- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.474
- 548
- Konu Sahibi Yigityavuz
-
Ben niye kızıyim söyleyince insallah Allah beni ve çevremdeki insanlari şaşırtmasın tabi ki böyle bir sınav vermeyeyim . Hatta kimse vermesin kimsenin yaşamasını istemem .Gerçekten anlayamıyor musunuz yoksan anlamak mı istemiyorsunuz? Aynı cümleyi kerelerce yazdım çünkü gayette anlaşılır yazdığımı düşünüyorum. Yargılamak sadece bir başkasına dedikodusunu yaparak veya özel alanına müdahale ederek olmaz. Siz görüşmeme kararı alarak zaten bir insanı yargılamış ve sonucunda da hakkında bir karara varmış oluyorsunuz. Bunu yaptığınızı artık bi kabul edin. Birine özel hayatı yüzünden tavır alındıktan sonra özel hayatı beni ilgilendirmez olmuyor işte. İlgilendirmiş ki ortada gösterilen bir tepki var. Size ahlaksız veya kadın düşmanı yazan ben değilim. Yazan kişi/kişiler her kimse bunun cevabını da onlar verebilir.
Sizin doğrunuz öyle demek ki ben sizin doğrunuzu değil çelişen cümlelerinizi eleştiriyorum. Söyleyince de kızıyorsunuz ama çok büyük konuşuyorsunuz.
Ben kimsenin özel hayatına müdahale etmiyorum işte gidip şu kadının veya bu adamın yaptığını duydun mu eşini aldattı pisss insan demiyorum . Yargilamiyorum kendimce onun ahlakını eleştirmiyorum onun özel alanına müdahale etmiyorum çünkü beni ilgilendirmiyor. Ben çevremde iletişimde olduğum kimsenin özel hayatına müdahale etmiyorum ama görüşmemeyi tercih ediyorum . Bunun eleştirilmesini saçma veya komik bulunmasını bile bakın çok normal karşılarım. Ama dediniz ya eski konu diye o konuda birileri bana sen nasıl bir kadınsından tutun ahlaksızsin bile dedi böyle düşündüğüm için ben bunu eleştiriyordum işte yaptigim yorumda.
Ben aldatılan insanın nasıl acı çektiğini gördüm bana göre bir insana yapılabilecek en acımasızca şey bu beni çok üzüyor daha önce de demiştim arkadasima yapılanı bile affedemiyorum ben niye bu sebepten dolayı kötü bir insan oluyorum ahlaksız oluyorum kadın düşmanı oluyorum bunu anlamıyorum işte .
Bu konudaki kadının bana göre görüşmemesi için de yeterli sebep var benim kaynım yapsa ona da çok kızarım görüşmem buna alet olan öbür kişiyle de görüşmem .Ne yazmış konu sahibi o çocuğun gözündeki acıyı gördüm ve bu beni çok üzdü burda kızılcak ne var ben bunu anlayamıyorum işte .
Kızın da arkadaşı olan arkadaşınız, ne hayırlı arkadaşmış öyle maşallah. Olayın bütün ayrıntılarına vakıf herhalde. Evli adamlar öyle "Ben evliyim, gel takıl benle" demiyor açık açık. Az toysa bilmeden yaşamış, öğrenince de postayı koymuştur. Ne meraklısınız hemen kadını yuva yıkıcı ilan etmeye.
Öncelikle gerçekten yaşadığınız şey için çok üzüldüm . Çok kötü birsey her bakımdan . Aslında ben orda o kısmına da yorum yapmıştım ama o kadar linclendim ki gözden kaçmış konu sahibine dedim bunu duyduğun kişiden emin misin en yakın arkadaşım dedi demişti . Sonra da hatta bunu nişanlına bile söyleme yazdım soyledigini söylemişler bende çok ayıp ettiğini yazmıştım bu noktada .Siz tartışırken konuyu ve konuya yazdığımı hatırladım. :)
Sonra da konudan çıktım. Sana "Kızında görrr" denilmesinin haklı bir tarafı yok, sadece "Özel hayatı sizi ilgilendirmez, görüşmek zorunda da değilsiniz" deyip geçtiysen bunda da pek tepki gösterilesi bir taraf yok bence (Tek başına). Ancak konu sahibinin önyargılı davranışına, kızla hiç yüz yüze gelmeden onu bu şekilde kulaktan dolma damgalamasına tepki gösterilirken, bu kısma değinmeden hakkı(!) olan kısıma vurgu yaparsan... Tepki gelmesi olağan.
