Milliyet Gazetesinden :
1 bardak süt içmek 5 saat boyunca tok tutuyor!
Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor.
1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan, bu durumu şu şekilde açıklıyor: Sütte bulunan şeker laktozdur. Laktoz açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olur. Sütün bileşimindeki yağ da mideden uzun sürede uzaklaşması nedeniyle tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkili olur, kalsiyum başta olmak üzere Ramazanda da mineral ve vitamin gereksinimini karşılar.
Bir de sahur sofralarımıza ceviz,kuru kayısı , kuru üzüm eklersek bir sürü vitamin mineral ihtiyacını karşılarız, vücutlar gün boyu yorgun düşmez :)
aslında dediğin doğrubu gece kesin kalkıcam zaten bu evime yeni taşındım müstakil evler herkes tutuyormuş çok güzel olacağa benziyor
bayanlarr eşim aradı ben gidiyorum insallah bu ramazan süreklı görüşeceğiz herkese hayırlı ramazanlar ben gıder alısverişe :))
senin kaynana yapmayı bilmiyo..
içine yumurta ve yoğurt karıştırıp sür ondan sar şekerim...
öylede tadı çok güzel olur
Mesaim bitti kızlar , çıkıyorum..
Giderken birkaç kutu süt alayım bari..
Yarın görüşmek üzere inşallah.. Hoşça kalın
Sütü çok severim , 1 bardak 5 saat tok tuttuğuna göre 2 bardak içsem bu iş tamamteşekkürler..
Eeeee konuştuk ettik. Şimdi ilk günün sahurunda ve iftarında ne yiyoruzz :)
Ben makarna yapmayı düşünüyorum..Karpuz peynir.Bayılıyorum bu üçlüye..Kahvaltılık koyarım...
Burda gördüm tarifini,tava pizzası yapıcam.
Birde ben patatesleri halka halka doğrayıp,üzerine tuz ve istediğim baharatları atıyorum,üzerine de biraz su ilavesiyle,kısık ateşte buharıyla pişiriyorum.Sonra suyunu süzüp tabağa alıyorum,hafif ve çok güzel oluyor.Onu da yapmayı düşünüyorum,bakalım artık
İftar menüm hazır değil,açlık durumuma bağlı olarak şekil alacak
bunları sadece sahura mı yapcan :) Makarna felan
süper fikir canım......
Eeeee konuştuk ettik. Şimdi ilk günün sahurunda ve iftarında ne yiyoruzz :)
ben de seni ozledim bitanemmmmmmmmmmmmmkz sahura kalkmamak olur mu helekı uzn günlerde hava da sıcak ayy nasıl gececek psıkolojım bozuk bugün önume ne gelirse yıyorum sankı bır daha yemek yıyemıycem gibi yaa
Türkanımmm nasılsın bıtanemmmmm özledim kız senııı :)))
haklısın canım ben de çokk severim bu ayı evet zor ama yıne de Allah sabır veriyor değil mi??
amın canım amın :)
yemın ediyorum koptummmm:)))
kılo mu delırdın heralde benım kabusum yaa simdiden ne yapacağım diyorum ama kılo alıyorum her ramazan malesef
Nurgülüm nasılsın bıtanemmm çok özledim herkesi yaaa:))
komık yaa vallahı çok güldüm :))
yaparsın canım bol bol dua et Allahım dayanma gucu ver de:))
amın canım ben insallah katmer yapacağım diğer adı gözleme:))
Kız biz sahurda mantı bile yeriz
İlk gün diye makarnayı tercih ettim
Amanın :) Biz hep kahvaltı yapardık annemlerle. Bide babannem ekmek dolması diye birşey var onu yapıyor bilir misin kompostoyla harika oluyo :)
Ayy bilmiyorum canım nasıl oluyoÇok severim mutfağı,yeniliklere açığımdır
merhaba kızlar...
yeni topiğiniz hayırlı olsun...güzel düşünülmüş..
Merhaba arkadaşlar..
Benim ailemden ayrı ilk Ramazanım olacak.. 9 aylık evliyim.. Artık sahurlar ellerimden öper
Üstelik çalışıyorum da.. Rabbim herkese kolaylıklar versin..
Ramazan ayı gibisi yok , akşamları ayrıca bi huzurlu sokaklar, caddeler , teravihe koşturan ayaklar
Merhaba,
Hoş geldi Ramazan.
Çok seviyorum orucu. Koşuşturmalar, ezanı beklemeler ne kadar güzel ve huzurlu oluyor insan.
Bu Ramazan bir yanımız eksik geçicek ama ne güzel ki dualarla ayakta durucaz....
mübarek ay gönüllerimize huzur getirsin arkadaşlar. ben hamileyim tutamayacağım . birkaç öneri : sigara böreği sarıp 10-15 li paketler halinde buzluğa atabiliriz iftarda da sahurda da hazır olur. akşamdan patates haşlayabiliriz. sahurda baharatlı veya yoğurtlu alternatif olur. yine buzluğa köfte koyarsak iftara misafir fln gelirse hazır olur. :)
ben de regl oldum dünama iftar sahur telaşım başladı bugün kekle cevizli açma yaptım birazını buzluğa attım, sahurda hazır bişeyler olmalı genelde kahvaltılık yeniyo.katmer, sandviç ekmeği bulundurmak lazım.bi de bugün normalde sütlaç muhallebi yapıp dağıtırdım ama keyfim yok yapamadım
Milliyet Gazetesinden :
1 bardak süt içmek 5 saat boyunca tok tutuyor!
Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor.
1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan, bu durumu şu şekilde açıklıyor: Sütte bulunan şeker laktozdur. Laktoz açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olur. Sütün bileşimindeki yağ da mideden uzun sürede uzaklaşması nedeniyle tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkili olur, kalsiyum başta olmak üzere Ramazanda da mineral ve vitamin gereksinimini karşılar.
Bir de sahur sofralarımıza ceviz,kuru kayısı , kuru üzüm eklersek bir sürü vitamin mineral ihtiyacını karşılarız, vücutlar gün boyu yorgun düşmez :)
banada bi yer açın bakiiimmmm...
hoşbulduk anacım....
Ay evet :) Bende sabah işe gelirken eşim uyandırıyor tamam diyip alarmı kapatıp bir daha uyuyorum :))
çok güzel bir konu açmışsınız
bende ramazan'ı yalnız yaşayanlardanım ama öyle güzel ki herşeye değer
işallah Allah 30 gün tutmamızı nasip eder
eksik günlerim vardı benimde 4 gündür onları tutuyorum bugünde 4.günüm 2 saatim kaldıbide ramazan sonrası 6günler varmış sanırım 6 günde ordan tutucam en azından bir 10 günüm eksilsin
ben sahura kalkmıyorum ama çok güzel tarifler yazarsanız kalkabilirim :13:
hepimize HAYIRLI RAMAZANLAR...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?