- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Evet yorumlari okudum. Ekonomik destek diye bunlar yemeyi icmeyi camasiri bulasigi gelinin ustune yikmisKonu sahibinin annesi istemiyormuş, elalem ne der diyormuş
Bir de konu sahibinin abisi 4 yerine 1 maaş girecek diye ayrılmak istemiyormuş.
Bu Konu Sahibi Baya Şabeli, Ilk Sayfada'da Annem Istemiyor Dedi.Konu sahibinin annesi istemiyormuş, elalem ne der diyormuş
Bir de konu sahibinin abisi 4 yerine 1 maaş girecek diye ayrılmak istemiyormuş.
Kalabalik evin isi de bitmez. Biz haftada bir temizlik yapiyorsak kadincagiz 2 gunde bir yapiyordur. Her gun kahvaltisi, aksam yemegi. Bir yandan cocuk bakacak. Yatmaya evine cikiyorsa bunlar gunduz niye gelinin tepesindeler anlamiyorum. Cok dusunuyorlarsa maddi destek versinler abiye. Gelinin basina cöreklenmis konu sahibi bir de kadini sucluyor, konusmuyor. Gelin hala seninle konusmaya calisiyormus daha ne istiyorsun?
Neyini kestiremeyecek? Genç bekar görümce, hayatını yaşamaya devam ediyor işte, gelin eve girdi aman onun kuralları uygulanacak onun düzenine geçelim, ferahlatalım hep mi diyecekti? Zaten ev içindeki bir düzene, klasik geleneklerle giriyorsan; başına gelecek bellidir: Gelinsin diye hizmet beklenir, hele çalışmıyorsan ev işleri, yemek, hizmet çoğunluk senden beklenir. Bunun doğru olduğunu söylemiyorum ama görünen köy budur, kılavuz istemez. Geleneklerden biraz haberdar olan herkes (Ki gelin hanım da Paristen gelmemiştir) ne çeşit sorunlar yaşanabileceğini kestirebilir aynı eve girerken, beklentileri öngörebilir. En başında kabul etmeyecekti, ev ev üstüne olmaz diyecekti.
Kendi hakkını savunup yapmıyorum diyebilecek, ayrı ev istecek kocasından bu kadar memnun değilse, bir yandan hizmetçilik yapıp bir yandan hırsını görümceden çıkaracağına, çocuklarını kışkırtacağına. Bu tamamen gelinle eşinin sorunu.
Kocası ne diyo bakiyim annesinin korkusuna tamam çıkalım mi diyo yoksa yengenizi mi bastiriyo ? İçlerine giremezsiniz konuşmalarını goremezsiniz ya . Onu da anlamaya çalışın siz de rahat edersiniz aslindaAyrı eve çıkmak isteseydi napim o da benim sorunum değil ya
Kendi eviniz yok mu neden onlarla aynı evde yaşıyorsunuzSelam Canlarım,
Kafamı kurcalayan bir durum var.
Abim evli ve birlik oturuyoruz. 10 küsür yıldır böyle
Abimle geçen sene küsmüştüm beni evde istememesinden dolayı
Detaylı bilgi için bin küsür yorumlu konumu okuyunuz.
Her neyse ben abimle küsüp diğer boş olan dairemizde tek başıma yaşadım 4 buçuk ay kadar.
Ta ki babamın vefatına kadar
Babam kafasına cok takıyordu bana cok diyordu eve dönmemi ama inat edip gitmiyordum
Bir tek babam evde olduğu zamanlar gidiyordum babam kızar diye
Sonra babamın vefatından sonra cok pişman olup eve geri döndüm babamı üzdüğüm için vicdan azabı çektim abimle aramızdaki buzlarda eridi
Ama ben sonra farkettim ki meğer abimi bana karşı dolduran karısıymış.
Birde çocuklarına benden için şunanla muhatap olmayın diye tembihlediğinden ve daha bir çok sebepten dolayı ben yengemle konuşmuyorum.
1 seneden fazladır öyle
O bazen konuşmaya çalışıyor ama ben pek yüz vermiyorum.
Bu durum annemi çok üzüyo yine aynı şeyler olacak hayatım boyunca annemi üzdüğüm için vicdan azabı çekecem diye çok korkuyorum.
Bir yandan da yengemden öyle huylandım ki hiç konuşmak gelmiyo zaten içimden bana yaptıklarından dolayı.
Böyle yenge düşman başına
Sizce ne yapmalıyım?
İşte ben de kaynana işin vermiyo kadın ne yapsın kocası da annesinin lafına bakıp korkuyosa direkt reddediyoruz ? İşin arka yüzünü bilemeyiz kiNeyini kestiremeyecek? Genç bekar görümce, hayatını yaşamaya devam ediyor işte, gelin eve girdi aman onun kuralları uygulanacak onun düzenine geçelim, ferahlatalım hep mi diyecekti? Zaten ev içindeki bir düzene, klasik geleneklerle giriyorsan; başına gelecek bellidir: Gelinsin diye hizmet beklenir, hele çalışmıyorsan ev işleri, yemek, hizmet çoğunluk senden beklenir. Bunun doğru olduğunu söylemiyorum ama görünen köy budur, kılavuz istemez. Geleneklerden biraz haberdar olan herkes (Ki gelin hanım da Paristen gelmemiştir) ne çeşit sorunlar yaşanabileceğini kestirebilir aynı eve girerken, beklentileri öngörebilir. En başında kabul etmeyecekti, ev ev üstüne olmaz diyecekti.
