iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

İlk yorumunuz aldatılmanın haklı gerekçesi gibi yani, "Kadın adamı özene bezene beslemezse adam tabi ki başka kadına gider" fikrinden ne anlamalıyım başka? Yiyeceği iki lokma yemek için kadınını değişen adam adam değildir zaten benim gözümde; tatlı dille teşvik ede ede hanımına o yemeği sevgiyle yaptırsın bakalım önce o adam.

Zerre yemek bilmeden çıktım ben evden, şimdi evvel Allah yapamadığım yemek yok. Ama eşim her zorlandığımda, her şaşırdığımda, her sıkıldığımda vs. bana "Bu yemek mi?!" vb. deseydi, çok daha farklı bir yerde olurduk.

2 yumurta kırıp "Canım ancak bunu yapabildim" diye mahcup sevgiyle sofra paylaşmak mı, yoksa 5 çeşit döktürüp kocası yemeğini yerken kadının içinden "Zıkkım ye!" demesi mi?

Bugün böyle olmuş, böyle denk gelmiş, her gün her gün demiyor ki kadın; eli ayağına dolaşmış, belki şaşırmış, alış-verişe çıkamamış vs vs... Adam, karısının kadınlığına laf ediyor ya. İsterse gün 40 saat olsun da 30 saatini çalışsın bu adam, edemez laf. Etmemeli... Bu hakkı kendinde görememeli bu adamlar. Bu kadının tuttuğu da oruç, bu kadın da aynı sofrada doyacak..

bu arada hergün farklı yemek yaparım bende ertesi güe kalan yemeği yemez eşim nadirdir herşeyide beğenmez sebze sevmez,tavuk sevmez,isteksiz yer, düşünün halimi her gün ne yemek yapsam beğendirsem derdindeyim

yok işte diyorum ki üşenmiş kadın.. olabilir yani..
kıymalı yumurta yapmadım hiç kıymadan nefret ederim :)) ağzıma bile sürmeyeceğim bir yemek kıymalı yumurta.. :) köfteyide çocuklar çok seviyor mecbur yapıyorum .. :) bana kalsa kıymayı eve bile sokmam :)
ha konu sahibinin burdaki tek hatası bence adamı mutfaktan çıkartmak olmuş.. bıraksaymış madem ne istiyorsa canı yapaymış..

neyse burdaki mesajlarida okuyup gaza gelme adam normalde sabirli ve yardimsevermis.orucun ilk gunu oldugu icin iyi bi sofra istemis bence gerginlige bi son verin artik.bugunde sucuklu yumurta yaparsiniz..saka saka..

kıyma sevilmez mi yahu

çok güzel bir konuya değinmişsiniz benim eşimde sürekli her tartışmada başkalarından örnek verir "ne kocalar var böle olsaydım napcaktın şükret "bilmem ne .diyerek kendini övüp yüceltyor devamlı bunun altındaki sebebi aşağılık kompleksi olarak mı düşünsek acaba ben anlamıorum artık

Eşin oruç tutuyor, gerçi Allah doğrusunu, iyisini bilir ama Ramazan ayı'nın amacına uygun değil hareketleri.. Artık yazmama gerek yok sanırım... Ramazan'da öyle lüks yemekler vs yanlış bana göre. Zaten nefsimizi terbiye etmek için oruç tutuyoruz, beyefendi de yemek beğenmiyor! Ben 2 gündür iftarda aynı yemeği yiyorum, çöpe gitmesin diye... Yani oruçluyum canım şunu çekti, bunu çekti yapmıyorum. Böyle de olması gerekir.. Neyse böyle yamuk olup sonra da "ibadet ettim" diyenlere sinir oluyorum

