iki arada bir derede

Hiç hoşlanmam bu düğün arasında istenen paralardan da bu adetlerden de, gereksiz gerginlik. Biz de söz nişan dönemlerinde benzer ilgisizliği yaşadık, baktık 3 kuruşu kar bilecekler ya da gerçekten durumları yok (bunu hala çözemedim ama o esnada herşey eşimin kredi kartı ile alınıyordu ve düğünden sonra ödemesi bize kaldı), ne altın pazarlığı yapıldı, ne çeyiz çıkarken ne gelin çıkarken para istendi. Arkamızdan kıs kıs gülmüşler bunlar birşeyden anlamıyor bedavaya getirdik gibisinden ama annem babam asla birşey isteyip de "şunu bunu istediler" dedirtecek kişiler olmadıklarından o tür adetler hiç uygulanmadı.
Geçenlerde kaynım evlendi, kız evinde kızı yatak odasına kitlediler, bir sürü laf lakırdı, her kafadan bir ses, hatta hala vermiyorlarsa biz de almaktan vazgeçtik bile dedi bağıra bağıra. Dedim şimdi bozulacak iş.
Zaten insanlar, düğün salonuydu, kuaförüydü, fotoğrafcısıydı bir sürü masrafa giriyor, bir de son dakikada hem de yüklü miktarda bahşiş isteyince sinirler gerilmiş olabilir. Onların söylediği lafı da katiyen onaylamıyorum yanlış anlaşılmasın ama o ana kadar büyüklük yapmışsınız son dakika para mevzusu yüzünden kırgınlık olmasa iyiydi tabi.
Ama gene söylüyorum bu para adetleri bence de biraz köy adeti kalıyor artık, köylüleri küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ne biliym ortada kızı/kız kardeşi varken bunları pazarlık konusu yapmak pek çağdaş bir davranış değil. Benim kızım/kardeşim çok kıymetli onu almak için bu kadar para saydılar demek için mi tüm bunlar. Başlık parası kalkmadı mı? Ya da erkek tarafından şu kadar para aldık diye hava atmak mı?
Siz eşinle mutlu olun, zamanla unutulur diye düşünüyorum.

Arkadaşa katılıyorum. ben düğünümden önce herkese söyledim para isteyen olursa bir daha yüzüne bile bakmam diye. altın konusu falan da bizde hiç konuşulmadı. bana sordular siz ne uygun görürseniz dedim geçtim. boşuna büyütüp stres yapmışsınız....

evet ama sorun para değildi ki. sorun hiç bir şekilde ailemle düğün hakkında konuşulmadı. gelin bohçam ve gelin odam olmadı. meraklmıydım hayır ama sorulmadı. anneme kız veriyorsun bir isteğin arzun var mı denilmedi. düğün yemekliydi baştan sonra vazgeçilmiş ama bizimkilere söylenmedi. bize bri iki kere gelindi ve havadan sudan konuştular. bazen bahsi geçince düğünün. sevgi herşeyi çözer falan dedi kaynanam politikacı gibi geçiştirdi. dmek istediğim bu. annem onlara laf arasında dedi ki gelini alırken davul zurnalı olsun. hiç bir şey demediler. düğünden birgün önce beni arayıp biz de gelin alma yok dendi. annemleri hiç saymadılar.

Back