• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende aynen sizin gibi düşünüyorum.
Ama gel gör ki annem babamın vefatından beni sorumlu tutuyo kafasına taktı trafik kazası geçirdi diye
Arkadasimkn annesi ,babasi damar tikanikligindan kalp krizi gecirdi ,benim yaptigim yagli yemeklerden oldu diye 3 yildir yemek yapmiyor ,yas gectikce zihin bozuluyor,takilmayin,huzurla yasayin

Bırakın 1 maaş girsin Allah aşkına azicik asim kaygısız basım demişler . Çok uzuluyorsaniz mutfak ihtiyaçlarına yardım edersiniz faturalarına yardım edersiniz ellerine kalan para da kendilerine kalır . Siz bence rahatsiniz birlik yaşamaktan . çalışan insan ne kadar yardım eder . Siz de dahhil olmak üzere hepinizin çamaşırlarını o gelin yikiuyordur yemeği o yapıyorduk onca insanın çamaşırı ütüsü bulaşığı . Yazik vallahi ya. Elalem ayrıldı dese nolcak ki demez bile geline aciyorlardir . Siz o evde gelinin cinnet getirmediğini dua edin .yüzyüze bakamadiktan sonra elalem ne demiş kimin umrumda . Gelininise çok üzüldüm Allah ona bir çıkış kapısı göstersin . Siz de bu duruma çare bulun evleri ayırın güzellikle kalın .

Hazırda boş daireniz varsa neden ısrarla aynı evde yaşamak istiyorsunuz onu anlamadım ben. Sizin için de rahat değil. Gelininiz için hiç rahat değil. Belki ayrı yaşasanız sevecek bile birbirinizi. Böyle iç içe yaşayan aileleri anlayamıyorum.

asıl suçlu bence hala abiniz. eşini susturamamış mı zamanında sizin için, onun da işine gelmiş dolmuş.
Yapmayın Allah aşkına evde bir gelin var gorumce işleri yemeği genelde yengem yapıyor diyor o geneldeler her zaman her an oluyor. Boş eve neden yatmadan yatmaya çıkılır ki ayirsinlar evleri herkes kendi evinde pisirsin tasirsin . O gelin çok mu mutludur bir sürü insanla her gün aynı evde durmaktan . Kocasıyla gündüz bile bir özeli olamiyordur bı cilvelesemiyordur ne kadar zor onun içinde . İki taraftan bakın lütfen her yorum yapan konu sahibini haklı gormyeleim

Yapmayın Allah aşkına evde bir gelin var gorumce işleri yemeği genelde yengem yapıyor diyor o geneldeler her zaman her an oluyor. Boş eve neden yatmadan yatmaya çıkılır ki ayirsinlar evleri herkes kendi evinde pisirsin tasirsin . O gelin çok mu mutludur bir sürü insanla her gün aynı evde durmaktan . Kocasıyla gündüz bile bir özeli olamiyordur bı cilvelesemiyordur ne kadar zor onun içinde . İki taraftan bakın lütfen her yorum yapan konu sahibini haklı gormyeleim
sadece o degil ki mesela arkadaslarini rahatlikla cagirip agirlayabiliyor mu kendi ailesi gelip kalabiliyor mu bir gun cani istemese hic is yemek yapmadan oturabiliyormu ya en basiti markete cikarken bile icazet vermek durumunda tek olsa istedigi gibi gider gelir okadar insanin isi gucude bitmez

Ayn evde olmaz deniyor da, bu gelin hanım kaynanasıyla birlik oturacağını bilmeden mi evlendi sanki? Kaçınılmazdı aynı ev içinde sorun yaşanacağı, bile göre aynı eve oturmasaymış, kocasına "Ayrı oturmazsak olmaz" deseymiş. Hiç kıza yüklenmeyin burada, görümcenin ne etkisi olabilir yenge hanımın aynı/ayrı eve oturmasına? Kocasıyla kendi arasındaki olay o.
Çocukları da halaya karşı kışkırtmak zaten çocuklara yapılan kötülük, derdin varsa görümcenle paslaş çocukların hala-yeğen ilişkilerini ne bozuyorsun yani?

