İhtiyaç listesi

Bahsedilen para aylik 100 liradan biraz fazla. Ayda ogrencilere 1er liralik 2-3 kere odul alsan(tabi 1 liraya bir sey kaldiysa) zaten harcaniyor. Kaldi ki bu minimum bir ornek, her ogretmen bunun fazlasini yapiyor zaten.
Gunde 3 fotokopi verilince ne kadar fazla geliyor pardon? Atiyorum 2 topu fazla ne yapacagiz onu eve mi goturecegiz kar sayip? Veya sayip velilere mi paylastiracagiz sene sonunda? Zannedersin istenilenlerin yarisi bosa.
Tahtaya yazdirmakla fotokopi vermenin alakasi nedir? Konu ozeti kisaca yazilir zaten deftere, pratik yapmak deftere soru yazmakla mi olur hazir olani okuyup cozmekle mi?
Ayrica fotokopi olmamasi ogretmenlerin isine gelir gunde bilmem kac sayfa fotokopiyle, dagitmasiyla ve kontroluyle ugrasmak yerine derste 3-5 soru yazdirip cozdururum isim biter.
Temizlik konusunda bizim okulda gunde 5 litre domestos harcaniyormus mesela. Devletin verdigi gorevli sayisi 1. Bu insanin her teneffus sonrasi butun katlardaki tuvaletleri temizlemesi mumkun olmadi. Sizin gibi okullar les gibi diyenlerle toplanilip her kata 1 temizlik gorevlisi olmak uzere gorevli alindi. Bu +3 kisinin ucretini de okul oduyor haliyle. Sigortasi dahil aylik bir masraf olarak bakarsaniz ve devletin karsilamadigini da dusunurseniz velilerin en azindan senede 1 uyduruk paket domestos alarak 2 gram destek olmasi bir nebze faydali. Hos biz almiyoruz boyle seyler ama alanlar da camasir suyunu alip satmiyorlardir.

Nasil bir seyleri daha iyi yapariz diye ugrastikca boyle icten pazarlikli seyler duymak gercekten cirkin.

Anlaşamıyoruz malesef
Çocuğum yok okul masrafımda yok dolayısıyla velide değilim
İçten pazarlıklı hiç değilim
A4 dediğiniz şey pratik olsun daha fazla öğretilsin diye alınıyosa bunu neden veli alıyo ? Yetmeyince neden öğretmen düşünüyo siz ödeneğinizle eksik kısmı tamamlarsınız bildiğim kadarıyla devlet fiş fatura nealdın ispatla demiyo bir nevi hibe

Ama kendi öğrencilik yıllarınıza gidin kayıt parası alınırdı yıllık aidat olurdu küçük bişey hem bunlar var hemde üstüne onu al bunu al ee ? Veliye liste eline tutuşturulana kadar kolilerce bu isteğin devlet tarafından getirilmesi gerekiyo

40 kişilik sınıftayım diyosunda demekki dağıtma düzenide değişmiş önden arkaya giderdi eskiden pratik olsun diye öğretmen dağıtıyo olmuş

Evet ama devlet karsilamiyor. 1 lira dahi vermiyor. Burasi benim okulum,elektrigi,suyu,isinmasi bedava olsun da demiyor. Devlet karsilamali evet ama karsilamayinca ya kapisina kilit vuralim ya da el birligiyle yardimci olalim diyoruz. Sistemi savunmuyoruz ama sistemin sonuclarina hep birlikte katlanmak zorundayiz

Okullara kilit vurulsun demiyorum asla ama toplanan kayıt paraları ? Elektrik su mu ödeniyo onunla ?

Konuyu dagitmak gibi olmasin ama 7.sinif soru bankasi hangi yayinevlerinin aldin noop?

almadım daha. bekliyorum herhalde yeni basılır onlarda. karekök alırım öncelikli muhtemelen. geçen sene okul zeka küpü kullanmıştı bu sene kullanmazlarsa onuda alırım.

Bi 2 sene önce özelde birinci ve ikinci dönem için 300 er tl. Toplam 600 tl kırtasiye parası verdik. Okul para olarak istedi. Bize bişey aldırmadı.