Devamına kalsam ben de vurdukça öldürürdüm herhalde önüme geleni ahshs (Hak vermiyorum sana onların denmesine ama)
Bak sana bi olay anlatayım, ben hastalandığımda öyle bir laf çıkarmışlar ki aklın şaşar. Neymiş efenim ben eroinmanmışım, uyuşturucu bağımlısıymışım. Tanımadığım insanlar dahi önyargı ile kendileri bana kapadılar, benle yüz yüze gelmemiş insanlar "Başarılı bir kız vardı, uyuşturucu ne hale getirdi, zaten meyli de varmış laf söz dinlemezdi" diye ibret aldılar ve korktular. :)). Alırdım suratlarından konumun konuşulduğunu (Evet bu bi paranoya değildi, emin olduğum bir şey ki bizzat özür dilemeye gelenler oldu sonradan), biraz görüşsem, bizim ailemize de sirayet eder pisliği(!) bakışını. :)
Görüşmeme hakları vardı, görüşmesinlerdi de zaten bana fayda gelmez iki lafla yön değiştirecek tipler. Ancak işte bu 'tip'lere de yanlışları söyleniyor önce/söylenmeli de diye düşünüyorum. İnsanlar yanlışı söylerlerken de arada "Görüşmeme hakkın var tabii" dediğinde de oklar sana döner. Hak verdin zannedilir hak vermesen de, çünkü yazı dili azizliği, sonra kendini açıkla dur. :))) İnsanlarda bi de "Böyle kastettin işte, haksız çıkamam, böyle dedin!" zaafı da oluncaa... Kaos. Bi de kıvıranı da bol gördük şimdi yani, (kıvırıyorsun demiyorum) bi de oradan bi karmaşa.
O konu ile bu konu çok farklı. Bu konuda bir tanıma-fikir edinme aralığı var kendince, o konu ise tamamen önyargı. :)
Tanımadığın birini, üstelik onun da arkadaşı olarak yanında duran birinin getirdiği lafla önyargı kurbanı edecek biri misin? (Sanmıyorum ama) Oradan niye hiç tepki vermedin? Vermeyince böyle görünüyor işte.
Konular kendi özel ayrıntılarını barındırıyor.
Ayy siz kendi yaşadığınızı yazınca bir an üzüldüm ben kız kesin evli bir adamla yaşamıştır puu görüşme falan diye düşünüp yazmamıştımSiz tartışırken konuyu ve konuya yazdığımı hatırladım. :)
Sonra da konudan çıktım. Sana "Kızında görrr" denilmesinin haklı bir tarafı yok, sadece "Özel hayatı sizi ilgilendirmez, görüşmek zorunda da değilsiniz" deyip geçtiysen bunda da pek tepki gösterilesi bir taraf yok bence (Tek başına). Ancak konu sahibinin önyargılı davranışına, kızla hiç yüz yüze gelmeden onu bu şekilde kulaktan dolma damgalamasına tepki gösterilirken, bu kısma değinmeden hakkı(!) olan kısıma vurgu yaparsan... Tepki gelmesi olağan.