Sizin gelin hanım kendi başına almış derdi aynı eve çıkarken sorun yokmuş da, şimdi de kardeş arası bozuyor, çocuk örgütlüyor. Ne yapacaksınız? Yeğenlerinizle abinizle aranızı sıkı tutacaksınız, evden de bir yere gitmeyin. Gidecek biri varsa kendi huzurları için abinizle yengeniz gitsin bi zahmet. Bu da onların sorunu, hiç bulaşmayın yengeye; siz abi kardeş yeğen güleç güleç devam.

sadece o degil ki mesela arkadaslarini rahatlikla cagirip agirlayabiliyor mu kendi ailesi gelip kalabiliyor mu bir gun cani istemese hic is yemek yapmadan oturabiliyormu ya en basiti markete cikarken bile icazet vermek durumunda tek olsa istedigi gibi gider gelir okadar insanin isi gucude bitmez
Bu dedikleriniz daha uzar gider. Eminim ailesi de beraber olduklari için sık gelmiyordur . Yazık değil mi dinen bile bir kadın aynı evde oturmak istemezse erkek ayrı ev açmak zorunda . Özel yaşamı dahi yok tüm yük de ondaymis Allah yard mcisi olsun . Biz bile evimizde bazen bos boş yatıyoruz bazen kahvaltılık la gecistiriyoruz

niye ki
Öyle yaparsam evde kimle konuşcam sus pus oturcam mı
Ayni evde mi durun diyorum hanımefendi.Ayrı eve çıkın demeye getiriyorum lafı.Önceki konunuzu hatırlıyorum annenizde abinizde size değer vermiyor zaten.Kendi ayaklarınızın üstünde durun işte.

Ayn evde olmaz deniyor da, bu gelin hanım kaynanasıyla birlik oturacağını bilmeden mi evlendi sanki? Kaçınılmazdı aynı ev içinde sorun yaşanacağı, bile göre aynı eve oturmasaymış, kocasına "Ayrı oturmazsak olmaz" deseymiş. Hiç kıza yüklenmeyin burada, görümcenin ne etkisi olabilir yenge hanımın aynı/ayrı eve oturmasına? Kocasıyla kendi arasındaki olay o.
Çocukları da halaya karşı kışkırtmak zaten çocuklara yapılan kötülük, derdin varsa görümcenle paslaş çocukların hala-yeğen ilişkilerini ne bozuyorsun yani?

Sizin gelin hanım kendi başına almış derdi aynı eve çıkarken sorun yokmuş da, şimdi de kardeş arası bozuyor, çocuk örgütlüyor. Ne yapacaksınız? Yeğenlerinizle abinizle aranızı sıkı tutacaksınız, evden de bir yere gitmeyin. Gidecek biri varsa kendi huzurları için abinizle yengeniz gitsin bi zahmet. Bu da onların sorunu, hiç bulaşmayın yengeye; siz abi kardeş yeğen güleç güleç devam.
Gelin kabul etmiş aynı ev olduğunu diyelim. Tüm yükün onda olacağını bu kadar kestirebilir miydi. Yoksa genç görümce de var beraber yapar gideriz mi demiştir bilemeyiz ki . Çalışıyorum genelde tüm yük onda diyor . Annesi ne güne duruyor . Düzeltmeye dair bir çabaları da yok naktin olmuyor mis gibi boş daire varmış ya onlar çıksın ya abisini cikartsinlar. Yemeklerini de bı zahmet kendileri yapsınlar . Yukarda yazmışlar boş daireye çıkınca bile asagidsn yemeklerini aldığını . Yengenin elinden yiyorsun yine

Bu dedikleriniz daha uzar gider. Eminim ailesi de beraber olduklari için sık gelmiyordur . Yazık değil mi dinen bile bir kadın aynı evde oturmak istemezse erkek ayrı ev açmak zorunda . Özel yaşamı dahi yok tüm yük de ondaymis Allah yard mcisi olsun . Biz bile evimizde bazen bos boş yatıyoruz bazen kahvaltılık la gecistiriyoruz
oyle tabi mesela bugun evimi gec temizledim az once bitti simdi o gelin bunu yapabiliyor mu iyi anlassalar bile bazen insan yalniz kalmak istiyor bu konu sahibi annesi icinde gecerli gelin icinde gecerli ayni evde oturmasaymis diyenlerde var ama bilemiyoruzki ayni eve nasil gectiler konu sahibi yukarda bos daire var yatmaya oraya cikiyoruz dedi ee belkide sonradan onlar abilerin daireye yerlesti gelinde mani olamadi bunuda bilemeyiz her turlusude yanlis zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X