Iğrenç geçen bir bayram günü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama keşke siz hiç cvp vermeseydiniz zaten az görüşüyorsunuz ,kalabalık olunca küçük bir çocuk bile yapabilir bu sesi... sanki oraya dolu gitmişsiniz biraz

Bu olayın sadece kapı çarpmadan ibaret olduğunu düşünmüyorum. O saate gelene kadar başka kaprisler de yaptınız gibi. Sanki kendi evinizdeymiş gibi çocuğun yeme içme uyuma düzenini kurmaya çalışmış olabilir misiniz? Her şey benim çocuğuma göre ayarlansın gibi bir tarzınız var. Kayınvalideniz bi senin çocuğun var lafını sadece kapı çarpma için söylemiş olamaz, biriktirmiştir kadın. Cevap vermeseydiniz kalkıp gitseydiniz. Evinde misafir varken, oğlunun, diğer gelininin yanında hayvan gibi dediğiniz için kadını çıldırtmışsınız. Ben olsam kadın beni affetse ben kendimi affetmezdim.

Kendi annenizin evinde kapı çarpsa hayvan gibi kapamasaydın dermiydiniz annenize? Sizin anneniz bi sende çocuk var dese aynı tepkiyi gösterir miydiniz? Annem böyle söylemezdi demeyin bu kadar buldumcuksanız söylerdi. Ayrıca bi sende çocuk var o kadar kötü, hakaret ettirecek bir şey değil.

Bayramda hatırını sayıp evine gelen misafirle mi ilgilensin sizle mi uğraşsın? Siz de o ailenin bir ferdisiniz. Kadının üstünden yükü alacağınıza siz de binmişsiniz. Anne bu çocuk hiç durmuyor, ne yardım edebiliyorum ne de misafirden sohbetten bir şey anlamıyorum, biz gidelim uykusunu alsın dinlensin yine geliriz demek yerine ısrarla o ortamda uyutmak istemeniz sizin kabahatiniz. Ki çoğunun eşi umursamaz anasının evinde kurulur baş köşeye ama sizin eşiniz anlayış göstermiş size. Ayrıca bu olaydan sonra eşinizin size hak verdiğine hiç inanmıyorum. Çocuk durmadığı için gidelim demiş gitmemişsiniz, üstüne annesine hayvan demişsiniz, çocuğu göstermemekle tehdit etmişsiniz. Kendinize bu kadar güvenmeyin eşiniz konusunda.

Nasıl bır üslup bu böyle

İnsan ne kadar sinirlide olsa bir büyüğüne böyle konuşmamalı ondan sonra özür dile dur. Kaynanan da senden aşşagı kalır yanı yok.

Zaten acayip uyuz oluyorum çocugu göstermemekle tehtit etmeye yahu onunda torunu sen küs olsanda değişmicek ne kadar ayıp çocugunu kullanması. Kocasıyla boşansa demek aynı yoldan insanları kullanıcak nefret ederim. Bu bildigin öz güveni eksik insanların taktikleri.

Okurken höööghh diye saçma bir ses çıktı ağzımdan yahu normal bir insan evladı kalmamış, siz erkek olsanız demek karınızın ayaklarını kırarsınız neden iletişim bozuklugunuz mu var yoksa şiddet eğilimimi. Bakın kaynana si. Git demiş hoş olmuşmu hayır öyle güzel küfür barındırmayan ama küfürden daha ağır sözler söylemeliydiki hem yerin dibine sokup hemde seviyesini bir gıdım aşağı çekmemeliydi. Öfke kontrolü bunun için önemli bu yazdıgınız belkı öylesine yazdım dersınız ama aslında biliç altınızda içinizde karakterınızde olan budur. Ve yanlış yanlışı böyle doğuruyor. Şiddete şaka içinde bile karşıyım

Beni de çok rahatsız etti. Şakası bile yapılmamalı derken gerçek miymiş bacaklarını kırarım yazması?