Devamına kalsam ben de vurdukça öldürürdüm herhalde önüme geleni ahshs (Hak vermiyorum sana onların denmesine ama)
Bak sana bi olay anlatayım, ben hastalandığımda öyle bir laf çıkarmışlar ki aklın şaşar. Neymiş efenim ben eroinmanmışım, uyuşturucu bağımlısıymışım. Tanımadığım insanlar dahi önyargı ile kendileri bana kapadılar, benle yüz yüze gelmemiş insanlar "Başarılı bir kız vardı, uyuşturucu ne hale getirdi, zaten meyli de varmış laf söz dinlemezdi" diye ibret aldılar ve korktular. :)). Alırdım suratlarından konumun konuşulduğunu (Evet bu bi paranoya değildi, emin olduğum bir şey ki bizzat özür dilemeye gelenler oldu sonradan), biraz görüşsem, bizim ailemize de sirayet eder pisliği(!) bakışını. :)
Görüşmeme hakları vardı, görüşmesinlerdi de zaten bana fayda gelmez iki lafla yön değiştirecek tipler. Ancak işte bu 'tip'lere de yanlışları söyleniyor önce/söylenmeli de diye düşünüyorum. İnsanlar yanlışı söylerlerken de arada "Görüşmeme hakkın var tabii" dediğinde de oklar sana döner. Hak verdin zannedilir hak vermesen de, çünkü yazı dili azizliği, sonra kendini açıkla dur. :))) İnsanlarda bi de "Böyle kastettin işte, haksız çıkamam, böyle dedin!" zaafı da oluncaa... Kaos. Bi de kıvıranı da bol gördük şimdi yani, (kıvırıyorsun demiyorum) bi de oradan bi karmaşa.
O konu ile bu konu çok farklı. Bu konuda bir tanıma-fikir edinme aralığı var kendince, o konu ise tamamen önyargı. :)
Tanımadığın birini, üstelik onun da arkadaşı olarak yanında duran birinin getirdiği lafla önyargı kurbanı edecek biri misin? (Sanmıyorum ama) Oradan niye hiç tepki vermedin? Vermeyince böyle görünüyor işte.
Konular kendi özel ayrıntılarını barındırıyor.
Öncelikle gerçekten yaşadığınız şey için çok üzüldüm . Çok kötü birsey her bakımdan . Aslında ben orda o kısmına da yorum yapmıştım ama o kadar linclendim ki gözden kaçmış konu sahibine dedim bunu duyduğun kişiden emin misin en yakın arkadaşım dedi demişti . Sonra da hatta bunu nişanlına bile söyleme yazdım soyledigini söylemişler bende çok ayıp ettiğini yazmıştım bu noktada .
Birine iftira atılması çok korkunc bir durum herşeyden önce . Ama konuda şöyle demişti kız arkadaşım onları tanımıyor yani bu konu nisanlanmadan önce geçmiş belki yine de doğru değildir ben tanimadigim insanın böyle bir şey yaptığını nasıl söyleyebilirim en önemlisi . Bu konuda konu sahibine kizilmasina birşey demiyorum hatta nişanlına söylemiş olması çok büyük bir ayıp bence . Benim dediğim şey buydu işte ben biriyle ilgili böyle bir bilgi alsam duysam gidip o insanı etrafa asla ve asla anlatmam .Konu sahibi arkadaşına güvenmiş olayları biliyor ve bu sebeple görüşmek istemiyorsa istemiyor diye yorum yapmıştim ben
Yoksa bilmediği kesin emin olmadığı bir konu hakkında birini yargilamasini üstelik etrafta konuşması kesinlikle zaten savunamam . Aslında bende konuda inat ettim bu kısmı kabul ediyorum tanımadığı biri ile ilgili böyle düşünmek yerine tanışmayı seçebilirdi tabi ki ben sadece istememeye hakkı olduğunu söylemiştim . Sonra direktmen bu konuyla ilgili linclenince hiç geri vites yapmadım
Ben şöyle anladım...insanlara neyi yapıp neyi yapmayacağını söyleyemeyiz.. dayatma yapamayız.ozel hayatı sonuçta.. ama onun yaptığı bana uymuyorsa o zaman görüşmeme hakkım olur..yanı insanlara hayatlarında yaptıklarıyla ilgili karışamayız ama yaptıkları bizi olumsuz etkiliyorsa görüşmeme hakkımız vardır..Özel hayatı kimseyi ilgilendirmez madem ilgilendirmeyen bir şey yüzünden birine tepki göstermek saçma değil mi?
Çok teşekkür ederim . Aslında çok insanlara kendimi anlatayım derdim yoktur ama bu konu biraz hassas kadınlarla ilgili öyle şeyler düşündüğümun düşünülmesini istemem . Yoksa normalde tabi herkeskendi bilir. Tavsiyeleru de dinleyeceğim bundan sonra tobe zatenNeyse işte, sebeplerini şeylerini kendiniz biliyorsunuz, ona göre de kendiniz şey edersiniz diyeyim.
