İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4 maas kimin 1 maas kimin anlamadim.
Madem bos ev var, ayrilsinlar. Kimin eline daha cok para geliyorsa diger tarafi destekler.

Cunku bu sekilde hic kimse rahat degil.

valla konu sahibinin her konusunda bir tuhaflık var zaten, yanlış hatırlamıyorsam nickini. bu yazdıklarını da değiştşirip değiştirip bambaşka cevaplar vermeye başlamış bile.

birlikte oturma yok ki.
altlı üstlü oturuyorlar gelinin kabul ettiği bu. kadın ne bilsin evim ayrı sanmış.. öngöremediği ailecek kahvaltıda aşağı inip akşam yemeğinden sonra evlerine yatmaya gidecekleri olmuş.

Hem yengenizin evine gidip yemeğini yiyip hem de yengenizle konuşmamanız saçma. Yengenizin de özel olarak sizi istemediğini düşünmüyorum, aslında yengeniz bence hem sizden hem de annenizden şikayetçi ama abiniz annesine bir şey diyemediği için size yansıtıyor durumu.

Annenizle konuşun, birlikte diğer eve geçin. Araya da biraz mesafe koyun yengenizle. İstenmediğiniz yerde huzursuz mutsuz yaşayacağınıza bırakın millet ne derse desin. Geçirdiğimiz her saniye bu kadar kıymetliyken başkalarının lafı sözü için yaşamak insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük olarak geliyor bana.

Ayrı eve çıkmak isteseydi napim o da benim sorunum değil ya
Kocası ne diyo bakiyim annesinin korkusuna tamam çıkalım mi diyo yoksa yengenizi mi bastiriyo ? İçlerine giremezsiniz konuşmalarını goremezsiniz ya . Onu da anlamaya çalışın siz de rahat edersiniz aslinda

Kendi eviniz yok mu neden onlarla aynı evde yaşıyorsunuz

İşte ben de kaynana işin vermiyo kadın ne yapsın kocası da annesinin lafına bakıp korkuyosa direkt reddediyoruz ? İşin arka yüzünü bilemeyiz ki

Boş daireye yatmadan yatmaya çıkıyoruz
Halama 17 yıldır annem babam bakıyor. He elden ayaktan düşmedi bizim yanımızda kalıyor. Geçiyor oturuyor annem hizmet ediyor yıllardır demesen iş yapmaz evin sultanı sanki. Annem le babamın arasına girip yatacak o derece. Başka kardeşlerine asla gitmez illa bizimle kalacak. Bunun yanı sıra her gün babama beddua anneme beddua. Yetmezmiş gibi Kaç kere ekmeklerinden etti herkese dedikodusunu yaptı annemin gıybet yaptı iftira attı. Herkes anneme kötü gözle baktı. Halamdan nefret ediyorum. Bir aile de en fazla dede nine olur. O da olmasa daha iyi tabi ama Hala teyze amca dayı kesinlikle olmaz. Hala anneme babama beddua ediyor yıllar geldi geçti hala rezil ediyor millete patronuna ailemi. Allah cezasını versin. Size de çok sinir oldum yazınızı okuduktan sonra. Ne işiniz var o evde ya. Gidin kendi evinizde oturun insanları rahat bırakın. Bir de küsmüşsün oldu başka ?

Gelin aynı evde oturmayı kabul ederek evlenmiyor.
Altlı üstlü iki daire var. Gelin ve kocası bir evde, konu sahibi ve ailesi diğer evde oturuyor. Bu şekilde evleniyorlar.

Konu sahibi ve ailesi gündüz kahvaltıya abinin ve gelinin evine inip yatana kadar orada kalıyorlar, yatmadan yatmaya yukarı çıkıyorlar. Konu sahibi bizzat yazdı bunu.

Biz abimlerle altlı üstlü oturuyoruz abim evli gündüz abimlere iniyoruz hep yeme içme bir sadece yatmaya yukarı çıkıyoruz annem babam ve ben

Boş eve abi ve ailesi neden oturmuyor? Madem ev var nede birlik oturuluyor?
Boş evde oturamıyorlar çünkü evin mutfağı yok, tadilat yapılması lazım ama konu sahibi ve ailesi bütün günü oğullarının evinde geçirdiği için kendi evlerinin mutfağını yaptırmaya tenezzül etmiyor.

O zaman iş değişir. Ben de anlatımdan aynı evde yaşıyorlar, gelin, kaynana yanına yerleşti ve bununla ilgili sorunlar diye anladım; aksine geline ayrı ev veriyoruz diye üzerine binme vakası yani. Ohh, olaya bak.

Gecenki konuda babadan kalan mallarin hepsinin kendine ait olduğunu zanneden abi bu abi galiba değil mi? Anneniz de bu fikirdeydi.
Uzgunum ama anneniz tam bir erkek cocugum da erkek cocugum kafasinda. Sizi pek umursamiyor o yuzden de kendisi onlarin yanindan ayrilmak istemiyor gibi. Size yarin obur gun evlenip gidecek gozuyle bakiyor.
Calisiyormussun da diger dairenin mutfagini yaptir, git otur. Abinden de babandan kalan hakkini iste derim.
Geline de yazik kayinvalide, kayinpeder, gorumce bunca zaman iyi bile dayanmis. Tek maas olsun ama sadece kendi ailem olsun diye dört gozle bekliyordur kadin.

ilk abisiyle küstüğü meseleyi hatırladığım için biliyorum bende yoksa konuda detaylar yok haklısın.

Anneminde arada aklına geliyor ama millet laf eder olmaz diyor
Herkes kendi evinde otursun zaten, normal olan bu değil mi? Millet asıl bu kabile hayatınızın lafını ediyordur. 21. yüzyıldayız, kendinize gelin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…