayı falan ama dediğim gibi evde malzeme var, bulamama gibi bi durum yok, malzeme varken yemek yapmak yerine kıymalı yumurta bana abes geldi, hem de 2 saat öncesinden. Vakit olmasa eşi iftara yarım saat kala gelse anlarım. kavur kıymayı kır yumurtayı tamam belki ama kabul edelim bazende eşlerimiz ramazanda sofralara biraz özen isteyebilir. sadece eşlerimiz değil bizim içinde geçerli olabilir bu durum. Ben iftar sofralarının biraz daha özenli olmasını isterim. öyle de hazırlarım. Konu sahibinin eşi de bunu beklemiş olabilir.

öncelikle evet açlık kan şekeri vs adamcağızı agresifleştirmiş olabilir.. belki de başka günlerden kalan bir doluluktur.. azıcık özeniverin erkekler bazen çok önem veriri yeme içme olayına.. anlıyorum zorlanıyor yoruluyorsunuz da biraz daha özenilebilinir sanki

günde 15 saat evde değilsiniz kaçta çıkıp kaçta geliyorsunuz ? 12 saat bizim vardiyadaki işçiler çalışıyor katı katı mesaiyle :) bi sonraki gün geç gelme çizelgesiyle.. işinizi merak ettim..
maşallah süper women birde yemeği yetiştirip tatlı yapmışsınız
günde 10 saat çalışıyorum eve koştur koştur 1 saatte gidiyourum bir çorba bir yemek zor yetişiyorum.. gün 24 saat merak ettim sizin düzeni ayrıca çok övünsenizde gün boyu çalış 15 saat evde olma 9 saatide bakla ayıklamayla geçir ee zaten hayatta bundan ibaretti bizde bunun için yaratıldık dimi

tatil dönüşü ise tatil öncesi alacaklardı ihtiyacı olan seyleri
ya da tatil dönüşü kadın kucagında bebesi ile oturuken kocası da marketın onune cekıp alacaktı erzakları vs .
bunu da kadın düşünür erkek bilme evde ne eksik ne ihtiyaç
bunlar bahane değil kusura bakmayın.
biz mükemmel değiliz ama konu sahibi çok umursmaz ve özensiz.

bu arada panik atak bende de var , eski konularımdan bakabilirsiniz
buda mı bahane ?

çocuk ilk sanırım. çocuk olunca motor takmış gibi oluyor insan yani ben de öyle oldu.

Kimse kusura bakmasin. Tum gun evdeyim ama ev temizlemek yemek yapmak icin degil cocuguma bakmak icin. Kizim pacamda agliyoken beyefendi gelecek sofra dort dortluk olsun diye ugrasacak degilim.
Birde ayni yemegi kadin da yiyecek o sorun etmiyoken adam neden sorun ediyo. Onun tuttugu oructa kadinin tuttugu ne?

Yeri geldi corba bile yapmadan sirf kiymali yumurta bile yedigimiz oldu. Abdurt bi durum giremedim. Hic yemedigi bisey olsa adamin anlarim amaolur dedikten sonra laf soylemeye hakki yok

günde 80 km yol gidip gelıyorum trafik ile 3 saati buluyor
iş kendi işimiz.
bütün hayatım bakla ayıklamak değil tatlım
düzenli bir insan olursan herseye vakit ayırırsın bakla da ayıklarsın, şık bir yemeğpe de gdidersin , tatile de gidersin , clup e dans etmeye , arkadasınla kahveye de.

Zikkim yesin
Tutmasin oruc bu kadar sinir yapiyorsa
Sanki sana tutuyor
Bu aksama da aynisini yaparsa sahurda islak odun var de

abowww adam yedi lafı.. öyle deme kız.. kıymalı yumurta iftarda düşününce ben de istemezdim sanırım.
2 saat kala yumurta mı yapılır. köfte falan yetişir bence.. 2 tarafta haksız duruyor. biri özenmeyişiyle diğeri aşırı tepkisiyle.

burada bir siz bir de ben kıymalı yumurta yapmıyoruz sanırım

Bence haksızsınız kusura bakmayın ne olursa olsun bir gidip kıyma almak ve erkenden yoğurmak köfte yapmak çok zor olmamalı tek sizin çocuğunuz yok başka çocuklu olanlar hiç ev alışverişi yapamıyorlar mı.

