- 9 Kasım 2010
- 444
- 718
- 303
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Şimdi okudum ekşi’de, yuh yani.ülkenin yarısından fazlası tuvalet eğitimi almamış galiba ne hikayeler çıkmış yahu okudukça burnuma kesif kokular geliyor
Ay bir de zara'nin kabinine aynalara püskürterek kakasını yapan kadın vardı ekşide. kapatmak için de üstüne giysileri atıp öyle çıkmış elini kolunu sallayarak kimse bilmiyor kim olduğunu. demek ki deli değil bi şey değil normal insan gibi girdi kabine ve aynı rahatlıkla kakasını yapıp çıktı gitti. böyle şeyler hiç eğitime bakmıyor onu anladım. resmen gizli delilerle yaşıyoruz farkında değiliz.
Bu zara mevzusunda sonra artık aldığım her şeyi yıkamadan giymemeye karar verdim. nereden bileyim manyağın birinin pislik olsun diye b.klu ellerini giysilerle sürmedigini
Konunun başını takip edemedim kirli bezleri koymak içinse eger ben bir top buzdolabi poşeti daima bulundururdum çocuklarim küçükken yanımda zaten rulo halinde oluyor bebek çantasinin kenarina sıkıştırı verirsiniz kirlenen kiyafetler temizlere temas etmemesi için yada kulanilmis bezi çöpe atarken poşetle atmak iyi oluyor buz dolap poşeti şefaf olur derseniz en küçük boy çöp poşetleride ise yarıyor ben çocukları büyüyürken o sekilde kullanmıştmHangi firma üretirse cok dua edicem gercekten
Lafını söylemişsin ya artık temizlerken bile zoruna gitmez :)ay benim de kp tuvalette artık nasıl işiyorsa illa bi yerler çiş. Otur da yap pislik herif her yere sıçratıyon işte. Mecburum sanki pisliğini temizlemeye. Hemen basıyorum duvardaki fayanslara kadar çamaşır suyunu bekletiyorum yarım saat sonra foşur foşur yıkıyorum.
Bugün de kv şahsı senin wc tertemiz bembeyaz bizimki sarardı ne kullanıyon dedi. Çamaşır suyu dedim, e bende onu kullanıyorum ama olmuyo dedi. Ve benim zembereğim boşaldı. Sizin gibi ayda yılda bir değil hergün ilaçlıyorum ben orayı dedim kadına kal geldi. Pisler anacım desturla giriliyo evlerine.
Benim eşimde bu firmaların birinde. O kabinlerde sevişenler mi, kavga edenler mi, kadın kabinlerine girip birini bekliyor gibi yapıp perdenin arasından dikizleyenler mi birde işte böyle tuvaletini yapıp çıkanlar mı ne ararsan bulabilirsin. Gizli deliler ile yaşıyoruz yazmış biri aynen öyleAy gerçekmiş vallahi sözlükte baktım da hatta daha yeni olmuş, 1 ay öncesinin olayı. Bir de zavallı çalışanlar temizlemişler orayı. Gerçekten kimlerle bir arada yaşıyoruz, hadi hasta diyelim ki tutamadı bir şey oldu yaptı ama insan gene de kıyafetleri üstüne atıp çıkıp gider mi ya elini kolunu sallaya sallaya.
hay çok yaşa.bunuda akıl edemiyorsak dımıKonunun başını takip edemedim kirli bezleri koymak içinse eger ben bir top buzdolabi poşeti daima bulundururdum çocuklarim küçükken yanımda zaten rulo halinde oluyor bebek çantasinin kenarina sıkıştırı verirsiniz kirlenen kiyafetler temizlere temas etmemesi için yada kulanilmis bezi çöpe atarken poşetle atmak iyi oluyor buz dolap poşeti şefaf olur derseniz en küçük boy çöp poşetleride ise yarıyor ben çocukları büyüyürken o sekilde kullanmıştm
Allah sabır versin bilgisizlik bence bu bariz.Çok miğde bulandırıcı eşinize anlkatmakla iyi yapmışsınız.Eşime söyledim. “Teşekkür ederim herşey için ellerine sağlık” dedi. Fırsat bu fırsat birdaha söyleyemem diye anlattım.
