- 24 Mayıs 2020
- 3.922
- 13.576
- 138
- Konu Sahibi Yigityavuz
-
He canım he Allah başınıza getirmesin rabbimSadakatsiz kadın veya erkek olsun hepsinden nefret ederim.Ama görünce panik atak geçirmem.Abartmissiniz adam sizi yiyecek mi .Kv kocasını istemez çünkü kadın olayın öznesi ,kayniniz karısını aldatmissa tavır koyar kakara kikiri yapmaz işinize bakarsınız.Yani bazısı olmayan huzurunu da kaçırmaya pek meraklı
Hastayım böyle konuları yarım yamalak anlatmalara.Herkes ilk mesaja göre cevap verirOnun yaşattıklarını o zevkine gidip gezerken ben eşimin arkasindaydim 1 Ay lik gelindim burda isler ters teksas gibi yer sırf karşı taraf siz bizim gelinimizi kaçırdınız bizde size yasaticaz derler diye 1 ay benim evimde yattılar tüfekle ben hayatımda silah görmemiş insandım tek başına yaşanılmadi olaylar ve ben küçükken de yaşadım bunları babamı da kabul etmiyorum abisini de ama herkes yanlış yaptığımı söylemiş demekki gerçekten problem bende ..o zaman biraz daha düşünmem gerek
Yine dediğim gibi ilk mesajı baz alarak yazarım ben.Hayat hikayenizi bilmiyoruz sizin .He canım he Allah başınıza getirmesin rabbim
Sorun değil çok güzel beni doğrultan bir kaç yorum geldi sonuç olarak önce kendimle sonra insanlarla olan sıkıntılarımı çözüp bitirmeye niyetlendim iftara da kimseyi çağırmama kararı aldımYine dediğim gibi ilk mesajı baz alarak yazarım ben.Hayat hikayenizi bilmiyoruz sizin .
Sorun değil çok güzel beni doğrultan bir kaç yorum geldi sonuç olarak önce kendimle sonra insanlarla olan sıkıntılarımı çözüp bitirmeye niyetlendim iftara da kimseyi çağırmama kararı aldım
Ya hepsini çağıracaksınız ya hiç iftar vermeyeceksiniz. Büyük kayın gelmesin demeniz çok büyük ayıp. Yarın eşiniz babasıyla görüşmek istese onu da mı almayacaksınız içeri. İftar verecekseniz yapabileceğiniz tek şey masada olabildiği kadar az kalıp ikram yapma ve mutfağı toplamayla vakit geçirmektir.Herkese merhaba. Şimdi benim kayinvalidem ağır psikolojik rahatsız bir bekar kaynım var kayinvalidem pederi görmek istemediği için ev ayirdik.Bekar kaynimla kayınvalide aynı evde yasayacaklardı taaa ki büyük kaynım da gelene kadar büyük kaynim (eltimi aldattığı için boşandı,eltimi aldattığı kadınla da anlaşamayıp onu da ortada bıraktı,işsiz ipsiz sapsız biri) parantez içindeki ayrıntıyı şu sebeple verdim; benim anne baba ayrıydı babam da bizi bırakıp başkasıyla evlenmişti ve kaynım eltimi aldattiginda ben henüz 1 aylık gelindim eltim aynı annem gibi ortada kalmıştı çocuğunun gözünde kendi çocukluğumu görüp aylarca bu üzüntüyleo çocuğun ne hissedeceğini ve bundan sonra yaşamlarının ne kadar zor olacağını bilerek yaşadım ve abisini gördükçe babama olan öfkem çocukluk travmalarım depresiyor eşimle bu konuyu konuşmuştum anlayışla karsilamisti zaten abisinin yaptıkları ona da ters geliyordu 3 yıl kadar konuşmasada kaynanam barıştırdı onları.sorun da bu ay başlıyor..Bu zamana kadar eşimin ailesini bana o kadar cektirdiklerine rağmen el üstünde tuttum her ramazan da iftara davet ederdim ama şimdi kaynana küçük kaynım ve abisi aynı evde yaşıyorlar ve ben esimin abisi'ni bırakın soframa oturtmak kapımdan içeri sokmak dahi istemiyorum.Esime dedim ki kardeşini ara annemi al şu gün iftara gel de abin i kastetmeyince gelmez dedim olmaz öyle şey dedi.Ama ben abin i ağırlamak istemiyorum dedim.o zaman hıc iftar yemegi vermeyelim bu sene,ne senin kalbin kırılsın ne benim Dedim onada hayır dedi ben o adamı görünce panik atak geçiriyorum sizce ne yapmalıyım? Sağlıklı bir kaynanam olsa beni anlar o kocasını gördükçe sinir topuna dönüyor ama bana gelince abinin yaptıkları seni ne ilgilendirir diyor yani ona problemi anlatmam imkansız sizce hıc cagirmamalimiyim yoksa küçük kaynimi kendim arayıp annemi al gel mi demeliyim yada başka bir çözüm bilemedim bana bir fikir verin kırmadan lütfen..
