İkilemde kaldım, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

liliyaa

🌼
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
9.389
16.079
248
Merhaba
Şu anda bir işte çalışıyorum. Gireli henüz 4 gün oldu. Çok daha iyi bir iş teklifi geldi. Pazartesi gel başla dediler.
Yalnız şöyle bişey var. Tanıdık aracılığı ile oldu bu ikinci iş. Adam hiç bir evrak istemeden gel iş başı yap diyor. Neden evrak yok diyorum deneme süresi var diyor. İyi de arada tanıdık var, ne alaka bu deneme süresi? Bu beni ikilemde bırakıyor. Oraya başlayıp çıkarılırsam şimdiki işimden de olurum. Ne yapacam ben..

ikinci başlayacağınız yerle açık açık şartları konuşup, hazli hazırda bir işe başladığınızı ve ayrılıp geleceğinizi açıklayın. eğer deneme süresi varsa dahi kurumsal bir firma olsa evrak toplardı. ikinci iş bana hiç mantıklı gelmedi

Merhaba
Şu anda bir işte çalışıyorum. Gireli henüz 4 gün oldu. Çok daha iyi bir iş teklifi geldi. Pazartesi gel başla dediler.
Yalnız şöyle bişey var. Tanıdık aracılığı ile oldu bu ikinci iş. Adam hiç bir evrak istemeden gel iş başı yap diyor. Neden evrak yok diyorum deneme süresi var diyor. İyi de arada tanıdık var, ne alaka bu deneme süresi? Bu beni ikilemde bırakıyor. Oraya başlayıp çıkarılırsam şimdiki işimden de olurum. Ne yapacam ben..
deneme süresini uzatıp sigortasız da çalıştırabilir. şartları açık açık konuşmanızda fayda var.

deneme süresi diye sigortasız da çalıştırabilir. yeterince güveniyor musunuz bu işe?
Tamam ona lafım yok da tanıdık olmasına rağmen bu sürecin olması korkutuyor beni. Ya tanıdık hatrı kalmasın diye alıyorlarsa beni? Denedik olmadı çıkardık derlerse? Şimdiki işimi kaybedersem daha da iş bulamam çok zor

ikinci başlayacağınız yerle açık açık şartları konuşup, hazli hazırda bir işe başladığınızı ve ayrılıp geleceğinizi açıklayın. eğer deneme süresi varsa dahi kurumsal bir firma olsa evrak toplardı. ikinci iş bana hiç mantıklı gelmedi
Aynen ya. Gel iş başı yap ne demek. Sanki semt pazarında çalışacam.

Şu anda çalıştığınız işin kosullari ile diger işin koşulları nedir?

Şu anda çalıştığınız işin kosullari ile diger işin koşulları nedir?
Şu anda part time adı altında full çalışıyorum. Fazla mesai var ama ücret olarak karşılığı yok. Yemek, yol yok. Saatler asla belli değil.
İkinci işte servis, yemek, fazla mesai ücreti var. Hafta sonu iki gün tatil.

Merhaba
Vay uyanık,evraksız iş sigortasız iş demektir.İsyerinden içeri adımınızı attığınız anda sigortanızı başlatmak zorunda işyeri.Diğer işinizden de olmayın bence.

Şu anda part time adı altında full çalışıyorum. Fazla mesai var ama ücret olarak karşılığı yok. Yemek, yol yok. Saatler asla belli değil.
Bu şartlarda ikinci işte şansınızı deneyin ama ikinci iş olmazsa birinci işten ayrildiginiza üzülmeyecekseniz tabii..ama sigortasız çalıştırmakta olmaz..pek profosyonel gelmedi bu şirket.. sadece şartları ilkine göre iyi..

o zaman kesinlikle ikinciyi dene. olmazsa da her türlü birinciden daha iyi bir iş bulursun zaten :KK53:

Merhaba
Bence bulaşmayın derim evraksız işe mi alınır ?

Tanıdık ne için vardır, adı üstünde. O yüzden dedim. Yanlış mı düşünüyorum
Evet bu konuda yanlış düşünüyorsunuz tanidikta olsa işverenler yada aracı kişi sizin nasil calisacaginizi bilemez ki belki başarısız olacaksiniz ki bu tür durumlar olabiliyor. Belkide siz sevmeyeceksiniz iş ortamını deneme süresi olması normal.

Fakat evrak istemeden gel çalış diyorsa hiç başlamayin.Deneme süresinde de sigorta yapması gerek işverenin.

Son düzenleme:
Merhaba
Nasıl yani? Tanıdık eşin dostundur, nasıl çalıştığını bilmiyordur. Ya da seninle çalışmış biridir , işe önayak olduğu için övme işini fazla abartmıştir. Tabii ki çalışmana bakacaklar, deneme süresi isteyecekler.
İki is arasındaki farklar ne?
Eğer maaş, evine yakınlık, haftasonu izni, çalışma saati gibi konularda daha iyiyse ben geçerdim valla.neden geçmeyeyim ki? Deneme süresinde memnun kalmayacaklari bir sebep yok, güzelce yaparsın işini

Back
X