Arkadaşlar bu da kimine göre dert, kimine göre değil.. geçen açtığım konuda oğlumu koleje kayıt ettirdiğimizi yazmıştım. Bir kaç gün içinde alıştı, alışacagını yazanlar olmuştu. Haklılarmış..
Her neyse.. konu ihtiyaç listesine gelince şöyle. Listedeki herşeyi aldık. 450 TL tuttu. Aldık, ödedik, çok şükür durumumuz var.. özel koleje gönderiyorsan listeyi alacaksınız diyenler olabilir. Konu bu değil. Bana göre listedeki fazlalıklar
**Mesela 20 kişilk sınıftalar. Her öğrenciden bir top A4 kağıdı 20 top eder. 4 yaş grubunda bir yılda 20 top kağıt kullanılıyor mu gerçekten merak ediyorum. Renkli A4ler, kartonlar hariç..
**Bir de 24 renkli boya kutuları. Pastel, kuru boya, sulu boya, keçelisi.. hepsi 24 lü.. yani ben bu yaşımda bu 24 ayrı rengin ismini bilmiyorum. 4 yaşındaki çocuk ne yapacak merak ediyorum..
*parmak boyası hep isteniyor ama hepsi kullanılmıyor, azıcık yetiyor zaten.. Öner’iniz ne derseniz bence bir sınıfa 20x6= 120 parmak boyası bir yıl için gerçekten fazla. Beş kutu alınıp, ücreti tedarik edilebilir..
Yani özetle İSRAF olduğunudüşünüyorum.
Öğretmene herhangi bir şey söylemeyi düşünmüyorum bu konuda..
Ama okul öncesinde çalışanlar aydınlatabilir gerçekten gerekliyse..
Ben evde 48 renk kalem aldıysam okulda hayli hayli kullanılır :D

almadım daha. bekliyorum herhalde yeni basılır onlarda. karekök alırım öncelikli muhtemelen. geçen sene okul zeka küpü kullanmıştı bu sene kullanmazlarsa onuda alırım.

karekökleri aldım ben ama Fen konuları farklı çıktı bakmadan alma sakın.

Eskiden hiç böyle ihtiyaç listeleri yoktu özel okullarda. Hakları da yok istemeye.

Milyarlarca lira para üstüne bir de malzeme mi istenir, şaştım kaldım.
..

Devlet için de fazla. A4 kağıdı bir yıl için bir top yetiyor , kullanılıyorda. Genelde resim yapıyorlar fotokopi cekiyorlar.

Fakat listedeki diğer marka ve sayı belirtilerek onlarca malzeme istenmesi gerçekten israf. Zaten fiyatlar uçmuş, üstüne de bu yapılan çileden çıkartıyor insanı. Üstelik temizlik malzemeleri de ekliyorlar listeye artık.

El mahkum alıyor herkes.

Anlaşamıyoruz malesef
Çocuğum yok okul masrafımda yok dolayısıyla velide değilim
İçten pazarlıklı hiç değilim
A4 dediğiniz şey pratik olsun daha fazla öğretilsin diye alınıyosa bunu neden veli alıyo ? Yetmeyince neden öğretmen düşünüyo siz ödeneğinizle eksik kısmı tamamlarsınız bildiğim kadarıyla devlet fiş fatura nealdın ispatla demiyo bir nevi hibe

Ama kendi öğrencilik yıllarınıza gidin kayıt parası alınırdı yıllık aidat olurdu küçük bişey hem bunlar var hemde üstüne onu al bunu al ee ? Veliye liste eline tutuşturulana kadar kolilerce bu isteğin devlet tarafından getirilmesi gerekiyo

40 kişilik sınıftayım diyosunda demekki dağıtma düzenide değişmiş önden arkaya giderdi eskiden pratik olsun diye öğretmen dağıtıyo olmuş
Ben de diyorum ki ogretmen her hafta fotokopi kagidi mi alsin? Yoksa veli senede bir kere mi alsin? Ayrica ogrenci icin bu ogretmen neden alsin? Ha veli istemiyorsa da isimize gelir zaten yasak odev de fotokopi de.
Dagitilan kirtasiye zaten harcaniyor hatta daha fazlasi. Yetmeyen yerde ogretmen zaten karsiliyor ama sikinti devletin hic bir sey vermemesinde. Hic fotokopi kagidi yok, makine yok nasil olacak bu isler?
Kagit dagitmak derken ben dagitiyorum anlaminda degil, bir kac ogrenci dagitiyor kagitlari illa ki 5-10 dakika suruyor cunku kucukler. Eksik cikiyor, fazla alan oluyor oyle tikir tikir 30 saniyede dagilip baslanmiyor.
Bu arada bizde kayit parasi veya aidat yok. Siniflar kendileri isterse sinif ici icin, kaynak kitap icin topluyorlar.
Ayrica okul giderlerinden de haberiniz yok anladigim. Herhangi bir okula gidip aylik kac bin lira harcandigina bakabilirsiniz genelde okul camlarind asili ve herkese acik olur.

