- Konu Sahibi Akuamarin10
-
herkes buraya takılmış kıyma yoktu evde eşim getirince yapcaktım 6 da geliyor kendisi.ama alışverişe gidince geç geldi haliyle 7 de geldi sonra sordum işte k.yumurta olurmu die olmaz deseydi köfte yapcaktım halsizdim çok oğlumda huyszlandığı için kıymalı yumurtayı teklif ettim tamam demeseydi köfte yapardım amaAnlayamadığım iftara 2 saat kaldıysa neden köfte yetişmezki iftara
Ben başka yorumları okumadım canım, oyuzden herkesin bu kısma takıldığından haberim yok.herkes buraya takılmış kıyma yoktu evde eşim getirince yapcaktım 6 da geliyor kendisi.ama alışverişe gidince geç geldi haliyle 7 de geldi sonra sordum işte k.yumurta olurmu die olmaz deseydi köfte yapcaktım halsizdim çok oğlumda huyszlandığı için kıymalı yumurtayı teklif ettim tamam demeseydi köfte yapardım ama
oh my god !!!!!
süpersin, ben de beceriksizgillerdenim.
Ağzım açık kaldı, maşallah hem avukatsın hem aşçı gibisin. Yedek iş buldum sana
Bende çalışıyorum 1 kızım var ama yemek konusunda sınıfta kalırım , bunlar misafir menüsü bencehafta içi yetiştiremem hepsini birden
teşekkür ederim haklı olmak niyetinde değilim ama başka yerde yemesi çok zoruma gitti ve bunu ilk defa yapmıyor ramazan dışında da yaptı kavga etsekde birbirmizi yesekde emek verilen yemek yenmeliydi saygısızlık bu bence.kendimi böcek gibi hissediorum değersiz....Eşimle ikimiz de sigara kullanırken oruç tutuğumuzda, birbirimize bi parlamıştık ilk evlendiğimiz sene.
Sonra "Bana mı tutuyon la orucu?!" gibi bi şey söylemişti. Haklıydı, öfkemi "Açım-sigarasızım" bahanesi ardına saklayarak oruç tutmaya çalışmanın ne manası vardı ki? O zaman biraz daha farklı idrak etmiştim, iki dal zift için orucumun maneviyatını zedeliyordum öfkeyle insan kırıp.
Bu sebeple eşinizin "Açlık öfkesi"ni kesinlikle hafifletici sebep olarak görmüyorum bu olayda. Öfkelenecekse tutmasın, sana mı tutuyor? Allah'a ibadetini yapıyor. O halde yakışır yapsın, edebini takınsın ve orucun manasına uydursun.
İkinci olarak da kıymalı yumurtayı yemekten saymayan insanlar olmuş; karnını doyuran helalinden ne varsa, yemektir arkadaşım o. 5 çeşit 10 çeşit mi olması gerekiyor illa? Kaldı ki Ramazan ayı nefsin terbiye ayıdır, çeşit çeşit yemeklerle ziyan sofralar kurup full tatmin nedir allasen? Hem bu kadın aşçı mı? Yapmış işte çorbasını, yanına da yumurtasını yapmış o an öyle uygun görmüş, aç mı bırakmış evdekileri?
İlginçsiniz ya..
Tek makarna salata ile öğün geçiriyoruz biz yeri geliyor. Yetişemiyorum - yoruluyorum vb.
E çocuk da varmış bu kadıncağızın, belki yetişemedi ne var yani mecbur mu zilyon çeşitle sofra döşemeye, maksat açlığı gidermekse?
Üstelik kocası da "Tamam olur" diyor, soruyor, söylüyor adama ne pişireceğini.
Bassın gitsin lokantada yesin, utanmıyor mu eşine eziyet etmeye? Utanmıyor mu kalbini kırıp sofra başında akşamını zehir etmeye?l
Sen haklısın canım, yerden göğe sen haklısın.
arkadaşımın oğlu aynen böle,arkadaşımda çok becerıklııı ki sorma aklın durur,buna rağmen oğlan habire anne aç kalcaz
anne bişey yk,anne yetişcekmi kaç dk var,kadın bır mutlu,her dediğini pişiriyor,iftarı açaıyor oğlan,bşey yediği yok,ama anne mutlu gülüyor,şahıt oldum bır ıftar sofrasında,
insanın sevdiğine nazı geçermiş ya o hesap, açlık başına vuruyor belli ki hele bi de ilk kez oruç tutuyormuş asabiyet normalAllah kabul etsin bu arada, evladınızı da sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Beceriksizlikle alakası yok aslında, tamamen sevmekle ilgili...
