İftiracı komşu müsveddeleri

Annem bir şey diyemiyor susuyor bana karşı doluyor. Benim onların haddini bildirmem lazım.
Anneniz neden doluyor?? Sizin dışarı çıkmadığınıza birinci şahit anneniz zaten. Neden onlara ağzının payını vermiyor. Siz de gidin o kalabalığa x teyze geçen seni içki içerken görmüşler, y teyze söyledi deyin. Z teyze sen de sokakta erkeklerle konuşuyormuşsun x teyze konuşurken duydum inkar etmeyin deyin. Hadi bakalım
 
Annenizin "Sizi niye geriyor genç kızın neler yaptığı ettiği? Evde otur otur kurudunuz kaldınız göbek bağladınız, elalemin bekar kızlarının aşk hayatına mı göz diktiniz a kudurmuşlar? Ohh iyi yapmış kızım gezdiyse de, şahane olmuş gencecik kız takar koluna sevgilisini istediği gibi gezer size mi soracaktı, kimsiniz be siz? Kaç yaşında kadınlarsınız kocalarınız doyuramamış gelmiş burada genç kızları konuşuyorsunuz. Bana laf getirmeyin, kendi aranızda konuşuuun durun, anca konuşursunuz ağzı gtü örümcek bağlamış küflüler, hahahay" demesi gerekiyor.

O zaman kimse bi şey diyemez.
Kızıma laf edilse, diyeceğim şeyler böyle şeyler olurdu.
Hata annenizin, kızını dile düşüren, annenizin tavrıdır. İplemese, arkanızda dursa, sizinle de uğraşan olmaz.
 
Onlar bunu söylerken anneniz armut mu topluyor? Şaşırdım. Öyle bir durum yaşasam annem bana virgül kadar laf söyletmez.
 
İş annenizde bitiyor. Kimi ne ilgilendirir sizin sevgilinizin olması hayır yaşınız küçük değil üstelik. Daha lise sondaydım dershane çıkışı arkadaşlarımdan biri bırakırdı eve hepimiz yakın oturuyorduk zaten. Babama söylerdim şu arkadaşım bıraktı diye çoğunu tanırdı, bir gün bir komşu hiç işi yok gibi beni gözlemiş gitmiş babama demiş kızınız her gün başka erkekle geziyor, başkası eve getiriyor. Ne kadar çirkin bir cümle farzedelim babam delinin teki çekti vurdu beni nasıl bu kadar düşüncesiz olurlar hala aklım almıyor. Babam demişki ben kızıma güveniyorum arkadaşlarını da tanıyorum sizi hiç ilgilendirmez benim kızımı dikizlemek ne haddinize. Kadın bir daha ağzını açıp tek laf edemedi.
 
Başınıza gelen şeye sinirlenmekte haklısınız, iftiraya uğramak gerçekten korkunç bir durum. Maalesef bazı komşuluk ilişkilerinde, Doğu veya Batı bölgeleri fark etmeksizin hiç aklınıza gelmeyecek semtlerde bile bu yaşanabiliyor. Özellikle genç kadınlar çevreden bu tür ithamlarla karşılaşabiliyorlar. Sizin yanınızdaki sevgiliniz değil bir arkadaşınız dahi olsa, evden bile çıkmasanız insanlar size birtakım yakıştırmalarda bulunmaya çalışacaklar. Ne yazık ki bu sorunla karşılaşan ne ilk ne de son kişi olmayacaksınız. Elalemin ağzının torba gibi büzülemeyeceğini aklınızdan çıkarmayın, elalemin laflarıyla sizin hayatınızı manipüle edip sizi üzmelerine izin vermeyin. Annenizle aranızdaki ilişkinin boyutunu bilmiyorum ama o insanlara cevap vermemeyi tercih ediyorsa dahi iletişimini kesmesi ikinizin de ruh sağlığı için yararlı olacaktır. Bazı insanlar kaostan besleniyorlar, bunlar komşu ya da akraba olabilir, yoktan dedikodu üretmek hoşlarına gidiyor. İsterseniz kendiniz uyarmayı deneyebilirsiniz, ne kadar yararlı olacağından emin değilim. Acaba annenize "sana benim dedikodumu yapanlar sen yokken de senin arkandan dedikodunu yapıyordur" şeklinde durumun çirkinliğini ifade etmeye çalışsanız sizi anlar mı?
 
1)Annenin ağızlarını kapatması lazım
2)Buna ağlanmaz mahalle dedikosu işte kendileri sallayıp kendileri inanıyolar.Eğer benim gibi çirkefleşmeye müsait bi tipsen gördüğünde mıç ağzına , sen de dedikodu yay.Ciddiyim.
Yahu asılsız dedikodular yüzünden senin ailen psikopat olsa seni namus diye öldürür.Böyle insanlarda zerre düşünce yeteneği yok.Yerinde olsam 2. maddede saydıklarımı yapardım.
 
Cidden değişikmiş komşularınız. Bizim komşulara bana gelen çiçekleri verirdim eve girerken babam görmesin diye anneniz susturmazsa susmazlar.
 
Zaten ulkedeki ana babalar sizin babaniz gibi olsa kimse agzini acip da laf soyleyemez genclere ama millet elalem icin yasiyor bu ulkede
Benzeri benim basima da gelmişti, ben de televizyona cikmisim farkinda olmadan tum mahalle izlemis , sabah da resmen herkes camda kapida babami beklemis yetirtirecekler ya , babam hepsinin agzinin payini vermisti bir daha da kimse agzini acamamisti benimle ilgili mahallede
Sonra da beni arayip anlatmisti , meşhur olmussun kizim tum mahalle seni konusuyor diye
 

ben bu kadar gerizekalı bir güruh duymadım. bunların dediğinin bir kulağınızdan girip ötekinden çıkması lazım. resmen kendileri yazıp kendileri oynamışlar. aynı anda istersen 5 10 kişiyle görüşürsün, kime neymiş, allahın balkon işsizleri. çok delirtirlerse çık sokağın ortasına bağır, benim hayatım beni ilgilendirir siz kendi gelininizle damadınızla oyalanın diye. bu forum beni çok empatik yaptı herkesin başına gelenene çok sinirlenir oldum.
 

Ay gerçekten çok güldüm, televizyona çıkmakta kaçıncı seviye şanssızlıktır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…