Evden dışarı çıkınca çocukların uyku düzeni değişir. Geçen iftara arkadaşım geldi. Kızı iki yaşında yok. Tam iftar saati çocuk uykusuzluktan ağlama krizine girdi. Önce babası yemek yedi, sonra parka gittiler. O arada annesi yemek yedi. Gelince uyuttu.

Evet sadece sizin çocuğunuz yok. Çocuklar ortam değişince huysuzluk yapar. Anne baba durumu idare eder. Soruna çözüm bulmak yerine olayı sacma sapan bir yere getirmissiniz. Kadın kapiyi bilerek sert kapatmamistir. Bayram günü herkes telaşlı oluyor. Elinden kaymıştır. Çok ayıp etmişsiniz. Kocanız ağaç kovugunda büyümedi neticede.

Bazı insanlar sesli konuşur, sesli mutfak işi görür sesli kapı kapatır yani alışkanlarıdır mesela benim kendi ailem hatta sülalem sesli insanlar ama eşimin ailesi ise tam tersi çit sesi olsa noldu yavaş vs derler rahatsiz olurlar konuşurken okadar sessiz içten içten konusurlarki asla duyamazsınız.Esiniz size eve gidelim demis hayir demissiniz kadını terslemişsiniz büyük ihtimalle vücut diliniz de sinirlıydı kadında tek cocuk senin degil demiş suçlaninca "hayvan gibi " bu durumda cok cok agir bir laf
Çocuk hasta degil uyumuyor bukadar 15 aylıkken esimin ailesindeydik uzak olduğu için 10 günlük ordaydik cocuk ya bu ateşlendi sabahı sabah ettim eklem yerlerini bezle kompres yaptim vs minicik bir odadayız kanepede yatıyoruz kv geldi ayy dedi gezdirdin ondan mi ateşlendi bundan mi şundan mi cam açıktı vs bahsettiğim memleket de adana yakını hani gölgede 45 derece:)) ayy sibel napcaz neden oldu vsvsvs sinirlerim bozuldu bağırdım bagiricam derin nefes aldim anne ateş düşürücü verdim sabaha kadar gerekeni de yapıyorum gerekirse götürürüz cocuk bu hasta olacak tabi dedim ama sesim sinirliydi. Kv destek bulsa küsecek biliyorum esim dedi ki anne annesi başında sen git yat hımm dedi gitti..şimdi ateşlense sibel sen zaten gerekeni yapıyorsun der telde (geceden beri hastanedeydik yine ateşli suan) sizi anlıyorum gerilmişsiniz ama eşiniz eve gidelim dediğinde ok deseniz ne incitir ne incinirdiniz..anlatmak istediğim kimse sizi suçlamamış mesela uyutamadın vs diye siz gereksiz yükselmişsiniz.esim anneme hayvan gibi dese yüzüne bakmam ne yalan söyleyeyim.

Son düzenleme:
Benim bebe yeni koliklikten cikiyor . Evede salincak kurduk sadece onda uyuyor. Ses zaten yürüsek uyaniyor. Toplu bayram piknigine gittik ortslik ana baba gunu. Bur arkadasla once 15 dakika carsafta salladık. Parmaklarımız koptu. Sonra kucagimda neyse zorla uyuttuk koydum bir bebek arabasina bir suru çocuk burnumun dibinden 50 metre otedekine babaaaaa diye bağırani mi ararsin haykirani mi. Ne deyim pisss bebek uyuyor deyip durdum. Guler misin ağlar misin?uyandi az sonra. Yapacak bir sey yok. Biz o kalabalıkta bunların olacagini biliyorduk, sizde biliyordunuz. 1 gun sadece. Unutmayin soz gerildikce bebekte gerilir..Bundan sonrasi adına en azindan biraz rahat birakin. Kayinvalidenize izin verin cocugu oda sahiplensin. Ha o laflardan sonra muhtemelen zor toparlanirsiniz.
Arkadas meselesi de kabul etmeyin olsun bitsin. Niye kendini tuketiyorsunuz. Nazikce hsyir demek icinde tutup kinlenmekten iyidir.