Kendi hakkını savunup yapmıyorum diyebilecek, ayrı ev istecek kocasından bu kadar memnun değilse, bir yandan hizmetçilik yapıp bir yandan hırsını görümceden çıkaracağına, çocuklarını kışkırtacağına. Bu tamamen gelinle eşinin sorunu.
Annenizi de götürünNapim annemi bırakıp ayrı boy çekip başka evde mi kalayım
Halama 17 yıldır annem babam bakıyor. He elden ayaktan düşmedi bizim yanımızda kalıyor. Geçiyor oturuyor annem hizmet ediyor yıllardır demesen iş yapmaz evin sultanı sanki. Annem le babamın arasına girip yatacak o derece. Başka kardeşlerine asla gitmez illa bizimle kalacak. Bunun yanı sıra her gün babama beddua anneme beddua. Yetmezmiş gibi Kaç kere ekmeklerinden etti herkese dedikodusunu yaptı annemin gıybet yaptı iftira attı. Herkes anneme kötü gözle baktı. Halamdan nefret ediyorum. Bir aile de en fazla dede nine olur. O da olmasa daha iyi tabi ama Hala teyze amca dayı kesinlikle olmaz. Hala anneme babama beddua ediyor yıllar geldi geçti hala rezil ediyor millete patronuna ailemi. Allah cezasını versin. Size de çok sinir oldum yazınızı okuduktan sonra. Ne işiniz var o evde ya. Gidin kendi evinizde oturun insanları rahat bırakın. Bir de küsmüşsün oldu başka ?Boş daireye yatmadan yatmaya çıkıyoruz
Sonrada yengem niye tavırlı!!!Boş daireye yatmadan yatmaya çıkıyoruz
Gelin aynı evde oturmayı kabul ederek evlenmiyor.Ayn evde olmaz deniyor da, bu gelin hanım kaynanasıyla birlik oturacağını bilmeden mi evlendi sanki? Kaçınılmazdı aynı ev içinde sorun yaşanacağı, bile göre aynı eve oturmasaymış, kocasına "Ayrı oturmazsak olmaz" deseymiş. Hiç kıza yüklenmeyin burada, görümcenin ne etkisi olabilir yenge hanımın aynı/ayrı eve oturmasına? Kocasıyla kendi arasındaki olay o.
Çocukları da halaya karşı kışkırtmak zaten çocuklara yapılan kötülük, derdin varsa görümcenle paslaş çocukların hala-yeğen ilişkilerini ne bozuyorsun yani?
Sizin gelin hanım kendi başına almış derdi aynı eve çıkarken sorun yokmuş da, şimdi de kardeş arası bozuyor, çocuk örgütlüyor. Ne yapacaksınız? Yeğenlerinizle abinizle aranızı sıkı tutacaksınız, evden de bir yere gitmeyin. Gidecek biri varsa kendi huzurları için abinizle yengeniz gitsin bi zahmet. Bu da onların sorunu, hiç bulaşmayın yengeye; siz abi kardeş yeğen güleç güleç devam.
Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben
Boş evde oturamıyorlar çünkü evin mutfağı yok, tadilat yapılması lazım ama konu sahibi ve ailesi bütün günü oğullarının evinde geçirdiği için kendi evlerinin mutfağını yaptırmaya tenezzül etmiyor.Boş eve abi ve ailesi neden oturmuyor? Madem ev var nede birlik oturuluyor?
birlikte oturma yok ki.
altlı üstlü oturuyorlar gelinin kabul ettiği bu. kadın ne bilsin evim ayrı sanmış.. öngöremediği ailecek kahvaltıda aşağı inip akşam yemeğinden sonra evlerine yatmaya gidecekleri olmuş.
Gelin aynı evde oturmayı kabul ederek evlenmiyor.
Altlı üstlü iki daire var. Gelin ve kocası bir evde, konu sahibi ve ailesi diğer evde oturuyor. Bu şekilde evleniyorlar.
Konu sahibi ve ailesi gündüz kahvaltıya abinin ve gelinin evine inip yatana kadar orada kalıyorlar, yatmadan yatmaya yukarı çıkıyorlar. Konu sahibi bizzat yazdı bunu.
Boş evde oturamıyorlar çünkü evin mutfağı yok, tadilat yapılması lazım ama konu sahibi ve ailesi bütün günü oğullarının evinde geçirdiği için kendi evlerinin mutfağını yaptırmaya tenezzül etmiyor.
O zaman iş değişir. Ben de anlatımdan aynı evde yaşıyorlar, gelin, kaynana yanına yerleşti ve bununla ilgili sorunlar diye anladım; aksine geline ayrı ev veriyoruz diye üzerine binme vakası yani. Ohh, olaya bak.
Herkes kendi evinde otursun zaten, normal olan bu değil mi? Millet asıl bu kabile hayatınızın lafını ediyordur. 21. yüzyıldayız, kendinize gelin.Anneminde arada aklına geliyor ama millet laf eder olmaz diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?