iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

bana birşey yapmamışsın mesajı verek ezmeye çalıştı bende açsın zaten yorgun işten geldim bırak dedim ben yapayım sen yapmamışsın bişey dedi söylendi mutfakta orda oraya koşturdu 2 saat varken yemeğe anlam veremedim..sanırım sofra hazır olsun gözüm doysun istedi :S

teşekkür ederim eşim aşırı titiz mutfakta

Mesajlara çok şaşırdım. Asıl noktayı bırakıp " ama ile başlayan cümleler kurulmuş.

"Oruç ağzıyla siniri bozulmuştur , ( sanki bir tek o oruç , orucun manasida tam bu zaten ) tabi ki sen yap alışverişi, ama canım sende evdesin. Çalışmıyorsun adam doğru söylüyor." Diyen zihniyeti incelemek gerek.

Kadınların çalışma sayısı arttıkça bu cümleler artıyor. Erkeklere bunu öğreten kadınlar. Çünkü onlar olaya bu şekilde bakmazlar.

Ego falan yok Adamın kabalığını haklı çıkaracak hiçbişey de söylemedim ayrıca Çalışmayan bi kadın tüm gün evde boşduruyor demek değildir tabi ki, çalışan bi kadından vakti çok daha geniştir, bunu kabul edersiniz allah aşkına abartmayın Benim annemin 5 çocuğu var çalışıyor Son iki yıla kadar da herşeyi gayet güzel idare etti, son iki yıldır ev işlerini bana devretti Ben hem üniversite okuyorum hem kursa gidiyorum, yazılım geliştirme üzerine çalışıyorum saatlerim bilgisayar başında geçiyor ve geçtiğimiz sezon kpss çalışıyordum , o bitti yds çalışmaya başladım Evdeki bütün işler bende, mükellef sofralar kurarım her gün. İnsan isterse , herşeyi yapar.

hayır canım becerikliyimdir herkes sever yemeklerimide ama heves kalmadı işte, hasta oldum tatilde dönünce panikatak yaşamayan bilemez sürekli yattım ancak toparlanıordum yani fazla özenemedim eşimde pek aramaz aslında ama o gün arayacağı tuttu zayıf anımda vurdu beni herşe üstüste geldi

eski karisinin sac teline kurban olsun simdi ohh...

Ama bir şey dememiş, siz o mesajı almak istemissiniz. Hiç sesinizi cikarmayacaktiniz.
Belli ki bir kelime söylemenizi beklemiş boşalmak için.

Sonradan konuştunuz mu ? Yemekten dönünce ne yaptı ? Siz oruç muydunuz ?

Yemek konusunda hep böyle mi ?

iftarın 2.günüydü canım ilk gün özendim

Aslında eşini haklı buluyorum. Oruçla alakası yok ama çorba ve kıymalı yumurta menüsü normalde önüme gelse bozulurum. Yani sallıyorum eşim evde ve yaptığı yemek bu mu bunu mu hak ediyorum derim. Güzel yemek ve özenli sofra severim.
Ama eşin terbiyesizlik ettiği için haklı falan değil. Bıraksaydın kendisi yapsaydı. Sanırım kötü alıştırmışsın yaptığına sevinmek yerine yapmadığına dövünüyor.

Bu arada oruç kafası sanırım bambaşka bir şey. Dün yayla çorbası, musakka, barbunya, pilav, cacık ve tatlı vardı masada. Bide kaşardır pastırmadır hurmadır vs tabak. Eşim yemek yok diye söyleniyordu, duymamazlığa geldim. İftardan sonra her şeyin yarısı kalınca sordum "hani yemek yoktu len bu artanlar ne?" Diye. O an dönüp kavga çıkarsam muhtemelen hala tripli olurduk.

biraz da insanın içinden gelecek sevecek demek ki yemek yapmayı..
ben sevmediğimden sanırım konu sahibine hak verenlerin başında geliyorum

Onun da etkisi var tabi ki, ben mutfak işlerini çok seviyorum...Böyle yapıp yapıp sofraya koyuyorum ya, yada buzdolabına bayılıyorum...Sofra kurmak, yemek,pasta-tatlı yapmak benim için keyif...Doğum yaptığım dönemde evde olunca, kendimi mutfağa vermiştim resmen , artık yapıp komşulara dağıtıyordum :)

ben kucağımda wc ye gittiğimi bilirim..
eşimi beklerdim eve gelsinde yemek yapıyım diye..
bekarken büyük konuşmuşuz herhalde

Öyle. Ben de wc ye gitmek icin bekliyordum. Suan bir bucuk yasinda daha rahattim eskiye nazaran. Mutfaga oyuncak yigiyorum. Kapiyi kapatiyorum yapabildigimi yapiyorum. Önceligim yemek oluyor.sadece süpürürüm. Esim yokken yapmam temizlik. Annelik basli basina bir is zaten

çocuk değil ebette bahane hastaydım diyorum ayrıca evimde malzemem yoktu tatilden döndük bunlar yeterli sebep değilmi sizce ayrıca iftara 2 saat var ben hala mutfakta devam ediyorum o ise şimdiye hazır olmalıydı masa dolmalıydı diyor..

ne olursa olsun abartiyorsunuz. niYe esinin kiyma almasini vs bekliyorsun ki? bütün gün evdesin alis verisini yap yemegini yap.
2 satte corba yada köfte yetismezmi!!! iki saatte 6 cesit yemek yaparsin. tamam o acliktan demis olabilir ama sende cok nazli geldin bana

yemek yok diye mi söyleniyordu
daha ne yapacakmışsın ki
kocanı az biraz bize yolla iki günde kıymetini anlar
ama cidden oruç tutunca insana herşey az geliyor ya Allah kimseyi açlıkla sınamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…