Ben anasınıfı öğretmeniyim ve şimdiye kadar A 4 hep aldırdım sene sonuna da pek kalmadı sürekli aile katılım ,okuma yazma ,boyama ,sanat etkinliği vb o kadar çok fotokopi çekiyorum ki tabi ben hic kitap seti almıyorum yillardir ve herkes kendine göre boyası ıvır zivirini isterim kişi durumuna göre markası filan en fazla 12 li olacak şekilde alır ama her okulun hele de özel yerlerin durumu farklı oluyor bi de yokluk yaşamayan yoktan anlamıyor illa istiyor kişiye de bağlı

Bizin devlet okulu 1.sınıf listemiz
2top a4 kağıdı 5kg Domestos çamaşır suyu
5 arap sabunu
5 kiloluk sıvı sabun

Ben de şok olmuştum benim çocuğum 2 top a4 kağıdını nasıl kullanacak diye
2 top a4 kağıdının 1 topunu satıp nakite çeviriyorlar o parayı da okul için kullanıyorlar
Devlet okulunda Veli’den para alamayınca maalesef Okulu çevirmek için böyle çözümler buluyorlar

Okulöncesi öğretmeni olarak aydınlatayım.o kadar a4 kagidi malesef yetmiyor bile yıl boyu.biz geçen sene 60 çocuğa 60 adet aldırdık yıl sonuna zor yetti idareden falan destekledik bir de.mesela benim 20 öğrencim var , tam say8sini söyleyemem ama benim sınıfta bugun yaklaşık 100 kağıt kullanılmıştır.20 tanesine faaliyet yapıştırdım 20 tane boyama fotokopi cektirdik .bir ara k3ndileri kagit alip boyama yapiyorlar 2ser 3er belki daha fazla alip alip boyadilar.
Boyaları 12 renk de alabilirlerdi o fazla olmuş ama belki kolej olunca onu da çeşitlendirmek istediler sıkıntı olmaz diye.parmak boyası da herkese mecbur tek tek alacaklar.parasini alıp birkaç tane almak çok iyi birşey hep isteriz ama veliden para alınıp alışveriş yapılmaz yasak.o parmak boyaları kalır size vermezlerse seneye kullanırlar seneye parmak boyası istem3zler mesela.bu sene de sizden istemedikleri birşey vardır mutlaka gecen seneden kalan.ama ben de tahmin ediyorum velilerin sorguladiklarini bu malzemeleri.kendi adima konusayim ama butun ogretmenler de bana katilacaktir.emin olun en aza indirmeye çalışırım hep çünkü veliden birşey istemek bu yüzden hiç hoşuma gitmiyor .ama lazım olan şeyleri yazmak zorundayım .birşey lazım değilse hayatta yazmam yani niye yazayim

Ben de diyorum ki ogretmen her hafta fotokopi kagidi mi alsin? Yoksa veli senede bir kere mi alsin? Ayrica ogrenci icin bu ogretmen neden alsin? Ha veli istemiyorsa da isimize gelir zaten yasak odev de fotokopi de.
Dagitilan kirtasiye zaten harcaniyor hatta daha fazlasi. Yetmeyen yerde ogretmen zaten karsiliyor ama sikinti devletin hic bir sey vermemesinde. Hic fotokopi kagidi yok, makine yok nasil olacak bu isler?
Kagit dagitmak derken ben dagitiyorum anlaminda degil, bir kac ogrenci dagitiyor kagitlari illa ki 5-10 dakika suruyor cunku kucukler. Eksik cikiyor, fazla alan oluyor oyle tikir tikir 30 saniyede dagilip baslanmiyor.
Bu arada bizde kayit parasi veya aidat yok. Siniflar kendileri isterse sinif ici icin, kaynak kitap icin topluyorlar.
Ayrica okul giderlerinden de haberiniz yok anladigim. Herhangi bir okula gidip aylik kac bin lira harcandigina bakabilirsiniz genelde okul camlarind asili ve herkese acik olur.
Ekleme yapayım hocam, cam kırıldı okuldan çıkar, kapı kırılır okuldan, musluk bozulur, bizim 6 sınıfı su bastı, her öğretmen 100 er lira verdi.
Ah vicdanım el verse de 5 soru yazdırıp çözdürüp, dersi bitirsem. Şu an hizmetli yok okulda, 1 tane gelecekmiş, müdür cuma günü sınıfınızı temizleyin dedi. Böyle gitmez, veliler ne bu sınıfların hali diyor, yani bize öğretmensen temizle sınıfını demek istiyor. Yarın iş bize kaldı. Ondan sonra temizlikçi parası toplayacağız öğretmenlerle. Bizde de kayıt parası vs hiç alınmıyor. Keşke kağıdı ben alsam da okul masraflarını veli karşılasa.

