- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
aldatmanın elbette hiçbir haklı yanı yok. o afedersin şerefsizliktir.
ama adam sabahtan akşama kadar çalışmış. eşi ve çocuğu için didinmiş. aramış ne eksik diye. onları da almış gelmiş. sonra mutfağa girip yardım etmeye çalışmış. konu sahibi git sen ben yaparım demiş. iftara 2 saat kala da kıymalı yumurta yapmış. ben severim kıymalı yumurtayı birçok kez yapmışlığım yemişliğim de var. ama 10 dakika da yapılır yenir. yoksa pis pis koka nimet. kaldı ki iftar yani. durumunda varsa 2 çeşit yemek yapmak da iyi olur.
bu arada hergün farklı yemek yaparım bende ertesi güe kalan yemeği yemez eşim nadirdir herşeyide beğenmez sebze sevmez,tavuk sevmez,isteksiz yer, düşünün halimi her gün ne yemek yapsam beğendirsem derdindeyimBenimki de basak.
Yemek konusuna su sekilde cozum buldum ben.
Az yapiyorum ama farkli yapiyorum.
Mesela bir gun yedigini yarin yemiyor.
Damak zevkinide biliyorum artik
Her gune farkli yemek yapiyorum.
Tatlimiz her yemekten sonra oluyor. Ben yiyemesemde o yiyor.
Bi ara ufaktan bende boyle bir sey isitmistim tabi ayni anda mutfaga girdigimizde..
Oturup konustum elim ayagim dolasiyor sen mutfakta iken, rahat rahat is yapamiyorum demistim
Yok o oyle mi olcak yok bu boyle mi yapilir diye soylenirdi
Sanirim erkeklerin cogu soyleniyor
Cikardim onu mutfaktan artik kafam rahat
Konu sahibine gelince
Cidden cok buyuk ayip etmis
Bu durumu esinizle konusun
Bu sekilde davranan birine ben kirilirdim
Hevesimi kirardi
Bir sey yapasi gelmez insanin ya
iyi de adam aramış ne eksik diye, almış gelmiş. iftara 2 saat var. bir de mutfağa girip yardım etmeye çalışmış. ona da git sen ben yaparım demiş. sonra da 2 saat kala köfte yetişmez demiş. siz hiç köfte yaptınız hayatınız da ya da kıymalı yumurta??
eğer yaptıysanız bilirsiniz kıymalı yumurta 10 dakika da olur. köfte de 30 dakika da tamamdır.
ben konuyu pek anlamadım o yüzden.
neyse burdaki mesajlarida okuyup gaza gelme adam normalde sabirli ve yardimsevermis.orucun ilk gunu oldugu icin iyi bi sofra istemis bence gerginlige bi son verin artik.bugunde sucuklu yumurta yaparsiniz..saka saka..teşekkür ederim hevesimi kırdığını söledim tartıştık baya böle olsun istemezdim ama fena kırdı sinirlendim haliyle oruçlu biriyle kavga etmek yapacağım son şeyken o bunu kullandı üstüme geldi de geldi
yok işte diyorum ki üşenmiş kadın.. olabilir yani..
kıymalı yumurta yapmadım hiç kıymadan nefret ederim :)) ağzıma bile sürmeyeceğim bir yemek kıymalı yumurta.. :) köfteyide çocuklar çok seviyor mecbur yapıyorum .. :) bana kalsa kıymayı eve bile sokmam :)
ha konu sahibinin burdaki tek hatası bence adamı mutfaktan çıkartmak olmuş.. bıraksaymış madem ne istiyorsa canı yapaymış..
çok güzel bir konuya değinmişsiniz benim eşimde sürekli her tartışmada başkalarından örnek verir "ne kocalar var böle olsaydım napcaktın şükret "bilmem ne .diyerek kendini övüp yüceltyor devamlı bunun altındaki sebebi aşağılık kompleksi olarak mı düşünsek acaba ben anlamıorum artıkTeşekkür ederim canim destegin icin ama hakikaten bunu bircok kere gozlemledim. Kendilerini memnun edilmeye o kadar odaklamis ki erkekler, burası turkiye sen de turk erkeğiyle evlisin diyip bir de baska çiftlerden ornek gosterip hooopp bir anda hakli duruma geciveriyorlar. Ya da "ya x in kocası gibi olsaydim" diyip olumu gösterip sitmaya razi edilme durumu yasatiyorlar. Bize dusen bu turlu manipulasyonlara gelmeyip cinsiyetimizden once bir insan olduğumuzu kabul ettirebilmek. Iste o zaman bircok sorun cozulecektir.
benim eşimin bi arkadaşı ilk karısından boşandığında eşim sormuş niye boşanıyosun bu kadar severken diye o da demiş ki abi saçları dökülüyor sağda solda saçları duruyor toplamıyor bileayy ilk gun adama makarna da yapacaktim iyiki yapmamisim aldatabilirmis beni..
hani deseniz esinize ilgi alaka gosterin kendinizden uzaklastirmayin gozu baskasina kayar deseniz anlarimda belki.aldatigi hanimmi ev tutup harika yemekler yapacakmis..
İlk yorumunuz aldatılmanın haklı gerekçesi gibi yani, "Kadın adamı özene bezene beslemezse adam tabi ki başka kadına gider" fikrinden ne anlamalıyım başka? Yiyeceği iki lokma yemek için kadınını değişen adam adam değildir zaten benim gözümde; tatlı dille teşvik ede ede hanımına o yemeği sevgiyle yaptırsın bakalım önce o adam.