Ben burada birkaç defa linç yedim eski üyeliğimde ahshsh Hatta bu üyeliğimde de bi tane yedim ki Mune geldi koca bir sayfa uyarı çekti, beni gömdü. Benim için bazı kelimeler çok ağır gelmiyor/sınırı karışıyor ve onu yazarken aslında farklı bir şey kast ediyor oluyorum (Muhtemelen hastalığımın azizliği, algılayamıyorum: Teşbih ve mübalağaları çok yaparım ve bol yanlış anlaşılırım, başka kelimeler kullanırım filan koparır bir miktar, daha doğru anlaşılacak olanı varken. Düz hayatımda, düz konuşmaya çalışıyorum artık uzunca bir süredir ahshs). Hayatımın yarısı yanlış anlaşılarak geçti.
"Ya şunu diyordun demin, e şimdi de bunu diyorsun"
"Yok hayır orada şunu kast etmek istemiştim"
"Onu kast edebileceğin bi cümle değil ki o"
Vb...
Off...
Neyse işte, ifadem üzerine çalışmam gerekti ciddi ciddi çünkü kalan ömrümü de böyle geçiremem anlıyor musun ahsh
İşte mümkün mertebe kendimizi yanlış anlaşılmalara mahal vermeyecek şekilde, ne dediğimizin, ne düşündüğümüzün ve artık hangi duyguyla dediklerimizin dışına sürüklenmeye başladığımızın farkında olarak ifade etmemiz gerekiyor, en azından minimum bir "Ortak anlama" dili için. Zorla yanlış anlayası gelen zaten anlar, onda da ne gerek yani kendini anlatıp duracan?
Çok da şeabma.
Ben şöyle anladım...insanlara neyi yapıp neyi yapmayacağını söyleyemeyiz.. dayatma yapamayız.ozel hayatı sonuçta.. ama onun yaptığı bana uymuyorsa o zaman görüşmeme hakkım olur..yanı insanlara hayatlarında yaptıklarıyla ilgili karışamayız ama yaptıkları bizi olumsuz etkiliyorsa görüşmeme hakkımız vardır..
Kadının ailesi geleceği zaman da adam aldığı kıymayı, domatesi, sandalyeyi falan kaldırsın. Nasıl olsa parasını o vermiş. Kadın çok istiyorsa gitsin kendi parasıyla alsın. Oldu mu sizce?Yemegi sen yapacaksin, hizmeti sen goreceksin degil mi? İstedigini cagirip cagirmamak sana kalmis bence. Esin yapsa agirlasa karisamazsin ev onun da evi sonucta. Ancak sen agirliyorsan misafiri, istemiyorsan cagirmazsin. Kimsenin gonlu olacak gibi sevmedigim, istemedigim birine yemek yapmam, guler yuzlu olmaya zorlamam kendimi. Sinirlarin net olunca, herkes ona gore davraniyor.