ııı şey, o bilmıyor çöp kovasını görünce buraya atılacağını sanmıştır dedi.
Tuvalete atsın hadi çöpe atıyor musluk diye birsey var yıkamıyor da dedim.
Sen ellemeseydin ben atardım dedi.
Burayı benim temizlediğimi bilmiyor mu açık açık atıyor birde. nasıl bir şey ikidir çok tiksindim dedim.
Düşünemıyor işte ehehe falan diye birşeyler söyledi. İnanılmaz mahcup oldu yüzündeki mahcubiyete üzüldüm o derece. Abisini düşürdüğü hale bak. Valla allah müstakbel eltime sabır versin. Hem manyak kv deyle hem pis kocayla nasıl uğraşıcak bilemiyorum
kesinlikle katılıyorum, şimdilerde insanlık da insanlar da çok acayipler. Aklımın almadığıysa herkes çok temizmiş gibi gösteriyor kendini. Olan da biz gibilere oluyor.Çocukları o hale anne babalar getiriyor zaten. Bu Zara olayının anlatıldığı sözlükte bir başka yazar da kendi anısını anlatmış. Bir oyuncak dükkanında çalışıyormuş, çocuğa istediği oyuncak alınmamış. Çocuk da annesine "Oyuncağı almazsan s.çarm buraya" demiş afedersiniz, annesi de almayınca pantolonunu indirip gerçekten yapmış. Anne de özür bile dilemeden çocuğu kaptığı gibi götürmüş; o pisliği de yine mağazanın çalışanları temizlemek zorunda kalmış. Şimdi bu çocuğu bu tehditi savuracak hale getiren kim? Annesi. Eğitim ailede başlıyor diye boşa demiyoruz. Zara'daki kadın da akıl hastası değil de fiziksel olarak bir hastalığa sahipse de yanında poşet taşıyacak, ne bileyim gerekirse altına bez bağlayacak. Önlemini alacaksın yani. Hepimiz yanımızda ıslak mendil, küçük de olsa bir poşet taşımalıyız. Tuvalet olmasa da miden bulanır, istifra etmen gerekir ne bileyim. Kimsenin bizim arkamızı temizlemeye, onu geçtim görmeye hakkı yok.
Anlatmayım dedim de ben de bir AVM tuvaletinde böyle her taraf dışkıya batmış halde bir manzarayla karşılaşmıştım. O zaman da nasıl sıkıştım böyle altıma ettim edeceğim afedersiniz. O görüntüden öyle bir midem bulandı ki, sıkışmamı falan unuttum. Tuttum kendimi, gittim eve. O günden beri AVMlerde tuvalete falan girmem, çok sıkışsam dahi. Sağlıksız belki bu kadar tutmam ama ne yapayım. O gün de orayı temizlemek zorunda kalacak çalışanı düşündüm. Bu insanlar nasıl böyle düşüncesiz, ilkel, utanmaz olabiliyorlar ben anlamıyorum ya. İlk çağlardan kalma insanlar bile eminim bu nesil kadar yozlaşmış değillerdir.
işte kınamak feci bir şey, çünkü onu illa ki yaşıyorsun.. Yaşıyorsun da keşke muhattaplardan biri siz olmasaydınız. Arada bizler kaynıyoruz ne yazık ki. Benim kv de ay şu nasıl pis kokuyo, o öyle bu böyle, birgün annem dayanamadı. "Hanımefendi siz kendinizin farkında mısınız acaba böyle habire millete laf söylüyorsunuz, sonra hiç söylediklerinizi düşünmeden yüzyüze bakıyosunuz" diye. Ben şok geçirmiştim olay çıkıcak zannetmiştim ama annem hakkından geldi kibarca, tabi kv oğlunu gazlamaya çalıştı. Eşim daha büyük çam devirdi, "tamam annem sen kok boşver milleti" dedi.Lafını söylemişsin ya artık temizlerken bile zoruna gitmez :)
Benim kv mangalda kül bırakmaz temizlik konusunda aslında temizdir de ama çenesi hiç durmaz insanları eleştirir, kınar nasıl çocuklar yetiştirmişler diye kendi oğlunun yaptığı ortada.
