- Konu Sahibi Akuamarin10
-
bütün gün evde olup dışardan işten gelen insandan bişey ıstemesine deli olurum,işten gelen ınsanın tek derdi eve girmek,tuvalete girip sıcak bişeyler yemek olur,hanı tahammulu bıtmıştır,bızde erkek yok,anam butun gün oturur,eve çıkarım kapıda falan şey alda gel der,anlıyorum erkekleri bazenne olursa olsun abartiyorsunuz. niYe esinin kiyma almasini vs bekliyorsun ki? bütün gün evdesin alis verisini yap yemegini yap.
2 satte corba yada köfte yetismezmi!!! iki saatte 6 cesit yemek yaparsin. tamam o acliktan demis olabilir ama sende cok nazli geldin bana
Bilmem elimin çabuk olduğu söylenir genelde, birde programlı çalışırım mutfakta....
Önce barbunyayı koydum ocağa, diğer tarafa da makarnayı, ocağı diğer tarafına da pirinci...onlar pişerken köfteyi yaptım,patatesleri doğradım..Makarnayı süzdüm,kenara koydum..Haşlanan pirince sütü ilave ettim,ocağa yağ koyup patatesleri ve köfteleri kızarttım, ama mesela köfteleri kızartırken de boş durmuyorum, biber doğruyorum, sofrayı hazırlıyorum, sütlaçları kaselere boşaltıyorum.Saat 20:15'ti herşey bitmiş masa kurulmuştu. Bene boş durmayayım limonatayı yapayım diyerek ,limonatayı hazırlayıp dolaba koydum :)
konu bu değil anlamadınız adam eve tavırla girdi oruç sinirli diye ses etmedim alışverişe gitmişti elinde poşetler sölendi ben aldırmışım gibi yoruldum vss.altta aldım haliyle sonra başladı dırdıra,hazır değil vs.. aparatif hazırlıyor bir yandanda yoğurt çıkarıyor turşu vs..söleniyor, kısacası işime karışıyor ,2 saat varken içeri gidip yatması dinlenmesi gerekirken. o an çorbam hazırdı diğer yemeği yapcaktım soğumasın diye geç yapayım dedim ona da sordum zaten k.yumurta yapayımmı yanına diye tamam dediAma bir şey dememiş, siz o mesajı almak istemissiniz. Hiç sesinizi cikarmayacaktiniz.
Belli ki bir kelime söylemenizi beklemiş boşalmak için.
Sonradan konuştunuz mu ? Yemekten dönünce ne yaptı ? Siz oruç muydunuz ?
Yemek konusunda hep böyle mi ?
bende gündüz oglumla beraber alis verisimi yaparim. üstelik almanyada yasiyorum yani öyle ha deyince et alamiyorum her yerden. baska semte gidiyorum türk kasabina gitmek icin otobusle gidiyorum yada metroyla araba esimde oluyor. eee öldükmu hayir. bu türk kadinlari cok nazli. hem butün gün evde otur neymis cocuk benim oglum bir saniye oturmuyor biz ne diyelim üstelik 2 cocugum var. ve calisiyorumda part time. hazir corba yapmis birde yumurta 2 saatte yetismezmis. 2 satte 10 cesit yemek cikartir insan.bütün gün evde olup dışardan işten gelen insandan bişey ıstemesine deli olurum,işten gelen ınsanın tek derdi eve girmek,tuvalete girip sıcak bişeyler yemek olur,hanı tahammulu bıtmıştır,bızde erkek yok,anam butun gün oturur,eve çıkarım kapıda falan şey alda gel der,anlıyorum erkekleri bazen
köfte yoğuramazdım ki kızlar kıyma yokki evde eşim getirnce yapcaktım ama kararsızdım sordum okey verince kıymalı yumurta yapmaya karar verdim saolsun hem yap dedi sonrada olmaz dediYa bende bunu dicektim , baktım önce birileri demiş mi diye
2 saat öncesinden köfte yogurup patatesle falan atıvereydin ya fırına güzel kardeşim. Ya da kızartıp yanına aperatif bişiler falan.
Şimdi daha ilk günler, eşiniz yemek tarzı bişiler beklemiş olabilir karşısında.
Kıymalı yumurta olmamış bence. Nacizane fikrim :)
Sizde haklısınız tabi, eşinizin üslubu yanlış.
Ağzım açık kaldı, maşallah hem avukatsın hem aşçı gibisin. Yedek iş buldum sanaBenimde 2 kızım var, biri 19 aylık diğeri 7 yaşında...Bende çalışıyorum, dün akşam eve vardığımda saat 7'ye çeyrek vardı. İzmir köfte, barbunya, makarna,biber salatası, mevsim salata, sütlaç ve limonata yaptım. İftar saati herşeyimiz tamam sofradaydık.
haklısın,hem nazlı hem şımarık,bende gündüz oglumla beraber alis verisimi yaparim. üstelik almanyada yasiyorum yani öyle ha deyince et alamiyorum her yerden. baska semte gidiyorum türk kasabina gitmek icin otobusle gidiyorum yada metroyla araba esimde oluyor. eee öldükmu hayir. bu türk kadinlari cok nazli. hem butün gün evde otur neymis cocuk benim oglum bir saniye oturmuyor biz ne diyelim üstelik 2 cocugum var. ve calisiyorumda part time. hazir corba yapmis birde yumurta 2 saatte yetismezmis. 2 satte 10 cesit yemek cikartir insan.