Tamam alışverişe gidebilirdi konu sahibi ama adma kendi sormuş başka eksik ne var alayım gelirken diye
Alsın incileri mi dökülür, zaten dışardan geliyo eve
Burnundan soluyacaksan poşet taşıdım diye, sorma ne alayım diye
Ay konu sahibiymişim gibi sinirlendim nedense bu adama
Hele lokantaya da tek gitmiş ya çok bencil gördüm, kendine müslümancılardan. Eee karında oruç ona yumurta hak ta senin nadide boğazına mı batar. Çocuğun peki gezmesin mi bi hava almasın mı
Orucun da bi anlamı var, böyleleri sevaptan çok günaha sokar adamı
Başın mı döndü açlıktan erken gel yat evde, bi soluklan o zaman
Mız mız mız mız mız ben açım diye dolanılmaz, millete çatılmaz
Misafir menüsünü hiç söylemiyim o zaman sanaMutfak işlerini çok seviyorum canım ya, bir ara bir pastane açmayı düşünmedim değil aslında
Ama haksız da değilmiş ki. Kendin diyorsun iftara daha iki saat varken ordan oraya koşturdu diye. Demek ki az bir zaman olmadığını biliyorsun. Keşke çıkarmasaydın da en azından gözünü doyuracak bir iki şey yapsaydı belki bu kadar kırıcı da olmazdı.bana birşey yapmamışsın mesajı verek ezmeye çalıştı bende açsın zaten yorgun işten geldim bırak dedim ben yapayım sen yapmamışsın bişey dedi söylendi mutfakta orda oraya koşturdu 2 saat varken yemeğe anlam veremedim..sanırım sofra hazır olsun gözüm doysun istedi :S
Olsun ya oruç olsun olmasın o lokantada bi porsiyonda karısı yesin, onu geçtim çocuğu yesin der insankadın oruç değilmiş ama yinede kendisinin çekip gitmesi çok ayıp..
Lokantaya para verebiliyosan gelirken hazır bi yemekte alabilirsin şöyle ortaya
bunda aile kavramı yok
Kendi karnı, kendi boğazı, kendi egosu.. Gitti yedi gelip oh mis yattı
Evdekileri düşünen yok, eşi geçtim çocuğu nasıl düşünmez insan
Siz hala kadına ay niye markete gitmedin diyosunuz, bunun için markete gitsen ne olur gitmesen ne
yorumları okumamışsınız anlaşılan neyse sizde yazayım o an öle gerekti kıyma yoktu evde olsaydı köfte yapcaktım eşim getirdi 7 gibiev hanımısınız
iftara iki saat varken kıymalı yumurta pişirdiniz
bir de yanına çorba
bana çok enteresan geldı kusura bakmayın ama adam haklı iftarda bunu mu yiyecek
kıyamlı yumurta ile çorba ne alaka anlamadım ben.
ben çalışıyorum günde 3 saatım yolda gecıyor işe gıdıp gelırken,aksam 7 de evde oluyorum ve hergun yemegımı yaparım,
hatta ilk gun eşim tatlı sever dıye tatlıyı bıle yetıstırdım.
siz bana acayip geldınız kocanız doğru soylemıs,
kıymalı yumurta ve corba ıkılısını hıc duymadım
ve iftara iki saat kala yapılan kıymalı yumurta iftara kadar kokar ayrıca
konu bu değil anlamadınız adam eve tavırla girdi oruç sinirli diye ses etmedim alışverişe gitmişti elinde poşetler sölendi ben aldırmışım gibi yoruldum vss.altta aldım haliyle sonra başladı dırdıra,hazır değil vs.. aparatif hazırlıyor bir yandanda yoğurt çıkarıyor turşu vs..söleniyor, kısacası işime karışıyor ,2 saat varken içeri gidip yatması dinlenmesi gerekirken. o an çorbam hazırdı diğer yemeği yapcaktım soğumasın diye geç yapayım dedim ona da sordum zaten k.yumurta yapayımmı yanına diye tamam dedi
Bak ben bi ışık görüyorum da söylüyorumkolunda bi altın bilezik daha hem avukat hem pastacı vuhuu çok havalı
Ben Pazar misafir alacağım iftara
Bunları eşimle birlikte yapacağız düşüntek olsam misafire kıymalı yımırta koyabilme ihtimalim de yok değil
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye de sıvışmam mümkün olabilirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?