- Konu Sahibi Akuamarin10
-
bana birşey yapmamışsın mesajı verek ezmeye çalıştı bende açsın zaten yorgun işten geldim bırak dedim ben yapayım sen yapmamışsın bişey dedi söylendi mutfakta orda oraya koşturdu 2 saat varken yemeğe anlam veremedim..sanırım sofra hazır olsun gözüm doysun istedi :SKonu sahibi, eşiniz aparatifleri hazırlarken " ne yapıyorsun, geç otur, ben yaparım " cümlesini hangi mantıkla kurdunuz ?
Biraksaydiniz da destek olsaydı. En azından vakit geçerdi, muhabbetiniz olurdu.
Benim eşim mutfağa girdiğinde hiç müdahale etmem. Gelmek istemiş ki gelmiş, neden sen otur diyeyim ki ?
Ben gidip otururum oturacaksam.. Kimseyi yonlendirmemek lazım.
Bayıldım valla çok güzel sözler :)Önce o senin yüreğini doyursun da, sonra ziyafet sofrası istemeye hakkı olsun. Çok severim bu sözü, geçenlerde bi konuda daha paylaşmıştım.
Eki Görüntüle 1843725
teşekkür ederim eşim aşırı titiz mutfaktaBaştan beri haklı değil bence adam :/
Bunlar olabilir şeyler, herkes aynı hızda aynı beceride olmak zorunda değil. İdare edebilirlerdi.
Her şeyine karışıyor kadıncağızın, direktifler veriyor, onu bunu beğenmiyor, ben mi yanlış anladım konuyu? Ekmeği orada kesme, şuraya koy vs.
Böyle bi adamın yardımını istemem şahsen ben mutfağımda... Bence baştan sona konu sahibi haklı.
Adam ağzını kapalı tutabilse yese "Eline sağlık, yarın için bunu bunu yapar mısın, canım istiyor" filan dese...
Olay çıkarmış adam işte. Bir yemekten, bir mide belasına kadınını kırmış.
Ego falan yok Adamın kabalığını haklı çıkaracak hiçbişey de söylemedim ayrıca Çalışmayan bi kadın tüm gün evde boşduruyor demek değildir tabi ki, çalışan bi kadından vakti çok daha geniştir, bunu kabul edersiniz allah aşkına abartmayın Benim annemin 5 çocuğu var çalışıyor Son iki yıla kadar da herşeyi gayet güzel idare etti, son iki yıldır ev işlerini bana devretti Ben hem üniversite okuyorum hem kursa gidiyorum, yazılım geliştirme üzerine çalışıyorum saatlerim bilgisayar başında geçiyor ve geçtiğimiz sezon kpss çalışıyordum , o bitti yds çalışmaya başladım Evdeki bütün işler bende, mükellef sofralar kurarım her gün. İnsan isterse , herşeyi yapar.Çocuğu akşamdan akşama görüyoruz. Nerede çocuğa bakıyoruz ? Eşinle ortak iş bolusumu oluyor. Çalışan bir şey yetiştirmeye çalışmıyor.
En azından yaptığı bir patates bile hor görülmez.
Tabi her kesim tarafından değil.
Sizler gibi çalışıp çalışmayan diye soranlar için bu böyle.
Ve kaçırdığınız nokta var yazdıklarımda. Hala çalışan çalışmayan diye cevap veriyorsunuz.
Çalışmıyor , yani sizce, sozde geniş geniş vakte sahip kişi bu muameleyi hak ediyor yani.
Yemeğe burun kivirmak hangi ahlaka sığar. Eşine bu şekilde davranmak , haddi asmak neyin kafasıdır.
Çalışan biri olsaydı sizin cevabınız " beğenmiyorsa kendi yapsin mi olacaktı.
Mesajimdaki bir çeşit çalışan kadın grubundaysaniz , bu duygu nereden geliyor diye merak ediyorum. Nedir bu ego ?
Kaba ruhlu bir erkek gibi cevap vermissiniz. "
hayır canım becerikliyimdir herkes sever yemeklerimide ama heves kalmadı işte, hasta oldum tatilde dönünce panikatak yaşamayan bilemez sürekli yattım ancak toparlanıordum yani fazla özenemedim eşimde pek aramaz aslında ama o gün arayacağı tuttu zayıf anımda vurdu beni herşe üstüste geldi2 saat uzun bir süre, seni anlıyorum çocukla zor oluyor benimde 4 tane en küçüğü 1 yaşında ve emiyor. Bende dün iftara üc saat kala girdim mutfağa, salata ayran karpuz bunlari hazırladım önce sonra patlıcan dilimleri kızartıp içine kıyma sardım üzerine soğan domates sosu yapip fırına verdim ve pilavımı yaptım. Yaklaşık 30 - 45 dk gibi bir zaman kaldı bana.