gidip alsaydin kiymani daha önce.... o acliktan öyle davrandi . ya calisan isanim yinede evimde yemegim tamdir. diyorum ya herseyide erkeklerden beklemeyin üstelik evdesin sen. al cocugunu cik alis verisine.köfte yoğuramazdım ki kızlar kıyma yokki evde eşim getirnce yapcaktım ama kararsızdım sordum okey verince kıymalı yumurta yapmaya karar verdim saolsun hem yap dedi sonrada olmaz dedi
olan olmuş,unut,bu gece telafi et,yemekden önce konuşma,adam doğursun karnını,kocalarına yemek yerken bişeyler demeyın,açkende,sonra çay içerken yarına ne istersın dıye sor,bır ay şurda,idare edelim birbirimizi,ben ben yalnızım,bazen çok fenalaşıyorum,önüme biri bir parça bişe getirse dıyorum,halım bıle olmuyor,sopfraya bişey koymaya,ağlıyorum bazen sofrada halsızlıkten kaşığı ağzıma götüremediğim oluyor bazen,erkek adam daha sınırlı olur,sigara filanda içiyorsa,köfte yoğuramazdım ki kızlar kıyma yokki evde eşim getirnce yapcaktım ama kararsızdım sordum okey verince kıymalı yumurta yapmaya karar verdim saolsun hem yap dedi sonrada olmaz dedi
ne hazır çorbası ya nerenizden uydurdunuz çalışmıoruz diye ya gelip yattığımımı düşünüyorsunuz hastaım ben hasta ayrıca mazeretimde vardı kıymam olsaydı önceden köfte yapcaktım zaten biraz empati...bende gündüz oglumla beraber alis verisimi yaparim. üstelik almanyada yasiyorum yani öyle ha deyince et alamiyorum her yerden. baska semte gidiyorum türk kasabina gitmek icin otobusle gidiyorum yada metroyla araba esimde oluyor. eee öldükmu hayir. bu türk kadinlari cok nazli. hem butün gün evde otur neymis cocuk benim oglum bir saniye oturmuyor biz ne diyelim üstelik 2 cocugum var. ve calisiyorumda part time. hazir corba yapmis birde yumurta 2 saatte yetismezmis. 2 satte 10 cesit yemek cikartir insan.
hicte empati kuramiyorum sizinle. hasta degil nazlisiniz.ne hazır çorbası ya nerenizden uydurdunuz çalışmıoruz diye ya gelip yattığımımı düşünüyorsunuz hastaım ben hasta ayrıca mazeretimde vardı kıymam olsaydı önceden köfte yapcaktım zaten biraz empati...
yemek yok diye mi söyleniyordu
daha ne yapacakmışsın ki
kocanı az biraz bize yolla iki günde kıymetini anlar
ama cidden oruç tutunca insana herşey az geliyor ya Allah kimseyi açlıkla sınamasın
arkadaşımın oğlu aynen böle,arkadaşımda çok becerıklııı ki sorma aklın durur,buna rağmen oğlan habire anne aç kalcazİlk gün de masa ben hazırlamazsam yetişmeyecek diye iftara yarım saat kala söylenmeye başladı. Taktım kulaklığı keyfime baktım.
İkinci gün de işte yemek yok tribi oldu.
Bugün de muhtemelen sen bana dünden kalma çorba veriyorsun diye söylenecek
Yarına da bulur bir şey. Bir de erken geliyor 4te falan gelip tepeme çöküyor. Uyuması için baskı yapıyorum. O arada bende uyuyorum ya direk uyandırıp"yemekler yetişmez bak iftara 2 saat 37 dk var" falan diyor. ama ciddi bunları yaparken ve bildiğin gıcık oluyor hissediyorum.
Ama tüm bu eziyet çabasına ise cidden mutlu oluyorum. Biliyorum derdi yemek değil sigara. adam bebeğimiz olacak diye ilk kez oruç tutuyor. Takdir ediyorum. Ama saracak yer arıyor, ben de sigarayı bırakırken ona sardım insan elinin altındakini hor kullanıyor.
insanın sevdiğine nazı geçermiş ya o hesap, açlık başına vuruyor belli ki hele bi de ilk kez oruç tutuyormuş asabiyet normalİlk gün de masa ben hazırlamazsam yetişmeyecek diye iftara yarım saat kala söylenmeye başladı. Taktım kulaklığı keyfime baktım.
İkinci gün de işte yemek yok tribi oldu.
Bugün de muhtemelen sen bana dünden kalma çorba veriyorsun diye söylenecek
Yarına da bulur bir şey. Bir de erken geliyor 4te falan gelip tepeme çöküyor. Uyuması için baskı yapıyorum. O arada bende uyuyorum ya direk uyandırıp"yemekler yetişmez bak iftara 2 saat 37 dk var" falan diyor. ama ciddi bunları yaparken ve bildiğin gıcık oluyor hissediyorum.
Ama tüm bu eziyet çabasına ise cidden mutlu oluyorum. Biliyorum derdi yemek değil sigara. adam bebeğimiz olacak diye ilk kez oruç tutuyor. Takdir ediyorum. Ama saracak yer arıyor, ben de sigarayı bırakırken ona sardım insan elinin altındakini hor kullanıyor.
insallah canim insallahinşallah, o kızcağızın nasıl üzüldüğünü bilirim o pislik kadın ve eski eşi yüzünden
inşallah saç teline kıyamayan bi adam bulup güzel bi yuva kurmuştur şimdi
Kısa ve net eşşek herifhayır canım becerikliyimdir herkes sever yemeklerimide ama heves kalmadı işte, hasta oldum tatilde dönünce panikatak yaşamayan bilemez sürekli yattım ancak toparlanıordum yani fazla özenemedim eşimde pek aramaz aslında ama o gün arayacağı tuttu zayıf anımda vurdu beni herşe üstüste geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?