ayy ilk gun adama makarna da yapacaktim iyiki yapmamisim aldatabilirmis beni..
hani deseniz esinize ilgi alaka gosterin kendinizden uzaklastirmayin gozu baskasina kayar deseniz anlarimda belki.aldatigi hanimmi ev tutup harika yemekler yapacakmis..
benim eşimin bi arkadaşı ilk karısından boşandığında eşim sormuş niye boşanıyosun bu kadar severken diye o da demiş ki abi saçları dökülüyor sağda solda saçları duruyor toplamıyor bile
sonra başka bi kadınla evlendi (eski eşiyle evliyken de görüşüyordu bu kadınla) ama kadını bir görme eski eşinin yanından geçemez eski eşi ne kadar hanımefendiyse bu bir o kadar zıttıydı
ama eşime demiş ki daha bunlar sevgiliyken ya abi bi sofra hazırlıyor bir ağırlıyor ki anlatamam falan fistan deyip evlenmişti sonuç ne biliyor musunuz ondan da boşandı çünkü kadın esrar falan kullanan bi tipmiş meğersem başka erkeklerle vs basmış kocası
demem o ki eyyyyyy yemek hazırlamadığınız için eşiniz başka "karılara" gider diyen hanım, keşke her iş yemekle olsaydı
hadi biz yemeklerini yapalım da onlar ne yapmalı dersin bizim için @tdsozlem

hahaha o yorum bana ait değildi yalnız
sadece ben sizin yorumunuza cevap verdim.
yine diyorum adam zaten üstüne düşeni yapmış. çalışmış gelmiş. alışverişi de yapmış. mutfakda yardım etmeye de çalışmış. ama kadın da tık yok yani.
bana eşim böyle yapsa ben de tepki verirdim ama böyle değil tabi. iki tarafta hatalı.

Ben şunu merak ediyorum mesele sadece dünkü kıymalı yumurta mı? Geçmişte böyle şeyler yaşıyor muydunuz yani çocuktan önce de yemek ve ev düzeni konusunda bu tarz tartışmalarınız oluyor muydu? Dün işten çıkıp çocuğumla akşam eve vardığımda 500 gr kıymadan köfte hazırladım bir kısmını yedik geri kalanını buzluğa attım yani yetişmez diye bir şey yok. Önceden program yapıp malzemeleri hazırlarsan yetiştirirsin. Bunun kadının eli çabuk veya yavaş olmasıyla ilgisi yok. Bir de eşin gelince mutfaktan çıkarma birlikte sohbet ederek yapın. Senin bütün gün evde olman ev işlerini tek başına üstleneceğin anlamına gelmez. Elbette eşin sana destek olmalı hem daha çabuk bitirirsiniz hem de birlikte daha fazla zaman geçirmiş olursunuz.

Bilmem elimin çabuk olduğu söylenir genelde, birde programlı çalışırım mutfakta....

Önce barbunyayı koydum ocağa, diğer tarafa da makarnayı, ocağı diğer tarafına da pirinci...onlar pişerken köfteyi yaptım,patatesleri doğradım..Makarnayı süzdüm,kenara koydum..Haşlanan pirince sütü ilave ettim,ocağa yağ koyup patatesleri ve köfteleri kızarttım, ama mesela köfteleri kızartırken de boş durmuyorum, biber doğruyorum, sofrayı hazırlıyorum, sütlaçları kaselere boşaltıyorum.Saat 20:15'ti herşey bitmiş masa kurulmuştu. Bene boş durmayayım limonatayı yapayım diyerek ,limonatayı hazırlayıp dolaba koydum :)

maşallah size darısı başıma

beni lokantaya götürmesinde değilim gitmezdim zaten dahada mı ezileyim karşısında ...kavgalı idik ama beni düşürdüğü durum zoruma gitti sen kadınlık yapamıorsun bende başımın çaresine bakarım mesajı zaten söledide açken gözü dönüyor boğazınada düşkün olunca

biraz da insanın içinden gelecek sevecek demek ki yemek yapmayı..
ben sevmediğimden sanırım konu sahibine hak verenlerin başında geliyorum

Ay ne bileyim devamı sandım, affedersin, neyse sizin üzerinizden cevap ortaya gitsin