Ekleme yapayım hocam, cam kırıldı okuldan çıkar, kapı kırılır okuldan, musluk bozulur, bizim 6 sınıfı su bastı, her öğretmen 100 er lira verdi.
Ah vicdanım el verse de 5 soru yazdırıp çözdürüp, dersi bitirsem. Şu an hizmetli yok okulda, 1 tane gelecekmiş, müdür cuma günü sınıfınızı temizleyin dedi. Böyle gitmez, veliler ne bu sınıfların hali diyor, yani bize öğretmensen temizle sınıfını demek istiyor. Yarın iş bize kaldı. Ondan sonra temizlikçi parası toplayacağız öğretmenlerle. Bizde de kayıt parası vs hiç alınmıyor. Keşke kağıdı ben alsam da okul masraflarını veli karşılasa.
O kadarini veli bilmez zaten. Biz de 2 sene once tebesirden kurtulmak istedik. Devlet tahta vermiyor dediler ki her sinif para veriese takariz. Artik tebesirden dolayi oksurmekten halimiz kalmamisti. Cebimden aldim verdim veliyle ne ugrasayim diye. Gecen sene dolap yaptirdim sinifa yazici icin. Yani her sene her hafta illa ki bir sey cikiyor ivir zivir da olsa. Her harcadigimiz 50-100 lirayi faturalandirsak keske kim kime borclu ciksa ortaya.

Bakanlığın bu duruma acilen el atması gerekli. Bozulan klima tamiri (çok sıcak bir şehir burası), bozulan akıllı tahta tamiri, dediğiniz gibi diğer tamir, eksik ve olmayanlar için MEB ödenek ayırmalı. Bizim okulun internet faturasını bile kendi ödüyor. Veliler olarak wifi modem ve yükseltici aldık da okulda tum sınıflarda internet oldu. Bakan degisti. Bu durumlar da değişir artık umarım.

Bakanlığın bu duruma acilen el atması gerekli. Bozulan klima tamiri (çok sıcak bir şehir burası), bozulan akıllı tahta tamiri, dediğiniz gibi diğer tamir, eksik ve olmayanlar için MEB ödenek ayırmalı. Bizim okulun internet faturasını bile kendi ödüyor. Veliler olarak wifi modem ve yükseltici aldık da okulda tum sınıflarda internet oldu. Bakan degisti. Bu durumlar da değişir artık umarım.
Umarım değişir. Zaten enerjimizin bütününü çocuklara vermemiz gerekirken, bir de bunlar tüketiyor bizi. Müdürümüze gerçekten acıyorum ben. Adamcağız bizden eğrile büğrüle para istiyor, kendisi cebinden neler yapıyor bilseniz. Tek maaşla 2 çocuk okutuyor, arabası, evi yok. Buna rağmen okula adamış durumda. Ama her sene başında veliler adamı mahvediyor.
Akıllı tahtayla hiç tanışmadık henüz.

Benim merakliligimla alakali bir durum degil ki bu :KK66: ilahi siz. Milli egitim bakanligi her sene okullara yazi gonderir,ihtiyaclarinizi ogrencilerden temin edin diye. Kafalarina gore yapilan bir islem degil.

Orasi ev de degil ayrica ihtiyac oldukca hadi markete gidelim diyemezler. Depoya koyuyorlar evet :KK66: sinifin orta yerinde camasir suyu gormedim henuz mecburen depoya koyacaklar.

Allah askina camasir suyunu arap sabununu depolasalar nolur,alip yiyecek halleri yok ya,okulda kullaniliyor iste.
Ya öyle deme biz lıkır lıkır içiyoruz onları . Ya baştan alınıp konulması var bir de her ay veli peisnde mi koşulacak şu bitti git al diye . Market listesi versin öğretmenler

Umarım değişir. Zaten enerjimizin bütününü çocuklara vermemiz gerekirken, bir de bunlar tüketiyor bizi. Müdürümüze gerçekten acıyorum ben. Adamcağız bizden eğrile büğrüle para istiyor, kendisi cebinden neler yapıyor bilseniz. Tek maaşla 2 çocuk okutuyor, arabası, evi yok. Buna rağmen okula adamış durumda. Ama her sene başında veliler adamı mahvediyor.
Akıllı tahtayla hiç tanışmadık henüz.

Keşke bütün veliler sizin gibi olsa...Sadece beliler değil herkes sizin anlayışınızda olsa. Devlet okul giderleri için ödenek vermiyorsa taşın altına veliler de elini koyabilmeli. Okul hepimizin,çocuklar hepimizin.. Velilerin hiçbirşeye yanaşmayıp herşeyi öğretmen ya da idareden beklemesi yanlış olan..

Back
X