Evet eşinin tepkisi hiç hoş değil aSLA tasvip etmiyorum ama hak veriyorum. 2 saat önceden Kıymalı yumurta yapmak çok tuhaf olmuş
acaba diyorum senin elinmi yavaş ? Hani bazı insanlar vardır uyuşuk gibi, öylemisin?
eski karisinin sac teline kurban olsun simdi ohh...benim eşimin bi arkadaşı ilk karısından boşandığında eşim sormuş niye boşanıyosun bu kadar severken diye o da demiş ki abi saçları dökülüyor sağda solda saçları duruyor toplamıyor bile
sonra başka bi kadınla evlendi (eski eşiyle evliyken de görüşüyordu bu kadınla) ama kadını bir görme eski eşinin yanından geçemez eski eşi ne kadar hanımefendiyse bu bir o kadar zıttıydı
ama eşime demiş ki daha bunlar sevgiliyken ya abi bi sofra hazırlıyor bir ağırlıyor ki anlatamam falan fistan deyip evlenmişti sonuç ne biliyor musunuz ondan da boşandı çünkü kadın esrar falan kullanan bi tipmiş meğersem başka erkeklerle vs basmış kocası
demem o ki eyyyyyy yemek hazırlamadığınız için eşiniz başka "karılara" gider diyen hanım, keşke her iş yemekle olsaydı
hadi biz yemeklerini yapalım da onlar ne yapmalı dersin bizim için @tdsozlem
bana birşey yapmamışsın mesajı verek ezmeye çalıştı bende açsın zaten yorgun işten geldim bırak dedim ben yapayım sen yapmamışsın bişey dedi söylendi mutfakta orda oraya koşturdu 2 saat varken yemeğe anlam veremedim..sanırım sofra hazır olsun gözüm doysun istedi :S
iftarın 2.günüydü canım ilk gün özendimya açken herkes sinirli oluyor. Bende dahil. Tabi oruncun anlamı bu değil ama insanın kan şekeri düşüyor sanırım. Biraz hoş görü.. Tabi o kabalık etmiş ama siz gerçekten iftarın ilk günü biraz daha özenli bir sofra kurabilirdiniz.
biraz da insanın içinden gelecek sevecek demek ki yemek yapmayı..
ben sevmediğimden sanırım konu sahibine hak verenlerin başında geliyorum
ben kucağımda wc ye gittiğimi bilirim..
eşimi beklerdim eve gelsinde yemek yapıyım diye..
bekarken büyük konuşmuşuz herhalde
O değilde 2 saatte köfteyi yoguramıyormusunuz yarım saatlık ıs yahu[/QUOTE eşime söledim zaten köfte yoğurayım istemezsen die sordum eşime tartışmadan sonra beş dakkada yaparım dedim olmaz yetişmez yapamazsın diye söylendi
inşallah, o kızcağızın nasıl üzüldüğünü bilirim o pislik kadın ve eski eşi yüzündeneski karisinin sac teline kurban olsun simdi ohh...
çocuk değil ebette bahane hastaydım diyorum ayrıca evimde malzemem yoktu tatilden döndük bunlar yeterli sebep değilmi sizce ayrıca iftara 2 saat var ben hala mutfakta devam ediyorum o ise şimdiye hazır olmalıydı masa dolmalıydı diyor..Bence üslubu dışında haklı olan eşin kusura bakma
Ne kadar aktif olursa olsun bir çocukla hersey yapılır nitekim ben iki bebekle tek başıma herseye yettim onların kahvaltısı ara öğünu evin yemeği çamaşır bulaşık yatak yorgan
Rica ederim tüm günü evde ne yaparak geçiriyorsunuz ?
Guzel bir planla hem kendinize hem evinize yetebilirsiniz
Çocuğum var diye bir bahane adamakilli bir sofra kuramamak için geçerli bir mazeret değildir
Eşinizin aşırı tepkisinin nedeni sizin bu konudaki genel rahatlığıniza oruç oruç tahammül edememe halidir
Normalde her işinizi olmasi gerektiği gibi yapsaydiniz onda da bu hususta tepki gelişmezdi bence kendinizi geliştirin
yemek yok diye mi söyleniyorduAslında eşini haklı buluyorum. Oruçla alakası yok ama çorba ve kıymalı yumurta menüsü normalde önüme gelse bozulurum. Yani sallıyorum eşim evde ve yaptığı yemek bu mu bunu mu hak ediyorum derim. Güzel yemek ve özenli sofra severim.
Ama eşin terbiyesizlik ettiği için haklı falan değil. Bıraksaydın kendisi yapsaydı. Sanırım kötü alıştırmışsın yaptığına sevinmek yerine yapmadığına dövünüyor.
Bu arada oruç kafası sanırım bambaşka bir şey. Dün yayla çorbası, musakka, barbunya, pilav, cacık ve tatlı vardı masada. Bide kaşardır pastırmadır hurmadır vs tabak. Eşim yemek yok diye söyleniyordu, duymamazlığa geldim. İftardan sonra her şeyin yarısı kalınca sordum "hani yemek yoktu len bu artanlar ne?" Diye. O an dönüp kavga çıkarsam muhtemelen hala tripli olurduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?