Bir yemek için kadınlığa laf edilmez, iftar zamanı oruç ağzıyla. Bundan daha ağır bir haksızlık hali yok bence olayda.
Bilmiyorum da öyle laflar edilecek, lokantaya gidiyorum diye basıp gidecek adam, bu kabul edilemez ya, ne olursa olsun.
Eşini de yanına alsa, "Hadi boşver amaan, gel dışarıda yiyelim" diyerek tatlıya bağlasa olmaz mı? Orucu bilen adam öfkesine mukayyet olmalı.

hıh ben de onu dedim. haklı ama sonunda haksız olmuş, hadi dışardan söyleyelim ya da hep birlikte gidelim dese doğru olanı yapmış olur dedim

Yemek secen bi erkek icin biseyi begendirmek oldukca zor heleki bide cocuk olunca sizi cok iyi anliyorum bence hic konusmayin begenmiyosa gitsin lokantada yesin siz bence kensinizi sagliginizi dusunun hersey gonlunCe olsun hayirli ramazanlar:)

Çalışan çocuklara bakan nelere koşturup da evdeki yemeği de eksik etmeyen kadınlar var Çalışmayan fazla fazla vakit bulur

Çocuğu akşamdan akşama görüyoruz. Nerede çocuğa bakıyoruz ? Eşinle ortak iş bolusumu oluyor. Çalışan bir şey yetiştirmeye çalışmıyor.
En azından yaptığı bir patates bile hor görülmez.
Tabi her kesim tarafından değil.
Sizler gibi çalışıp çalışmayan diye soranlar için bu böyle.

Ve kaçırdığınız nokta var yazdıklarımda. Hala çalışan çalışmayan diye cevap veriyorsunuz.

Çalışmıyor , yani sizce, sozde geniş geniş vakte sahip kişi bu muameleyi hak ediyor yani.

Yemeğe burun kivirmak hangi ahlaka sığar. Eşine bu şekilde davranmak , haddi asmak neyin kafasıdır.

Çalışan biri olsaydı sizin cevabınız " beğenmiyorsa kendi yapsin mi olacaktı.

Mesajimdaki bir çeşit çalışan kadın grubundaysaniz , bu duygu nereden geliyor diye merak ediyorum. Nedir bu ego ?

Kaba ruhlu bir erkek gibi cevap vermissiniz. "

hıh ben de onu dedim. haklı ama sonunda haksız olmuş, hadi dışardan söyleyelim ya da hep birlikte gidelim dese doğru olanı yapmış olur dedim

Baştan beri haklı değil bence adam :/
Bunlar olabilir şeyler, herkes aynı hızda aynı beceride olmak zorunda değil. İdare edebilirlerdi.
Her şeyine karışıyor kadıncağızın, direktifler veriyor, onu bunu beğenmiyor, ben mi yanlış anladım konuyu? Ekmeği orada kesme, şuraya koy vs.
Böyle bi adamın yardımını istemem şahsen ben mutfağımda... Bence baştan sona konu sahibi haklı.
Adam ağzını kapalı tutabilse yese "Eline sağlık, yarın için bunu bunu yapar mısın, canım istiyor" filan dese...
Olay çıkarmış adam işte. Bir yemekten, bir mide belasına kadınını kırmış.

2 saat uzun bir süre, seni anlıyorum çocukla zor oluyor benimde 4 tane en küçüğü 1 yaşında ve emiyor. Bende dün iftara üc saat kala girdim mutfağa, salata ayran karpuz bunlari hazırladım önce sonra patlıcan dilimleri kızartıp içine kıyma sardım üzerine soğan domates sosu yapip fırına verdim ve pilavımı yaptım. Yaklaşık 30 - 45 dk gibi bir zaman kaldı bana.
Evet eşinin tepkisi hiç hoş değil aSLA tasvip etmiyorum ama hak veriyorum. 2 saat önceden Kıymalı yumurta yapmak çok tuhaf olmuş
acaba diyorum senin elinmi yavaş ? Hani bazı insanlar vardır uyuşuk gibi, öylemisin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…