En büyük dertlerimden birisi benimde oglum var ayakta işemek diye birsey oldugundan bile haberdar degildi yavrucak ,nasil anneler var ya igreniyorum gerçekten oglum çok misafir perverdir onun bu güzel özeliginden vazgeçsin istemiyorum ama su tuvalet sorunu beni öldürüyor arkadaşları gelince tuvaleti kullanirlarsa yüzde doksanı heryeri batiriyorYaa istemsizce konuya girip duruyorum.
Daha fazla nasıl önlem alabiliriz bu iğrenç mahluklara.
Mağaza kabinleri, umumi wcler, restoranlar, toplu taşıma vs.
Her yer pisliğe battı şuan gözümde
Bir de özelikle erkek çocuğu yetiştirenler ne olur ayakta görmesinler hacetlerini.
Kolayına mı kaçıyor aileler bilemiyorum ama hem sağlık hem hijyen açısından hiç doğru değil.
Yaşı küçük olan ama wc öğrenmiş olan erkek çocukları nasıl yapıyorsa her yeri idrar damlası yapıyor.
Milletin evinde çocuklarımı wc ye sokarken önden bir temizlik yapıyorum
Bari yeni nesiller temiz yetişsin.
Durum çok fena imiş, Aaaaaah Allahım dışarı çıkıp "hepinizden tiksiniyorum" diye bağıracağım
En büyük dertlerimden birisi benimde oglum var ayakta işemek diye birsey oldugundan bile haberdar degildi yavrucak ,nasil anneler var ya igreniyorum gerçekten oglum çok misafir perverdir onun bu güzel özeliginden vazgeçsin istemiyorum ama su tuvalet sorunu beni öldürüyor kendini çok titiz sanan komşumun oglu heryeri batirmisti tuvalette
kadin 7 gün 24 saat temizlikte ben ise giderim cam siler işten dönerim cam siler şu camlari birakta biraz çocukla ilgilen ya tuvalet o hale geliyorso o çocugun üstü başı ne hale geliyor bi düşünün...
Benim oğlum var ayakta yaptırmiyorum yalniz, avm gibi yerlerde mecbur yapıyor oturtamam cok pis, gecen sene 2 ay annemlere gittik okula bu sürede gitmedi. Gezerken filan avm de havaalaninda oturmadi haliyle okula gelince ev dışında oturmam diye okulda ayakta yapmış baya çabaladık eski haline döndürdük. Valla bizim evde bekarken babam ve kardesim vardi asla ayakta yapmazlar hatta babam erkek kardeşimede ayni şekilde anlattı, evlendim eşime dikkat ettim söyledim kesinlikle istemiyorum diye oda yapmaz. Ben erkekli evlerde wc ye pek girmiyorum cogu malesef ayakta yapiyorYaa istemsizce konuya girip duruyorum.
Bir de özelikle erkek çocuğu yetiştirenler ne olur ayakta görmesinler hacetlerini.
Kolayına mı kaçıyor aileler bilemiyorum ama hem sağlık hem hijyen açısından hiç doğru değil.
Yaşı küçük olan ama wc öğrenmiş olan erkek çocukları nasıl yapıyorsa her yeri idrar damlası yapıyor.
Durum çok fena imiş, Aaaaaah Allahım dışarı çıkıp "hepinizden tiksiniyorum" diye bağıracağım
Beterin beteri var kızlar
Off yarama tuz basdınızyaYaa istemsizce konuya girip duruyorum.
Ayy bu neeeeBeterin beteri var kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?