Zerre yemek bilmeden çıktım ben evden, şimdi evvel Allah yapamadığım yemek yok. Ama eşim her zorlandığımda, her şaşırdığımda, her sıkıldığımda vs. bana "Bu yemek mi?!" vb. deseydi, çok daha farklı bir yerde olurduk.
2 yumurta kırıp "Canım ancak bunu yapabildim" diye mahcup sevgiyle sofra paylaşmak mı, yoksa 5 çeşit döktürüp kocası yemeğini yerken kadının içinden "Zıkkım ye!" demesi mi?
Bugün böyle olmuş, böyle denk gelmiş, her gün her gün demiyor ki kadın; eli ayağına dolaşmış, belki şaşırmış, alış-verişe çıkamamış vs vs... Adam, karısının kadınlığına laf ediyor ya. İsterse gün 40 saat olsun da 30 saatini çalışsın bu adam, edemez laf. Etmemeli... Bu hakkı kendinde görememeli bu adamlar. Bu kadının tuttuğu da oruç.
Ama işte kadın kadına diyor, kadın kadını yerden yere vuruyor, adamlar nasıl yüz bulmasın...
bu kadar becerikli olmanın sırrı ne ya
evleneli 3 yıl olacak hala yemek konusunda çok yetersizim
çalışıyorum eve varışım 7-8 sonrasında da hep basit yemekler yapabiliyorum ve hep aynı hep aynı bi de 1 ya da 2 çeşit max
maşallah sizeBilmem elimin çabuk olduğu söylenir genelde, birde programlı çalışırım mutfakta....
Önce barbunyayı koydum ocağa, diğer tarafa da makarnayı, ocağı diğer tarafına da pirinci...onlar pişerken köfteyi yaptım,patatesleri doğradım..Makarnayı süzdüm,kenara koydum..Haşlanan pirince sütü ilave ettim,ocağa yağ koyup patatesleri ve köfteleri kızarttım, ama mesela köfteleri kızartırken de boş durmuyorum, biber doğruyorum, sofrayı hazırlıyorum, sütlaçları kaselere boşaltıyorum.Saat 20:15'ti herşey bitmiş masa kurulmuştu. Bene boş durmayayım limonatayı yapayım diyerek ,limonatayı hazırlayıp dolaba koydum :)
beni lokantaya götürmesinde değilim gitmezdim zaten dahada mı ezileyim karşısında ...kavgalı idik ama beni düşürdüğü durum zoruma gitti sen kadınlık yapamıorsun bende başımın çaresine bakarım mesajı zaten söledide açken gözü dönüyor boğazınada düşkün oluncayani bir de neden hala hazır değil diye laf etmesi var ki kahkaha atmama sebep oldu, çünkü iftara daha 2 saat varmış... e o zaman kıymalı yumurtayı çorbayı hemen hazır etsin masaya koysun, 2 saat sonra iftar vakti geldiğinde, buz gibi çorbayla yağları donmuş lezzeti gitmiş kıymalı yumurta yesin. ama yok o zaman da tam tersini söylerdi, neden ezandan hemen önce yapmıyorsun, hiçbişey bilmiyor musun vs vs... çıkıp dışarda tek başına zıkkımlanıp gelmesi burda benim zoruma gitti. nasıl boğazından geçmiş yahu? insan karısını çocuğunu da alır gider, onlara da yedirir kendisi ne yiyorsa. ya da ne bileyim siniri geçince gelirken onlara da paket yaptırır. vicdanı da eksik bu adamın. adam çoğu yönden eksik, iki gram aklı var hala karısına akıl vermeye çalışıyor, kalanı kendisine yetecekmiş gibi
Bilmem elimin çabuk olduğu söylenir genelde, birde programlı çalışırım mutfakta....
Önce barbunyayı koydum ocağa, diğer tarafa da makarnayı, ocağı diğer tarafına da pirinci...onlar pişerken köfteyi yaptım,patatesleri doğradım..Makarnayı süzdüm,kenara koydum..Haşlanan pirince sütü ilave ettim,ocağa yağ koyup patatesleri ve köfteleri kızarttım, ama mesela köfteleri kızartırken de boş durmuyorum, biber doğruyorum, sofrayı hazırlıyorum, sütlaçları kaselere boşaltıyorum.Saat 20:15'ti herşey bitmiş masa kurulmuştu. Bene boş durmayayım limonatayı yapayım diyerek ,limonatayı hazırlayıp dolaba koydum :)
hahaha o yorum bana ait değildi yalnız
sadece ben sizin yorumunuza cevap verdim.
yine diyorum adam zaten üstüne düşeni yapmış. çalışmış gelmiş. alışverişi de yapmış. mutfakda yardım etmeye de çalışmış. ama kadın da tık yok yani.
bana eşim böyle yapsa ben de tepki verirdim ama böyle değil tabi. iki tarafta hatalı.
Ay ne bileyim devamı sandım, neyse sizin üzerinizden cevap ortaya gitsin
Bir yemek için kadınlığa laf edilmez, iftar zamanı oruç ağzıyla. Bundan daha ağır bir haksızlık hali yok bence olayda.
Bilmiyorum da öyle laflar edilecek, lokantaya gidiyorum diye basıp gidecek adam, bu kabul edilemez ya, ne olursa olsun.
Eşini de yanına alsa, "Hadi boşver amaan, gel dışarıda yiyelim" diyerek tatlıya bağlasa olmaz mı? Orucu bilen adam öfkesine mukayyet olmalı.
Çalışan çocuklara bakan nelere koşturup da evdeki yemeği de eksik etmeyen kadınlar var Çalışmayan fazla fazla vakit bulur
hıh ben de onu dedim. haklı ama sonunda haksız olmuş, hadi dışardan söyleyelim ya da hep birlikte gidelim dese doğru olanı yapmış olur dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?