İkiniz de haksızsınız seviyeyi çok aşmışsınız, o sözler nasıl unutulur hazmedilir bilmem. Ayrıca bebeğiniz ses de uyumuyorsa ziyareti kısa tutup evinize gideceksiniz. Kimsenin evinde kendi kurallarınızı uygulayamazsınız hem de bayram günü kalabalık olur ses olur yani.

Dun mesela ne esımın tarafında ne kendı tarafımda oglumu uyutmadım kendı ailemin evınde ses cok olur kapı da kapanınca ses oluyor halıyle yegenlerin sesı de cok oluyor cocuk kardeşler kalabalık cunku.Hatta esımın ablası bıraz gec yanı aksama dogru esımın dıger ablasına giderseniz ben de geleyim dedı ben de abla oglanın uykusu gecikir eziyet eder ona gore ayarlıyorum ziyaretleri tamam dedı. Bayram ziyaretlerini oglumun uykusuna gore ayarlıyorum yoksa cocukta ben de strese giriyorum.Dıger ablasına gıttık eve donuste yolda aglamaya bıle basladı ıyıkı gecıkmemısım uyku geldı hemen eve geçtik uyudu.Cocukta rahat ben de.

Bayram günü evde gürültü olması kaçınılmaz. Eşiniz de eve gidelim demiş keşke eve gidip uyutsaydınız. Ziyaretlerinizi kısa tutun bundan sonra gerek yok öyle çocuğun uykusu gelene kadar uzun uzun kalmaya. Özür dileyip gönlünü alın.

Madem uyku sorunu olan çocuğunuz var uyku saatinde evinizde olsaydınız.Eşiniz de teklif etmiş eve gitmeyi.Bilerek çarpmamış zaten kapıyı bayram günü içeriden gelen sese karışamazsınız bence.

Ohaa gelin kaynana uyumlusunuz bence yani özür dile illaki affeder s git demek te ne bileyim ...onu geçtim hayvan gibi kapıyı ortmesen ne demek yahu çok şaşırdım Allah göstermesin eşim anneme öyle diyecek abooo bizim ailede net ayrılık sebebi olur eşimde beni kabul etmez bende eşimi bu tür saygisizliga karşı ..zaten benim kv gül gibidir yumuşak huylu tatlı sözlü canım ya çok seviyorum onu ...

Siz elbette haksızsınız. Söylediğiniz laf 5 yaşına çocuğa söylenmez. Öte yanda kv' dem torunu için "bir senin çocuğun mu var" dese çok rahatsız olurum.
Senin çocuğun dediği, onu torunu.
Torununun konforunu düşünmeyecekse bile gölge etmesin bari.
Olan olmuş. En iyisi zamana bırakmak.

Haksızsınız bence ama kvde haksız küfürler falan. Size tavsiyem bebeğinizi sese alıştırın. Ben kızlarım doğduğunda uyuyunca sesten kaçmadık. Evin bütün gündelik sesine alıştılar her ortamda uyudular. Bizide başkası tavsiye etmişti.

Sadece bacagini degil kolunuda kirardim tamam en siddete karsi sensin ablacim

Sadece bacagini degil kolunuda kirardim tamam en siddete karsi sensin ablacim
Tontriko kabul etmelisiniz ki son iki mesajınız epey yanlış yargılar içeriyor.
Bir kadın hiçbir şekilde dayağı hak etmez. Annene mi saygısızlık etti? Yediremiyor musun? O zaman boşarsın, olur biter.
Aldattı mı? O zaman da boşarsın.
Kısacası ne halt etmiş olursa olsun kolunu da bacağını kıramazsın, kırmamalısın.
Benim de evlilik çağında erkek kardeşim var. Gelin anneme saygısızlık etse eve almam, görüşmem. Kardeşim kendi evinde sağ olsun, dışarıda görürüm, olmadı bana çağırır öyle görürüm. Ama kolunu bacağını kırmam yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…