IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

valla benimde aklım sürekli patates kızartmasında...
fırına atsak yağsız olmamı yavvv...

madem patates istiyorsun patates salatası yapabilirsin malzemesini de bol koyarsın bol domatesli maydonozlu vs... limonda sıkarsın üzerine bi güzel ohhh hem ağır da olmaz bende yapıcam haşlama patates sonuçta

Kesinliklee....

Birde namazla bütünleştimi ohh ne güzel ozaman gerçek huzura kavuşuruz iştee

o zamaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
patates forevııııııııııııııııırrrrrrrrrrr......

Yuppy

Bir de sigara böreğine bayılırım ben..

Onu da fazla yağ çekmemesi açısından tamamen su dolu bi kaba batırıp sıktıktan sonra kızartma tenceresine atınca , yağ çekmiyor.
.

madem patates istiyorsun patates salatası yapabilirsin malzemesini de bol koyarsın bol domatesli maydonozlu vs... limonda sıkarsın üzerine bi güzel ohhh hem ağır da olmaz bende yapıcam haşlama patates sonuçta

süper fikir canım......

öyle zaten ben sahura kalkmıyorum yiyince daha çabuk acıkıyormuşum gibi geliyor ama tabi sizin tariflerinize bağlı kalkabilirim deeee
sakın ama öyle yapma günler çok uzun Allah korusun direnciniz azalır

ben elma dılımı gıbı yapıyorum fırına atıyorum ve çokk lezzetlı hem de sağlıklı kızartmaya göre

Oluyor.. Ben patatesin her haline bayılırım zaten

Ama kızartmalık değil de biraz daha iri elma dilim gibi doğrayıp yağsız bi şekilde fırına verince daha güzel oluyor..
haklısın ben de aynen öyle yapıyorum

Valla ben 1 litre sütü bir dikişte içebilirim :)) Yani 5 bardak süt içerim. Bu da beni akşama kadar tok tutarrr
ya kabız olursak ne olacak

Yuppy

Onu da fazla yağ çekmemesi açısından tamamen su dolu bi kaba batırıp sıktıktan sonra kızartma tenceresine atınca , yağ çekmiyor.
.

ben onuda fırına atıyorum daha kalın sarıp.....
yumurta sürüyorum üstüne bide susam..
güzel oluo dene derim şekerim...

Yuppy

.

Canım ben fırında da yapıyorum,fazla yağ çekmediği için,güzel oluyor

ben onuda fırına atıyorum daha kalın sarıp.....
yumurta sürüyorum üstüne bide susam..
güzel oluo dene derim şekerim...

Kaynanam da öyle yapmıştı ama yumurta sürmemişti sanırım tam sevdiğim gibi çıtırımsı olmamıştı..

Bir de ben deneyeyim bakalım anlattığın gibi.. Teşekkür ederim..

Yorumlara bakınca dombili sandım kendimi Pek acıkan bir tip değilimdir esasında ama abur cubur kızartmaya bayılırım , o yüzden sahurda ne yesem kardır diye bakıyorum olaya nedense.. İftara hazırlık olarak eve giderken yemekten sonraya cips alıyorum mesela

Çok acıkmıyorum ama çoook su içen biri olarak bu sıcaklarda zorlanacağım.. Susuzluğa çare bulan var mı ki ?

deniz'cim ben patetesleri elma dilimi doğruyorum üzerine tuzot döküyorum pul biber döküp karıştırıyorum borcama döküyorum karıştırdığım kaba çok az renk vermesi için 1 kaşık salça ve biraz su koyup borcama onu döküyorum fırına atıyorum 190 derecede pişiyo eşim bayılıyor buna tavsiye ederim...

denicem bunu canım teşekkür ederim...
okurken düşündüm de güzel olur kesin...

Eeeee konuştuk ettik. Şimdi ilk günün sahurunda ve iftarında ne yiyoruzz :)

süper fikir canım......

ben çok ağır şeyler yiyemiyorum genelde bolca domates maydonoz salatalık vs... meyve suyu bide yanında hımm aslında şey de yapabilirsin şimdi geldi aklıma omlet yapıp 2ye katlıcaksın tavada katlamadan öncede arasına peynir koyup eriticeksin küp küpte domates yanındada zeytin vs koca bir bardak da sıkma meyve suyu olabilir gibi

Son düzenleme:

ayy evet ya boyle bır care,derman bulan varsa soylesin susuzluğa mesela ne care olabılr kı??

denicem bunu canım teşekkür ederim...
okurken düşündüm de güzel olur kesin...

afiyet olsun canım...
bu arada söylemiştim daha önce senin açtığın bir konuda ama tekrar söyliyeyim çok tatlı yüzün var..

senin kaynana yapmayı bilmiyo..
içine yumurta ve yoğurt karıştırıp sür ondan sar şekerim...
öylede tadı çok güzel olur

bayanlarr eşim aradı ben gidiyorum insallah bu ramazan süreklı görüşeceğiz herkese hayırlı ramazanlar ben gıder alısverişe :))

Mesaim bitti kızlar , çıkıyorum..

Giderken birkaç kutu süt alayım bari..

Yarın görüşmek üzere inşallah.. Hoşça kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…