Yoo babası gelse aslında ağırlığıyla herkesi susturur ben dahil..Ama kayınpederin bilr yasanilanlardan o kadar bıktı ki o da almıyor oğlunu eve yıllardır yani aslında sorun ne yaşadığından çok bize neler yaşatmış olduğu eşimde aynı tavrı bana sergiliyor babamla görüşmem ama görüşecem desem ima ettiğimde bile kaldıramıyor ama benide hep babamla vuruyor bende onu abisiyle vuruyordum yaptığım yanlış ama ben den başka herkes yaptıklarının doğru olduğunu savunuyor ister istemez adım atmiyorumYa hepsini çağıracaksınız ya hiç iftar vermeyeceksiniz. Büyük kayın gelmesin demeniz çok büyük ayıp. Yarın eşiniz babasıyla görüşmek istese onu da mı almayacaksınız içeri. İftar verecekseniz yapabileceğiniz tek şey masada olabildiği kadar az kalıp ikram yapma ve mutfağı toplamayla vakit geçirmektir.
Birde merak ettim hastanelik olurum mental sağlığım bozuluyor diyen birine yüklenecek kadar ne yaşadınız ?
Konu açılınca insanlar anlamadan niye her üyeye kızıyor anlamış değilim biraz sakin olun el insaf
Destek alicam bu zamana kadar ben tavrimin doğru oldugunu düşünüyordum ama herkes destek almandan yana konuşmuş evet haklı olabilirler babamla olan problemlerimi halledemiyorum ama kaynımın yaptıklarını yasamak zorundamiydim zaten düğünün erken olmasının sebebi kendisi eğer biz nişanlıyım böyle birşey yapsaydı eşimle direk ayrılırdık ve kimse kolay kolay kız vermezdi şuan bekar kaynima kız bulabiliyomuyuz yok çünkü hep önümüze çıkıyor ben hatasından çok bana yasatilanlar yüzünden ona ofkeliyim abisini görünce sinirleniyorum yani hem bize hem küçük kaynima yük oldular inmiyorlar sırtımızdan hemde iki kadını mahfetti yine evlenecem diyor olaylara girip kavga etmiyorum ama ben o çocuğunun gözlerindeki korkuda karısının çaresizliğine kendi çocukluğumu ve annemi gördüm bunu da asamiyorum kaynanam sürekli büyük oğlunu pofpofluyor anlaşamıyorlardı diyor yaptıklarını hafifletiyor yani başında bir değil 3 taneler kocam abisi ve kaynanam. ben ayrılmak çok istedim hatta fiziksel şiddet vardı boşanmaya gittim avukata para verdim dilekçemi hazırladım ama eşim dedeme ağladı gelip bir daha yapmicam diye dedem geri gönderdi beni. aile terapisi almazsa dönmem dedim 2 seans gittik baktı doktor seni öfke kontrolüne göndericem diyo bu hemen topuk sonra fiziksel ve psikolojik şiddet bitti ama şimdi de ailesi bizi sömürmeye başladı eşimin olmaz yapamam veremem diyemediklerinden dolayı eşime, eşimin huyunu bildiği halde onu sömüren anne ve abisine kızgınım kaynanamı anne diye bir şekilde affediyorum ama kaynimnı affedemiyorumKonu sahibinin neden bu kadar üstüne gittiniz sanki normal bir durumdan bahsediyormus gibi kadın diyor ki tetikleniyorum panik atak geçiriyorum evet durum normal değil zaten sanki normal bir durum varmış gibi sen abisine karışamazsin yazmışsınız . Biri de travmalarıni başkaları üzerinden atlatamassin yazmış . Tobe yarabbim sanki öyle yazınca bu kadın bir daha kriz geçirmeycek.
