Bende sizi anlayamıyorum kusura bakmayım zaten daha 1 hafta önce yıldönümü için yemeğe gidilmiş. Ayrıca kadın zaten çalışıyormuş o gün evde boş boş oturacağına kardeşiyle görüşmüş hayır yani evde de otursa eşiyle zaman geçirme durumu var mı yok çünkü kadın işte. Ve diyor ki görümcemle neden doğum günümde görüştü yahu tam çıkış saatinde işyerine gelmiş mi gelmiş, düşünmüş hediye almış mı almış belki kardeşinden yardım aldı hediye konusunda, ayrıca pastasını da almış ama olay ne vay efendim neden yemeğe götürmedi. Gerçekten bir erkeğin bir kadına değer vermesi yemeğe götürmesiyle mi orantılı oluyor herşeyi yapıp hediyesini pastasını aldığı halde sırf yemeğe götürmedi diye değer vermemiş mi oluyor. Ve evliliğe ortak paylaşılan hayata ne kadar sığ bakıyorsunuz benim açımdan eşim sıcak bir şekilde doğum günümü kutlasın kendisi hatırlasın yeter bir de evde pasta keser yeriz oldu bitti ben eşimin bana değer verdiğini bildikten sonra götürmediği bir yemekle ölçmem bunu. Haa işten çıktığı halde hala kardeşiyle takılsaydı doğum gününü unutup bir pasta bile almasaydı, ya da kadının izin günü olup tüm gün evde olsaydı da onu bırakıp gitseydi tamam ama değer verdiği ortada sorun ne burada onu bir söyleseniz. Ben hayal kırıklığını sadece hatırlamazsa yaşardım hediye var pasta var aman efendim yemek yok çok büyü problem evet buna bulmuş bunuyor denir fazla şımartılınca insanlar herşey olsun istiyor hediye de olsun pasta da olsun dışarıda yemekte olsun ama düşünüp hatırlaması hiç bir şey ifade etmiyor evet burada insanlar eşlerinden neler çekiyorlar.
Bunu daha kaç kere açıklayacağım bilmiyorum ama son olur inşallah
-Kardeşiyle görüşebilir bunda bişe yok ,benm erken çıkacağımı bile bile bişe yapmadı,eğlenmeye devam etti
-iş çıkışında işyerime gelmedi, ben çok oyalandım eve yalnız gitmedim.Eve gittiğimde de o da geldi.Arka arkaya girdik eve
-Hediye konusunda kimseden yardım almadı alsa yüzüme vururdu
-Asla ve asla beni yemeğe götürmesi gibi bir beklentim olmadı nerden çıktı bu,neden dönüp durup aynı şeyi söylüyorsunuz?
"eşim sıcak bir şekilde doğum günümü kutlasın kendisi hatırlasın yeter bir de evde pasta keser yeriz oldu bitti ben eşimin bana değer verdiğini bildikten sonra..." gibi bir cümleniz var.Evet ben de bunu bekledim ama kutlamadı,bana zaten değer verdiğini uzun zamandır hissettirmiyordu yoksa bu olay bu kadar büyümezdi