Zor bı durum gururlu olup kendisi gelmesin dicem ama. Onuda yapmazlarHerkese merhaba. Şimdi benim kayinvalidem ağır psikolojik rahatsız bir bekar kaynım var kayinvalidem pederi görmek istemediği için ev ayirdik.Bekar kaynimla kayınvalide aynı evde yasayacaklardı taaa ki büyük kaynım da gelene kadar büyük kaynim (eltimi aldattığı için boşandı,eltimi aldattığı kadınla da anlaşamayıp onu da ortada bıraktı,işsiz ipsiz sapsız biri) parantez içindeki ayrıntıyı şu sebeple verdim; benim anne baba ayrıydı babam da bizi bırakıp başkasıyla evlenmişti ve kaynım eltimi aldattiginda ben henüz 1 aylık gelindim eltim aynı annem gibi ortada kalmıştı çocuğunun gözünde kendi çocukluğumu görüp aylarca bu üzüntüyleo çocuğun ne hissedeceğini ve bundan sonra yaşamlarının ne kadar zor olacağını bilerek yaşadım ve abisini gördükçe babama olan öfkem çocukluk travmalarım depresiyor eşimle bu konuyu konuşmuştum anlayışla karsilamisti zaten abisinin yaptıkları ona da ters geliyordu 3 yıl kadar konuşmasada kaynanam barıştırdı onları.sorun da bu ay başlıyor..Bu zamana kadar eşimin ailesini bana o kadar cektirdiklerine rağmen el üstünde tuttum her ramazan da iftara davet ederdim ama şimdi kaynana küçük kaynım ve abisi aynı evde yaşıyorlar ve ben esimin abisi'ni bırakın soframa oturtmak kapımdan içeri sokmak dahi istemiyorum.Esime dedim ki kardeşini ara annemi al şu gün iftara gel de abin i kastetmeyince gelmez dedim olmaz öyle şey dedi.Ama ben abin i ağırlamak istemiyorum dedim.o zaman hıc iftar yemegi vermeyelim bu sene,ne senin kalbin kırılsın ne benim Dedim onada hayır dedi ben o adamı görünce panik atak geçiriyorum sizce ne yapmalıyım? Sağlıklı bir kaynanam olsa beni anlar o kocasını gördükçe sinir topuna dönüyor ama bana gelince abinin yaptıkları seni ne ilgilendirir diyor yani ona problemi anlatmam imkansız sizce hıc cagirmamalimiyim yoksa küçük kaynimi kendim arayıp annemi al gel mi demeliyim yada başka bir çözüm bilemedim bana bir fikir verin kırmadan lütfen..
Psikolojik destek almalısınız benceHerkese merhaba. Şimdi benim kayinvalidem ağır psikolojik rahatsız bir bekar kaynım var kayinvalidem pederi görmek istemediği için ev ayirdik.Bekar kaynimla kayınvalide aynı evde yasayacaklardı taaa ki büyük kaynım da gelene kadar büyük kaynim (eltimi aldattığı için boşandı,eltimi aldattığı kadınla da anlaşamayıp onu da ortada bıraktı,işsiz ipsiz sapsız biri) parantez içindeki ayrıntıyı şu sebeple verdim; benim anne baba ayrıydı babam da bizi bırakıp başkasıyla evlenmişti ve kaynım eltimi aldattiginda ben henüz 1 aylık gelindim eltim aynı annem gibi ortada kalmıştı çocuğunun gözünde kendi çocukluğumu görüp aylarca bu üzüntüyleo çocuğun ne hissedeceğini ve bundan sonra yaşamlarının ne kadar zor olacağını bilerek yaşadım ve abisini gördükçe babama olan öfkem çocukluk travmalarım depresiyor eşimle bu konuyu konuşmuştum anlayışla karsilamisti zaten abisinin yaptıkları ona da ters geliyordu 3 yıl kadar konuşmasada kaynanam barıştırdı onları.sorun da bu ay başlıyor..Bu zamana kadar eşimin ailesini bana o kadar cektirdiklerine rağmen el üstünde tuttum her ramazan da iftara davet ederdim ama şimdi kaynana küçük kaynım ve abisi aynı evde yaşıyorlar ve ben esimin abisi'ni bırakın soframa oturtmak kapımdan içeri sokmak dahi istemiyorum.Esime dedim ki kardeşini ara annemi al şu gün iftara gel de abin i kastetmeyince gelmez dedim olmaz öyle şey dedi.Ama ben abin i ağırlamak istemiyorum dedim.o zaman hıc iftar yemegi vermeyelim bu sene,ne senin kalbin kırılsın ne benim Dedim onada hayır dedi ben o adamı görünce panik atak geçiriyorum sizce ne yapmalıyım? Sağlıklı bir kaynanam olsa beni anlar o kocasını gördükçe sinir topuna dönüyor ama bana gelince abinin yaptıkları seni ne ilgilendirir diyor yani ona problemi anlatmam imkansız sizce hıc cagirmamalimiyim yoksa küçük kaynimi kendim arayıp annemi al gel mi demeliyim yada başka bir çözüm bilemedim bana bir fikir verin kırmadan lütfen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?