Kaldı ki daha 2 saat vardı diyorsunuz çorbayı yapsam köfte yetişmezdi diyorsunuz 2 saatte bırakın çorba ile köfteyi kaç çeşit yemek olur çorbayı önden yapsaydınız ısıtırdınız. Ayrıca 2 saat önceden kıymalı yumurta mı yapılır kaç dakikalık iş ki o.

Adam bütün gün çalışıyor tabi ki eve geldiğinde de yemek istiyor siz bütün gün evdesiniz ve zaten iftar çok geç oluyor yani erken bir saat olsa onu da anlarım. Alışverişi de yapmış gelmiş ee siz ne yaptınız ki tüm gün. 2 saatte ben o çorbayı da yapardım alınan kıymayla da onu yapmak yerinde hemen bir köfte yoğurur kızartırdım yani oruç insanın başına vuruyor sinirli olması normal.

Bizimde evde tek oruç tutan ben olmama rağmen aman bir kıymalı yumrta yapar yerim demiyorum işten gidip 6 dan sonra çorbamı yemeğimi herşeyimi yapıyorum iftara kadar.

Son düzenleme:
Einiz agır konuşmuş açlığın etkisiyle.yanlışlı mı yanlış ama patlama noktası olmuş bence..

Benimde 2 çocugum var kızım hele okadar aksiki saç baş yolduran cınsten.. ben yemek ve temizlik konusunda rahat degilim takıntılılarım oldugu için mutlaka zaman fırsat yaratıyorum. Gun içinde oğlumu okula getir götür, dersleri var ..sizinki vakitsizlik degildi bence rahatlıktı ve eşiniz abartıp fazla tepki vermiş.

İftara 2 saat var yetişmez diyip köfte yapmamışsınız ki çokk rahat yetişir. 2 kişisiniz porsiyonu ufak tutardınız. Ben o kıymayı kavurduysam yanına 2 patlıcan közlerdim ocakta hemen , alinazik yapardım yada güveç kaplarına misket köfte 10 tane üzerine domates biber dizip at fırına kızartmadan daha lezzetli o pişerken pilav vs eklerdim..eşimde hiç yemek ayırmaz kahvaltı ona yeter ama dun sofrayı hazırlarken birden kısır geldi aklıma son yarımsaat kala yaptım ,1 çay bardağı ıslattım yetti ..

Size ben şöyleyim böyleyim demek için yazmadım hem fikir olur hem burda tanışmıyoruz hatalı gördüğüm için yazdım çünkü bende aynı şartlarda hatta bi tık daha ağır pozisyondayım..

işte o düzeni merak ettim 15 saatin sonunda evde olup masa kurmak için en az iftardan 1.5 -2 saat önce evde olmalıyız kaçta gidiliyor geliniyor iftara yemekler hazırlanıyor ?

bana yazmamışsınız ama ben 24 saat nöbet 12 saat ara olarak çalışıyorum şuan . doktorum. herkes aynı şartlarda çalışmıyor . 36 saat nöbet 12 saat ara sonra yine 36 saat şeklinde de çalıştım . bunun adı süper kadınlık değil . bunun adı yaptığın şeyi kendine sevdirme . :) ama yemek hazırlanacaksa ben de aynı malzemeyle bir tık özenlisini hazırlamayı seçiyorum . hastanede sahur ve iftar yapıyoruz . hastalar iftara doğru gelmiyorlar acil vaka değilse . o sırada hangi doktor boşsa hazırlıyor bir şeyler . 3 çeşidi geçmez ama bir özen vardır o sofrada :) bence burda eşin takıldığı kısım da bu olmuş . yetişmez denen köfte 1 saatte de yetişir . buna yetişmez demek yanlış .

çocuk ilk sanırım. çocuk olunca motor takmış gibi oluyor insan yani ben de öyle oldu.
evet ilk ama ben şu anda da motor takılı gibiyim.. 15 saat çalışmasam da 11-12 saat evimde değilim bakalım o zaman bir de bebeği annelerden toplama olacak neyse 15 saatte yetişenler var onlardan taktik alıp devam ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…