Konu sahibi belli ki geçmiş travmalarin senin şu an sağlıklı bir yaşam sürmeni engelliyor . Belki eşinde burdaki insanlar gibi seni anlamıyorsun. Biz uzman desteği almayı düşünmez misin ? Bu sadece abiyi görünce mi tetikleniyor yoksa bir dizi izlediğinde falan mı
Sadece geçmişten düğün alışverişinde bizi zorla bir yere götürüp oraya borclandirmasi,nişanlılık suremiz 1 yıl olacaktı bekliycektik eşimle taniycaktik birbirimizi ama abisi yurtdışına gidicem diye ailemi kandırdı dugun3 ayda yapıldı 1aylik gelindim abisi başkasıyla gitti o gidince eşim ve ailesiyle aylarca insan içine çıkamadık haliyle çok etkilendim
Yaşadıkkarınız çok büyük sıkıntılar, sizi çok iyi anladım ama eşinizin tavrından anlaşılıyor ki artık yaşananları unutup normalleşme taraftarı. Bu durumda psikolojik yardım alın ve durumu normalleştirmeye çalışın, o iftardan kaçışınız var gibi de görünmüyor. Bu durumda "hastayım, oruç tutamadım, size servisinizi yapıp yatacağım müdadenizle" deyip ortamdan kaçacaksınız. Tek çare buAnladım birden fazla kişi yazdı demekki problem bende bir psikologa görünmeyi mutlaka düşünüyordum demekki çoktan zamanı gelmiş teşekkurler
Haklisiniz sanirimNe anlatırsa anlatsın, bazı insanlar kendi travma eşiğini görmedikleri müddetçe, kıyaslamaya ve yargılamaya devam edecek ve deşecekler. Belki hiçbir şey yok, belki çok şey var; bir hikaye dinlemek uğruna yapmayalım bence.
Y Yigityavuz bence anlatmayın. Psikologunuza saklayın.
Ya gerçekten bazen ben bu linçleme olaylarını anlayamıyorum önceden okuduğumda cidden mantıklı yorumlar yapılıyordu . Ben hastanelik oluyorum panik atak geçiriyorum diyen birine eşinin abisi o demek nasıl bir mantık ?Ne anlatırsa anlatsın, bazı insanlar kendi travma eşiğini görmedikleri müddetçe, kıyaslamaya ve yargılamaya devam edecek ve deşecekler. Belki hiçbir şey yok, belki çok şey var; bir hikaye dinlemek uğruna yapmayalım bence.
Y Yigityavuz bence anlatmayın. Psikologunuza saklayın.
Bence eşinize tekrar terapiyi şart koşun sizin panik atak geçirmeniz normal bir durum değil yoksa bu aileyi istememenizde de hiçbir sakınca yok . Açıkçası ben olsam bende bu kadar sorunlu insanlar ile iletişim kurmazdim.Destek alicam bu zamana kadar ben tavrimin doğru oldugunu düşünüyordum ama herkes destek almandan yana konuşmuş evet haklı olabilirler babamla olan problemlerimi halledemiyorum ama kaynımın yaptıklarını yasamak zorundamiydim zaten düğünün erken olmasının sebebi kendisi eğer biz nişanlıyım böyle birşey yapsaydı eşimle direk ayrılırdık ve kimse kolay kolay kız vermezdi şuan bekar kaynima kız bulabiliyomuyuz yok çünkü hep önümüze çıkıyor ben hatasından çok bana yasatilanlar yüzünden ona ofkeliyim abisini görünce sinirleniyorum yani hem bize hem küçük kaynima yük oldular inmiyorlar sırtımızdan hemde iki kadını mahfetti yine evlenecem diyor olaylara girip kavga etmiyorum ama ben o çocuğunun gözlerindeki korkuda karısının çaresizliğine kendi çocukluğumu ve annemi gördüm bunu da asamiyorum kaynanam sürekli büyük oğlunu pofpofluyor anlaşamıyorlardı diyor yaptıklarını hafifletiyor yani başında bir değil 3 taneler kocam abisi ve kaynanam. ben ayrılmak çok istedim hatta fiziksel şiddet vardı boşanmaya gittim avukata para verdim dilekçemi hazırladım ama eşim dedeme ağladı gelip bir daha yapmicam diye dedem geri gönderdi beni. aile terapisi almazsa dönmem dedim 2 seans gittik baktı doktor seni öfke kontrolüne göndericem diyo bu hemen topuk sonra fiziksel ve psikolojik şiddet bitti ama şimdi de ailesi bizi sömürmeye başladı eşimin olmaz yapamam veremem diyemediklerinden dolayı eşime, eşimin huyunu bildiği halde onu sömüren anne ve abisine kızgınım kaynanamı anne diye bir şekilde affediyorum ama kaynimnı affedemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?